20 iunie 2011

Rectorul Marga de la UBB, angrenat în campania mondială de propagandă a R.P. Chineze



Rectorul Andrei Marga de la Universitatea Babeş-Bolyai, membru al PnL, desfăşoară în cadrul UBB tot felul de activităţi dăunătoare statului român, precum acea conferinţă din 2008, România şi viitorul Europei. Contribuţii româneşti la proiectul "Statele Unite ale Europei", al cărei subiect era destructurarea statelor naţionale şi crearea "Statelor Unite ale Europei". Mai nou, îşi permite să avertizeze alături de colegul său de PCR şi de propagandă USL-istă din prezent (Dinu Giurescu) despre pericolul dezmembrării României (bineînţeles, doar în urma proiectului de regionalizare al PDL, cel al USL "e bun").

A efectuat mai multe călătorii în Republica Populară Chineză (2008, 2009, 2010). În 2008 a perfectat deschiderea Institutului Confucius al UBB, inaugurat în 2009. Despre institutele Confucius se ştie că sunt centre de propagandă ale regimului comunist chinez, dacă nu chiar centre de spionaj.

Astăzi, la UBB, se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa directorului general al Fundaţiei Hanban, Xu Lin. Fundaţia guvernamentală Hanban se ocupă de Institutele Confucius.

Marga a scris o serie de articole de presă favorabile R.P. Chineze, ultimul fiind cel de azi din Ziua de Cluj, "Moment istoric":
Indiferent care sunt datele ce se consideră sau afinităţile celui care judecă, un fapt de fundamentală importanţă civilizatoare rămâne impunător pentru recunoaştere: China administrează cu succes peste 1.300 de milioane de oameni în condiţii de modernizare sub toate aspectele - politic, economic, social, cultural. Cine, în istoria umanităţii, poate prezenta o experienţă comparabilă?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: