09 martie 2011

Oprescu - impresii din "viaţa politică chineză"



Viitorul candidat USL la Primăria Generală a Bucureştiului anunţă planuri cincinale, cu finanţare din R.P. Chineză:

Sorin Oprescu a anunțat, miercuri, că va colabora cu autoritățile de la Beijing pentru dezvoltarea infrastructurii din transport, realizarea inelului median, dotarea spitalelor, dar și pentru găsirea posibilităților de finanțare.

”Concret, sunt patru domenii în care vom colabora. Primul, dezvoltarea infrastructurii pentru transport şi alte căi de comunicaţie din Bucureşti. Al doilea, realizarea inelului median ca proiect pe termen lung. Al treilea, dotarea şi dezvoltarea spitalelor. Al patrulea, posibilităţi de finanţare şi operare a acestor proiecte. Pentru aceste proiecte, în următoarele trei luni vor sosi la Bucureşti specialişti ai părţii chineze şi vom crea un grup de lucru pe aceste domenii. În prima parte a vizitei m-am întâlnit cu înalţi oficiali ai vieţii politice chineze, respectiv cu vicepreşedintele Marii Adunări Naţionale, domnul Liu Chiao Chen, şi cu primarul Beijingului, domnul Huo Jin Long. De altfel, oraşul Bucureşti este un oraş înfrăţit cu Beijingul şi am constatat în cadrul acestor întâlniri că oficialii chinezi sunt deschişi în totalitate pentru o colaborare concretă”, a precizat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

http://www.e-politic.ro/puterea-locala/oprescu-dupa-vizita-in-china-vom-colabora-in-patru-domenii

Nea primarule, ai acordul Consiliului General ?

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"oraşul Bucureşti este un oraş înfrăţit cu Beijingul "

Ne-a infratit si cu chinezii. Sinistru.

Eu vreau sa ne infratim cu New York-ul sau Londra :)

Riddick spunea...

Cred că suntem de pe vremea când Traian Băsescu era primar general, si consiliul era majoritar PDSR/PSD, PRM, PC...

Crystal Clear spunea...

Ce aiureala !

Riddick spunea...

Oops... 2005:

Capitala României are diverse parteneriate şi colaborări cu unele dintre cele mai importante oraşe ale lumii.

Astfel, Bucureştiul este înfrăţit cu 18 oraşe, printre care Londra, Moscova, Atena, Hanovra, Montreal, Detroit, Regina (capitala Saskatchewan din Canada), Sofia, Chişinău, Ankara, Pretoria, Damasc, Amman şi Lagos.

Din anul 1994, Bucureştiul s-a înfrăţit cu Atlanta, iar în 1997 cu vecinii din Budapesta. Nicosia este înfrăţit cu Bucureştiul din 2004, iar în 2005, Beijingul s-a alăturat listei de prieteni.

Înfrăţirile au apărut pentru prima oară în istorie ca iniţiativă a Consiliului Comunelor şi Regiunilor din Europa şi a Federaţiei Mondiale a oraşelor Unite şi Înfrăţite.

La baza a numeroase înfrăţiri stau o serie de schimburi tradiţionale.



http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Cu_cine_este_infratit_Bucurestiul_0_431356972.html

Crystal Clear spunea...

Banuiesc ca infratirea oraselor foloseste la schimburi de experienta privind urbanizarea civilizata .

Riddick spunea...

Şi alte chestii, politice, uneori.

Anonim spunea...

Delegatia comunistilor chinezi este evaluata la un numar de 10 000 de oameni de afaceri mici si mijlocii, iar echipele de chinezi care vor executa lucrarile vor numara pana la 3 000 000 de meseriasi.

Riddick spunea...

No shit... ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: