24 septembrie 2019

"Nu Ceauşescu a condus România, ci tripleta Olteanu, Ştefan "Voicu" (Katz) şi Gogu Rădulescu"



Probabil generalul Constantin Olteanu, care era pentru Ceauşescu om de încredere şi de legătură, reciproc agreat cu Kremlinul ("pe vechi", până la Perestroika). 

"Ştefan Voicu" se numea Aurel Rotenberg, totuşi, nu "Katz". Încă o inadvertenţă, "Ileana Vrancea" (Hedda Katz) este fiica altcuiva, nu a lui Rotenberg. Dar astea nu scad nimic din "expunerea de fond".

"Gogu" (Gheorghe) Rădulescu patrona o grupare de "intelectuali critici" care inexplicabil căpătaseră un fel de imunitate deşi acţionau subversiv în moduri nepermise altora "din domeniul cultural-artistic". Lucrau la viitoarea noastră tembelizare.

"Pregătirea" momentului (decembrie) 1989 a durat - cel puţin pentru RSR - cam un deceniu - explica aici Mircea Dogaru, în 2010 (mai pe larg, aici). "Circul din decembrie" (din România dar şi din Est), văzut de un analist polonez - aici.

6 comentarii :

Riddick spunea...

1989-1990: "căderea comunismului", ca etapă a "unificării globale"

http://riddickro.blogspot.com/2013/12/1989-1990-caderea-comunismului-ca-etapa.html


THE FEDERALIST, Year XXXII, 1990, Number 1 - Page 30: REFLECTIONS ON THE EUROPEAN COMMON HOME

http://riddickro.blogspot.com/2011/06/ce-nu-vor-ei-sa-stiti-despre.html


East-West Theatre I: Skeleton of NWO-Crises to Converge Regions into One-World Government

http://riddickro.blogspot.com/2014/10/east-west-theatre-i-skeleton-of-nwo.html


Teatrul Est-Vest I: Scheletul NOM - crize care îndreaptă regiunile spre Guvernul Unic Mondial

http://riddickro.blogspot.com/2015/01/teatrul-est-vest.html

Anonim spunea...

Ai sa razi insa , ceea ce afirma dl. Dogaru { n-ai habar cata oftica am pe acest om care , desii se revendica drept... istoric , este un militarist desavarsit } era simtzita de populatia RSR , fix de prin anii 1980-1982 . Toti gandeau la fel : nu este posibil ca un roman , un om ce-a suferit pentru ideile sale { fireste , idei preluate de la altii } sa faca ceea cea facut Nici-o - Lae Ceausescu poporului condus de el . Pana si Dej facuse ochi la un anume moment si ... a incercat mai mult sau mai putin sa faca ceva insa , la doborat " cancerul " . Pana in '89 romanii chiar credeau ca " EL NU STIE " . Ba stia insa... cu mintea inbolnavita de osanalele ridicate de catre profesionisti , chiar nu-i pasa caci pentru el , victoria comunismului insemna tot , iar costurile acelei victorii ... nu interesau . Am trei intrebari . 1] de ce , de cate ori te vizitez si las vreun comentariu mai acid referitor la vreo personalitate sau grup d e persoane , ma trezesc lipsit de net vreo doua zile iar comentariul nu apare deci , nu ai posibilitatea sa-l vizualizezi dumneata si alti vizitatori ? 2] daca la vot s-ar prezenta ... doar activul de partid si neamurile lor , acel " vot " va putea fi validat ? 3] in aceste conditii " reprezentantii vointzei natiunii " vor mai fi recunoscuti ca atare , d e catre " partenerii externi " ? Respect !

Riddick spunea...

Mai pe la final Dogaru regretă... eşecul "Constituţiei Europene" (din 2005, nu din 2003 cum zice el). În urma referendumurilor din Franţa şi Olanda. Menţionează obiectivul eşuat "Statele Unite ale Europei" cu regret. Pfff...

Ceauşescu era intoxicat de anturaj, şi îl tragea în jos lipsa lui de cultură. Şiretenia ţărănească şi cursurile de pe la "Frunze" nu i-au fost de ajuns nici măcar pentru a se salva.

N-am cenzurat niciodată decât comentarii spam (vin mai rar şi toate în engleză), şi cele injurioase (n-au mai venit... de ani). Nu cenzurez comentariile cu care nu sunt de acord, intervin cu propria opinie după publicarea lor. Deci NU, nu vizionez ceva ce dumneata nu vezi.

Dacă vin chiar şi numai neamurile, se validează, cu excepţia referendumurilor. La prezidenţiale trebuie să ai minim 50%+1 din TOTALUL ALEGĂTORILOR (peste 8 milioane de voturi), pentru victoria într-un singur tur (adică, "din prima"). Dar dacă la al doilea vin doar trei şi votează 2:1, câştigă cel cu două voturi.

Partenerii externi recunosc ce vor ei şi numai când le convine, fără prea mare legătură cu ce facem noi.

Anonim spunea...

Am urmarit in totalitate , d e doua ori chiar , filmul respectiv si am observat cu placere faptul ca , dl. DOgaru are aceleasi idei { fixe dar bune } pe care le are d e vreo douazeci de ani incoace . Chiar , abia astept sa vina 25 Octombrie si sa vad si eu daca se vor tine de promisiune , Sindicatul Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere ... Armata in general adica , sa faca o mare demonstratie de fortza a unei institutii de fortza , asa cum promitea dl. Dogaru . Pfff sau ... KKT !!! Imi pare rau s-o spun insa la Universitatea Frunze , nu invatzai cum sa te salvezi ci , cum sa lasi cat mai multe victime in urma ta ! Lui Ceasca daca i-au placut osanelele nemeritate... a suportat consecintele inevitabile desii... putea avea la ora asta statuie de aur in plin centrul Bucurestiului insa , a fost mult prea plin de el si geniul carpatin pe care-l mostenea de la betzivanul d e tac-su .Nu-ti face probleme , referitor la intrebarea mea caci , chiar n-am de gand sa-mi scriu memoriile vreodata folosindu-ma in acest scop de comentariile pe care le-am facut in timp pe diferite bloguri . Am intrebat caci , ceea ce ti-am semnalat chiar s-a petrecut de vreo doua ori si n-a fost vina alora d e la DIGI .Iar la final , pai daca avem alegeri democratice cu un castigator deja hotarat ... la ce mortii ma-sii atata tevatura , doar sa se arate ca-i si la noi tot atata democratie ca-n Rusia ? Bani aruncati pe apa sambetei , bani ce puteau fi folositi pentru cauze mai bune ... chiar si pentru inzestrarea Armatei despre care facea vorbire dl. Dogaru . Invatamantul , cultura , sanatatea... alea , vin ele singure dar , probabil in timp ce noi vom fi morti deja .

Riddick spunea...

Cu "statuia de aur" nu-i chiar aşa, tot avea loc lovitura de stat - chiar pe faţă, nu ca acum "camuflată" - forţele de sens opus erau mult prea mari.

Mi s-a întâmplat să şterg din greşeală comentarii (nu multe!) atunci când pe grabă apăs pe "butonul" "ştergeţi" în loc de "publicaţi", când fac moderarea din e-mailul asociat blogului si nu din "pagina internă". Se întâmplă să le mai recuperez şi să le republic "sub semnătura Riddick" (că n-am altfel cum, decât ca "Anonim"), dar am avut cazuri când le-am pierdut (nu apar la "coşul de gunoi" al e-mailului, le mai scoteam din pagina internă Blogger, dacă "intru repede acolo"). Nu mereu am semnalat asta comentatorilor, poate atunci a fost acel caz, cu "pierderea comentariului" - "butoanele" sunt unul sub altul şi dacă le încurc între ele nu mai pot reveni.

Democraţia din Rusia este mai veritabilă decât a noastră, acolo cei de la putere chiar au susţinere, de peste 60-70%, constant. Susţinere asumată, bazată pe evaluare, nu ca la noi cu un public "bovarizat", amăgit, parţial complice. Lumea îşi dă seama că "Putin ţine cu ţara", ceea ce n-a fost cazul cu cei la putere pe aici. Opoziţia recunoaşte că nu-i majoritară, deci implicit nu-s "falsificate" alegerile.

Anonim spunea...

" Democraţia din Rusia este mai veritabilă decât a noastră, acolo cei de la putere chiar au susţinere, de peste 60-70%, constant. Susţinere asumată, bazată pe evaluare, nu ca la noi cu un public "bovarizat", amăgit, parţial complice. Lumea îşi dă seama că "Putin ţine cu ţara", ceea ce n-a fost cazul cu cei la putere pe aici. Opoziţia recunoaşte că nu-i majoritară, deci implicit nu-s "falsificate" alegerile.

septembrie 26, 2019" Asta-i GE-NI-A-LAAAAA !!! Chiar nu ti-asi dorii sa cunosti adevarata fatza a ... "democratiei din Rusia " caci asta ar insemna sa-ti fiu cel mai mare dusman si... chiar nu-s ! Oricum iti multumesc deoarece , mi-ai dat ocazia sa ma amuz suficient , pentru a trece mai usor peste supararea ca , nici azi n-au venit ... recalcularile la pensie . Pentru asta , respect si multumiri Riddick ! P.S. Bunicul meu , mama si matusha mea , au fost si ei la "Frunze " { in perioada in care era acolo ca " student " Ion Iliescu } iar eu personal , am fost si-n URSS si-n actuala Rusie ...de cateva ori si am destui amici pe-acolo ca sa stiu cate ceva despre "democratia " alora .Acelasi respect Riddick .


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: