03 martie 2011

Planul BB



Read my lips: nu-i niciun plan ca să se scoată din ţarc un maimuţoi "independent", care să fie tras apoi de lanţ spre Palatul Victoria. Piticu' rămâne în continuare în cărţi, după ce a preluat agenda aşa-zişilor reformişti.

Azi a ieşit cu o declaraţie Marius Oprea de la PNL şi din alte părţi (ştiţi... omu' cu lopata):
Reporter: Cum vedeti dumneavoastra aliantele PNL? Si ce a castigat PNL-ul din aceasta alianta?
Marius Oprea: Alianta asta mi se pare un fel de operatie grea asupra unui corp sanatos. E ca si cum faci un anus contra naturii atunci cand nu ai nevoie. PNL-ul nu avea nevoie de asa ceva. Eu sunt un simplu membru in partid si ma astept ca oricand sa fiu dat afara pentru aceste critici. E o mare ciudatenie. Acum eu ma trezesc ca sunt aliat cu Vadim. E mai rau decat cu Voiculescu. In urma protocolului dintre PSD si PRM eu trebuie sa dau acum palma cu Vadim Tudor. E cam ciudat.
Sa construiesti o asemenea caracatita, o struto-camila politica numai pentru a-l da jos pe Basescu, cu care nu sunt bun prieten. Mi se pare straniu si trist. Pe termen scurt, fara indoiala PNL-ul are de castigat pentru ca va reveni la guvernare. Dar cu ce pret? Pe  termen lung s-a terminat cu o dreapta reala in Romania. Dreapta care va fi confiscata de PDL, care fara indoiala va sti sa isi afiseze din ce in ce mai radical profilul asa-zis popular, desi nu stiu cati oameni de dreapta sunt in PDL. Practic, nu mai exista dreapta autentica in Romania, in urma acestei aliante.
Reporter: Credeti ca electoratul liberal va sanctiona aceasta alianta?  
Marius Oprea: Electoratul de dreapta, atata cat exista el in Romania, va taxa aceasta alianta. Ce e social-liberalismul? E o struto-camila. Nu exista asa ceva. Tocmai din acest motive cred ca intr-un timp relativ scurt va aparea o alternativa, reala de dreapta. Nu stiu, poate va renaste PNT-ul, daca nu se mai cearta patru prosti pe o stampila.
Ceva se va intampla, pentru ca, din punctul meu de vedere, al unui istoric, e nevoie de asa ceva. Si atata vreme cat un partid de dreapta renunta la propriile crezuri doar pentru a ajunge la putere si sa-l darame pe un presedinte, care in mod real a facut si face foarte mult rau Romaniei si ne-a dezbinat pe toti. Dar pretul mi se pare prea mare. Cred ca daca stateau la cafele si nu faceau nimic castigau mult mai mult.

"Institutul" lui Marius Oprea este finanţat de către Fundaţia Konrad Adenauer (şi de o fundaţie de-a lui Patriciu) care "colaborează" şi cu PDL (mă rog... cu trepăduşii pe care a reuşit să-i implanteze acolo).

Ipoteza mea: dacă secta pierde pe linie la congresul PDL (aşa cum este previzibil şi necesar), având în vedere şi nemulţumirile liberalilor de dreapta faţă de evoluţiile recente ale PNL, se va crea aşa-zisa "Albă ca Zăpada", folosind şi "piese" de la PNL. Care astfel nu ar mai ajunge spre PDL-ul post-congres, teoretic vindecat de cancerul "civic". Un partid care ar tăia sforile externe (adunate la Berlin si Bruxelles) care trag de el.


Atenţie, însă. Piticul va încerca o ultimă jonglerie.

20 de comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cu alte cuvinte "piticul" va incerca sa ajunga presedinte PDL ca sa-l poata manipula cum vor "reformistii" ( secta)
Mare, mare porcarie !

Riddick spunea...

Piticu' a mers pe burtă până acum, dar s-au aprins "paraşutele luminoase" şi se vede ca-n palmă tot câmpul de luptă.

http://www.hnsa.org/doc/pyro/img/fig059.jpg

The M83 illuminating round was a parachute flare that weighed about 3.5 pounds. It generated about 11,000 candlepower and had a burn time of 25 seconds.

Anonim spunea...

mie teama ca nici pdl nu mai apetenta pt reformare...lichelele vor prospera chiar si sub umbrela "dreptei autentice"...

la mine pe blog: Incredibil dar adevarat, UDMR nu tradeaza PDL?!?!?!?

Riddick spunea...

Noi vedem doar suprafaţa, în adâncuri e bătălie mare, se pare.

Mă aştept la o mutare a UDMR mai pe toamnă, aşa...

Crystal Clear spunea...

Deci TRU a avut dreptate,aici: ?

"accesibil" la aranjamente ?!

http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2011/02/politica-la-firul-ierbii-sau-batalia.html#comments

TB?
Ce face cu Trosca?

Riddick spunea...

TRU o scaldă, nu spune clar nimic, încât par mai multe înţelesuri.

Cu Trosca... legea e făcută în aşa fel încât o revenire e destul de grea. Dar nu imposibilă.

Om vedea. Aici vor apare pe scenă şi alţi actori, cu arii noi.

Crystal Clear spunea...

Ce lupta subterana este !

Riddick spunea...

Deja oameni gen Roncea (care fac pe naţionaliştii dar promovează insidios panrusismul) dau în Pacepa sub pretextul indignării faţă de "soluţia" CNSAS la cazul Trosca:

http://www.ziaristionline.ro/2011/03/03/pacepa-dat-in-cercetare-la-cnsas-de-civic-media-pentru-crimele-coordonate-ca-sef-adjunct-al-die/

Pe blogul lui Roncea apare mereu "analistul" Corneliu Vlad (avea o rubrică de tristă amintire la externe, la "România liberă" ceauşistă - pe ultima pagină - unde combătea "imperialiştii": NATO, SUA...).

Tot acolo (la Roncea) se face apologia cărţii si teoriei lui Aleksandr Dughin (a apărut în română cartea acestuia "bazele geopoliticii").

Crystal Clear spunea...

M-am gandit ca acum se vor vedea clar care sunt blogurile pro si contra rusesti.Ma gandisem ca vor fi si impostori, false flag,aruncatori de praf,dar nu ma gandisem la chiar la Roncea.
M-am lamurit !
De Corneliu Vlad imi aduc aminte : mare comentator politic al vremurilor trecute.De fiecare data cand il vad pe la teveuri, ma trece un fior ...
O sa ma uit si eu pe blog la Roncea la ce-a scremut marele geopolitician Dughin .Nu merita sa cumpar cartea.
Am cumparat destule carti ale "elitelor" romanesti si nu-mi mai vine sa le tin in biblioteca, acum cand m-a lamurit cine sunt

Riddick spunea...

Auzi la ei, "de ce nu i-a tras un glonţ în cap lui Ceaşcă"... pâi ce a facut Pacepa a fost mult mai tare: nu a dezumflat doar un cauciuc al maşinii (N.C.), a dereglat-o total, de a stat în service o grămadă... :)

Crystal Clear spunea...

A stat in service vreo 20 de ani,iar acum vrea sa plece in raliu in Occident.
Cred ca Occidentul are nevoie deja de un Pacepa al lor

Riddick spunea...

http://roncea.ro/tag/alexander-dughin/

Crystal Clear spunea...

Din cate vad eu in linkul data de tine MO e suspectat ca lucreaza pentru germani....iar acest serviciu german este foarte activ in Transilvania.
Si eu am intalnit acum vreo 2 ani un patron de prin Satu Mare (cand habar n-aveam de KAS si alte fundatii) care imi facea teoria ca ne trebuie un strain care sa ne conduca tara...
Am ramas cu gura cascata......

"După 1990, Marius Oprea a continuat să întreţină relaţii în spaţiul german, soţia sa fiind stabilită, în clipa de faţă, în Germania unde lucrează ca medic. De altfel, el a beneficiat de o bursă Soros pentru studierea istoriei Securităţii şi de un stagiu de pregătire la Autoritatea Federală germană pentru studierea arhivei fostei Securităţi est-germane, STASI. "

Crystal Clear spunea...

Vad ca pe blogul lui Roncea e "Cantarea Rusiei".......
M-am cutremurat

Riddick spunea...

Se cam adună norii de furtună.

Crystal Clear spunea...

Am citit ceva mai atent linkul la "Agentul Victoria" si am inlemnit :
Relatia lui Marius Oprea cu Deletant care spune ca a vizitat Romania în septembrie 1988:" m-am folosit de prilej pentru întrevederi cu Pippidi, Mircea Dinescu, Andrei Pleşu, Ştefan Augustin Doinaş. A fost ultima mea vizită înainte de Revoluţie“
Marius Oprea a fost in legatura cu Bukovski :"legătura Oprea-Bukovski devine extrem de apropiată, mai întâi printr-o corespondenţă electronică, iar apoi prin vizitele reciproce pe relaţia Londra-Bucureşti. Încrederea de care s-a bucurat Marius Oprea din partea lui Bukovski, dar şi a Intelligence Service-ului, a făcut ca acesta să-l cunoscă personal pe Alexander Litvinenko"
Cred ca l-a turnat pe Bukosvski la germani

Vorba lui Dan Badea:
Marius Oprea contribuie din plin la :Moartea Securitatii Nationale"

Sunt socata de ce-am citit !

Riddick spunea...

Deletant este on business cu Andrei Marga, rectorul UBB (doctorat în RFG pe timpul lui Ceauşescu).

Deja se pusese la punct reţeaua cu vreo doi ani înainte de loviluţie.

Pâi, îmi spunea mie o babă (well connected) că vor fi buticuri pe "Victoria Socialismului" (vara '89...).

Citisem cuvântul boutique doar prin revistele Paris Match aduse pe sub mână.

Riddick spunea...

Nu prea avea ce turna la Bukovski, la ăla, ce-i în guşă, şi-n căpuşă. Şi nici prost nu e, să pună pe tavă orice faţă de un neica-nimeni...

anarchix spunea...

Super jigodie Roncea asta. La un moment ii facuse un website omagiu lui Base (basescu.net, dar e offline). Dobitocul nu si-a dat seama ca domain name-ul era la acelasi registrar (si hosting) ca roncea.whatever.

Riddick spunea...

Genul de "paleoconservatives" care sunt vedetele canalului Russia Today (Tarpley, Alex Jones, Ron Paul).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: