25 februarie 2011

Geoană, viermele de mătase



Romania a pierdut statutul de cel mai bun partener european al Chinei pentru ca nu a stiut sa concretizeze deschiderea pe care aceasta mare natiune a lumii a avut-o catre tara noastra, a declarat, joi, la Craiova, presedintele Senatului, Mircea Geoana.

El a mentionat, intr-o conferinta de presa, ca, in 2004, Romania a fost prima tara europeana care a semnat un parteneriat strategic cu China.

bullshit
"Din pacate, nu am stiut sa concretizam aceasta deschidere importanta a unei mari natiuni, a unei economii in expansiune si a unei puteri globale importante care nici nu afecteaza echilibrul si interesele noastre in sfera euroatlantica, nu deranjeaza cu nimic din punctul de vedere al atasamentului nostru la Europa si la NATO. Din pacate, am pierdut tren, dupa tren", a declarat Geoana.

Presedintele Senatului a mentionat ca ofensiva incredibila a Chinei in plan economic si diplomatic mondial s-a concretizat, in urma cu cateva saptamani, printr-o vizita la Madrid, in care China, in mod oficial, a spus ca Spania este cel mai bun partener european al Chinei.

"Romania era in 2004 cel mai bun partener european al Chinei, acum lucrurile s-au schimbat", a spus Geoana.

In opinia sa, "Romania risca sa se trezeasca atunci cand cartile economiei mondiale vor fi fost deja impartite intre jucatori si va fi nevoita sa se multumeasca iar cu ciugulirea de firimituri de la masa altora".

The Epoch Times

8 comentarii :

Riddick spunea...

Am scris eu "mătase", dar lui îi place mai mult în rahat.

Să rămână acolo şi să nu ne cheme şi pe noi.

Anonim spunea...

fäcea loby pt. america, la moscova ultima datä, ZIS- S-A DUS SÄ FACÄ LOBY-

acum china.

se pare cä a rämas ,bätut in cap.

fereascä dumnezeu romania, de asa presedinte.

Anonim spunea...

el si nästase, poate isi cumpärä, ceva cäcaturi.

Anonim spunea...

"decat" un prostanac ca geoana poate avea tupeul sa apara dupa ce a cazut in haznaua de la spa si sa pozeze in neprihanit

Riddick spunea...

@Anonim 1: Theo, ca să faci lobby trebuie să fii credibil. :)

@Anonim 2: Sunt curios dacă mai rămâne în moţul Senatului.

Crystal Clear spunea...

BS -inseamna butterfly silk ?

Riddick spunea...

A, nu !

Înseamna bullshit (prescurtare).

Pun legenda la poză. :)

Crystal Clear spunea...

:))))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: