19 iulie 2011

Pronostic: un eventual regim USL va fi "ţinut pe bani" de chinezi



Vorba vine... la scadenţă, vor pune mâna pe active, terenuri, segmente strategice din economie...

Mogulul Voiculescu practică o propagandă deşănţată pro-chineză (am mai scris despre asta aici).

Zice Voiculescu (pe blogul lui):
Premierul Boc incepe sa descopere China. Dar o face incet si prost, la fel cum guverneaza.
Astazi, a inaugurat un centru comercial chinez langa Afumati. E mai mult decat nimic, dar este absolut nesemnificativ in comparatie cu uriasul potential neexploatat al relatiilor romano-chineze.
Romania nu are, in continuare, ambasador la Beijing.
Autoritatile romane nu au, in continuare, un dialog aplicat cu partenerii chinezi si nu au dezvoltat niciun proiect comun major, desi investitiile chineze sunt prezente in intreaga Uniune Europeana.
Am sustinut constant, si voi continua sa o fac, necesitatea unui parteneriat strategic cu China. Insa, pentru aceasta este nevoie de viziune, de seriozitate, de strategie. Din pacate, nici premierul Boc, nici presedintele Basescu nu sunt inzestrati in acest sens. Ei confunda politica de stat cu declaratiile de bazar.
In drumul spre China, premierul Boc a ajuns la Afumati si s-a intors, multumit ca a “relansat” relatiile romano-chineze. Premierul ne demonstreaza – a cata oara?! – ca ridicolul nu doare. Pacat.
Şi nu numai Voiculescu. Şi Ciripoi (bis), şi Vosganian, şi Vlădescu, şi Geoană, şi Oprescu, şi Andrei Marga, şi Ponta, şi USL. Ba încă mai fac servicii chinezilor, şi Baconschi, şi Institutul de Studii Populare !

Iar la extern, lobby pentru chinezi fac: Soros, Sarkozy, Zapatero, PPE...

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cat de usor ne vad astia : bala rusi, ba la chinezi, ba la nemti...

Crystal Clear spunea...

Am folosit note book de la vodafone pentru comentariu
Vad ca merge. Ecranul este insa foarte mic :)

Riddick spunea...

Găsisem o variantă "reader", unde apar doar postările, o să pun linkul.

Crystal Clear spunea...

Ar fi perfect,daca gasesti !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: