11 iulie 2018

Iohannis, ca şi Băsescu, a ajuns prea uzat pentru stăpânii săi


Se încearcă impunerea pe piaţa politică a unui fel de "macronism", adică un progresism (neomarxism militant corcit cu neoliberalism). Însă fără etichetă explicită de stânga (după eşecul lui Ponta în PSD, pe linia asta). USR, MRÎ, Cioloş, Macovei, #rezist, şi va fi introdusă şi Chioveşi în compoziţie. PnL e mazetă, va fi folosit ca "masă de şpaclu", de completare. Pe ALDE, tabăra eurosceptică nu poate conta - râvneşte locul PnL ca partid euroliberal, dacă i-ar ieşi combinaţia (fuziune, "reunificare liberală"...). PSD merge bâţâind pe mesajul rezidual de stânga şi chiar pro-oengistic. Nu are curajul de a face tranziţia către conservatorism, doar tatonări (şi care nu vor "livra", pe termen lung, dacă se rezumă doar la atât).

Cotidianul:

Puterea din umbră

[...] O bună bucată de vreme am crezut că toată această liotă de păreriști și analiști este sub comanda directă sau indirectă a lui Klaus Iohannis. Iată că lucrurile nu prea stau așa. Fie comentatorii de serviciu s-au eliberat de sub comanda președintelui, fie, ceea ce mi se pare mai plauzibil, prin demiterea Laurei Codruța Kovesi, ascultă de o comandă aflată în altă parte.

Admiratorii și susținătorii Codruței Kovesi au reacționat mai violent decît membrii familiei sale. Chiar și #Corupția Ucide a avut o răbufnire anti-Iohannis de parcă ar fi fost în subordinea PSD. Ceea ce nu-i adevărat. USR-ul și Dacian Cioloș s-au arătat și ei culoarea neuronilor de pe cracă. Dacian Cioloș, unul dintre personajele cele mai grosolan contrafăcute, a vărsat o găleată de sentimente, de parcă debarcarea șefei DNA l-ar fi lovit ca o nenorocire de familie.

Ce ne arată reacțiile acestea la adresa președintelui? Că Iohannis nu se bucură de prea mulți susținători în lumea băgătorilor de seamă. În fapt, demiterea Codruței Kovesi n-a fost decît o probă a resurselor de comportament democratic rămas în registrul mălăiețului primar de Sibiu. Nepăsător, moale, indiferent, arogant, credibil în străinătate, dar democratic. Că felul în care a făcut destituirea ne mai arată și ce fel de om ne conduce este altă poveste. Aroganța cu cititul deciziei CCR seamănă mai mult cu o mîrlănie decît cu o ironie de tip german. Faptul că a expediat prin purtătoarea de cuvînt o decapitare a unui personaj pe care l-a lăudat de mai multe ori a fost comentat corect și acid de Ion Cristoiu. Arată caracterul primarului suit după marinar pe scaunul prezidențial.

Presupun că ploaia de comentarii violente anti-Iohannis i-a șocat pe mulți. O rochie vorbitoare de la Ziare.com l-a acuzat pe președinte că s-a ascuns sub fusta purtătoarei sale de cuvînt. Ceea ce ne arată că maneta de comandă a marelui segment de jurnaliști și comentatori băsiști și #Rezist nu se află nici la președintele României, nici la colaboratorii apropiați ai acestuia.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Klaus pare a fi pe ultimii metri !
Nu cred ca ajunge la alegeri ci va avea soarta lui Constantinescu !
Trump nu va putea sa-si permita riscul ca in Romania sa troneze omul comunistei de la Berlin, cu care are relatii tot mai evident de adversitate.
Se pare ca americanii sub Trump nu vor mai lasa Germania sa ajunga sa ceara din nou ''spatiu vital''

Sa nu uitam ca Merkel pare a fi la cheremul Moscovei unde conduce ferm fostul ofiter de informatii externe, Vladimir Vladimirovici Putin.
Revocarea bulbucatei de la DNA pare sa se fi facut la ordin,cel mai probabil emis de la Berlin, in speranta unei ameliorari a relatiilor Germaniei cu SUA; calcul gresit fiindca imediat Trump a lovit din nou.

Daca asediul american nu va scadea in intensitate, Germania va ramine singura pe continent si cu o perspectiva economica ''gris'', stiut fiind ca fara exporturi moare !

Numai cine nu a aflat nici o informatie reala despre STASI si ''parteneriatul''acestui organ cu KGB-ul se indoieste de afirmatia de mai sus, conform careia Merkel e o marioneta .

Cit despre ceilalti paraziti care inca viermuiesc prin pietele Romaniei sau prin Europa condusa de Merkel si PPE, vor sucomba treptat din lipsa de ''oxigen''.

Rusii o vor lasa din mina daca isi vor atinge obiectivele in Raporturile cu SUA, mai ales ca asa scrie si in Testamentul lui Petru cel Mare.

Nici pe China nu o vad sarind in ajutorul Grmaniei; China vrea sa patrunda cu capital in Europa dar se loveste de Germania si, intructva, de SUA.
Daca Germania se ''linisteste'' calea Chinei spre Europa se netezeste !!!
Vom mai vedea !

Riddick spunea...

Dacă PSD-ALDE nu-l suspendă-demit ACUM (în sesiunea extraordinară de până pe 19 iulie dar care se poate prelungi), spre toamnă se complică lucrurile. Se vorbeşte despre "o schimbare de majoritate, în septembrie". Înainte de demisia lui Ponta din 4 noiembrie 2015 apăruse pe surse informaţia că "totul e aranjat, Ponta va demisiona în ultima săptămână din octombrie, conform înţelegerii".

Statul Paralel îl găseşti doar "dacă dai capacul la o parte" (Iohannis), să poţi deşuruba "buşoanele" din tabloul electric.

Da. Vom vedea...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: