28 octombrie 2013

Bye bye red

Din păcate, nu totul a mers conform planurilor întocmite atent (se pare că tovarăşii au gafat din nou), deoarece lucrătorii cei mai de încredere ai trupei de circ a blocului socialist - conjuraţi altfel cunoscuţi sub numele de "jurnalişti" - au cerut confirmarea că bizarul spectacol de circ a fost cu adevărat un eveniment autentic cu semnificaţie istorică. Autentificarea poloneză a fost furnizată de tovarăşul veteran Mazowiecki (care serveşte fidel stăpânii săi socialişti, din anii '50). Se uita puţin speriat (ar avea vreun rost să aflăm pentru ce a fost Mazowiecki atât de speriat la sfârşitul anului 1989 ?) asigurând în mod solemn publicul de televiziune că "contrarevoluţia" românească a fost de cea mai înaltă calitate.

Nu mi-a căşunat deodată pe Mazowiecki, dar văzând avalanşa de omagii de la moartea acestui exponent al Falsei Solidarność, inaugurez eticheta bye bye red, pe care o voi folosi de fiecare dată când va dispare vreun tavarişci sau vreun tovarăş de drum. Vroiam s-o fac mai demult, de la "Celălalt Václav".

"Cameleonii roşii" (Kameleoni czerwoni - în limba poloneză) 


Un montaj în care apar colaboratorii comuniştilor polonezi din etapa Solidaritatea şi din cea a "tranziţiei". Cei mai cunoscuţi - Walesa, Mazowiecki şi Michnik, alături de "social-democraţi" proveniţi din cadrele de conducere ale partidului comunist. Adevăraţii luptători ai Solidarităţii nu sunt preferaţii mass-mediei.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Diavolii roşii..

Riddick spunea...

Chiar aşa ! Cele două degete par coarne de drac.

Crystal Clear spunea...

Anticristul


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: