28 octombrie 2013

Bye bye red

Din păcate, nu totul a mers conform planurilor întocmite atent (se pare că tovarăşii au gafat din nou), deoarece lucrătorii cei mai de încredere ai trupei de circ a blocului socialist - conjuraţi altfel cunoscuţi sub numele de "jurnalişti" - au cerut confirmarea că bizarul spectacol de circ a fost cu adevărat un eveniment autentic cu semnificaţie istorică. Autentificarea poloneză a fost furnizată de tovarăşul veteran Mazowiecki (care serveşte fidel stăpânii săi socialişti, din anii '50). Se uita puţin speriat (ar avea vreun rost să aflăm pentru ce a fost Mazowiecki atât de speriat la sfârşitul anului 1989 ?) asigurând în mod solemn publicul de televiziune că "contrarevoluţia" românească a fost de cea mai înaltă calitate.

Nu mi-a căşunat deodată pe Mazowiecki, dar văzând avalanşa de omagii de la moartea acestui exponent al Falsei Solidarność, inaugurez eticheta bye bye red, pe care o voi folosi de fiecare dată când va dispare vreun tavarişci sau vreun tovarăş de drum. Vroiam s-o fac mai demult, de la "Celălalt Václav".

"Cameleonii roşii" (Kameleoni czerwoni - în limba poloneză) 


Un montaj în care apar colaboratorii comuniştilor polonezi din etapa Solidaritatea şi din cea a "tranziţiei". Cei mai cunoscuţi - Walesa, Mazowiecki şi Michnik, alături de "social-democraţi" proveniţi din cadrele de conducere ale partidului comunist. Adevăraţii luptători ai Solidarităţii nu sunt preferaţii mass-mediei.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Diavolii roşii..

Riddick spunea...

Chiar aşa ! Cele două degete par coarne de drac.

Crystal Clear spunea...

Anticristul


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: