08 mai 2011

Atenţie mare. Ciripoi dezvăluie sponsorul unui eventual regim USL: R.P. Chineză.


China ar putea face investitii in Romania in lucrari uriase de infrastructura. Care i-ar aduce beneficii la fel de uriase pe termen lung. In fine, China s-ar putea ocupa de agricultura. Tot la nivel macro. Si de turism. Dar tot China ar putea face masive investitii in industrie. Prabusirea unei lumi, asa cum o cunoastem noi, si nasterea alteia, pe care abia o putem intui, sunt fenomene care se pot petrece repede. Si pot fi folosite in beneficiul acestei tari. Si pot aduce prosperitate romanilor. Cu o conditie. Trebuie sa avem guvernul potrivit si politica potrivita si presedintele potrivit, la momentul potrivit.
Sorin Roşca-Stănescu - O miscare a Chinei ne poate schimba viata
Deci, regimul actual nu pune România pe tavă chinezilor (face cam acelaşi lucru, însă, în favoarea Bruxellesului). Atenţie mare la alegeri. Atenţie mare la "soluţiile salvatoare".


[...] Dar unde se vor duce banii chinezilor? Singurul mod rational de a-i cheltui rapid sunt investitiile masive pe care le-ar putea face Beijingul. Unde? In acele economii unde se poate cumpara ieftin. Pentru ca, ulterior, sa se poata inregistra profituri semnificative.

Romania este un stat aflat, cum se spune, la fundul sacului. Nu sunt lipsit de imaginatie. Imi pot imagina o stare si mai rea a lucrurilor, daca actuala putere continua sa se mai cramponeze de guvernare. Dar oricat s-ar inrautati situatia economica a Romaniei si situatia romanilor, acest fenomen de degradare accelerata nu anuleaza sansa teoretica pe care o avem de a ne transforma intr-un obiectiv important al investitiilor chineze. De ce? Pentru ca suntem, totusi, o piata de douazeci de milioane de persoane. O piata a fortei de munca dar si o piata de consum. Pentru ca suntem un stat de marime medie al Uniunii Europene iar Uniunea Europeana este un obiectiv strategic al Chinei. Unde ar putea sa-si faca China un cap de pod, altundeva decat in zona cea mai vulnerabila UE? Si pentru ca forta de munca este ieftina si, gratie tampeniilor Guvernului Boc, pe masura ce populatia este adusa la sapa de lemn, va fi si mai ieftina.

Unde ar putea fi canalizate masivele investitii chineze? Evident, nu in microintreprinderi ori in intreprinderi mici si mijlocii. Ele vor putea beneficia de uriasa injectie financiara abia mai tarziu. Prin efectul dominoului. China ar putea face investitii in Romania in lucrari uriase de infrastructura. Care i-ar aduce beneficii la fel de uriase pe termen lung. In fine, China s-ar putea ocupa de agricultura. Tot la nivel macro. Si de turism. Dar tot China ar putea face masive investitii in industrie.

Prabusirea unei lumi, asa cum o cunoastem noi, si nasterea alteia, pe care abia o putem intui, sunt fenomene care se pot petrece repede. Si pot fi folosite in beneficiul acestei tari. Si pot aduce prosperitate romanilor. Cu o conditie. Trebuie sa avem guvernul potrivit si politica potrivita si presedintele potrivit, la momentul potrivit.

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Toti lobbistii si guristii astia care in ultimii 20 de ani au trait din vanzarea economiei romanesti si a fortei noastre de munca , din vanzari de terenuri, fabrici, banci, petrol, gaze, energie ,fara sa muncesca cat de cat , doar dand din gura si tragand sfori, s-au trezit ca nu mi au ce vinde si ce si-au zis : sa ne unim fortele si sa vindem tara cu totul.Probabil ca vor sa aduca si chinezi aici.De asta sunt atatea blocuri si case noi goale si nefolosite .Asteapta emigrantii chinezi....

Riddick spunea...

China va investi mult în urmatorii ani, si doar în regiuni unde are guverne favorabile. Sunt sigur că este deja convenit un aranjament care ar da o iluzie de ieşire din dificultăţile economice, pe baza unor capitaluri din RP Chineză. Cu 50 miliarde de dolari se poate face (ar fi nimic la ce are China, pentru a perpetua electoral un regim clientelar).

Crystal Clear spunea...

Da. Si eu sunt convinsa de asta.Pe de alta parte , chiar si Boc+ sorisistii+europeistii dau apa la moara Chinei .In principiu UE da apa la moara Chinei ca sa investeasca aici .Este de fapt politica de stanga, socialista promovata de UE.
Tocmai am auzit ca Ina Center- un lant care vinde cosmetice s-a vandut la chinezi.
China ne mai lipsea aici !!!

Riddick spunea...

Baconschi a anulat (sabotat, mai corect) vizita lui Dalai-Lama, iar MAE şi Ministerul Educaţiei (al ciudatului Funeriu, despre care bag mâna-n foc că este agent străin, ca şi Baconschi şi Cioloş) au dat dispoziţii să se anuleze rezervările de săli pentru trupa chineză (din SUA, pro Falun-Gong ) Shen Yun şi să se anuleze o expoziţie de fotografii despre teroarea politică din China (la biblioteca judeţeană Olt).

Crystal Clear spunea...

Colcaie de agenti straini.
Am senzatia ca din ce in ce mai mult Romania este condusa de agentii straini , prin lobby si prin influentarea deciziilor luate de EuroBase, Boc, etc, etc.
Ar trebuie sa avem o lege antilobby.
Oare cum este in Ungaria cu lobby-ul asta ? ( La noi ii zice PR...)

Riddick spunea...

În Ungaria au pus ordine. Au lătrat, dar nu le-a mers. Dar acolo au majoritate parlamentara ungurii, nu agentii străini. Noi n-am rezolvat acest "detaliu" nici acum.

Crystal Clear spunea...

De asta suntem aruncati dintr-o parte intr-alta .Joaca fotbal cu noi toti netrebnicii.
Trebuie sa ne trezim o data !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: