13 ianuarie 2010

Doctorul Meng... ăăă... Streinu Cercel vorbeşte automat



Într-un articol din Gândul, scrie aşa: "Elevii vor fi vaccinaţi cu Cantgrip pentru imunizare împotriva virusului AH1N1, responsabil de pandemia gripală, fără consimţământul explicit al părinţilor. "Se va face o informare, prin avizier: «Mâine se va face vaccinarea. Părinţii care nu sunt de acord cu vaccinarea sunt rugaţi să-şi exprime dezacordul». Dacă nu va exista acest dezacord, vaccinarea se va face automat", a declarat, pentru Gândul, profesorul Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii."


Ei, na ? Şi dacă copilul nu vrea, ce, îl luaţi pe sus la vaccinat, sau îl daţi afară din şcoală ?! DERBEDEILOR !

EXCLUSIV - 200.000 de elevi vor fi vaccinaţi anti-AH1N1. Părinţii care refuză trebuie să meargă la şcoală. DEZBATERE GÂNDUL - ÎŢI VACCINEZI COPILUL?


Părinţii vor fi încunoştinţaţi că se face vaccinarea în şcoli la avizier şi vor putea să-şi manifeste "explicit dezacordul", în lipsa căruia se va considera că au consimţit pentru vaccinarea copiilor lor

Elevii vor fi vaccinaţi cu Cantgrip pentru imunizare împotriva virusului AH1N1, responsabil de pandemia gripală, fără consimţământul explicit al părinţilor. "Se va face o informare, prin avizier: «Mâine se va face vaccinarea. Părinţii care nu sunt de acord cu vaccinarea sunt rugaţi să-şi exprime dezacordul». Dacă nu va exista acest dezacord, vaccinarea se va face automat", a declarat, pentru Gândul, profesorul Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Campania de vaccinare a celor aproximativ 200.000 de copii cu vârste între 6 şi 15 ani (inclusiv) va începe la sfârşitul lunii, când autorităţile spun că se vor finaliza testele necesare. 200 de copii au fost folosiţi drept "cobai", cu acordul părinţilor, pentru a se determina eficacitatea vaccinului şi efectele secundare. Vaccinul produs de Institutul Cantacuzino este testat de o firmă specializată, a cărei identitate nu este dezvăluită de autorităţi, deşi a fost stabilită în urma unei licitaţii publice şi este plătită din bani publici. Firma respectivă s-a ocupat de găsirea copiilor pentru teste, aceasta fiind şi principala problemă cu care s-au confruntat cei de la Institutul Cantacuzino în procesul de acreditare a vaccinului şi motivul pentru care campania de vaccinare la copii a fost amânată, deşi aceştia sunt încadraţi în prima categorie de risc.

Medicii de familie care nu participă la campania de imunizare vor fi sancţionaţi

Campania de vaccinare la adulţii din România a început la sfârşitul lunii noiembrie, pe fondul creşterii corului de critici internaţionale împotriva campaniilor de vaccinare naţionale. În Canada, campania de vaccinare chiar s-a suspendat din cauza efectelor adverse puternice (care au provocat chiar decese) ale vaccinului Pandemrix, produs de consorţiul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline, de la care a intenţionat şi Guvernul României să achiziţioneze 500.000 de doze de vaccin, pentru imunizarea minorilor.

Astfel, deşi s-au distribuit rapid peste 1,3 milioane de doze de vaccin românesc, alte a­proape 9 milioane fiind programate să fie fabricate şi distribuite în primul trimestru al acestui an, numărul celor care s-au vaccinat a fost foarte redus, în cursul lunii decembrie. Chiar şi o bună parte dintre cadrele medicale din spitale au refuzat să se vaccineze. Mai mult, unii medici de familie au refuzat să participe la campania de vaccinare sau le-au cerut pacienţilor semnarea de acorduri de vaccinare, prin care aceştia îşi asumă eventualele efecte secundare ale vaccinării. Ministerul Sănătăţii ameninţă acum cu sancţionarea medicilor care îşi vor menţine poziţia ostilă faţă de vaccinare, fără a preciza despre ce sancţiuni poate fi vorba.

Una peste alta, până la începutul lunii ianuarie se vaccinaseră cu Cantgrip circa 210.000 de români, dar autorităţile au anunţat că cererea de vaccin a crescut, brusc, de cel puţin 10 ori, multe direcţii sanitare rămânând fără rezerve de vaccin. Apogeul vaccinării s-a consumat imediat după anunţul decesului actorului Toni Tecuceanu (Prima TV), nu mai puţin de 13.189 de persoane fiind vaccinate, doar în Capitală, în zilele de 9 şi 10 ianuarie.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: