05 februarie 2014

Să aştept un răspuns ? Mai degrabă, nu !


Întrebarea mea pentru europarlamentarul Petru Luhan.



A trecut la vot în parlamentul european "Raportul Lunacek" (după numele europarlamentarului-raportor Ulrike Lunacek, o militantă pro-LGBT), fiind o reluare a tentativei de "omologare" a militantismului pro-gay ca opinie mainstream, după Raportul Estrela, respins de parlamentul european anul trecut.

"Propunere de rezoluţie a Parlamentului European referitoare la Foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen". - textul rezoluţiei 
 
Raportul Lunacek are denumirea "Raport referitor la foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen".

 
Votul la rezoluţie (via VoteWatch): pentru - 394, contra - 176, abţineri - 72.
 
Pentru a vedea votul europarlamentarilor din România, click pe caseta All Member States, apoi pe Romania.

Voturi pentru: Hellvig (PnL/ALDE), Luhan (PDL/PPE), Nicolai (PnL/ALDE), Severin (independent), Silaghi (ALDE/PnL), Vălean (PnL/ALDE) şi Weber (PnL/ALDE).

Abţinere: Elena Băsescu ("încă PDL"/PPE), vot contrar liniei PPE ("respingere").
 
Restul au votat contra s-au n-au participat la vot, precum Monica Macovei şi Corina Creţu, care fac parte, ca şi Renate Weber, din Intergrupul pentru drepturile LGBT (The European Parliament’s Intergroup on LGBT Rights).
 
Dacă la Raportul Estrela europarlamentarii USL au votat mai toţi pentru, aici au preferat să se ascundă sub votul majoritar al parlamentului, spre a nu dăuna imaginii USL, ştiută fiind percepţia publică negativă asupra propagandei gay.

Votul pe grupuri:
                                               Pentru     Contra    Abţineri

  ALDE (liberali)                          74             0            1   
  ECR (conservatori)                     2            14           30
  EFD (eurosceptici)                     4             17            8   
  PPE (populari)                         69            130          25
  Greens/EFA (verzi)                  52              0             0  
  GUE-NGL (eurocomunişti)        30                          2
  NI (neafiliaţi)                           5             15             6   
  S&D (socialişti)                      158             0             0

 

Se observă că stânga n-a avut nici măcar un singur vot contra, şi doar trei abţineri.

Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: