20 iulie 2011

Polvoş demască reacţiunea



În Caţavencii. Fiţi atenţi la întrebări şi la aluzii*, a mai comis-o Andreea Paul (Vass):
Funcţie: consilierul lui Boc. Carte: Forţa politică a femeilor, Editura Polirom, 2011. 
Femeia e swing

Reporter: Depinde politica de ceea ce avem în pantaloni sau sub fustă? Ne şantajează propriul sex?
Andreea Paul Vass: Nu cred. E o întîmplare că avem doar 10% femei în Parlament, doar 3% primăriţe şi doar două doamne ministre, ceea ce mă face să lansez o cruciadă pentru egalitatea de şanse. Militez pentru o cotă minimală de gen. Dacă am avea 90% femei în Parlamentul României, 97% primăriţe şi 14 ministre, cu siguranţă aş face acelaşi lucru. Aş milita pentru eliminarea discriminării vădite a bărbaţilor. Pe scurt, dedesubturile contează.
Rep.: Ce-i o femeie?
A.P.V.: Va mai trece multă vreme pînă să devină posibilă vreo concluzie în acest sens. Există, se pare, grupuri reacţionare care boicotează orice tentativă de a forţa un acord. Unele se încăpăţînează să demonstreze că femeile sînt doar mame. În cealaltă extremă, femeile nu ar avea suflet. Altele multiplică sofisme de genul „ne plac doar femeile care ştiu să fie feminine“. Prin urmare, economistă din fire, prefer o definiţie funcţională. Obiectiv vorbind, o femeie e ceva fără de care nu se poate atinge echilibrul. În jazz se numeşte swing.
Aşa-zişii "reformişti" din PDL se trag de şireturi cu tonomatele de la Academia Caţavencu, acum trecute la Caţavencii lui Patriciu, interviurile lor apărând frecvent.

Pe de o parte susţii (fie şi verbal...) "reforma", pe de altă parte optezi pentru o echipă şi o pentru o revistă care atacă partidul din care faci parte şi guvernul.

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

E proasta facuta gramada.Nici nu mai ai ce comenta la astfel de tembelisme!

Crystal Clear spunea...

Un comentariu de pe realitatea:

"Andreea Paul Vass pentru noi este Oana Zavoranu doi. Mahalagioaica pe banii prostilor ce platesc taxe."

Riddick spunea...

Îşi permite nişte familiarisme descalificante pentru un om politic (ca şi pentru o persoană căsătorită). Udrea, prin 2003, poza pentru One Magazine în rochii de vară, fără sutien (se vedea clar în fotografii). Aceleaşi fotografii o ridiculizează acum în mass-media şi pe bloguri.

Crystal Clear spunea...

Discrediteaza prezenta femeilor in politica

Anonim spunea...

Este foarte fain acest interviu si mintea ii merge spirt. Ar fi fost bine sa avem si tipi asa de ageri la minte cum e dna Vass.

Riddick spunea...

Aşa se vede de acolo, din Portugalia ?

Crystal Clear spunea...

Spirt inseamna alcool....Care combinat cu swing ,desigur ca iti poate aduce admiratia masculilor ....
Pentru o noapte-doua..

Riddick spunea...

:)))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: