06 ianuarie 2011

Unul din corifeii "Alianţei de Centru-Dreapta" se dă pe faţă (din nou) ca agent de lobby pentru R.P. Chineză



Ţinerea în opoziţie permanentă a clicii Grivco nu este doar o chestiune de doctrină sau de fason ideologic, ci a devenit o chestiune de siguranţă naţională.

După ce Vosganian prestase un lobby pro-chinez greţos toamna trecută, iese cu declaraţii pro-chineze Voiculescu-Crescent, care primise la el acasă delegaţia chineză. Acelaşi Voiculescu despre care unul din capii "Alianţei de Centru-Dreapta" declarase că trecutul său "e o problemă mai mică decât cel al lui Băsescu".
Domnule Preşedinte,

În şedinţa de Guvern din data de 5 ianuarie 2011 aţi declarat că speraţi 'că miniştrii nu vor cădea în plasa unei poveşti de genul 'să luăm bani din China''.

Domnule Preşedinte, înţelegeţi că distrugeţi pe termen lung relaţiile internaţionale ale României?

Aţi distrus relaţia cu Franţa şi Rusia. Aţi ameninţat grobian Germania că nu mai plătiţi contractele semnate de statul român cu resortisanţii germani. Aţi compromis intrarea în spaţiul Schengen. V-aţi umilit ridicol în relaţia cu Statele Unite ale Americii şi cu Marea Britanie, vorbind despre o axă care nu a existat decât în imaginaţia dumneavoastră. Acum, în condiţiile în care nu aveţi un dialog echilibrat cu niciun partener occidental, v-aţi apucat să distrugeţi şi relaţia cu China!

Diplomaţia nu se face nici în genunchi, nici cocoţat pe gard! Nici cu plecăciuni, nici cu ameninţări. Diplomaţia se face, în primul rând, cu inteligenţă. Cât de prost inspirat să fiţi încât să declaraţi oficial că un acord financiar cu China reprezintă o plasă, o capcană de care miniştrii dumneavoastră trebuie să se ferească ?! Cât de prost informat să fiţi încât să nu fi aflat că economia chineză este a doua forţă mondială şi că, într-un interval de maxim 40 de ani, va devansa şi SUA ?!

4 comentarii :

gerula spunea...

Urangutanul din Baneasa, Felix-Crescent, se da in spectacol (pentru a cata oara?) crezandu-se pe cai mari si siguri - siguri pentru cine si de ce?

Riddick spunea...

Am impresia că este o urgenţă externă de se precipită ăştia, asemenea ieşiri sunt catastrofale dpdv al imaginii. Sau poate vor să mobilizeze electoratul nostalgic.

Anonim spunea...

Eu banui doar multa, foaaaaarte multa prostie, la urangutanul in cauza. Deh, e lung drumul, de la maimuta pana la om.....

Riddick spunea...

Un agent anti-România.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: