11 august 2010

Piratu' a încărcat tunurile



Mişună prin PDL diverşi gicăcontra, care trebuie mătrăşiţi urgent. Teo T. mai este formal membru de partid, ca şi ceilalţi 3-4 ipochimeni (ştiuţi) care au votat pentru ultima moţiune de cenzură.

Dacă Oajdea, Teo Trandafir, Georgică Severin &Co. bălmăjesc ceva despre "libertatea de conştiinţă", "mandatul dat de alegători", blabla..., dăunătorii de lux se înfăşoară în vorbe mai sofisticate, se dau pe bloguri şi prin televiziuni, dau interviuri prin reviste sau RFI-uri, se scarpină în barbişon şi mai scot un panseu.

Ei ar vrea să spună ceva, dar parcă nu ar mai spune-o de-a dreptul, acum fac aluzii, dar mesajul este acelaşi - cooptarea PNL la guvernare. Adică secţia liberală a PSD - chiar nu ne dăm seama ce reprezintă acum PNL ?! Se pare că nu prea, din moment ce a primit 18-19% din voturi (ALDE, grupul liberal de stânga la care este afiliat PNL, are 11,5% în Parlamentul European).

"Secta" formată în PDL a beneficiat de acoperirea mediatică şi de complicitatea Mogulistan Media, fiind prezentată drept "echipa Băsescu" din PDL, dar interviul lui Traian Băsescu de azi lămureşte lucrurile definitiv.

Cele mai importante puncte:

"Problema este dacă România va fi suficient de consolidată financiar şi economic pentru a face faţă în zona euro. "Aceasta este o decizie ce nu poate fi luată acum. Personal chem la regândirea calendarului de aderare la zona euro ca urmare a nerezolvării prompte a deficitelor structurale şi a problemelor pe care le avem în finanţarea deficitelor";
Excelent, NU trebuie să aderăm la această valută muribundă. Rămâne de văzut cum rezolvăm cu clauza introdusă în Constituţia României la referendumul din 2003, care specifică modul de trecere "la moneda unică europeană, în momentul în care UE o va adopta" - anume, prin lege organică. Aţi vazut, fraierilor, ce aţi votat la referendum în 2003 ? Renunţarea la moneda naţională - leul ! (eu nu am participat la referendum).
Impozitarea tuturor veniturilor: "România, care împrumută ca să-şi acopere deficitul, este o ţară cu credibilitate redusă";

Despre guvern: "Nu ştiu dacă e vorba de slăbirea susţinerii grupului parlamentar. Nu pot să spun că nu m-a îngrijorat modul cum Guvernul a scăpat de moţiune. A fost evident că au existat parlamentari ai grupului PDL care au votat împotriva Guvernului, dar şi unii care nu au venit. Asta înseamnă că trebuiesc clarficate lucrurile în relaţia Guvern şi grupul parlamentar PDL";

Despre PDL: "Întâlnirile mele la Snagov, am văzut un senator care nu a înţeles de ce ne-am întâlnit la Snagov, au fost la solicitarea grupurilor parlamentare, iar eu am răspuns primei întâlniri pentru că urma o moţiune de cenzură şi, fără o discuţie cu grupurile parlamentare, în mod cert Guvernul cădea. Cea de-a doua am făcut-o pentru că le promisesem la prima discuţie că vom mai avea o discuţie după moţiunea de cenzură. Acum analizez dacă merită să mai fac a treia discuţie, pentru că văd că sunt politicieni care încearcă să facă un joc pe această temă, pe implicarea mea în partid"; "Nu am făcut-o niciodată şi vă asigur că, dacă m-aş fi implicat, PDL ar fi fost mult mai precis în actiunea politică, iar declaraţii şi tolerarea atitudinilor ostile partidului ar fi fost inexistente. N-ar fi rămas în PDL nicun politician care nu respectă regula de aur a democraţiei interne într-un partid, adică discutăm, şi când am decis respectăm toţi ce am decis, când a decis majoritatea"; "Indiferent că s-ar fi numit Preda, Voinescu, Radu F. Alexandru, nu ar fi fost în partid dacă eu conduceam partidul"; "Nu-ţi pot permite luxul de a-ţi crea notorietate atacând partidul. Este uşor să facă o declaraţie la televizor să devii important. Nu aşa funcţionează partidele serioase, mai ales în momente de criză. Cred că au destule de observat la partidele din Opoziţie".

12 comentarii :

anarchix spunea...

Cam era timpul sa iasa la joc de glezne.
In other news, bine le-a spus-o profesorilor cu cele 16 ore pe saptanmana.

Riddick spunea...

Ies scântei ! ;-)

Aş fi de acord cu cele 16 ore, dacă ar fi vorba de învăţământ universitar, unde cursurile, seminariile, laboratoarele, etc, presupun timp afectat pentru pregătire şi documentare.

anarchix spunea...

Cunosc pe cineva care a terminat filologia la stat si nu face diferenta dintre "cunostinta" si "constiinta", "inervat " si "enervat". Chestii penale, nu altceva. N-am nicio mila pentru profesorii romani. Or fi cativa buni, dar majoritatea sunt niste loseri.

Riddick spunea...

Sindicatele universitare l-au susţinut pe Geoană anul trecut.

anarchix spunea...

Din cati profesori am avut la Magurele, doar 3 isi meritau titlul. Unul isi luase doctoratul dupa 89 ca a refuzat sa se inscrie in partid, altul isi facuse un postdoc in Texas si statuse cativa ani pe-aici si ultimul facuse ceva scoala de mate prin Germania .In rest, niste ratati.

Crystal Clear spunea...

At last !

Sa nu mai vorbim de vacanta de trei luni pe care o au profesorii

Crystal Clear spunea...

Foarte bine ca au pus Google translate pe NR.

Este si aici si nu-l vad eu?

Riddick spunea...

@Anarchix: Mulţi au plecat încă din anii '90 din cauza salariilor mici.

@despina: Am probleme cu google translate la blog, la NR, nu.

Anonim spunea...

@Riddick, era previzibila iesirea presedintelui. Trebuia sa puna la punct "secta" si sa spulbere iluzia creata in jurul acestora, iluzie prin care se specula ca "secta" ar actiona la comanda si sub directa indrumare a presedintelui.

Riddick spunea...

Văd că Preda a ieşit din adormire si a postat la blog:


http://cristianpreda.ro/2010/08/11/rra-rfa/#respond

Vin evoluţii interesante. Prevad o poziţie a lui madam Macovei, ASAP.

Crystal Clear spunea...

Tot vreu sa spun si uit.
La ultimul interviu de la TVR ,Rodica Culcer l-a intrebat direct ce parere are despre afirmatiile fostilor consilieri prezidentiali.
Basescu a raspuns ca nu ia in seama ceea ce declara diversi politicienti...

Acum a clarificat orice dubiu.

Riddick spunea...

Nu avea timp să dezvolte subiectul atunci.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: