09 martie 2011

Oprescu - impresii din "viaţa politică chineză"



Viitorul candidat USL la Primăria Generală a Bucureştiului anunţă planuri cincinale, cu finanţare din R.P. Chineză:

Sorin Oprescu a anunțat, miercuri, că va colabora cu autoritățile de la Beijing pentru dezvoltarea infrastructurii din transport, realizarea inelului median, dotarea spitalelor, dar și pentru găsirea posibilităților de finanțare.

”Concret, sunt patru domenii în care vom colabora. Primul, dezvoltarea infrastructurii pentru transport şi alte căi de comunicaţie din Bucureşti. Al doilea, realizarea inelului median ca proiect pe termen lung. Al treilea, dotarea şi dezvoltarea spitalelor. Al patrulea, posibilităţi de finanţare şi operare a acestor proiecte. Pentru aceste proiecte, în următoarele trei luni vor sosi la Bucureşti specialişti ai părţii chineze şi vom crea un grup de lucru pe aceste domenii. În prima parte a vizitei m-am întâlnit cu înalţi oficiali ai vieţii politice chineze, respectiv cu vicepreşedintele Marii Adunări Naţionale, domnul Liu Chiao Chen, şi cu primarul Beijingului, domnul Huo Jin Long. De altfel, oraşul Bucureşti este un oraş înfrăţit cu Beijingul şi am constatat în cadrul acestor întâlniri că oficialii chinezi sunt deschişi în totalitate pentru o colaborare concretă”, a precizat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

http://www.e-politic.ro/puterea-locala/oprescu-dupa-vizita-in-china-vom-colabora-in-patru-domenii

Nea primarule, ai acordul Consiliului General ?

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"oraşul Bucureşti este un oraş înfrăţit cu Beijingul "

Ne-a infratit si cu chinezii. Sinistru.

Eu vreau sa ne infratim cu New York-ul sau Londra :)

Riddick spunea...

Cred că suntem de pe vremea când Traian Băsescu era primar general, si consiliul era majoritar PDSR/PSD, PRM, PC...

Crystal Clear spunea...

Ce aiureala !

Riddick spunea...

Oops... 2005:

Capitala României are diverse parteneriate şi colaborări cu unele dintre cele mai importante oraşe ale lumii.

Astfel, Bucureştiul este înfrăţit cu 18 oraşe, printre care Londra, Moscova, Atena, Hanovra, Montreal, Detroit, Regina (capitala Saskatchewan din Canada), Sofia, Chişinău, Ankara, Pretoria, Damasc, Amman şi Lagos.

Din anul 1994, Bucureştiul s-a înfrăţit cu Atlanta, iar în 1997 cu vecinii din Budapesta. Nicosia este înfrăţit cu Bucureştiul din 2004, iar în 2005, Beijingul s-a alăturat listei de prieteni.

Înfrăţirile au apărut pentru prima oară în istorie ca iniţiativă a Consiliului Comunelor şi Regiunilor din Europa şi a Federaţiei Mondiale a oraşelor Unite şi Înfrăţite.

La baza a numeroase înfrăţiri stau o serie de schimburi tradiţionale.



http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Cu_cine_este_infratit_Bucurestiul_0_431356972.html

Crystal Clear spunea...

Banuiesc ca infratirea oraselor foloseste la schimburi de experienta privind urbanizarea civilizata .

Riddick spunea...

Şi alte chestii, politice, uneori.

Anonim spunea...

Delegatia comunistilor chinezi este evaluata la un numar de 10 000 de oameni de afaceri mici si mijlocii, iar echipele de chinezi care vor executa lucrarile vor numara pana la 3 000 000 de meseriasi.

Riddick spunea...

No shit... ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: