12 iulie 2018

"Cine i-a plantat pe aceşti băieţi acolo?"


Pe la sfârşitul anului trecut apăruse în coaliţie ideea evaluării "aparatului", adică a secretarilor de stat, directorilor şi înalţilor funcţionari din ministere şi alte instituţii, mulţi pe funcţii de la o guvernare la alta. "Şobolănimea". S-au făcut câteva înlocuiri, aproape discret, departe de vreo eradicare a infestării instituţionale notorii. Se pare că lucrurile se vor agrava, vor fi aduşi şi plantaţi nişte băeţi care vin cu lecţia-nvăţată, şi cu loialităţi incerte. Desigur: ca să preia, să continue.

În locul proiectului de lege "Jaf Total", antiparalelii au (re)venit cu o semi-soluţie care chiar dacă-i mai bună, nu este optimă. Redevenţele minuscule au rămas pe loc, contrar promisiunilor făcute încă din 2012 de USL, PSD şi ALDE. Ce nu s-a întâmplat, ce deal n-a fost respectat? Le dădeau (promiteau) ăia ceva şi totul "era bine"? Dar va rămâne aşa, ca-n varianta finală? Iniţial au mers fluierând cu varianta favorabilă jafului, şi nu cred că au schimbat linia (?) doar datorită "indignării publice". Anemică, tardivă, şi manifestată doar de "cealaltă parte a presei" (non-#rezist).

criterii.ro:

ACESTA ESTE, PRIETENI, STATUL PARALEL. PIPĂIŢI-L !

Spun unii că vor să ştie cum arată Statul Paralel, că vor să îl atingă cu mâna lor, precum Toma Necredinciosul sau Tudor Arghezi:

“Vreau să te pipăi şi să urlu: Este!"

Am înţeles dorinţa şi îi invit pe toţi scepticii să pipăie următoarea situaţie.

Guvernul Tudose a transmis către Senat, în octombrie 2017, un proiect de lege prin care firmele străine care urmau să exploateze gazele din Marea Neagră erau scutite de impozit, iar dacă deja plătiseră impozit primeau banii înapoi sub formă de credit fiscal.

Președintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, a declarat că în acest timp nişte băieţi din ministere trimiteau ciudate avize pozitive cu privire la acest proiect. Cine i-a plantat pe aceşti băieţi acolo? se întreabă Iancu.

Fiindcă se interesa prea mult de acest proiect legislativ, lui Iulian Iancu i s-a deschis un dosar la DNA, conectat cu dosarul Greblă.

Serviciile secrete nu au anunţat că proiectul este total dezavantajos pentru România, ba chiar încalcă tratatele de aderare la UE, deoarece pot fi identificate elemente de ajutor de stat.

Acesta este, prieteni, Statul Paralel. Pipăiţi-l !

Este format din cei care au redactat proiectul, din cei care l-au semnat şi promovat, din cei care l-au justificat, din cei care nu au sesizat că se prefigurează un act de trădare naţională, din cei care i-au făcut dosar lui Iancu.

Iulian Iancu a sugerat că înlocuirea lui Tudose s-a datorat tocmai acestei situaţii, iar dacă unele redacţii au ţipat că de ce înlocuieşte Dragnea premierul, atunci puteţi să le arondaţi şi pe ele Statului Paralel.

Dacă aţi ţipat pe Facebook precum că de ce pleacă Tudose şi vine Dăncilă, atunci aţi fost arondaţi, fără să vreţi, Statului Paralel.

În cele din urmă, Legea Offshore a fost reformulată şi votată la Camera Deputaţilor, al cărei preşedinte este Liviu Dragnea, în interesul Statului Român, spre disperarea Statului Paralel pus în slujba unor interese economice străine.

Doar cine nu vrea nu vede că anticorupţia a fost un far orbitor în spatele căruia s-au derulat de către Statul Paralel un şir infinit de acte de trădare naţională.

Corupţii au ciugulit, trădătorii au jefuit.

Acesta este adevărul.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Ministerele sunt virusate de multa vreme ,cam de prin 1996 daca nu mai devreme.Îți dau un exemplu de la învățământ:Liliana Preoteasa a fost șefa in minister cat a vrut iar acum coordonează un așa zis proiect ROSE prin care statul roman s-a împrumutat de la Banca Mondiala de vreo 200 milioane de iepuroi,chipurile pt îmbunătățirea rezultatelor la examene.Ăștia rămân acolo indiferent de parodia de pe scena politica.Daca zic ca majoritatea sunt alogeni ma ia la ochi legea vexler.

Riddick spunea...

Şi eu mă gândisem la L.P. Programa aia scandaloasa cu "educaţia de gen" în şcoli ("Strategia națională de educație parentală") o coordonează inspectorul general pentru învățământul preșcolar din Ministerul Educației:

https://www.activenews.ro/stiri-educatie/Ea-este-%E2%80%9Eartizanul-Strategiei-Nationale-pentru-Educatie-Parentala.-Viorica-Preda-a-fost-acuzata-ca-a-incercat-sa-suprime-Craciunul-in-gradinite-precum-si-de-favorizarea-unei-edituri.-Inspectoarea-MEN-are-datorii-de-sute-de-mii-lei-la-banci-151773

Ce Vexler? Pâi le putem zice... "eschimoşi". ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: