22 ianuarie 2018

E aproape un diagnostic


Naţional:

Ai noştri ca brazii, cu mucii pe piept, au apărat legile represiunii

Ati vazut, cum sa nu vedeti mitingul tefelistilor! Ai nostri ca brazii, cu mucii pe piept, au aparat legile represiunii. Farmaciile vor prospera.

Iti trebuie ceva inteligenta ca sa iesi in strada pentru Statul stalinist gandit de Monica Macovei. Exista multi, multi antipesedisti pe care legile Monicai Macovei i-au facut sa-l voteze pe Tariceanu. Ma numar printre ei. Altii au stat acasa, in duminica alegerilor din 2016. Sau – ce oroare! – l-au votat pe Dragnea. Acest individ amfibiu si vascos trebuie sa dispara din politica, fiindca nu-i bun nici de paznic la baltoaca Belina. A daramat doua guverne puse chiar de el si tot n-a reusit sa modifice niste legi anticapitaliste. Un politician de clasa le-ar fi schimbat fara sa simta, fara sa miroasa, fara sa afle tefelistii. Lesin, o sa lesin, o sa ma stric de ras daca pe Dragnea il va trada si bucolica, bucalata Vasilica Viorica!

Ca sa nu mai existe controverse legate de cifre (30.000 sau 50.000 sau 60.000), va anunt ca prestigiosul curent tefelist a fost reprezentat pe strazi de sute de milioane. De euro. Datorii bancare. Am facut un sondaj mai bun decat alea pe care le rostogoleste celebrul Pieleanu. Niciun om cu bani din agenda telefonului meu nu s-a dus la miting. Dar baietii cu datorii erau toti, toti, toti acolo – gramada cere varf! Poate ca au participat si persoane cu situatie materiala buna, ca se gasesc destui excentrici in tara asta. Dar eu n-am aflat ca s-ar fi amestecat printre vociferanti si vreun afacerist adevarat, vreun domn care-si bate capul sa plateasca salarii. Din asa-zisa elita a business-ului erau in piete doar neomarxistii, doar directorasii (CEO) de la multinationale si camatarii, adica sefii de banci care isi numarau oamenii, fiindca ma sfiesc sa scriu ca isi supravegheau investitiile. Si atunci care-i “Ciuma Rosie”? Extramorocar, ce revelatie! Capitalistii tefelisti n-au bani. De fapt, au. Dar au de dat. Bancilor. Si mai au ceva. Tupeu pe baza de datorii. Ma, copii, fiti sinceri! Spuneti ca vreti sa plece PSD ca sa ciorditi voi – n-ar fi nimic nou pentru istorici – si atunci “va vom iubi”. Am citat din deplasatul ala de Liiceanu. Va inteleg, e mai bine sa fii la putere decat sa te hamaleasca multinationalele ca sa-ti platesti ratele bancare. Salariile trec si pe la voi sau le paseaza direct multinationalele catre banci? Si va rog frumos, nu mai comparati bagabonteala voastra ateista cu Piata Universitatii 1990, care a reprezentat ceva profund crestin. Manifestatia din ianuarie 2018 a fost un fel de deschidere pentru Parada Gay de la primavara.

Tare, tare de tot aia cu “Revolutia Generatiei noastre”! Revolutiile se fac ca sa schimbi o dictatura cu o democratie, o monarhie cu o republica si tot asa. Nu poti sa schimbi o democratie in care niste taranoi cupizi au castigat alegerile cu o alta democratie (oare e democratie?) in care sa ajunga la mormanele de bani niste securisti, niste oengisti si niste corporatisti pe care nu i-a votat nici Dracu’. “Revolutia generatiei noastre” – care revolutie? Voi faceti un Bumbesti – Livezeni fara munca, un Bumbesti- Livezeni speculativ, un Bumbesti – Livezeni de combinatie. Nasoala tinerete aveti! Seaca tinerete! O tinerete de plastic! Sfanta tinerete tefelista, de fapt sfanta mare nerusinare tefelista! O tinerete ca un ou din China. Facut fara contributia gainii.

16 comentarii :

Anonim spunea...

Bun text !
Cu nerv si ascutit ca lama !
Doar o chestie ii umbreste coerenta :atacul COMPLET NEARGUMENTAT la Dragnea .
Eu il sustin pe Dragnea fiindca, niciodata pina acum, nu am intilnit un lider care, dupa ce si-a dus partidul la o victorie de rasunet, rade din guvernele instalete de el, fara ezitare, elementele care se abat de la linia fixata sau sint trase de altii de sfori !
Iar cu cit Dragnea e mai hulit, cu atit ii creste cota !
Dragnea a devenit un pericol pentru orice alt lider politic fiindca iese din rutina mlastinoasa a ultimilor 28 de ani.
Consecventa, masura radicala si prompta, incapatinarea in a urmari un scop sint trasaturile care-mi plac la acest teleormanean .
Si faptul ca e sudist de la Teleorman si nu seccesionist de la Cluj.
Haituiala aplicata de DNA si ''justitia independenta'' completeaza fericit premisele unei evolutii viitoare care ne va uimi .
Eu am senzatia ca evolutiile actuale nu sint complet zamislite in Romania ci sint dirijate de altundeva, astfel incit sa se rupa drumul malefic, trasat tot din exterior, pe care ne-am purtat pina acum pasii agoniei, in pregatirea unei alte evolutii pentru Romania.
Iar daca etimologia substantivului propriu Teleorman este cea din link-ul urmator, dusmanilor lui Dragnea nu le va fi usor !(http://adevarul.ro/cultura/istorie/istoria-numelor-judetelor-romania-provine-denumirea-regiunii-locuiti-1_50efe43356a0a6567e69a536/index.html).
Decit cu Iohanis, Basescu si Boc, mai bine cu Dragnea si Calin Tariceanu, oricite obiectiuni s-ar putea ridica fata de aceasta optiune !

Riddick spunea...

Sunt de acord cu fraza de final ("Decit cu Iohanis, Basescu si Boc, mai bine cu Dragnea si Calin Tariceanu, oricite obiectiuni s-ar putea ridica fata de aceasta optiune !"). Dar asta e valabil acum, pe termen lung ne trebuie ceva mai bun.

Cu Dragnea am dubii serioase. A numit/propus/acceptat CINCI dubioşi, după demisia dubioslui Ponta (Dîncu, Cioloş, Shhaideh, Grindeanu, Tudose). "Condamnarea" lui e viciată formal (lipsa semnăturii Liviei Stanciu pe încheiere), deci atacabilă, deci pare protejat de Sistem (imagologic, doar, pare atacat - real e "safe").

Riddick spunea...

E bine că nu-i "ardelean" (transilvănean), dar oare o fi destul atât?

Anonim spunea...

Impresia mea despre Dragnea:

1. Sint plecat de decenii din Ro si nu urmaresc cu mare atentie ce se intimpla in politica de Bukale.

2. Pe Dragnea l-am vazut doar in poze, insa nu l-am auzit niciodata vorbind. Din ceea ce s-a scris ca ar fi spus in diverse situatii, am de facut o remarca: tipul (de la natura, sau bine educat de cei care il teleghideaza) ramine calm, nu se isterizeaza, e laconic, nu are reactii violente indiferent cit de agresiv e abordat - asa cum ar trebui sa fie orice politician de clasa. Mare calitate sau, poate, inteligenta atitudine auto-impusa, ori invatata de la cei care il exploateaza in orb.

3. Sint aproape sigur ca Dragnea e un smecheras dublat de un neant intelectual, cultural si politic, iar patriotismul il intelege in cel mai primitiv mod cu putinta.

4. Mie mi-a cazut fisa ca Dragnea e exploatat in orb atunci cind a introdus in parlament o lege (ceva in legatura cu serviciile si sugrumarea libertatii de exprimare) pe care am citit-o cu atentie pe internet si am ramas consternat de lipsa oricarei reactii. La asa ceva reactia ar fi trebuit sa fie EXTREM DE VIOLENTA, cu milioane de oameni in strada ("intelectualii" nici macar nu au scris despre tentativa asta absolut criminala de bagare a pumnului in gura romanului). A fost respinsa initial in parlament (acum vreo doi ani... ceva in genul asta) si nu mai stiu ce a urmat. Dar imi amintesc ca Dragnea a comentat public cam asa: "chiar tin foarte mult la legea asta si voi face pe dracu in patru ca sa o trec". Problema e ca eu am citit textul legii, sint fluent in engleza si pot sa jur pe Biblie ca textul respectiv, de o parsivenie incomensurabila, era o TRADUCERE (cam grabita si cam neglijenta) din engleza. Era in perioada in care Dragnea facea naveta in Israel. Intrebarea e: de ce "chiar tinea" Dragnea la o lege pe care in mod sigur nu a scris-o el si nici amicii lui politici si ale carei eventuale consecinte tragice pentru libertatea romanului nu avea cum sa le inteleaga? Probabil fiindca e un BOU si fiindca a primit textul ca tema de casa obligatorie daca vrea sa beneficieze in continuare de protectie, consiliere si... orice mai e nevoie, ca bani sint girla cind e vorba de colonizat o natie prin cozi de topor.

5. Problema urita e ca intreaga clasa politica din Ro e la fel. O adunatura de timpiti. Unii controlati din Israel, altii din SUA (adica tot Israel, ca americanii nu au interese aici) si altii de la Berlin (aka Bruxelles). Iar impresia mea e ca asa ceva nu e posibil decit daca forte din afara au controlul cvasi-total al partidelor parlamentare (de fapt, al serviciilor). Eu nu cred ca 4 milioane de romani au plecat din tara in ultimii 25 de ani fiindca asta a fost pohta ce-au pohtit ei. Eu cred ca asta a fost rezultatul unei conspiratii. Si tot impresia mea e ca (scuze!) marile puteri au hotarit de multa vreme sa faca un rollback in Ro. Un rollback la geografia politica dinainte de 1918.

Stii cum e cu "First they came for..."

Mai intii, Yugoslavia. Dar noi nu eram sirbi, asa ca nu am zis nimic.
Apoi i-au f.tut pe greci. Dar noi nu eram greci, asa ca nu am zis nimic.
Si au mai fost multe alte magarii similare prin zona, dar noi, intelepti nevoie mare, nu am zis nimic.

Iar cind o sa vina si peste noi, degeaba o sa ne uitam spre Belgrad sau Atena...

Daca nu se face rapid un partid NATIONAL RADICAL, care sa obtina majoritatea in parlament (asa cum a reusit Viktor Orban in Ungaria), Romania iese din istorie ca stat independent si suveran si redevine colonie in foarte-foarte scurt timp.

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

Încă o bilă neagră la Dragnea: este/era unul dintre inițiatorii regionalizării. Recent nu prea mai amintește despre asta în clar, doar aluzii dar le-am remarcat.

Anonim spunea...

A propos de observatia de mai sus:
"Si faptul ca e sudist de la Teleorman si nu seccesionist de la Cluj."

Secesionistul de la Cluj e la fel de exasperat de guvernarea idioata si hotzeasca de la Bucuresti din ultimii 28 de ani ca si marea masa a romanilor in ultimii ani ai lui Ceausescu de guvernarea dictatoriala care a adus cultul personalitatii, teroarea, foametea si frigul in case. "Sa vina oricine, chiar si rusii, dar sa se termine odata cu dementul asta!" - auzeai peste tot, chiar daca nimeni nu indraznea sa o zica in gura mare.

Cind e vorba de nevoi primare nesatisfacute, nu sta nimeni sa faca filosofie sau sa fluture drapele.

Daca in Romania s-ar trai bine, secesionistii ar fi putini.

Milioanele de romani care si-au luat lumea in cap emigrind (si nu stiu daca la capitolul asta clujenii sint fruntea) nu au fost si ei tot secesionisti?

Oamenii constata dupa prima tinerete ca au o singura viata si, la un moment dat, nu mai sint dispusi sa accepte sa fie jefuiti la nesfirsit de politicieni. Si cauta sa se scuture de jug cumva. Unii vor secesiune, iar altii o uniune care sa le aduca alta guvernare.

Exemplu: Contrar a ce spune istoria, austriecii au dorit Anschluss-ul, ba chiar l-au votat pe Hitler, dindu-i 98% (!) din voturi, fiindca in Austria era criza economica, somaj urias, iar in Germania vecina Hitler facuse minuni:

https://youtu.be/snFEg7EGaqk

P.S.
Bineinteles ca sint si miscari secesioniste create artificial, prin propaganda, dar astea se vad cu ochiul liber si nu despre astea am povestit aici.

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

S-a indus neîncrederea intre noi si fiecare caută "salvare individuală / cu familia". Aşa s-au şi vândut terenuri, mai ales agricole; banii de pe urma lor se vor duce în 10-15 ani şi abia apoi va fi CRIZA MARE.

Anonim spunea...

@ TORLAND
Deci, daca s-ar trai bine ar fi ''putini secesionisti'' ?!
Dar daca s-ar trai ca in Mauritania, citi secesionisti ar fi, in concordanta cu nivelul de trai !?
Eu cred ca cei care pleaca sa munceasca pentru mai multi bani faptuiesc ceva natural si nu pot fi condamnati decit daca mai au pretentia sa decida asupra situatiei din Tara, platind impozite in Franta sau aiurea.
Dar cei care vor separare , seccessiune, fiindca sint nemultumiti de nu se stie ce, SINT TRADATORI si trebuie lasati sa se duca pe pustii PENTRU TOTDEAUNA !
Dragoste cu sila nu se poate !
Fara tradatori, ca si asa pute prea tare atmosfera !
Ia sa vad ce parere ai despre urmatoarea postare:

''Emil Aluas ·
Music Director, Prime Coinductor la Filarmonica de Stat Satu-Mare
D-l Michel Pierre are dreptate. Nu as intra atat de in amanunt cu nominalizarea separata a tuturor regiunilor noastre din Ardeal Si Banat. Cu totii suntem Ardeleni Si Banateni. MAREA PROBLEMA este alta. NOI TOTI, ardelenii si banatenii, dorim o Autonomie a tinuturilor noastre. O vrem de 100 de ani (N. B. la 1 decembrie, 1918 s-a castigat la mustata, cu frica fata de prezenta trupelor armate trimise din sud peste Carpati). Avem o alta istorie, religie si cultura fata de celelalte regiuni ale actualei Romanii. Cum am declarat de mii de ori, in numele ardelenilor si banatenilor, RUGAM mult pe cei de peste Carpati: Lasati-ne in pace. Dorim sa facem parte din cultura vestica, LA ORICE PRET. Prof. Emil Aluas, Activist Politic, Budapesta. Fundatia PORO WEST, Cluj. Blog: emilaluas.blogspot.com.''

Lectureaza cu atentie ca sa nu pierzi vreun inteles ! Oricum eu nu vad ceva despre nivelul de trai sau conducerea de la Bucuresti ci ceva mult mai vechi, ceea ce inseamna ca ''fratii'' au suportat ''unirea'' ca pe un supliciu de 100 de ani, unire instaurata cu ''trupele armate trimise din sud peste Carpati''.
Doamne cit au suferit, ca nici nu se mai pune problema sa ramina alaturi de sudistii care i-au obligat, manu militari, la o unire siluita.

Acest text/comentariu, LIMPEDE CA APA DE MUNTE, poate fi gasit aici: https://www.stiripesurse.ro/psd--propunere---oc-privind-autonomia-magharilor--in-anul-centenarului--solicitare-incendiara-catre-klaus-iohannis_1241447.html.

Riddick spunea...

Aluaş ăla e clar separatist. Şi are simptome psihiatrice, le vezi citindu-l mai mult.

Trădătorii să se care dar fără teritorii.

Anonim spunea...

Anonimule,
1. Eu incerc doar sa inteleg si sa imi explic anumite lucruri. Imi mai dau cu parerea pe aici doar fiindca Riddick tine un blog bun, informativ unde gasesc uneori chestii care mi-au scapat.
2. Nu fac propaganda si ma intereseaza doar faptele si adevarul. Chiar imi pare rau acum ca mi-am bagat nasul cu un comentariu cam speculativ (si interpretabil daca exista un pic de rea-vointa) in tema asta care ii isterizeaza pe tot mai multi.
3. Cunosc bine si Transilvania (acolo mi-am trait primii 24 de ani de viata) si Bucurestiul, unde am lucrat (cam prea) multi ani inainte sa o tai spre alte zari. Ce vreau sa spun e ca eu cunosc ardelenii mai bine decit majoritatea bucurestenilor si bucurestenii mai bine decit orice ardelean care a fost cel mult o data in viata in capitala.
4. In familia mea extinsa pina la veri de gradul 77 si printre toti prietenii din scoala, vecini si cunoscuti ocazional nu am cunoscut nici un singur secesionist. Nationalismul era extrem de solid la romanii din Nord-Vestul Ro si cei mai nationalisti dintre toti erau cei din localitatile din apropierea frontierei cu Ungaria.
5. De Emil Aluas aud/citesc a doua oara si, daca nu ma insel, e doar al doilea secesionist vocal in 28 de ani dupa Sabin Gherman. Zi-mi si mie cite divizii au astia doi in spate, ca te vad tare agitat si speriat fiindca omul a scris ce a scris. In numele cui a vorbit? Pe cine reprezinta? Chiar nu ti se pare suspect ca insista sa precizeze ca emite de la Budapesta? Baiatul asta seamana cu cei citiva actori-securisti tineri pusi sa faca pe urmasii lui Zelea Codreanu imediat dupa 1989, ca sa-i atraga pe fraieri si sa-i "indosarieze". De ce te revolti fiindca un oarecare Emil A. a scris textuletul ala? Poate asa gindeste el. Poate e un securist pus sa joace teatru. Treaba lui. Ce vrei, sa facem cu libertatea de exprimare ce fac evreii cind e vorba de holocaustul lor sau despre comunisti? Lasa oamenii sa se exprime!

6. Fiindca eu stiu despre ce vorbesc, iti spun sigur ca, daca miine se face un referendum in Transilvania pe tema secesiunii, romanii vor vota in proportie de peste 95% "NU". Faptul ca un clujean nervos, la o bere, injura guvernarea miticilor si aduce vorba de secesiune, asa cum aduce vorba de plecat dracului barbatul cind se cearta cu nevasta, nu inseamna mare lucru. Daca se va intimpla ceva de genul secesiunii/regionalizarii, asta se va hotari peste capetele romanilor din Transilvania.

7. "Oricum eu nu vad ceva despre nivelul de trai sau conducerea de la Bucuresti ci ceva mult mai vechi, ceea ce inseamna ca ''fratii'' au suportat ''unirea'' ca pe un supliciu de 100 de ani". Foarte bine. Sa fii sanatos! Dreptul tau la opinie. ( Oi fi avind renumeratie mare. Dupa buget... ;-) daca nu intelegi cita saracie, revolta si disperare e in Ro din cauza politrucilor si, pardon, securistilor de Bukale ).

8. Insa indemnul "Lectureaza cu atentie ca sa nu pierzi vreun inteles !" poti sa ti-l bagi undeva. Cu sau fara Alifie. :-)

P.S.
"Eu cred ca cei care pleaca sa munceasca pentru mai multi bani faptuiesc ceva natural si nu pot fi condamnati decit daca mai au pretentia sa decida asupra situatiei din Tara, platind impozite in Franta sau aiurea." Asta e si opinia politicienilor haitieni. Au si dat lege. Haitienii plecati nu mai voteaza. Punct. Republica veche, Haiti!

Riddick spunea...

Mulţam; pt. punctul 1. :)

Anonim spunea...

@ TORLAND
Sa stii ca puteai sa te ''exprimi'' si fara sa fii mirlan !
Oricum habar nu ai despre realitatile din teren si vorbesti plutind in sferele arogantei si superficialitatii tale native !
Eu ma abtin sa-ti spun ce cred despre tine, asta asa, fiindca sint un ''mitic'' dintre cei pe care-i desconsideri tu,in modestia ta intelectuala funciara!
E un cistig faptul ca ai plecat dracului pe pustii !
Ramii acolo !
Oricum, ai reusit sa te comporti exact cum gindeste imputitul ala de la Satu Mare !









Riddick spunea...

Nu mai stau acum să caut pe counterul blogului, dar cred că sunt mai mulţi Anonimi p-aci, şi unii intervin cu diversiuni (dându-se "acel Anonim").

Anonim spunea...

Riddick, no problemo cu anonimii. :-) Lasa-i sa se exprime! Asta, ultimul, m-a facut sa rid cu lacrimi. Cica "Eu ma abtin sa-ti spun ce cred despre tine", dar da in mine ca la fasole si inainte sa se abtina si dupa. :-)))

Dincolo de ris, descopar ceva ce nu credeam ca e posibil: un "mitic" - prin definitie (de la Caragiale citire) superficial, extrovertit, vesnic vesel, nonsalant si zmeker - care sufera vizibil din cauza ca, in imaginatia lui, ardelenii i-ar desconsidera pe sudisti. O sa auzim in curind de suprematzism ardelenesc. :-) Uite la ce tragedii emotionale poate duce fearmongering-ul bine facut!

Chestia asta cu "miticii", la care ardelenii s-ar uita de sus, tine de domeniul glumelor, a bancurilor, a bascaliei pe care le fac oamenii unii de altii. L-am auzit odata pe tipul ala din Cluj cu clarinet (sau taragot?) explicind, inainte sa se apuce sa cinte pe scena, nu mai stiu ce incurcatura "comisa" de un oltean, amic de-al lui de scena, si indemnind publicul spectator la prudenta in astfel de cazuri: "cu oltenii si cu alte popoare mari trebuie sa ne punem bine."

Dar ce e intre "mitici" si ardeleni e nimic fata de bascalia intre alti vecini. Exemplu:

A Scottish man walking through a field sees a man drinking water from a pool with his hand. The Scottish man shouts “Awa ye feel person that’s full O coos Sharn”(Translated: Don't drink the water, it's full of cow s**t.) The man shouts back 'I'm English, speak English, I don't understand you'. The Scottish man shouts back 'Use both hands, you'll get more in”!

=== TORLAND ===

Gabriel spunea...

Guvernarea hoțească de la Bucureşti a fost adesea realizată pe miniştri ardeleni, iar Clujul nu duce lipsă de hoți (Apostu, Lucan). Prosperitatea post-revoluționară a Clujului s-a întemeiat pe escrocheria Caritas (în perioada respectivă, 1992-1994, prețurile imobiliare din Cluj depăşiseră Bucureştiul de câți bani au furat clujenii de la restul concetățenilor).
Fiecare clujean câştigător la Caritas a furat de la cetățeni din alte zone, iar astăzi acest oraş dă lecții de anticorupție, administrație şi capitalism. Mitteleuropa, ce mai!
În general, nu zonele sărace sunt separatiste ci cele bogate sau care se cred bogate.
Ironia este că, în ciuda politicilor care au urmat linia dorită în fostele teritorii ungureşti, în ciuda aşezării geografice avantajoase, în ciuda investițiilor străine orientate adesea politic în zona de vest, fosta Țară Românească realizeaza şi azi peste 50% din PIB, iar prosperitatea ardeleană în raport cu Muntenia e un mit alimentat de "binevoitori" de afară şi bine primit de țâfna ardeleană şi bănățeană.

Riddick spunea...

Sunt cam trei zone în care se pompează la bulă: Cluj, Sibiu, Timișoara.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: