05 februarie 2014

Să aştept un răspuns ? Mai degrabă, nu !


Întrebarea mea pentru europarlamentarul Petru Luhan.



A trecut la vot în parlamentul european "Raportul Lunacek" (după numele europarlamentarului-raportor Ulrike Lunacek, o militantă pro-LGBT), fiind o reluare a tentativei de "omologare" a militantismului pro-gay ca opinie mainstream, după Raportul Estrela, respins de parlamentul european anul trecut.

"Propunere de rezoluţie a Parlamentului European referitoare la Foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen". - textul rezoluţiei 
 
Raportul Lunacek are denumirea "Raport referitor la foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen".

 
Votul la rezoluţie (via VoteWatch): pentru - 394, contra - 176, abţineri - 72.
 
Pentru a vedea votul europarlamentarilor din România, click pe caseta All Member States, apoi pe Romania.

Voturi pentru: Hellvig (PnL/ALDE), Luhan (PDL/PPE), Nicolai (PnL/ALDE), Severin (independent), Silaghi (ALDE/PnL), Vălean (PnL/ALDE) şi Weber (PnL/ALDE).

Abţinere: Elena Băsescu ("încă PDL"/PPE), vot contrar liniei PPE ("respingere").
 
Restul au votat contra s-au n-au participat la vot, precum Monica Macovei şi Corina Creţu, care fac parte, ca şi Renate Weber, din Intergrupul pentru drepturile LGBT (The European Parliament’s Intergroup on LGBT Rights).
 
Dacă la Raportul Estrela europarlamentarii USL au votat mai toţi pentru, aici au preferat să se ascundă sub votul majoritar al parlamentului, spre a nu dăuna imaginii USL, ştiută fiind percepţia publică negativă asupra propagandei gay.

Votul pe grupuri:
                                               Pentru     Contra    Abţineri

  ALDE (liberali)                          74             0            1   
  ECR (conservatori)                     2            14           30
  EFD (eurosceptici)                     4             17            8   
  PPE (populari)                         69            130          25
  Greens/EFA (verzi)                  52              0             0  
  GUE-NGL (eurocomunişti)        30                          2
  NI (neafiliaţi)                           5             15             6   
  S&D (socialişti)                      158             0             0

 

Se observă că stânga n-a avut nici măcar un singur vot contra, şi doar trei abţineri.

Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: