30 decembrie 2010

Pe 1 ianuarie, începe deratizarea (desarkozyzarea) generală în Coasta de Fildeş



Susţinătorii lui Gbagbo se pregătesc să asalteze cartierul general al lui Ouattara

Laurent Gbagbo, câştigătorul alegerilor
Charles Ble Goude, liderul "tinerilor patrioţi" care îl susţin pe Laurent Gbagbo, a afirmat - miercuri - că va elibera - sâmbătă - "cu mâinile goale" Golf Hotel din Abidjan, în care şi-a instalat cartierul general Alassane Ouattara.

El a lansat un apel la mobilizare în acest scop celor câtorva mii de partizani ai săi reuniţi în Yopougon (cartier pro-Gbagbo în Abidjan), promiţându-le "acţiune" în ziua de 1 ianuarie, când îl vor captura pe Guillaume Soro, premierul numit de Ouattara.

"Poporul Coastei de Fildeş a obosit din cauza incomozilor săi vecini din republica hotelieră Golf. În fiecare zi, Guillaume Soro şi armata sa ne ameninţă şi ne hărţuiesc", şi-a argumentat Goude demersul.


Al Jazeera - interviu cu Charles Blé Goudé (septembrie 2010):


Un comentariu :

Riddick spunea...

Charles Blé Goudé : "Pentru mine, cei 50 de ani de la independenţă sunt 50 de ani de dependenţă".

Cam cum ar fi pentru români cei 21 de ani de la "loviluţie".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: