15 aprilie 2011

Pentru Gazeta Wyborcza (a troţkistului Adam Michnik), politicienii socialişti europeni sunt “părinţii fondatori ai democraţiei”



Lech Walesa (demascat ca agent sovietic, cu numele conspirativ Bolek), va participa la o conferinţă propagandistică în Tunisia, organizată de Partidul Socialiştilor Europeni (din care face parte şi PSD).

Presseurop:
Exportând discuţii la mese rotunde
Gazeta Wyborcza, 14 aprilie 2011

Lech Walesa merge în Africa”, titrează Gazeta Wyborcza care scrie că fostul preşedinte şi legendarul lider al sindicatelor Solidarność va zbura în Tunis pe 28 aprilie pentru a împărtăşi experienţa sa în conducerea transformării democratice a Poloniei. Walesa se află în fruntea unei misiuni a părinţilor fondatori ai democraţiei, inclusiv politicieni, economişti şi experţi, care vor discuta cu academicieni şi oameni marcanţi tunisieni şi vor avea întâlniri cu tinerii. “Polonia are o experienţă unică în trecerea de la dictatură la democraţie. Iar întrebarea este ce va urma după revoluţia de iasomie din Africa”, a spus cotidianului din Varşovia un diplomat polonez de rang înalt. Polonia vrea să ajute Tunisia prin ghidarea jurnaliştilor din media independentă dar şi cadrele din administraţie, folosind aceleaşi metode ca în Belarus. “Nu intenţionăm să privim pe nimeni de sus. Tunisia nu trebuie să copieze soluţiile noastre, ci să le creeze pe ale sale, bazate pe experienţa noastră. […] Polonia nu are un trecut colonial, deci noi nu provocăm o asemenea alergie ca alte ţări europene”, a observat politologul Aleksander Smolar în Gazeta Wyborcza.


PES Foreign Policy Network announces major ‘democracy and progress’ conference in Tunis. Event marks first ‘post-revolution’ European Political Party involvement in the region

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

In filozofia stangista si Coreea de Nord e "democrata "....

Anonim spunea...

Wtf? Singura chestie pe care au facut-o polacii in Belarus a fost sa ii sprijine pe polacii lor. Corect, dar daca nu au facut nimic pentru democratizarea tarii si expedierea tatucului, de ce au voce?

Riddick spunea...

Polonia este sub asalt combinat ruso-germano-globalist. O Polonie independentă dă peste cap multe chestii prin UESSR.

Riddick spunea...

Să reziste Orban în Ungaria, şi Klaus în Cehia...

Crystal Clear spunea...

Au inceput campania de defaimare a lui Klaus.
Mare veste, mare combinata cu video cum ca a luat un pix de la ceva conferinta.
La intrunirile astea pixurile se pun pe masa pentru fiecare participant, impreuna cu programul conferintei .
Cred caepisodul a fost premeditat pentru a-l compromite pe Klaus.
Tipic !

Crystal Clear spunea...

Apropos de polonezi.
Acum un an a fost tot o lovitura de stat tacuta.......


http://www.presseurop.eu/ro/content/news-brief-cover/601921-kaczynski-un-exil-politic-cu-nuan-e-electorale

Riddick spunea...

Greu se mai urnesc şi polonezii... Oricum, partidul lui Kaczynski creste, uşor-uşor.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: