20 februarie 2011

S-a găsit "justificarea" !



"Elefantul nu a consumat carne din cauză foamei, ci pentru că a vrut să se răzbune pe oameni"

Un elefant `canibal` a fost împuşcat după ce a omorât 17 oameni

Un elefant `canibal` a fost împuşcat după ce a omorât 17 oameni
sursa: libertatea.ro
foto: travel.com





Autorităţile indiene au luat decizia de a împuşca un elefant după ce animalui a ucis 17 oameni. Testele ADN prelevate din stomacul elefantului au arătat că mamiferul consumase carne umană.

După ce s-a demonstrat că elefantul vinovat de moartea a 17 oameni din preajma satului Siliguri a consumat carne de om, zoologul Dave Salmoni a luat apărarea animalului. "Oamenii sunt de vină pentru comportamentul şocant al ierbivorului. Elefantul nu a consumat carne din cauză foamei, ci pentru că a vrut să se răzbune pe oameni, care i-au omorât puiul", a declarat profesorul.

O altă variantă a comportamentului ciudat al elefantului ar putea fi pe seama unei boli psihice, care l-a făcut pe animalul sălbatic să-şi schimbe hrana.

http://www.jurnal.md/ro/news/un-elefant-canibal-a-fost-impuscat-dupa-ce-a-omorat-17-oameni-201220/

9 comentarii :

Riddick spunea...

În fotografie este un elefant african, nu indian (sunt specii diferite).

Riddick spunea...

într-un stat normal, trebuia împuşcat după primul om ucis.

Crystal Clear spunea...

Se face propaganda cu orice,inclusiv cu elefanti :(.

Auzi :" Omu' e de vina" ca i-ar fi omorat puii.

Ca sa ne simtim vinovati ca suntem oameni, ca distrugem bunatate de "natura"
Jarnic !

Riddick spunea...

Mai este o chestiune - regimul armelor. Dacă familia unuia ucis de elefant (sau altcineva din sat) ar fi avut arme, mureau mai puţini din cauza elefantului.

Crystal Clear spunea...

Corect !

Riddick spunea...

La vânătorile legale, în Africa, la vânatul mare sau periculos (bivol, hipopotam, elefant şi rinocer)nu poţi participa decât dacă ai un calibru mare la puşcă, pentru a evita accidentele datorate animalului rănit care devine furios.

Dar braconierii trag rafale cu automatele, până cade jos.

Crystal Clear spunea...

Sunt o multime de taine ale supravieturirii !

De obicei esti lasat sa devii victima .Nimanui nu-i pasa

Anonim spunea...

Prima întrebare care mi-o pun e dacă ştirea cu elefantul canibal nu e de felul celei cu găina care a născut pui vii.
Sursa văd că e un ziar din Chişinău, nu unul din India.

Riddick spunea...

Da... Pare o preluare din Libertatea, totuşi (nu am gugălit), şi se face aluzie că ar fi vorba de o femelă "căreia i-au ucis puiul".

Ciudată agresivitate, nu mi s-ar parea la fel dacă era vorba de specia africană, care nu poate fi domesticită (deşi, Hannibal...).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: