19 iunie 2011

Impostorul Mărieş - "anticomunistul" care oscilează între Partidul Verde al lui Garcea (afiliat la grupul Greens-EFA al comunistului Daniel Cohn-Bendit) şi grupul PNŢCD Ciuhandu-Sârbu-Ciorbea (anexa "monarhistă" a USL)



Pe Teodor "Doru" Mărieş l-am observat prima dată la mitingul din Piaţa Universităţii, mai ales spre final, când gruparea sa, "Alianţa Poporului", începuse (adesea, cu o portavoce) un schimb de replici şi de acuze cu grupul de la balcon, dirijat de Marian Munteanu (sunt convins că ambele grupuri erau coordonate din acelaşi centru de comandă; grupul Mărieş a rămas "pe poziţie" şi după închiderea oficială a balconului, după alegeri). Scopul ? Bagatelizarea şi compromiterea noţiunii de protest politic şi de alternativă politică. Nu-i de mirare că regimul Iliescu a fost plebiscitat pe 20 mai cu 65/85 %. Au fost foarte mulţi bine-intenţionaţi pe acolo (enorma majoritate), dar scenariul piesei nu le era cunoscut, au fost exploataţi în orb (de fapt, regimul trebuia să improvizeze, după cum apăreau teme, evenimente ori personaje noi pe durata mitingului). Exemple de asemenea manipulări, care s-au folosit în alte state din estul Europei, puteţi citi aici.

Iată-l acum, peste ani, pe Mărieş, ajuns guru civic, anunţând apariţia "unei noi construcţii politice" şi pendulând de la Partidul Verde al lui Garcea la partidul-grupare PNŢCD (aripa Ciorbea-Ciuhandu-Sârbu), la "congresul" căruia a participat alături de actoraşul penal Mircea Diaconu (acum la PNL, un mai vechi comiliton de pe la Alianţa Soros Civică):




Despre Asociaţia 21 Decembrie 1989 s-a lansat zvonul că ar fi o marionetă a PDL, dar cum poate cineva să creadă aşa ceva, văzând diversiunile lansate de asociaţie ?

14 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce de bullshit !!Yeh ....
Se puteau "mirosi" toti de mai mult de un an .Pozitai fata de Rosia Montana, etc, etc, etc.

"Marele" Sorin Iliesu ridicat in slavi e AVP, la fel.
Pacat de AVP- il folosesc toti derbedeii
In perioada urmatoare vor iesi toti la suprafata pentru ca se apropie alegerile 2012

Riddick spunea...

Am pus comentariu la AVP (nici el nu prea e entuziasmat), sunt curios...

La Roşia Montană procentul pare mic (nu aş fi negociat sub 25-30% RO), dar sunt investiţiile de mediu şi reabilitarea zonei la pachet (să vedem.

Crystal Clear spunea...

Nu trebuie negociat nimic sub 51%-asa gandesc eu

Riddick spunea...

La >51% trebuie să pui osu' la investiţii, deh. E cu dus şi-ntors. Minoritar fiind, statul vine cu zăcământul, iar ăia fac investiţia, urmând ca profitul să se impoziteze, aducând încă 13-14% (16% din 80%) pt. RO.

Riddick spunea...

Ar fi trebuit constituit un depozit-garanţie la termen din banii RMGC, la orice bancă ar vrea ei, depozit alimentat conform unui grafic pe parcursul investiţiei, garantat de statul român, dar care poate fi lichidat doar la finalul activităţii (dobânda să poată fi trasă ori capitalizată, totuşi).

Crystal Clear spunea...

La un zacamant de AUR , cu oameni seriosi, se paote pastra 51%.Daca nu aici, atunci unde?

Riddick spunea...

Şi 100%, doar să ai mijloace.

Crystal Clear spunea...

Faci economii si ai !
Pentru asta merita sa faci economii !
Asa gandesc eu ...:)

Riddick spunea...

S-a negociat prost, şi mi-e că dacă se vrea renegocierea pleacă RMGC şi cere şi daune pt investiţiile deja efectuate. USL "e contra" dar vor sări în aceeaşi barcă dacă vor lua puterea.

Crystal Clear spunea...

Nu se mai poate renegocia acum nimic!


Eu spuneam asa, in principiu daca vor fi cazuri similare !

Anonim spunea...

Nu ştiu dacă Mărieş e impostor. După părerea mea omul habar n-are cine-i Daniel Cohn-Bendit şi sînt multe alte lucruri despre care Mărieş nu ştie, deci e nedrept să-l numeşti impostor.
În România, Partidul Verde a fost infiltrat masiv de activişti ai aşa-numitei "mişcări revoluţionare", adică persoane cu funcţii în asociaţiile de revoluţionari. La ultimile alegeri, în judeţul Timiş doi candidaţi de senatori ai Partidului Verde erau şefi de organizaţii de revoluţionari: Pompiliu Alămorean şi Tudorin Burlacu. Rezultatele au fost modeste http://mariusmioc.wordpress.com/2008/12/03/rezultatele-alegerilor-ce-au-facut-clientii-nostri/ , pentru că asociaţiile de revoluţionari au pierdut de mult legătura cu ceea ce a însemnat revoluţia din 1989, fapt pe care nu-l înţeleg politicienii. (din contră, ei impun legislaţie prin care să crească importanţa asociaţiilor de revoluţionari, de parcă în 1989 s-a mers la revoluţie cu asociaţia)
Interesant că Tudorin Burlacu, candidatul de senator al Partidului Verde în Timiş, era preşedintele Lojei de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie http://www.ziare.com/politica/stiri-politice/timisoara-revolutionarii-cer-verificarea-unor-candidati-la-alegeri-319644 , organizaţie care a dat comunicate anti-Mărieş publicate pe blogul lui Ion Iliescu:
http://ioniliescu.wordpress.com/2008/12/21/update-2/

Riddick spunea...

@Marius Mioc: Este destul de clar ce este cu Partidul Verde, numai Mărieş "nu vede" (deh, bate spre 60 de ani, deşi nu-i arată). Vrea omu să fie-n atenţia cetăţenilor, se agită, se multiplică, se cocoaţă.

Crystal Clear spunea...

Maries "vede" foarte bine de unde vin banii.... :))))

Si cat s-a mai sacrificat pentru ei !
Cemai greva foamei a facut ....

UN IMPOSTOR !!!

Riddick spunea...

Daaa, îmi aduc aminte de ultima grevă a foamei, cea din 2009, folosita de Tudoran şi de "ciuvici" împotriva lui Traian Băsescu. Sau incendiul suspect de la Asociaţie, înainte de Anul Nou 2011. Ehe...

Na, că am uitat să pun etichetă la postare "societatea Ciuvică", o pun acum.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: