11 august 2010

Piratu' a încărcat tunurile



Mişună prin PDL diverşi gicăcontra, care trebuie mătrăşiţi urgent. Teo T. mai este formal membru de partid, ca şi ceilalţi 3-4 ipochimeni (ştiuţi) care au votat pentru ultima moţiune de cenzură.

Dacă Oajdea, Teo Trandafir, Georgică Severin &Co. bălmăjesc ceva despre "libertatea de conştiinţă", "mandatul dat de alegători", blabla..., dăunătorii de lux se înfăşoară în vorbe mai sofisticate, se dau pe bloguri şi prin televiziuni, dau interviuri prin reviste sau RFI-uri, se scarpină în barbişon şi mai scot un panseu.

Ei ar vrea să spună ceva, dar parcă nu ar mai spune-o de-a dreptul, acum fac aluzii, dar mesajul este acelaşi - cooptarea PNL la guvernare. Adică secţia liberală a PSD - chiar nu ne dăm seama ce reprezintă acum PNL ?! Se pare că nu prea, din moment ce a primit 18-19% din voturi (ALDE, grupul liberal de stânga la care este afiliat PNL, are 11,5% în Parlamentul European).

"Secta" formată în PDL a beneficiat de acoperirea mediatică şi de complicitatea Mogulistan Media, fiind prezentată drept "echipa Băsescu" din PDL, dar interviul lui Traian Băsescu de azi lămureşte lucrurile definitiv.

Cele mai importante puncte:

"Problema este dacă România va fi suficient de consolidată financiar şi economic pentru a face faţă în zona euro. "Aceasta este o decizie ce nu poate fi luată acum. Personal chem la regândirea calendarului de aderare la zona euro ca urmare a nerezolvării prompte a deficitelor structurale şi a problemelor pe care le avem în finanţarea deficitelor";
Excelent, NU trebuie să aderăm la această valută muribundă. Rămâne de văzut cum rezolvăm cu clauza introdusă în Constituţia României la referendumul din 2003, care specifică modul de trecere "la moneda unică europeană, în momentul în care UE o va adopta" - anume, prin lege organică. Aţi vazut, fraierilor, ce aţi votat la referendum în 2003 ? Renunţarea la moneda naţională - leul ! (eu nu am participat la referendum).
Impozitarea tuturor veniturilor: "România, care împrumută ca să-şi acopere deficitul, este o ţară cu credibilitate redusă";

Despre guvern: "Nu ştiu dacă e vorba de slăbirea susţinerii grupului parlamentar. Nu pot să spun că nu m-a îngrijorat modul cum Guvernul a scăpat de moţiune. A fost evident că au existat parlamentari ai grupului PDL care au votat împotriva Guvernului, dar şi unii care nu au venit. Asta înseamnă că trebuiesc clarficate lucrurile în relaţia Guvern şi grupul parlamentar PDL";

Despre PDL: "Întâlnirile mele la Snagov, am văzut un senator care nu a înţeles de ce ne-am întâlnit la Snagov, au fost la solicitarea grupurilor parlamentare, iar eu am răspuns primei întâlniri pentru că urma o moţiune de cenzură şi, fără o discuţie cu grupurile parlamentare, în mod cert Guvernul cădea. Cea de-a doua am făcut-o pentru că le promisesem la prima discuţie că vom mai avea o discuţie după moţiunea de cenzură. Acum analizez dacă merită să mai fac a treia discuţie, pentru că văd că sunt politicieni care încearcă să facă un joc pe această temă, pe implicarea mea în partid"; "Nu am făcut-o niciodată şi vă asigur că, dacă m-aş fi implicat, PDL ar fi fost mult mai precis în actiunea politică, iar declaraţii şi tolerarea atitudinilor ostile partidului ar fi fost inexistente. N-ar fi rămas în PDL nicun politician care nu respectă regula de aur a democraţiei interne într-un partid, adică discutăm, şi când am decis respectăm toţi ce am decis, când a decis majoritatea"; "Indiferent că s-ar fi numit Preda, Voinescu, Radu F. Alexandru, nu ar fi fost în partid dacă eu conduceam partidul"; "Nu-ţi pot permite luxul de a-ţi crea notorietate atacând partidul. Este uşor să facă o declaraţie la televizor să devii important. Nu aşa funcţionează partidele serioase, mai ales în momente de criză. Cred că au destule de observat la partidele din Opoziţie".

12 comentarii :

anarchix spunea...

Cam era timpul sa iasa la joc de glezne.
In other news, bine le-a spus-o profesorilor cu cele 16 ore pe saptanmana.

Riddick spunea...

Ies scântei ! ;-)

Aş fi de acord cu cele 16 ore, dacă ar fi vorba de învăţământ universitar, unde cursurile, seminariile, laboratoarele, etc, presupun timp afectat pentru pregătire şi documentare.

anarchix spunea...

Cunosc pe cineva care a terminat filologia la stat si nu face diferenta dintre "cunostinta" si "constiinta", "inervat " si "enervat". Chestii penale, nu altceva. N-am nicio mila pentru profesorii romani. Or fi cativa buni, dar majoritatea sunt niste loseri.

Riddick spunea...

Sindicatele universitare l-au susţinut pe Geoană anul trecut.

anarchix spunea...

Din cati profesori am avut la Magurele, doar 3 isi meritau titlul. Unul isi luase doctoratul dupa 89 ca a refuzat sa se inscrie in partid, altul isi facuse un postdoc in Texas si statuse cativa ani pe-aici si ultimul facuse ceva scoala de mate prin Germania .In rest, niste ratati.

Crystal Clear spunea...

At last !

Sa nu mai vorbim de vacanta de trei luni pe care o au profesorii

Crystal Clear spunea...

Foarte bine ca au pus Google translate pe NR.

Este si aici si nu-l vad eu?

Riddick spunea...

@Anarchix: Mulţi au plecat încă din anii '90 din cauza salariilor mici.

@despina: Am probleme cu google translate la blog, la NR, nu.

Anonim spunea...

@Riddick, era previzibila iesirea presedintelui. Trebuia sa puna la punct "secta" si sa spulbere iluzia creata in jurul acestora, iluzie prin care se specula ca "secta" ar actiona la comanda si sub directa indrumare a presedintelui.

Riddick spunea...

Văd că Preda a ieşit din adormire si a postat la blog:


http://cristianpreda.ro/2010/08/11/rra-rfa/#respond

Vin evoluţii interesante. Prevad o poziţie a lui madam Macovei, ASAP.

Crystal Clear spunea...

Tot vreu sa spun si uit.
La ultimul interviu de la TVR ,Rodica Culcer l-a intrebat direct ce parere are despre afirmatiile fostilor consilieri prezidentiali.
Basescu a raspuns ca nu ia in seama ceea ce declara diversi politicienti...

Acum a clarificat orice dubiu.

Riddick spunea...

Nu avea timp să dezvolte subiectul atunci.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: