29 aprilie 2018

DIICOT cercetează ca "infracţiune" republica, prevăzută în Constituţie


Cu greu ar putea fi închipuită o mai mare decădere: un organ judiciar, DIICOT, să pună în discuţie (chiar şi indirect) "pilonii de susţinere" ai statului. Republica este nerevizuibilă, şi nu numai prin Art. 152, ci prin opţiunea republicană evident larg-majoritară, exprimată prin două referendumuri constituţionale. Chiar dacă al doilea a fost fraudat (la cvorumul de validare). De acord, a fost o presiune atunci, în '47. N-a fost referendum şi "parlamentul" a ratificat republica populară pe repede-înainte. Dar ăla a semnat actu', şi nu cred că-i striveau degetele cu uşa sau îl împuşcau dacă n-o făcea: îi dădeau un şut în cur şi-l expediau mai repede, cu mai puţine "bagaje". Cum să mai ai tupeu, după ce-ai comis-o, să zici "ăăă, m-am răzgândit, îmi retrag semnătura"?! Gata, palarevedere. De atunci până acum, noi însă avem dreptul să "reconsiderăm". Fiind "pacienţii", "materialul de lucru". Să nu-mi spuneţi mie că-i vorba de "o reparaţie istorică" (în folosul cui? şi pe cârca cui?), de un demers "tehnic" al DIICOT-ului. Aşa debutează stricarea statelor şi războaiele civile: cu "controverse publice"! Nici nu mai contează "concluzia" pe care o va anunţa DIICOT (deşi mă aştept chiar şi la ceva incredibil!), sesizarea trebuia respinsă ca inadmisibilă, ori clasată imediat. Sesizarea a fost depusă de "Mişcarea pentru Regat şi Coroană", organizaţie care militează împotriva statului român republican. Organizaţie a cărei scandaloasă "funcţionare legală" ar trebui cercetată.

(şi totuşi: Trump "conservatorul", el este cel care-l mai ţine pe Klemm în funcţie !)

Soros și Raportul despre România al Departamentului de Stat
  Nu numai presa „acoperită“ este chinuită de „ciuma roșie“, dar în ultimii ani Departamentul de Stat are aceleași spaime progresiste: Biserica Ortodoxă stimulează extremismul, există „violența polițienească împotriva comunității rome“ și (se putea altfel?) este denunțată „violența împotriva persoanelor LGBTI“. Surse? O organizație nonguvernamentală care luptă pentru incluziunea socială a romilor și trebuie să-și justifice banii primiți și un jurnalist care se revendică a fi homosexual, pripășit pe site-ul Vice România, o platformă a ideilor diseminate de marele filantrop american George Soros. În SUA, miliardarul pe care dl Andrei Pleșu – succesor pe viață, în România, al fondatorului „Fundaţiei pentru o societate deschisă“ – îl apară cu delicatețe („Ideea că un bătrân de 90 de ani manevrea-ză planeta mie mi se pare de un comic uriaș“) este un dușman declarat al Administrației Trump. De altfel, orice încercare de a-l critica pe acest sociopat cu pusee mesianice este catalogată în raport ca având „conotații antisemite“. Asta deși guvernul israelian îl consideră un inamic al statului, iar celebrul ziar Jerusalem Post a denunțat faptul că „scopul finanțărilor lui Soros este de a distruge democrația din Vest (implicit din Israel – n.n.), pentru ca guvernelor să le fie imposibil să mențină ordinea, iar societățile să-și păstreze identitatea unică și valorile“.
Faptul că acest rușinos Raport a fost tratat cu o asurzitoare tăcere de către vârfurile politice românești denotă că nu putem avea așteptări de la indivizi care luptă exclusiv pentru mize mărunte.
https://romanialibera.ro/opinii/soros-si-raportul-despre-romania-al-departamentului-de-stat-723759
*** Se cam destramă iluziile că Trump ar fi "altceva", ori că PSD-ALDE ar diferi de cioloşişti şi de băsişti.

Filosoful Mihai Șora rescrie definițiile în Anul Centenarului: A fi patriot înseamnă a-ți iubi continentul. Peste 100 de ani văd foarte bine pe plan economic, politic existența unei limbi unitare europene inevitabile
  „Patriotismul nu se oprește aici. Nu suntem doar români, suntem europeni și suntem ființe omenești. În momentul de față, a fi patriot înseamnă a iubi continentul din care faci parte și care trebuie să-și păstreze eminența lui culturală", a afirmat Șora.
Văd România ca o nuanță culturală în interiorul unui organism politic european, deci, pe plan politic europeană 100%, cu diferențierile regionale de mentalitate de nivel de subtilitate. Peste 100 de ani văd foarte bine pe plan economic, politic existența unei limbi unitare europene inevitabile, chiar dacă minimală în raport cu posibilitățile și subtilitățile potențiale ale unei limbi adevărate. Astea sunt speculații, să trăim 100 de ani și vom vedea", a mai spus Șora.
https://www.activenews.ro/stiri-politic/Filosoful-Mihai-Sora-rescrie-definitiile-in-Anul-Centenarului- [...]
*** Ar fi cazul să se sesizeze cine trebuie şi să i se retragă trădătorului antiromân Şora decoraţia (Ordinul) Steaua României, pe care i-a dat-o Iohannis în aceeaşi zi lui şi celeilalte mumii, Djuvara. Şi totuşi, nu un "Consiliu de onoare" al Ordinului trebuia să propună sau să avizeze, în prealabil? Consiliu plin de pesedişti - nu-i clar dacă şi după 10 mai, când s-a convocat Adunarea Generală a Ordinului şi când se va vota noul Consiliu (între timp s-au înmulţit decoraţii lui Băsescu şi ai lui Iohannis).

Indivizii n-au stare până când nu-şi dau ei cu părerea despre cum stă treaba "cu politica". Dar nu cu orice fel de politică. Ci cu politica "planetară", "geostrategică"
  Ce fac ei, e acelaşi învățământ politico- ideologic de pe vremea Anei Pauker. Atunci trebuia înjurat Tito că era certat cu Stalin şi politrucii îl înjurau la greu prin ziare, pe tovarășul Tito. Azi, politrucii înjură Polonia că "de ce e conservatoare" şi nu progresistă cum o vrea Rețeaua Progresistă Mondială.
Atunci trebuia înjurată Revoluția Maghiară ca deviaționistă. Pe tema asta îi înjurau pe unguri la greu. Azi îi înjură din nou la greu pentru că nu implementează soroşismul-progresist la orașe şi sate.
Că am fi auzit troglodelile astea soroşiste de la oameni ce au mâncat o viață banii lui Soros cum e Cristian Pîrvulescu sau Alina Mungiu Pippidi, treacă-meargă. Ei fiind stipendiați de Soros cântă pe muzica internaționalismului progresist care li se pune.
Dar să ne cânte aria progresismului internaționalist al lui Soros (cu manipulări de 2 bani ca "iliberal", "Freedom Watch", "Victor Orban toxic", Polonia toxică" etc.), să ne cânte aria progresismului internaționalist al lui Soros chiar un general în rezervă al Serviciilor de Informații Românești care culmea e chiar un fost şef al Comunității de Informații, așa ceva e de neimaginat.
Unde e Doctrina Națională care a condus de veacuri Armata şi Serviciile de Informații? Ați îngropat-o la primul colț de stradă în fața primului butic pe care scrie "ONG finanțat de Soros"?
Ca să nu mai vorbim de lozincăria şi lipsa de profunzime a textului în sine, care din păcate, denotă lipsa altor profunzimi mult mai grave ... Din păcate, astea sunt persoanele care au populat în ultimii 10-15 ani conducerile Serviciilor Noastre de Informații.
http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=1272511&title=va-dati-seama-in-ce-hal-a-ajuns-sri-[...]
*** Ba pentru mine nu-i chiar de neimaginat: doar de-aia (in the first place) au ajuns ăştia iniţial în funcţiile în care au ajuns.

România condusă de la Cluj
  Pe vremuri, Clujul nu avea profesori cu o biografie ca a lui Florian Coldea. Și dacă ar fi apărut, facultățile ar fi luat foc. Cum a ajuns Coldea la universitatea clujeană? Cu aprobarea Senatului universității sau pe barba profesorului Ioan-Aurel Pop? A venit singur, ca mielușelul, ca Elena Udrea la teologie, sau l-a adus rectorul Ioan-Aurel Pop? Cu ce logică și pe baza cărei opere colaborează ca profesor un om fără operă didactică sau științifică, dar cu o condamnabilă construcție de tip totalitar la activ? Nu cumva academicianul Ioan-Aurel Pop ar trebui să răspundă? Nu studenților, nu clujenilor, ci dascălilor de pe lumea cealaltă! De cînd profesorul Pop este rectorul Universității „Babeș-Bolyai“, aceeași universitate i-a acordat lui Vasile Dîncu titlul de Doctor Honoris Causa (și acesta s-a zbătut să ajungă academician) în compania unui ciopor de politicieni locali. Ce spune asta? Nu este de natură să ne pună pe gînduri? Cu acel prilej, savantul de serviciu al SRI, adică Vasile Dîncu, a rostit o stranie elucubrație despre abrutizarea românilor. Ea intră în Analele Negre ale universității clujene, nu în opera care să înfrunte timpul. Cum se face că Adrian Ivan, unul dintre profesorii clujeni, a devenit rector la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul“ a Serviciului Roman de Informații? Iar rectorul de la școala SRI se duce la Arad și ține conferința „Securitate și guvernare în era interconectivității“. Mai rămîne de intrat și în Ungaria!?
Măi să fie! România este condusă preponderent de oameni de la Cluj. Și Klaus Iohannis, și Augustin Lazăr, și Laura Codruța Kovesi, și Vasile Dîncu, și Eduard Hellvig sunt de la Cluj. Acum, și Academia Română și Academia SRI sunt conduse de clujeni.
https://www.cotidianul.ro/romania-condusa-de-la-cluj/
*** Şi acest Ioan Aurel Pop, trâmbiţat ca "naţionalist" mai ales de propaganda Soros, spre a-l "legenda" mai bine. El, care-i la toartă cu Dâncu, Coldea, Grupul de la Cluj. Deci...

Unde vi s-au dus măririle, dacă or fi fost? În businessul cu energie
  Vreți să discutăm inflație? Se strâng aici toate păcatele guvernării în față cu marele business. Iar discuții irelevante despre cine e mai șmecher, Isărescu sau Dragnea, ocupă spațiul public. Cu marea contribuție a președintelui care își caută aliați pentru alegeri, aliați instituționali. Ultraautonomii, DNA, BNR, SRI sunt și cei care se aliază cu președinția împotriva unui PSD incapabil să facă ceva ca lumea, în afară de ciupeli pentru familie, rating și clickuri.
Să ne uităm la sursa inflației în martie, și evoluția ei în ultimele luni, găsiți peste tot în presă explicate datele recente INS. Treaba e foarte simplă: businessuri mari joacă tontoroiul, iar PSD e incapabil să se atingă măcar eficient de reglementarea acestei piețe.
UE ne și recomandă să luptăm cu prețurile la energie într-un mod civilizat și frumos. Să consumăm mai puțin în general, să ținem geamurile închise când e prea cald, să luăm becuri economice (care au prețuri nesimțite și alea) etc.
Când lucrurile o vor lua razna o vor lua de la astfel de motive clare, băgate constant sub preș de decidenți și de criticii lor.
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/unde-vi-s-au-dus-maririle-daca-or-fi-fost-in-businessul-cu-energie-121878.html
*** PSD merită cu vârf şi îndesat tot ce i se întâmplă şi i se va întâmpla de-acum înainte, vorba-i că trag ponoasele şi fraierii care-au văzut în acest partid, altceva.

VĂ BATEȚI JOC DE NOI? UNDE SUNT 2% DIN PIB? România Profundă. Făgăraș. În timp ce miliardele săracei Românii s-au scurs pe rachetele Patriot, care nu vor fi testate niciodată, angajații români din Industria de Apărare nu și-au primit salariile de 5 luni
  Se anunţa cu emoţie vizita guvernamentală la Fabrica de Pulberi din Făgăraș și la Pirochim Victoria cu obiectivul clar de a pune la punct strategia de revitalizare a instalaţiilor de producţie.
Se întîmpla în primăvara anului 2014. Venise o delegație la nivel de secretari de stat și consilieri de miniștri de la Ministerul Economiei, Ministerul de Interne și Ministerul Apărării care s-a întîlnit cu autoritățile locale din Făgăraș, Victoria și Ucea, pentru a discuta despre creșterea capacității de producție, prin infuzie de capital și investiții în noi instalații, la aceste două societăți deținute de Romarm.
Oficialii anunţau atunci că la Fabrica de Pulberi Făgăraș se va face o investiție de peste 10 milioane de euro, în total, banii urmînd să fie aprobați la următoarea rectificare bugetară pe care o va face Guvernul.
S-a mai promis atunci că investiţiile nu se vor opri la 10 milioane de euro ci vor continua. În vara lui 2014 se spunea că va fi repornită instalația de trinitrotoluen, dar şi cea de dinamită şi se vor mai angaja oameni pînă la un efectiv de 500 salariaţi. La acea vreme exista şi problema insolvenţei societăţii cerute de Primăria Făgăraş din cauza unor datorii istorice de 1,1 milioane de lei. Promisiunile delegaţiei guvernamentale s-au referit şi la Pirochim din Victoria unde, în prima fază, se aduceau 2 milioane de euro pentru modernizarea a 90% din instalațiile de producere a pulberilor sferice, destinate pentru armată și folosite în special la artilerie.
Şi aici s-a promis dublarea personalului. La ambele societăţi instalaţiile erau în conservare de peste 10 ani. La încă 4 ani distanţă, investiţiile şi banii promişi n-au mai ajuns la societăţile din Făgăraş şi Victoria. Au fost doar minciuni la fel ca în multe alte domenii. Aşa cum spun astăzi sindicaliştii, nici nu se vor realiza vreodată investiţii la societăţile de apărare din Ţara Făgăraşului.
http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=1272362&title=va-bateti-joc-de-noi-unde-sunt-2-din-pib-[...]
*** "Baaa-niii mei, baaa-niii mei / La NATO Măriţa, la bordei! / S-a ales-bules de ei!"

I-am taiat banii lui Soros!
  Sub privirile nauce ale primarului Mihai Toader, fundatia Freedom House reprezentata in Romania de Cristina Guseth, nimeni alta decat cea mai intima prietena a Monicai Macovei era la un pas sa devina beneficiara unui proiect de 310.082,26 lei, din care primaria Sectorului 2 urma sa asigure o cofinantare de 199.860,48 lei, pentru ca activistii sorosisti sa predea lectii de anticoruptie functionarilor publici ! Iar in urma dezvaluirilor „National”, pe data de 19 aprilie, cand proiectul privind asocierea dintre Freedom House Inc. si Consiliul Local al Sectorului 2 ar fi urmat sa fie trecut prin „masinaria de vot” pesedista de la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, documentul a fost scos de pe ordinea de zi, propunerea viceprimarului Aurelian Badulescu in acest sens fiind aprobata cu 43 de voturi pentru, 1 abtinere si 8 voturi contra, cele ale consilierilor USR, bineinteles…
http://www.national.ro/dezvaluiri/i-am-taiat-banii-lui-soros-621885.html/
*** Soluţia este mulţumitoare, însă rămâne dovada unor cârtiţe la Primăria Generală (şi la cea a Sectorului 2), care au negociat porcăria şi au trecut-o pe ordinea de zi. Iar Firea ştia! Contracararea a avut loc doar fiindcă au urlat siteurile non-tefeliste, asta-i tot.

Rusia prezintă sirieni nevătămați la OPCW
  Rusia și Siria au prezentat joi, la sediul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice, câțiva oameni nevătămați din Ghouta, Siria, pentru a susține că nu au existat atacuri chimice în oraș la începutul acestei luni, relatează Reuters.
Rusia și Siria intenționează să organizeze o conferință de presă în apropierea sediului OPCW la Haga. O invitație trimisă presei spune că evenimentul va include “participarea martorilor din Siria care au fost folosiți în videoclipuri despre” atacul chimic “din Douma.”
https://www.cadranpolitic.ro/rusia-prezinta-sirieni-nevatamati-la-opcw/
*** Între timp a apărut şi raportul OPCW, care infirmă aşa-zisul "atac chimic". Tăcere totală în Sistem, după ce acesta fusese "argumentul" atacării Siriei.

Misiunea autorităților britanice a fost îndeplinită. Micuțul Alfie Evans a trecut la cele veșnice în această dimineață, la aproape cinci zile de când a fost deconectat de la aparate
  Alfie Evans a murit la aproape cinci zile după ce a fost deconectat de la aparate, sfidând medicii care se așteptau ca bebelușul să trăiască doar câteva minute.
Anunțul a fost făcut de părinții bebelușului, decesul fiind constatat în jurul orei 2:30 (ora 4:30 la București) dimineața.
„Micul meu gladiator a lăsat scutul jos și și-a primit aripile. Te iubesc băiatul meu”, a scris tatăl copilașului pe facebook.
https://www.activenews.ro/externe/UPDATE-Curtea-de-Apel-a-respins-apelul-parintilor-pentru-salvarea-lui-Alfie.-[...]
*** Oare se va efectua o autopsie, în urma căreia să se treacă motivul real al decesului - "refuzul îngrijirii şi hrănirii, în urma răpirii"? Acum "este posibilă" restituirea... cadavrului copilului? Câtă vreme era viu familia fiind ţinută departe de el!

De ce nu e de glumit cu amenințările lui Trump la adresa Rusiei?
  Să recapitulăm. În 2002 Rusia încă mai era în genunchi, așa cum o lăsase Elțîn. Câtă vreme Rusia a stat în genunchi americanii n-au scos-o din „friendship”, „partnership”, „commitment” etc. Încetul cu încetul, pe măsură ce Rusia începe să se ridice și să-și facă simțită prezența la nivel internațional (inclusiv prin zdravene scatoalce aplicate rând pe rând Georgiei lui Saakashvili, Ucrainei și acum „luptătorilor libertății” din Siria), interesele ei intrând vrând-nevrând în coliziune cu interesele SUA, iată că americanii schimbă foaia și din „aggression” și „threat” nu-i mai scot. 15 ani le-au trebuit americanilor să treacă de la „we are no longer adversaries” (Bush, 2002) la „revisionist power of Russia actively competing against US”.
Cu alte cuvinte nu avem de-a face cu o simplă nebunie de moment a lui Trump care acum zice una, apoi zice alta, și în general se comportă ca un bufon. Dimpotrivă. E vorba de un crescendo al ostilității față de Rusia, care începe încă de la G.W. Bush, continuă și se acutizează sub Obama și ajunge și mai intensă sub Trump. Nu e vorba de lătratul câinelui care, tocmai fiindcă latră, nu mușcă. Nu e vorba de rătăcirile unui lunatic ajuns președinte peste cel mai puternic imperiu al planetei. Nu e vorba nici de un scandal care să facă uitată furtuna conjugală adusă de Stormy „Furtunoasa”.
Ceea ce se întrevede la orizont e o furtună de o cu totul altă natură care se coace, încetul cu încetul, de mai mulți ani de zile.
http://www.argumentesifapte.ro/2018/04/12/de-ce-nu-e-de-glumit-cu-amenintarile-lui-trump-la-adresa-rusiei/
*** Probabil este inutil să le explici astea unora de pe aici care încă mai "luptă cu comunismul". Care a fost adus în Rusia, cândva, din... Vest (unde acum este "relansat").

Cum a DISTRUS indianul Lakshmi Mittal combinatul Sidex Galați: a înjumătățit producția de oțel și a DEMOLAT patru din cinci furnale
  În 2001, anul privatizării, combinatul de la Galați producea 4,5 milioane de tone de oțel anual cu cinci furnale și obținea o cifră de afaceri de 800 de milioane de dolari, potrivit lui Petrișor Peiu, președintele Sidex Galați în 1999-2000.
Acum, spune Peiu în ziare.com, „industria auto românească ajunsă la 500.000 automobile pe an importă în continuare tablă din Slovacia pentru că indienii nu s-au învrednicit să facă laminorul promis. Au demolat, în schimb, uzină cocso-chimică, 5 din cele 6 furnale și vreo două oțelarii, aducând nivelul producției la aproape 2 milioane de tone pe an și reușind „performanța” de a avea pierderi nouă ani consecutiv, exact pe durata celei mai lungi perioade de creștere economică globală!”
https://www.activenews.ro/economie/Cum-a-DISTRUS-indianul-Lakshmi-Mittal-combinatul-Sidex-Galati-a-injumatatit-productia-[...]
*** Da, mandatul PSD-Năstase. Acest Năstase care acum a preluat conducerea facţiunii luzărilor din PSD (tot mai am speranţa ca un eventual "PSD revizuit" să-i scuipe afară...). Peiu e o şulfă care s-a aciuit pe la PNŢCD, apoi pe la Cabinetul Radu Vasile şi Cabinetul Adrian Năstase, iar acum "filozofează".

Veste excepțională – un mare prieten al României va avea o poziție înaltă în lume!
  Chiar dacă rolul Coroanei britanice este unul pur formal în conducerea Commonwealth, nu este și lipsit de importanță. Preluarea de către prințul Charles este fără îndoială o veste mare pentru România — devenită, practic, a doua țară pentru prințul britanic.
Felul în care prințul Charles s-a implicat în România, ajutând diferite domenii — mai ales vitregita agricultură montană — dar și dând un adevărat exemplu de comportament, ne face să credem că prezența în fruntea Coomenwealth este de bun augur pentru țara noastră.
https://ro.sputnik.md/International/20180420/18701511/printul-charles-commonwealth.html
*** Mă surprinde faptul că tocmai la Sputnik am găsit o ştire cu acest titlu şi conţinut. Sau... n-ar trebui să mă surprindă?! (cheia cred că-i aici: "pentru ţara noastră"; a... cui?!).

Russia’s Next Move: How Will Putin Respond?
  First and foremost, Russia will have to double-down on nationalism.
Contrary to popular opinion about how based Russia is, there are a lot of traitors in the government and in the media and in key positions in the economy.
This fraction of people has been in power since the nineties and the American-supported reforms under Yeltsin.
Putin has clamped down on these people piece-meal over the years. These events will accelerate his clampdown. It’s already happening. All over Russian TV there is a consensus – you’re either on team Russia or you’re an enemy. The liberals and pro-Western voices are uncharacteristically quiet.
This is good for Russia.
https://dailystormer.name/russias-next-move-how-will-putin-respond/

Putin, wat do?
  The neocons want to see Russia retaliating by an attack in Ukraine or the Baltic. They want to get NATO involved, and thus a quick and painless transition into WWIII. Putin needs to focus on making life difficult for Israel. Russia has been mostly friendly to Israel, largely due to Chabad influence in Moscow. In the light of the fact that the Khazars are now an undeniable existential threat to Russia, the gloves have to come off. No more of these unchallenged adventures over Syria and Lebanon (as you can see, it is not stopping): "At Least 20 Dead After Israeli Warplanes Strike Iranian Military Base In Southern Syria: Reports". Despite the fact, as we all know, that international law doesn't apply to Jews, no more looking the other way at the daily Jewish atrocities. No more diplomatic or military niceties. Most importantly, and directly to the point, a much, much closer relationship with Iran, maybe even a mutual defense pact.
http://xymphora.blogspot.com/2018/04/putin-wat-do.html

Cocksucking Frenchman Attacks America in Speech to America
  Seriously, who the fuck does this asshole think he is?
We bombed Damascus over a gassing hoax which probably didn’t happen and definitely wasn’t done by the country’s leader.
How in the fuck are we going to defend not bombing Paris over this speech?
Millions of French deserve to die for this. It is a violation of my human rights, the shit this prick just said.
https://dailystormer.name/cocksucking-frenchman-attacks-america-in-speech-to-america/

Herding Hamsters and Other Cosmic Reflections
  Whoever wrote Trump’s speech for him–he obviously cannot put together two sentences with dependent clauses without wandering onto the far shores of incoherence–worked the moral-outrage pump hard. The gas attack, by whomever made, killed, eeek, squeak, seventy civilians and little children. More hamster-herding: git along little furry dogies. On many days in the Mid-East, the United States has killed more civilians than all the gas attacks real or invented in the entire war. The pilots, unprincipled as are all military men, know they are doing it, and don’t care. They get paid for their humanitarianism. By us.
http://www.unz.com/freed/herding-hamsters-and-other-cosmic-reflections/

Benjamin Fulford: The world asks, “Has America gone insane?”
  The general impression is that the Trump administration is going against all major international agreements reached in recent years without actually offering an alternative, multiple sources agreed.
On top of that, Trump U.S. Commerce officials, working against the advice of the Pentagon, have declared a trade war with China that they are mathematically doomed to lose.
China’s government has already promised to “fight to the end at any cost.”
The latest such glimpse was the crashing down to earth of the Chinese space station Tiangong-1. It was downed by U.S. forces in retaliation for recent crashes of U.S. warships apparently engineered by the Chinese, CIA sources say. Now three U.S. aircraft carrier groups are headed to the South China Sea to confront a massive Chinese battle group there, the CIA sources say.
“The People’s Liberation Army Navy (the PLA Navy) started building a network of undersea active and passive sensors which are located up to 3,000 meters underwater. These are embedded in a newly developed cement that contains special polymers and is now known as the best cement in the world—it can last more than 150 years underwater without deteriorating. This massive project also involves underwater bases which include special cameras and deep underwater platforms.”
“The seabed component of this perimeter wall contains special hydrophones and magnetic anomaly detectors. This will help in the autonomous detection and tracking of enemy submarines and ships. Setting up a zone of anti-access and area denial in the waterways is deemed critical by China for its security.
https://www.disclosurenews.it/en/the-world-asks-has-america-gone-insane/

Alexander Dugin: Visegrad group as the project of the greater eastern Europe
  If Trump would become the real Trump and not a simulacrum, America could also play a positive role, but not now, because presently it is not Trump’s America but rather an aggressive neocolonialist and interventionist country. It seems that Trump has been hijacked by neocons and fanatical groups of military officers, who are trying to start a global war. So, in the present situation, the United States can’t be an ally of Eastern Europe. Nowadays, American politics is a mixture of far-Right globalism along with destructive Leftist and far-Left ideologies (big business along with Cultural Marxism, which is a deadly alliance).
Anyway, I think that Eastern Europe has to find its allies everywhere. In this situation, Russia and China would be its main supporters.
–What’s your opinion of the Three Seas Initiative?
– I think it is a consequence of previous tendencies in Eastern Europe, from when it was being used by globalists in order to destroy Russian and Soviet influence in Europe. It emerged from the idea that Russia is the main enemy, a kind of continuation of the Cold War mentality. In political terms, this was realized in terms of integration with NATO and the EU. As a result, there is a contradiction between the continuation of various projects that are intended to destroy Russian influence and the ideology of the Visegrád Group. I think it is now time for it to realize its common interests with Russia – to let Russia organize energy supplies to Western Europe with the participation of Eastern Europe. But Eastern Europe should secure its own profits and not sabotage these initiatives.
http://flux.md/stiri/alexander-dugin-visegrad-group-as-the-project-of-the-greater-eastern-europe

A Furtive Glance at the US’s Ongoing War Preparations Against Russia
  While the world’s attention is riveted on Syria, the US is significantly boosting its forces in Europe. And these are not just divisions streaming in to take part in some exercises that will leave once those are over. This is a serious buildup to create a potentially offensive posture. The beefing up of the US forces is taking place amid preparations for a Russia-US summit. That’s a rather peculiar background for the event, to put it mildly!
http://flux.md/stiri/a-furtive-glance-at-the-uss-ongoing-war-preparations-against-russia

Nassim Taleb Warns Americans Should "Fear The 2% - The Intellectuals & Politicians"
  Ninety-eight percent of Americans - plumbers, dentists, bus drivers - have skin in the game. We have to worry about the 2 percent - the intellectuals and politicians making the big decisions who don’t have skin in the game and are messing the whole thing up for everybody else. Thirty years ago, the French National Assembly was composed of shop owners, farmers, doctors, veterinarians, and small-town lawyers—people involved in daily activities. Today, it’s entirely composed of professional politicians—people who are just divorced from real life. America is a little better, but we’re heading that way.
https://www.zerohedge.com/news/2018-04-21/nassim-taleb-warns-americans-should-fear-2-intellectuals-politicians

James Perloff - 1950's TV Had a Moral Purpose
  1950s television was a carefully set trap. To lure a mouse into the trap, you've got to insert some cheese.
America society was prevailingly Christian then. To get television into those households required presenting it as a purveyor of Christian morals, however repugnant that may have been to studio heads' true feelings.
THE OCCULT SHIFT
OK, so how did television go from model citizen to deadbeat?; from Bible and family values to today's sex, gore, foul language, political correctness, ridicule of Christianity, and even satanic occultism? The answer: they pulled one of the oldest tricks--"boil the frog." It's said that if you want to boil a frog, you can't just toss him in boiling water. Instead, you put him in lukewarm water, and gradually turn up the heat. That way, the frog never realizes he's been boiled. This is what television did to Americans.
https://www.henrymakow.com/2018/04/1950s-tv-had-moral-purpose.html

11 comentarii :

Gabriel spunea...

În privința DIICOT, problema nu este ce a făcut Mihai sau ce au făcut comuniştii. E clar că abdicarea s-a obținut prin mijloace coercitive şi ilegale. E clar că lovitura a fost dată de un regim de trădători de țară ca şi cei de azi, unii cu grade mari în NKVD (azi se poartă CIA). Problema este: până unde se întind competențele DIICOT şi ale procurorilor în general? De ce să ne oprim doar în 1947? Poate cineva face sesizare penală împotriva participanților la lovitura din 23 august. La fel de bine, am putea propune anchetarea puciului țărănist prin care a fost adus Carol al II-lea în 1930 sau chiar a loviturii de stat din 1866 prin care a fost alungat Cuza şi adus Carol I. Ba l-am putea ancheta şi pe Cuza, care a dat şi el o lovitură de stat parcă prin 1864. De la dosarele revoluției şi mineriadelor, şi alea destul de dubioase (crainicul TV acuzat de crime împotriva umanității? haida-de! de ce nu altele mai concrete precum răspândire de informații false sau trădare, dacă a lucrat pentru cineva?), şi-au luat-o-n cap şi se cred competenți a judeca şi istoria. Cu problemele curente au rezolvat-o: acum rezolvă restanțele din anii '40.

Riddick spunea...

Sunt total de acord. Aş adăuga că nu-i întâmplător că "a fost ales" DIICOT, a cărui conducere este pe plecare. De urmărit chestiunea, care deşi pare "o bizarerie" are conotaţii extrem de grave.

Riddick spunea...

Imagologic, se induce percepţia că monarhia ar putea fi impusă "malgré tout", chiar împotriva voinţei populare. Semnale: de mobilizare pentru oportunişti ("gata, acum suntem... monarhişti!") şi de demobilizare pentru resemnaţii nonmonarhişti ("eh, ce să-i faci..."). N-aş neglija impactul lor!

Riddick spunea...

"Republica este nerevizuibilă, şi nu numai prin Art. 152, ci prin opţiunea republicană evident larg-majoritară, exprimată prin două referendumuri constituţionale."

Susţin asta ca... fost monarhist, care se întreabă "cum naiba de-a durat atât de mult trezirea mea la realitate?" (fiindcă după 1989 receptam şi "ştirile alternative" care demontau "narativul" pro-monarhist perpetuat de "Europa Liberă").

Gabriel spunea...

Nu va fi. Familia regală nu se are pe bune cu binomul.

Gabriel spunea...

DIICOT nu e la prima bizarerie -vezi dosarul de subminare a economiei naționale pe care i-l făcuseră lui Vosganian pentru vina de a fi combătut concurența neloială a ucrainenilor pe piața îngrăşămintelor chimice, pe baza prețurilor reduse la gaz pe care le obțineau de la ruşi pe vremea aia. Ar fi de analizat în ce măsură acțiunile DIICOT au lichidat bună parte din industria românească de îngrăşăminte, ei fiind de fapt cei care au subminat economia națională. Subminarea economiei naționale era o reminiscență stalinistă în Codul Penal, pe care doar DIICOT s-a gândit s-o reactiveze după 1989 într-un dosar pur politic, ca şi cel cu abdicarea regelui. Este vorba de o instituție coruptă cu care o persoană apropiată mie a avut de-a face în calitate de martor într-un dosar legat de adeverințe false de absolvire. Au spălat autorul faptelor şi beneficiarii falsurilor.

Riddick spunea...

"Era bună subminarea" (prevederea ei ca infracţiune, evident), dar aş fi lărgit-o la "subminarea statului" fără a menţiona economia explicit - pentru o mai bună aplicare. Distinct faţă de "subminarea puterii de stat", care (mi se pare că) a ramas în CP.

Gabriel spunea...

Cred că n-a mai rămas nicio subminare în CP şi bine că n-a rămas, pentru că era o relicvă sinistră a stalinismului bună la orice, termenul nefiind definit în cod. Ce înseamnă subminare şi ce înseamnă "putere de stat"? Dacă "putere de stat" înseamnă puterile statului (judecătorească, executiv, legislativ) iar a submina înseamnă şi a ataca, a compromite (conf. dexonline), atunci cei care au dezvăluit protocoalele ilegale sau chiar noi doi în această discuție subminăm puterea de stat.

Riddick spunea...

Pe logica asta, hai jos şi cu mita şi abuzul în serviciu, fiindcă... "toţi e hoţi". :)

"Stalinism" - sintagmă folosită de "concurenţii" lui pe care i-a înlăturat (troţkişti, şi nu numai). Unii cu interese din afara Rusiei/URSS-ului. În Rusia, Stalin este reconsiderat, ca patriot "chiar dacă limitat de contextul istoric".

Gabriel spunea...

Regimul a ucis milioane de oameni şi a slăbit Rusia față de germani. Fără marea epurare anterioară războiului nu făceau nemții nici cât au făcut, şi-o luau în bot rapid. Dar mă rog, treaba ruşilor.

Riddick spunea...

Nu sunt convins 100% c-ar fi fost eficientă epurarea, dar unii (ca Viktor Suvorov) susţin că a fost, Stalin înlăturând din armată elemente pe care (credea că) nu se putea baza. Noii ofiţeri (superiori) nu mai aveau loialitate decât faţă de Stalin şi PCUS, nu mai puteau invoca merite gen "erou al revoluţiei"  (şi deci, dreptul la "idei proprii" şi la "priorităţi"), şi nici "nu mai aveau reflexe moştenite din vechea armată ţaristă". O opinie în Epurarea, de Suvorov - contrară celei "standard".

http://www.scritub.com/literatura-romana/carti/Victor-SuvorovEpurarea422024318.php


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: