24 decembrie 2010

Se precipită situaţia din Coasta de Fildeş



Cum spuneam şi aici, internaţionalii vor să-şi pună omul lor preşedinte în Coasta de Fildeş.  

Nu am vreo simpatie pentru preşedintele "în funcţie" Gbagbo (un socialist, preşedinte din 2000), dar remarc că sub masca "democraţiei" şi "legitimităţii" sunt de fapt apărate interese concrete - economice, geopolitice, etc., în primul rând ale fostei puteri coloniale - Franţa, care şi-a trimis o armată de ocupaţie mascată în uniformele trupelor de menţinere a păcii ale ONU (4000 din 9000 de militari din misiunea UNOCI sunt francezi, restul din alte cca 40 de ţări - Bangladesh, de exemplu).

O ştire BBC anunţă că singura televiziune care se poate recepţiona cu antene obişnuite ("terestre"), Radio Television Ivorienne (RTI), nu se mai poate recepţiona decât în apropiere de capitala Abidjan, fiind blocată transmisia via satelit către releele din ţară.

RTI este dotată cu echipamente produse de firma franceză Thomson-CSF/Thales Group (un important contractor militar), probabil şi satelitul/sateliţii sunt controlaţi de către francezi.

Banca regională africană unde sunt depuse fonduri importante ale ţării, a predat controlul lor pretendentului la funcţia prezidenţială, Oattara, încât acum acesta dispune de fonduri "legale" pentru propagandă şi subversiune. Sincer, în locul lui Gbagbo aş angaja un profesionist - un contract de 1 milion de dolari l-ar scăpa de Oattara.

Nişte ciraci de-ai lui Oattara au încercat să pună mâna pe televiziune cu o săptămână în urmă, dar au fost liniştiţi rapid.

Sunt curios ce explicaţii va da Sarkozy când vor sosi în Franţa sicrie cu tricolorul pe ele.

>> Site-ul RTI


UPDATE : 


W.African leaders hold emergency I.Coast talks  (comentariu: "We will not let Sarkozy install another french puppet in Africa. At least, not in Ivory Coast").

Un comentariu :

Riddick spunea...

Pronostic: N-o să le iasă figura viermilor, decât cu foarte multe cadavre.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: