20 iunie 2011

Rectorul Marga de la UBB, angrenat în campania mondială de propagandă a R.P. Chineze



Rectorul Andrei Marga de la Universitatea Babeş-Bolyai, membru al PnL, desfăşoară în cadrul UBB tot felul de activităţi dăunătoare statului român, precum acea conferinţă din 2008, România şi viitorul Europei. Contribuţii româneşti la proiectul "Statele Unite ale Europei", al cărei subiect era destructurarea statelor naţionale şi crearea "Statelor Unite ale Europei". Mai nou, îşi permite să avertizeze alături de colegul său de PCR şi de propagandă USL-istă din prezent (Dinu Giurescu) despre pericolul dezmembrării României (bineînţeles, doar în urma proiectului de regionalizare al PDL, cel al USL "e bun").

A efectuat mai multe călătorii în Republica Populară Chineză (2008, 2009, 2010). În 2008 a perfectat deschiderea Institutului Confucius al UBB, inaugurat în 2009. Despre institutele Confucius se ştie că sunt centre de propagandă ale regimului comunist chinez, dacă nu chiar centre de spionaj.

Astăzi, la UBB, se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa directorului general al Fundaţiei Hanban, Xu Lin. Fundaţia guvernamentală Hanban se ocupă de Institutele Confucius.

Marga a scris o serie de articole de presă favorabile R.P. Chineze, ultimul fiind cel de azi din Ziua de Cluj, "Moment istoric":
Indiferent care sunt datele ce se consideră sau afinităţile celui care judecă, un fapt de fundamentală importanţă civilizatoare rămâne impunător pentru recunoaştere: China administrează cu succes peste 1.300 de milioane de oameni în condiţii de modernizare sub toate aspectele - politic, economic, social, cultural. Cine, în istoria umanităţii, poate prezenta o experienţă comparabilă?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: