25 decembrie 2010

Coasta de Fildeş rezistă şantajului



Am mai scris despre criza în desfăşurare din Coasta de Fildeş aici şi aici.

Situaţia se deteriorează rapid. Forţele armate au transmis un comunicat prin care îl susţin pe preşedintele Gbagbo şi guvernul Coastei de Fildeş "împotriva oricărei forme de agresiune". Alte state ameninţă Coasta de Fildeş cu intervenţia "forţei legitime".

Forţele "de menţinere a păcii" ale ONU - UNOCI, fac jocul marionetei francezilor, Ouattara. Li s-a cerut să părăsească ţara, mandatul lor expirând pe 31 decembrie. A fost prelungit unilateral de ONU cu alte şase luni. 

Iese cu bulion. România ar face bine să îşi retragă cei 7 observatori participanţi la misiunea UNOCI.

"Franţa şi ONU pun la cale un genocid !" - video (ministru din Coasta de Fildeş)



Cote d'Ivoire : Message à tous les Patriotes d'Afrique

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: