12 aprilie 2011

Dreptul internaţional, "rescris" de ONU şi Sarkozy. Agresiunea împotriva Coastei de Fildeş - sinteză




Aşteptăm felicitări de la Baconschi şi Preda (mare minune de n-o da MAE un comunicat greţos):Ivory Coast's Laurent Gbagbo arrested (BBC)

Străzile din Abidjan sunt pline de cadavre. Gbagbo este asediat în incinta reşedinţei prezidenţiale, dar contraatacă.

Unele evenimente se desfăşoară după acelaşi tipar. Invazia URSS din decembrie 1989 nu a mai avut loc, totuşi, după scenariul 1956-1968, ci într-o formă mai subtilă, turişti plus frontişti.
Un consilier şi un avocat al preşedintelui din Coasta de Fildeş, Laurent Gbagbo, au organizat o conferinţă de presă pe 3 aprilie, la Paris.

Interviu telefonic cu preşedintele Laurent Gbagbo:
Reporter LCI: "Aţi fi gata să muriţi ?" 
Gbagbo: "Nu sunt un kamikaze".
 
Doi demnitari ai Coastei de Fildeş (ministrul de externe şi şeful protocolului prezidenţial), care erau trimişi în misiune la Ambasada Franţei perntru a cere explicaţii privind implicarea Franţei în luptele contra trupelor guvernamentale, au fost luaţi ostatici

Philippe Rémond l-a sfătuit pe Gbagbo să creeze o monedă naţională şi să renunţe la moneda neocolonială, francul CFA. L-au găsit, l-au împuşcat.

Directiva ambasadorului american Philip Carter III conţine instrucţiuni ca personalul ambasadei SUA să nu oprească la barajele stradale "civile" (acestea sunt mai ales cele ale susţinătorilor preşedintelui Laurent Gbagbo): "da, dacă este necesar să loviţi pe cineva cu maşina, faceţi-o". Ambasadorul încalcă Convenţia de la Viena.

Escaladarea războiului civil din Coasta de Fildeş are nişte explicaţii: începând cu 1 aprilie, marile firme importatoare de cacao (Coasta de Fildeş este primul producător mondial de cacao) urmau să plătească contravaloarea stocurilor de cacao imobilizate pe teritoriul Coastei de Fildeş (plata urma să intre în conturile guvernului preşedintelui în funcţie, Laurent Gbagbo). Importatorii au hotărât să trateze cu persoana care ocupă această funcţie, fără să intre în dileme de genul "cine este preşedintele legitim: Gbagbo sau Ouattara ?".

Coasta de Fildeş este sub agresiune politică, economică, mediatică şi militară internaţională, principalul factor al acestei agresiuni fiind Franţa, care încearcă de peste 10 ani să îşi impună o marionetă de-a sa la conducerea acestui stat.

21 februarie era data stabilita pentru reînceperea razboiului civil.

Minciunile lui Cristian Preda, ca şef al delegaţiei de observatori electorali ai UE în Coasta de Fildeş.
Uniunea pentru Mediterana: Egiptul strică jucăria lui Sarkozy (Presseurop)
Deşi li s-a spus clar că trebuie să părăsească ţara (mandatul se încheia pe 31 decembrie 2010), ONU prelungeşte unilateral mandatul "trupelor de menţinere a păcii minciunii" cu 6 luni, ba mai le şi adaugă alte 2000 de militari.

În revista 22 a apărut un interviu al şefului observatorilor electorali ai UE la alegerile din Coasta de Fildeş din 2010, Cristian Preda, care numai imparţial nu se arată, ci reia toate clişeele propagandistice utilizate împotriva preşedintelui ales, Laurent Gbagbo, şi a actualului guvern ivorian, care rezistă şantajului şi ameninţărilor externe.

Alianţa regională africană CEDEAO/ECOWAS ameninţase cu intervenţia militară în Coasta de Fildeş, dacă preşedintele Laurent Gbagbo nu cedează puterea "învingătorului" în alegerile prezidenţiale, Alassane Ouattara.
(cu ocazia Anului Nou 2011)

Clica internaţională vrea să preia cu orice preţ controlul în Coasta de Fildeş.
Aşa-zisul "premier" Guillaume Soro declară : "Coasta de Fildeş este deja în război civil".

În Africa se desfăşoară în ultimele săptămâni un soi de experiment - utilizarea mass-mediei şi a instituţiilor globaliste internaţionale (ONU, UE) împotriva voinţei exprimate la vot de oamenii din Coasta de Fildeş, după un război civil de câţiva ani (acum îngheţat), alimentat de vecinii predominant musulmani ai Coastei de Fildeş (partea de nord este ocupată de rebeli, care nu s-au dezarmat, conform protocolului semnat, deşi paramilitarii din sud au făcut-o).
Susţinătorii lui Gbagbo se pregătesc să asalteze cartierul general al lui Ouattara
Coasta de Fildeş este sub asalt internaţional, deocamdată mediatic.
O marionetă a lui Sarkozy, Ouattara, pretinde că a câştigat alegerile.
Francezii (şi alţii) fac mofturi când vine vorba de misiuni de luptă în Afghanistan, şi se aude că ar cam vrea să se retragă. În schimb, nu vor să îşi retragă trupele din fosta lor colonie, Coasta de Fildeş (sunt acolo din 2002, 4000 dintre cei 9000 de militari "ONU"), unde sprijină o marionetă de-a lor pentru a lua puterea. Video 1, 2, 3 (imagini şocante - trupe franceze trag în civili neînarmaţi)
Vine războiul în Coasta de Fildeş. Documentarul este tendenţios, dar se poate observa că maimuţoii ONU vor avea de-a face cu oameni foarte hotărâţi.

Situaţia se deteriorează rapid. Forţele armate au transmis un comunicat prin care îl susţin pe preşedintele Gbagbo şi guvernul Coastei de Fildeş "împotriva oricărei forme de agresiune". Alte state ameninţă Coasta de Fildeş cu intervenţia "forţei legitime".
O ştire BBC anunţă că singura televiziune care se poate recepţiona cu antene obişnuite ("terestre"), Radio Television Ivorienne (RTI), nu se mai poate recepţiona decât în apropiere de capitala Abidjan, fiind blocată transmisia via satelit către releele din ţară.
ONU are o misiune de menţinere a păcii în Coasta de Fildeş, UNOCI, în urma unui război civil început în 2002 şi îngheţat în 2007 (ţara este divizată, nordul este controlat de rebeli). Gbagbo susţine că aceştia au falsificat rezultatul alegerilor din zona pe care o controlează, rezultatul pe ţară fiind astfel influenţat decisiv pro-Ouattara, adică cel recunoscut de ONU şi de alte organizaţii şi state.

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Un comentariul de pe Hotnews spune ca Gbagbo a fost tradat "


"a fost o tradare !Gbagbo si sotia au fost sedati (Marţi, 12 aprilie 2011, 20:19)

Eneas [anonim]
de tradatori si colonialistii francezi i-au capturat fara probleme!se vede clar ca au fost surprinsi dormind,fara lupta ....mai erau si cativa francezi si nigerieni in jurul lor !sper ca ivorienii sa inceapa un razboi de eliberare adevarat pentru a pune capat implicarii militare franceze in Africa! "


http://www.hotnews.ro/stiri-international-8497072-video-dictatori-umiliti-sotii-ceausescu-laurent-gbagbo.htm

Riddick spunea...

Posibil...

Francezii au dat asaltul final cu 30 de tancuri, plus alte vehicule blindate, şi cu vreo 6 elicoptere de atac (parţial ucrainene, Mi24, de la tov. Ianukovici, dar cu însemne ONU).

Oamenii lui Gbagbo de la resedinţă (făcută scrum) au anunţat că încetează focul şi se predau (nu aveau nicio şansă - madam Clinton a salutat "arestarea" lui Gbagbo, Reagan i-ar fi trimis un portavion în ajutor).

Francezii i-au lăsat să intre apoi pe "soldaţii" lui Ouattara. I-ar fi tras unul o palmă lui Gbagbo, de i s-a umflat faţa (cred că era un pumn, mai mult ca sigur).

Ministrul de interne a murit în urma ranilor (site-ul oportunist Abidjan.net îl numeste ex-ministru):

http://news.abidjan.net/h/396670.html

Ar fi numai în Abidjan peste 3000 de morţi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: