15 aprilie 2011

Pentru Gazeta Wyborcza (a troţkistului Adam Michnik), politicienii socialişti europeni sunt “părinţii fondatori ai democraţiei”



Lech Walesa (demascat ca agent sovietic, cu numele conspirativ Bolek), va participa la o conferinţă propagandistică în Tunisia, organizată de Partidul Socialiştilor Europeni (din care face parte şi PSD).

Presseurop:
Exportând discuţii la mese rotunde
Gazeta Wyborcza, 14 aprilie 2011

Lech Walesa merge în Africa”, titrează Gazeta Wyborcza care scrie că fostul preşedinte şi legendarul lider al sindicatelor Solidarność va zbura în Tunis pe 28 aprilie pentru a împărtăşi experienţa sa în conducerea transformării democratice a Poloniei. Walesa se află în fruntea unei misiuni a părinţilor fondatori ai democraţiei, inclusiv politicieni, economişti şi experţi, care vor discuta cu academicieni şi oameni marcanţi tunisieni şi vor avea întâlniri cu tinerii. “Polonia are o experienţă unică în trecerea de la dictatură la democraţie. Iar întrebarea este ce va urma după revoluţia de iasomie din Africa”, a spus cotidianului din Varşovia un diplomat polonez de rang înalt. Polonia vrea să ajute Tunisia prin ghidarea jurnaliştilor din media independentă dar şi cadrele din administraţie, folosind aceleaşi metode ca în Belarus. “Nu intenţionăm să privim pe nimeni de sus. Tunisia nu trebuie să copieze soluţiile noastre, ci să le creeze pe ale sale, bazate pe experienţa noastră. […] Polonia nu are un trecut colonial, deci noi nu provocăm o asemenea alergie ca alte ţări europene”, a observat politologul Aleksander Smolar în Gazeta Wyborcza.


PES Foreign Policy Network announces major ‘democracy and progress’ conference in Tunis. Event marks first ‘post-revolution’ European Political Party involvement in the region

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

In filozofia stangista si Coreea de Nord e "democrata "....

Anonim spunea...

Wtf? Singura chestie pe care au facut-o polacii in Belarus a fost sa ii sprijine pe polacii lor. Corect, dar daca nu au facut nimic pentru democratizarea tarii si expedierea tatucului, de ce au voce?

Riddick spunea...

Polonia este sub asalt combinat ruso-germano-globalist. O Polonie independentă dă peste cap multe chestii prin UESSR.

Riddick spunea...

Să reziste Orban în Ungaria, şi Klaus în Cehia...

Crystal Clear spunea...

Au inceput campania de defaimare a lui Klaus.
Mare veste, mare combinata cu video cum ca a luat un pix de la ceva conferinta.
La intrunirile astea pixurile se pun pe masa pentru fiecare participant, impreuna cu programul conferintei .
Cred caepisodul a fost premeditat pentru a-l compromite pe Klaus.
Tipic !

Crystal Clear spunea...

Apropos de polonezi.
Acum un an a fost tot o lovitura de stat tacuta.......


http://www.presseurop.eu/ro/content/news-brief-cover/601921-kaczynski-un-exil-politic-cu-nuan-e-electorale

Riddick spunea...

Greu se mai urnesc şi polonezii... Oricum, partidul lui Kaczynski creste, uşor-uşor.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: