15 mai 2012

Dreapta Unită


Purceaua-i moartă, nu-i mai luați pulsul! Am epuizat o generație de politicieni, din care nu mai iese nimic, oricît i-ai stoarce. E timpul să mergem mai departe. Pînă acum, așa cum scria și Dragoș Paul Aligică, bilanțul e pozitiv, avem pentru ce ne felicita. Și nu avem niciun motiv să renunțăm la a căuta următoarea generație de lideri și de politicieni.
Madame Blogary: Politicianul de a doua generație versus Felix și Kremlin

Reformiștii români nu fac decât să se autoamăgească și să-și pună singuri piedici refuzând să accepte realitatea și implicațiile ei. Cu cât înțeleg mai repede că naivitatea interpretărilor lor privind natura istoriei recente și a actualei stări de fapt, cu atât mai bine. Dacă vor analiza corect ce s-a întâmplat în ultimii ani, vor înțelege cu claritate matematică de ce se poate și cum se poate, atunci când se poate. Vor înțelege operațional care sunt limitele și care e potențialul situației în care se află. Și mai ales, de ce trebuie să fie mândri de reușita lor recentă învățând din lecțiile ei, mai ales din greșelile acestei experiențe.
Dragoș-Paul Aligică: Unde greșesc reformiștii români cel mai tare. Și ce ar fi de făcut
Dacă e să se ridice, Dreapta Unită (din România) trebuie să aibă un singur "far călăuzitor": interesul național și nimic altceva. Nu indicății de la Bruxel. Nu instructori de la Fundația Adenauer sau Fundația Seidel care să-i instruiască propagandiștii și cadrele de tineret. Nu ungureni cu stagii Soros, nu simulanți gen Hăhăilă, care la câțiva ani după "au venit să-și ia tainul" trec la "Statele Unite ale Europei". Sarkozy a pierdut alegerile și fiindcă nu a vrut o convergență cu Front National (dreapta naționalistă). Politica de dreapta nu poate avea ca aliat corectitudinea politică eurosocialistă. Cât timp va trece până ce acest adevăr simplu va fi asimilat ?

13 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Foate buna postarea ,ai extras esentialul .
Felicitari !

Crystal Clear spunea...

Sunt curioasa daca se va inchega o astfel de miscare sau va fi sufocata de "rinos"

Anonim spunea...

Care dreapta? Stanga/dreapta sau dreapta/stanga ?
In preajma campaniilor ati vazut vreo doctrina, vreun principiu nepatat? Aliante si calcule pt putere! Atat!

Riddick spunea...

În România s-a dus un program de contracarare a mișcării politice de dreapta.

Etape:

- resuscitarea fosilelor interbelice PnL și PNȚCD, infiltrate și controlate din prima zi de cadre ale sistemului socialist-comunist; PnL s-a dovedit în final ceea ce a fost - o anexă a stângii;
- scindarea FSN din 1992, ca să ocupe și centrul-dreapta;
- crearea Alianței Civice, apoi a Partidului Alianței Civice, spre a descuraja crearea unui partid nou de dreapta (manevra a avut succes, a blocat peste un deceniu orice construcție de dreapta, până la Alianța DA);
- reinventarea PD-FSN prin înlăturarea lui Roman și aducerea simulantului Băsescu (2001);
- crearea Alianței DA, apoi cedarea controlului în cadrul PnL către elementele comunistoide; de fapt, a fost un proces gradual: 1999 - absorbirea în PnL a APR (Meleșcanu, ex-PDSR), 2003 - absorbirea PnL-Cîmpeanu, 2004 - acordarea de locuri eligibile pe listele DA din partea PnL pentru elementele care s-au manifestat pe față contra alianței (Antonescu, Nicolai, Orban, Hașotti, Nicolăescu, Rușanu, etc.).

Riddick spunea...

- congresul PDL din 2011, care a confirmat "paleologizarea" partidului

Crystal Clear spunea...

Inca o actiune in curs : infiltrarea lui MRU in PDL ca sa atomizeze drepta complet ( cata mai era)

Crystal Clear spunea...

@ Anonim
Exista o ideologie, unica cu care suntem sufocati : cea a corectitudinii politice care nu este altceva decat o forma moderna de neomarxism.
Dreapta trebuie are nevoie sa-si faca auzit punctul de vedere intr-o societate suprasaturata de stanga

Traian P. spunea...

Atâta timp cât dreapta nu se intersectează cu interesul naţional - curios cum de nu-şi dau seama cei care susţin o dreaptă soft, corectă politic şi pro SUE, că de fapt nu susţin interesul naţional, dar deh, ăsta-i trendul, ăsta-i mălaiul - şi cât timp creştinismul este doar formal iar totul se rezumă la materialism, nu există nicio şansă de dreaptă unită.

Să fim lucizi, după perioada interbelică care nu se deosebea cu mult faţă de ceea ce trăim azi, cu excepţia prezenţei unor spirite înalte care până la urmă au sfârşit înduşmănite, după 45 de ani de beznă comunistă, după 23 de ani de liberalism, ani în care NU a contat comunitatea, a contat individul, egoismul acestuia, ego-ul lui, parvenirea, compromisul, acesta chiar fiind ridicat la rang de virtute necesară în politică, după atâtea decenii în care am învăţat şi acceptat că politica este o curvă şi că morala cu greu îşi găseşte loc în ea, comportându-ne în consecinţă, după atâţia ani în care materialismul dialectic şi ateismul au prins rădăcini adânci în conştiinţele de „dreapta”, zic să fim lucizi deoarece această Dreaptă Unită nu este posibilă. Uită-te şi la dreapta naţionalistă de azi - nu vorbesc de PRM care este o invenţie a laboratoarelor, parte a acelui program de discreditare a dreptei şi a naţionalismului - şi o să vezi că ura şi exacerbarea unor chestiuni le face „programul” şi pe aşa ceva nu se poate construi, vor fi foarte uşor etichetaţi de făcătorii de opinie din media clasică dar şi din cea 2.0 cu aceea etichetă ce-i va plasa în zona nefrecventabilă. Faptul că unii conspectează din doctrina Căpitanului doar ce le place nu-i ajută să coaguleze conştiinţe şi mai ales fotografiile nu mint, te ajută să vezi ce lipseşte de pe peretele unui partid ce se vrea naţionalist şi creştin, continuator al Mişcării. Atunci când pui alături naţional-socialismul cu naţional-creştinismul te aştepţi să fii urmat?

Oameni cu ego-ul supradimensionat sunt parte a mai tuturor facţiunilor de dreapta, constituite sau în curs de constituire, iar acest ego îi face să se simtă atacaţi atunci când li se arată greşeala şi de aceea Dreapta Unită nu va fi posibilă. Dreapta a devenit precum în bancul acela cu evreii, unde sunt doi evrei avem trei opinii.

Traian P. spunea...

- continuare -

Trăim prea mult cu faţa spre trecut şi asta nu aduce nimic bun pentru că nu am învăţat nimic din el. Aceeaşi dezbinare atent susţinută şi încurajată face jocul intereselor străine pe care mulţi le consideră naţionale, această dezbinare ne-a adus în situaţia să ocupăm ultimele locuri în Europa în mai toate domeniile cu toate că reformăm de zor, dar normal că nu reformiştii au vreo vină ci duşmanii reformei, stânga retrogradă. Care stângă când tu respiri materialism prin toţi porii?

Cum să faci o dreaptă unită când ai oameni de dreapta care cred că interesul naţional este continuarea tezelor băsiste cu accentuarea cedării de suveranitate, care văd utopia SUE, noul internaţionalism, ca pe un proiect reformator de dreapta? Chiar nu văd aceştia că mesajul lor este asemănător cu al celor ce frecventează Clubul de la Roma? Cum să faci o dreapta unită cu oameni care consideră homosexualitatea şi mai ales dreptul acestora de a se căsători şi înfia copii ca pe un lucru ce validează un spirit luminat, modern, european? Cum să faci o dreaptă unită cu oameni care te etichetează ca învechit, habotnic, nesănătos sau mistic? Să se uite pe acuzele aduse de Securitate în anii 50 şi să vadă diferenţa între acuzele de azi şi cele de atunci. Nu cred că nu ştiu că sunt aceleaşi acuze, sunt doar parte a unui program de distrugere a dreptei şi de prezentare astfel a stângismului şi liberalismului ca unică soluţie, cu social-democraţia la stânga şi liberalismul la dreapta.

Dar să nu o mai lungesc. O dreaptă se va coagula în România atunci când se va defini interesul naţional dar mai ales când vom avea oameni care să ştie, să înţeleagă şi să trăiască acest interes. Acum aceia care vor să coaguleze dreapta nu însumează cele trei calităţi, au doar una, maxim două. Atunci când vom avea oameni ghidaţi de acestea trei vom putea construi, atunci când vom avea oameni care vor înţelege că nu programele ne lipsesc, conştiinţele lipsesc. Atunci când vom înţelege că punerea unei etichete pe haina ideologică nu ajută cu nimic pentru că stofa se vede, se simte, de abia atunci vom avea o şansă. Până atunci „dreapta” românească mutantă va fi individualistă şi te va invita, agresivă, arogantă, să dispari dacă nu înţelegi trendul sau în spiritul corectitudini politice te va ignora şi va rămâne arestată.

Riddick spunea...

E de construit de la zero, am avut până acum surogate.

Lumea începe să deschidă ochii, dar parcă nu-i vine să creadă ce vede.

Crystal Clear spunea...

Unii se mai si supara ca le spui adevarul, desi, inauntrul lor recunosc ca ai dreptate...Ii apuca depresia si incep sa te jigneasca tot pe tine, care le deschizi ochii..

Traian P. spunea...

@ Riddick, da, dar care este acel „zero” de la care se va pleca?
Că dacă este un „zero” care a luat parte până acum la mascarada putere-opoziţie ce ni se serveşte din '90 până azi şi care a susţinut una dintre tabere aducând ca argument răul mai mic, atunci mă tem că nu va reuşi întreprinderea.

Mulţumesc.

Riddick spunea...

De la zero, adică excluzând PDL și PnL, dacă ne referim la dreapta, precum și excluzând personajele compromise.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: