27 august 2020

Borsecu'-i bun, în şpriţ sau simplu. BOR-SECU', însă...


Mă întreb câţi şi-or fi dat seama că de fapt Securitatea nu-şi mai îndeplinea rolul "teoretic", cel de apărare a cuceririlor revoluţionare, ci se transformase - somewhere along the line - într-un agent al schimbării. După fuga lui Pacepa, Ăl Bătrân n-a luat măsuri cu adevărat drastice, mai mult dădea din gură (după Braşov '87): ceva gen "o să vă dau pe toţi afară şi o să aduc în locul vostru muncitori de la [Uzina] 23 August! (adresându-se ălora din Direcţia 5 a DSS). Însă nu "regimul" era de apărat, ci România în cadrul războiului cultural global, deja vizibil (ca şi cel economic, desigur). Mai mişca aici cât de cât eficient Cenaclul Flacăra, cu anumite limitări dar care devenise aproape o mişcare naţionalistă, de la una oficios-pseudomarxistă. Dar şi protocroniştii, grupaţi în jurul revistelor Luceafărul şi Săptămâna, şi care începuseră un război deschis cu cosmopoliţii şi unul mai discret cu kulturnicii (rămaşi anchilozaţi în scheme ideologice "tip", anii '50-'60). Cenaclul este oprit în urma unei înscenări bine regizate, cu morţi (busculada de pe stadionul din Ploieşti, 1985), dezafectând astfel un mijloc de apărare şi rupând regimul de "baza de mase" mobilizată de Păunescu. Consider incidentul Ploieşti ca fiind lovitura de începere a diversiunii globaliste Perestroika în RSR. "Conceptul" respectiv a fost lansat în URSS de Gorbaciov tot în 1985, iar prin '89-'90 a fost înlocuit cu altul, "Casa Comună Europeană".

Văd că de la o vreme s-au generalizat termenii "Securitate", "securişti", desemnând trădătorii actuali din Sistem (dar care integral este trădător!). Uneori cu temei - ştiu un ins bine înfipt în structuri, "certificat UENATO", iar la CNSAS apare dosarul lui tac-su de promovare pe linie militară şi operativă, de pe vremea lui Dej. Desigur şi Biserica a fost infiltrată, ceea ce apare semnalat mai jos a avut loc mai întâi la nivel de Patriarhie şi înalta ierarhie a BOR. Doar două exemple. În locul titanului Bartolomeu Anania (după moartea lui), a fost adusă la Arhiepiscopia Clujului arătarea chiţăitoare "PS" Andrei Andreicuţ, mason notoriu. Iar episcopul Ioan Selejan a fost rupt de "mica" turmă ortodoxă ce-o păstorea în Harghita şi Covasna, şi "avansat" mitropolit al Banatului (zonă "ecumenică").


https://vk.com/id554642568?w=wall554642568_946

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: