22 august 2010

Ce jocuri face Herr Radu Golban ?




De prin primăvară (17 mai 2010) circulă zvonul că România ar avea de recuperat o datorie istorică de la Germania, evaluată la circa 19 miliarde de euro.

Cel care face această afirmaţie este Radu Golban, cetăţean german de origine română, stabilit în Elveţia.

Tot cam pe atunci (2 iunie 2010) apare "oferta" Rusiei de retrocedare a Tezaurului României, dat spre păstrare în 1917. Rusia s-ar fi oferit să rezolve retrocedarea tezaurului "printr-o bancă comercială". Cel care anunţă oferta este Dumitru Prunariu, fost cosmonaut, fost ambasador la Moscova, membru al PSD. Desigur, "meritul" este al lui Adrian Năstase, care "a pus problema Tezaurului" în iulie 2004. Iar celelalte guverne de atunci încoace nu ar mai fi făcut nimic, nu au trimis lista cerută de Putin. Dar nici guvernul Năstase nu a trimis vreo listă, din iulie până în decembrie 2004 !

Putem asocia cele două evenimente cu moţiunea de cenzură contra guvernului PDL-UDMR condus de Emil Boc, depusă la începutul lunii iunie.
Veriga de legătură între cele două acţiuni de propagandă pare a fi omul de afaceri Eugen Anca, cu care Golban susţine că a luat legătura. Eugen Anca pretinde de ani de zile că este în măsură să mijlocească retrocedarea tezaurului. Mai multe amănunte AICI.

Ca un făcut, intervine în ecuaţie şi agentul C. Guşă (Gushin/aghent Putin) şi centurista politicii, L.Şandru.

Golban a dat un interviu pentru portalul German Foreign Policy, care a publicat şi articolul Datorii neachitate (Unbezahlte Schulden) în aceeaşi zi, 19 august 2010. El a depus pe 17 iunie o adresă la BNR, prin Eugen Anca; tot în aceeaşi zi a trimis o petiţie la Preşedinţie. La ambele a primit răspuns scris.

Deasemenea, a mai colaborat cu parlamentara germană Ulla Jelpke, de la partidul comunist de extremă stânga Die Linke ("Stânga"), care a adresat o interpelare guvernului german pe tema datoriilor către România.

Vestea unei posibile datorii recuperabile pare pozitivă, însă contextul apariţiei sale (la Săptămâna financiară a lui Voiculescu-Crescent), calitatea colaboratorilor lui Golban (este şi un politician care l-a vizitat în Elveţia, a cărui identitate nu a dezvăluit-o), precum şi similarităţile cu cazul "recuperării" tezaurului - aruncarea pastilei, apoi blamarea autorităţilor pentru pasivitate, îndeamnă mai degrabă la prudenţă.

35 de comentarii :

Crystal Clear spunea...

Voiculescu,Vantu ( Guse),Patriciu -joaca numai mare !
Dupa ce au pus laba pe tot ce se putea in Romania, acum isi indreapta privirea catre creantele Romaniei.Care ,desigur ca ni se cuvin ,dar lucrurile sunt aranjate in asa fel incat le putem lua numai daca ingenunchem tara intereseor ruso-germane .
M-am lamurit: Mafie internationala cu care n-ai ce negocia.
Niste banditi, nici nu ma asteptam la altceva .
Ce presiune pot sa puna pe Basescu si pe Guvernarea actuala !
Este incredibil, se folosesc de orice mijloace !

Mai bine, NU !

Trebuie negociat de la stat la stat si GATA .
Asa este corect.

Crystal Clear spunea...

Foarte buna postarea ! :)

Riddick spunea...

Traian Băsescu a spus clar, la faza cu tezaurul: "România negociază doar pe canalele oficiale."

Riddick spunea...

Grecilor le-au aprobat ajutorul după ce au cumpărat submarine din Germania şi elicoptere din Franţa.

Cam 2 miliarde de euro toată distracţia.

Crystal Clear spunea...

Asa ajungi dator vandut.
Deci :
Grecia plateste si dobanda la imprumut ,dar mai plateste si 2 miliarde pe cine stie de fiare ruginite.
Santaj execrabil ....

Riddick spunea...

Nu cred, era vorba de armament funcţional.

Dar poate erau alte priorităţi la apărare.

De ex, România, în loc să ia două fregate, nave mari, care pot fi destul de repede piedute în luptă, mai bine lua vreo 10 vedete rapide, purtătoare de rachete.

Missiles Will Dominate Future Sea War

http://newwars.wordpress.com/2010/07/13/missiles-will-dominate-future-sea-war/

Crystal Clear spunea...

Afacerea lui Nastase ,banditul fara scrupule, cu matusi sau alte rude rusoaice.....

Mie si submarinele mi se par foarte interesante pentru "sea war".
Mai ales daca se gasesc modalitati de ecranare a lor ca sa nu poata fi detectate.


Imi dau si eu cu parerea :)))

Riddick spunea...

Aia cu fregatele a fost afacere de familie europeană socialistă, a mai intrat la pachet şi SIDEX-Galaţi, şi contractul cu EADS pt monitorizarea frontierei, renegociat de Vasile Blaga în 2005-2006, care a mai obţinut o reducere de câteva sute de milioane de euro.

Poţi să zici că ai submarine de la trei în sus. Noi, ca handicapaţii, nu reuşim să luăm baterii pentru singurul submarin pe care îl avem, de peste 10 ani. Mai bine îl vindeam, este relativ nou (URSS, 1986). Şi destul de bun.

Şi luam unele noi, dacă (cică...) ruşii nu vor să ne vândă acumulatori pt. Delfinul.

Crystal Clear spunea...

Nu ar trebui sa mai cumparam niciodata de la rusi : avioane, submarine-pentru ca suntem la mana lor mereu cu piesele de schimb, bateriile, reviziile

Riddick spunea...

E-le-men-tar...

Anonim spunea...

Nu stiu cum iti aduni informatiile dar conexiunile sunt foarte interesante. Foarte, foarte interesante. Dincolo de toate speculatiile cu privire la interesele ruso-germane, interese deja vizibile, conexiunea cu viata politica interna a Romaniei este si ea relevanta. In curand vom afla ca Ruso-Germania va conditiona restituirea presupuselor datorii functie de o anume configuratie a executivului. Poate vom mai auzi despre Johannis, mai stii?

Riddick spunea...

Johannis ar face bine să îsi ţină capul la cutie... spre binele lui. Prietenii ştiu de ce.

Sunt curios ce răspuns va da guvernul lui Angelaaa (...ai înnebunit o mahalaaa !)la interpelatrea comunistei ăleia.

Anonim spunea...

Ar fi de preferat ca guvernul Romaniei sa infinteze o comisie de experti care sa analizeze extrasul de cont a MF a Reichului din sept. 1944 si raportul nr. 14. din aprilie 1944 Bancii de Reglemente (BIS)din Basel. Ambele institutii confirma aceasta suma de 1,126 mld. Reichsmark. Interesant este DECE nu s-a prescirs datoria, adica dece Romania mnu a renuntat la acel sold. Interpretarea Art. 28 aliniat 4 a tratatului de pace de la Paris este o problema juridica. Bundegerichtshoful german a admis in sentinta senatului II ZR 136/54 ca renuntarea NU cuprinde DEPRTURI DOBANDITE INATINE de 1.9.1939. Landgericht Bremen la fel considera ca renuntarea nu este absoluta. Speculatiile nu isi au rostul. 1)Este de necontestat ca existat acest sold 2)Interesant este DECE NU s-a sters dreptul Romaniei la aceasta suma!!!! Dece refuza guvernul sa analizeze datele inst. bancare, organizatiiloor mondiale (BIS) carei RO ii apartine pentru a confrima suma la finele anului 1944. In ciuda faptului ca Germania nu a semnat acest tratat prin Conferinta de la Londra 1952 (London debt agreement) Germania isi asuma raspunderea pentru doate datoriile Reichului si se obliga prin Art. 5 alin. 4 sa respecte prevederile tratatului de la Paris. In acest context jur. german se discuta despre INTERNALIZAREA tratatului de la Paris in legislatia interna a Germaniei. De preferat este un studi si o analiza exacta si nu speculatii balcanice.

Riddick spunea...

Desigur, trebuie consultate documentele, apoi de văzut ce este de făcut.

EURO-SCEPTIK spunea...

am trimis un comentariu ? nu il publicati ?

Riddick spunea...

O clipă, să caut în platforma Blogger.

Riddick spunea...

Am şters din email nişte comentarii deja publicate, sosite inclusiv pe email (aşa este setat), se pare că datorită conexiunii lente nu a apărut ca un comentariu nou, am dat "ştergere", apoi am golit şi "coşul de gunoi".

Încercaţi să retrimiteţi comentariul. Scuze.

EURO-SCEPTIK spunea...

Am urmarit cu interes articolele aparute in legatura cu datoria Germaniei catre Romania. Cu acelasi interes am citit si comentariile cititorilor, si am remarcat ca majoritatea celor ce au scris, II LAUDAU (!) pe nemti, ii"sfatuiau" sa nu ne dea nici un Euro, samd.

Mai mult, ca nemtii sunt un popor "serios" si "moral", care si-au platit intotdeauna datoriile, si "nu se poate" sa fi ramas (saracii de) ei cu o asa datorie...


Ce am inteles este ca majoritatea romanilor am cazut intr-un extaz admirativ fata de "mareata" natiune a teutonilor, care numai bine a vrut omenirii; daca se putea, ne-ar fi incolonat pe toti si ne-ar fi "civilizat" vrem/nu vrem in niste tabere "de vara" foarte cochete si relaxante, pre numele lor LAGARE...

Ok, revenind la datoria Germaniei, nu vrem sa ne punem problema ca, daca este o datorie, (si este!), aceasta trebuieste achitata. Corect ? Atunci, de ce nu ne luptam pentru asta, de ce dam inapoi si nu vrem sa facem toate demersurile necesare ? In primul rind, vad ca autoritatile tac chitic, sau dau raspunsuri abracadabrante - Ministrul de finante a raspuns ziaristilor, la intrebarea despre datoria Germaniei, "-Nu comentez. O zi buna." (!?!)

Oameni buni, despre ce vorbim ? Un parlamentar german face o interpelare in Bundestag, in urma careia se initiaza o ANCHETA parlamentara pe tema acestui sold descoperit, iar ministrul nostru spune "Nu comentez" ?????

Cineva spunea mai sus "creantele Romaniei.Care ,desigur ca ni se cuvin ,dar lucrurile sunt aranjate in asa fel incat le putem lua numai daca ingenunchem tara intereselor ruso-germane." Pai unde e ingenuncherea ? Tacerea autoritatilor romane si frica de a nu "supara", cumva, pe "prietenii" nostri dragi nemti, asta este abia ingenunchere !

(va urma)

EURO-SCEPTIK spunea...

(continuare)

Ministrul de finante are 2 variante, sa spuna ca totul este un FALS, ca nu exista nici o datorie, ca este o dezinformare, sau, cealalta varianta - Ministerul si guvernul analizeaza si se preocupa serios de acest sold, si in curind va vom da un raspuns. FERM. Le este frica sa nu supere cumva pe cineva ? E problema lor.

NOI, SOCIETATEA CIVILA, trebuie sa-i OBLIGAM sa ia o pozitie clara si sa nu musamalizeze toata afacerea. Parerea mea este ca partidele politice din Romania sunt incapabile de actiuni coerente, in afara celor care privesc STRICT INTERESELE DE PARTID. Singurul lucru care conteaza pentru "animalele politice" din Romania (este o figura de stil, nu o jignire)sunt CAMPANIILE ELECTORALE, in speta VOTURILE. Ii inteleg si ii compatimesc, sunt prinsi intr-un cerc vicios. Ce am vrut sa spun cu asta ? Faptul ca, si in cazul Datoriei Germ., politicienii romani nu se vor gindi punctual la "datorie", ci vor analiza situatia : daca actionam, ce avem de cistigat/de pierdut, ca imagine publica ? Pe politicieni ii intereseaza doar PUTEREA si cum sa ramina cit mai mult timp la GUVERNARE.

Bun, daca ei sunt prinsi in dialectica "disciplinei de partid", trebuie ca NOI, OAMENII DE RIND sa facem ceva. ZIARELE si TELEVIZIUNILE sa faca o campanie agresiva pe tema datoriilor Germaniei, iar noi sa ii sustinem, pina cind vedem cum oficialitatile romane isi indreapta coloana vertebrala si CER STATULUI GERMAN ACHITAREA DATORIE ISTORICE !!!

Nu e vorba atit de bani aici, dupa parerea mea,sau din punctul meu de vedere, cit de o atitudine demna si corecta fata de istoria Romaniei. Parintii si bunicii nostri au suferit enorm de pe urma germanilor si au fost nevoiti sa plateasca rusilor ani de zile o treime din PIB-ul tarii, daca nu chiar mai mult, respectiv datoria Romaniei catre Germania, care a fost re-directionata catre Rusia.

In legatura cu Radu Golban, nu avem nici un motiv sa-l suspectam, decit in "buna" traditie scenaristo-balcanoida. Altfel, omul a descoperit un lucru care ar putea fi benefic tarii noastre. Mai bine ar fi sa ne folosim de cunostintele si informatiile pe care le-a dobindit. Hai sa fim pragmatici, si nu bolnavi de mania persecutiei...

Poate ca ar trebui sa largim cadrul discutiei si sa ne punem mai multe intrebari, de exemplu referitor la integrarea noastra in UE. Nu cumva am fost "anexati" fara sa stim in ce ne bagam, si fara sa vrem asta? (stiti bancul cu bula care a ajutat o batrinica sa treaca strada, da' ea nu voia...)

Nu am negociat nimic cu UE in favoarea noastra, am vindut gazul, petrolul, BCR-ul, ca sa fim primiti in UE, si am devenit COLONIE a statelor puternice, mai exact suntem o COLONIE A GERMANIEI !!!

Acesta este un alt subiect, mult mai greu si mai dureros, dar sa revenim la datoria Germaniei, si sa nu lasam ca autoritatile sa puna BATISTA PE TZAMBAL...

Parerea mea...

Riddick spunea...

Observ o reticenţă şi din partea opoziţiei, care nu a speculat subiectul, nici nu a interpelat guvernul, sau să dea vreo declaraţie.

Despre Vlădescu am o părere foarte proastă, nu mă aştept să întreprindă ceva.

Subiectul devine interesant, este momentul unei lămuriri pentru public, la nivel oficial.

EURO-SCEPTIK spunea...

Pai vedeti ? Nimeni nu vrea sa supere "mareata natiune" germana...

Nu credeti ca nemtzii au destule pirghii prin care pot sa someze oficialitatile romane SA TACA ?

Trebuie intreprins ACUM ceva, trebuie sa aratam ca SUNTEM O NATIUNE INDEPENDENTA ,si ca TREBUIE SA FIM RESPECTATI ?

Daca sunt cuvinte prea "mari", cer iertare. Nu vreau sa emit sloganuri sforaitoare. Am 40 de ani si vreau sa ma simt bine in tara mea, atit. Iar cind trec granitza, lumea sa stie ca Enescu, Eminescu, Brincusi, Cioran, Ionesco, Eliade, Angela Gheorghiu, sunt romani...

Si ca Romania nu este o anexa a Romei (capitala Italiei), asa cum mi-a spus o data un student din Sudan, care asa a ajuns in Romania, crezind ca merge in Italia... :)))

Dar cu atitudinea aceasta, de a nu ne cere drepturile normale, respectiv datoria Germaniei, suntem calificati ca lasi, corupti, "incapabili de a ne organiza", "semi-salbatici", "orientali", asa cum ne "alintau" prietenii nostri dragi din Germania, de pe la 1840 incoace...

Riddick spunea...

Nu sunt vorbe mari.

Ar fi interesant de ştiut ce răspunsuri a primit Radu Golban de la Preşedinţie şi BNR.

Se pare că, tehnic, BNR trebuie să înceapă orice mutare pe acest subiect, fie şi punând la dispoziţia guvernului ori a parlamentului informaţii şi documente.

Crystal Clear spunea...

BNR ar trebuie sa dea in judecata statul german ca sa recupereze datoria.
Daca are dovezi si fara multe discutii.
Simplu

Riddick spunea...

BNR nu poate acţiona în judecată în nume propriu, cel puţin în acest caz.

E complicat, vreau să aud de la oficialităţi în ce stadiu ne aflăm.

Crystal Clear spunea...

Un contract este vointa "partilor".
Trebuie vazut cine sunt "partile" in contract.

Anonim spunea...

Sunt Radu Golban. Pentru cei dornici de senzatie as avea sa va comnuic anumite aspecte: Am avut norocul sa public primul articol "O solutie pentru iesirea din criza" in Saptamana Financiara. Nu mai scrisesem articole in presa romana si a) fara relatii b) fara experienta am trimis mailuri cu aceasta propunere de text in toate directiile. Chiar am fost placut surprins de propunerea Domnului Radu Preda de la SF de a continua colaborearea. La propunerea sa am scris o continuare la primul articol incadrandu-ma in numarul de caractere comunicat de Domnul Preda. Ma amuza ce se scrie despre mogulii de presa Voiculescu etc. oameni de care nici nu am auzit in viata mea. Sunt fericit ca aici in Elvetia aceste nume nu vehiculeaza. De la o zii la alta tema insa le-a starnit un asemenea discomfort ca nu au mai vrut nici macar sa discute cu mine prin telefon. Am publicat continuarea - daca tot am depus acel efort in "Gazeta de Cluj". A fost una din cele aproape 200 de emailuri cu propunerea de text care mi-au preluat articolul. Am observat ca fara relatii in RO esti efectiv "mort". Am ajuns la concluzia ca persoanele implicate in probleme legate de tezaur ar fi probabil si interesate in acest semi "tezaur" in forma de sold. Asa am ajuns sal caut pe google pe Domunl Anca Eugen si sa facem cunostinta. Domnul Anca este un personaj extrem de serios cu o foarte mare experienta in domeniul recuperarii tezaurului. Firesc ca discutia a fost cat se poate de instructiva. Uimit de lipsa total de interes in opinia publica RO m-am decis sa caut in Bundestag un parlamentar care se ocupa de probleme legate de despagubiri, Germania nazista etc. Asa am dat de Domana Jelpke la sfarsitul lui iunie care a studiat toate documentele etc. puse de mine la dispozitie timp de aproape o luna, dupa care a decis sa inainteze o ancheta parlamentare. Ancheta (nu interpelarea) a fost depusa pe data de luni, 23.8.2010. Deciziea de a contacta un parlamentar din partidul "Die Linke", care are 12% din parlamentul german a fost facand abstractie de opinia mea politica. Am cautat o solutie practica in zona in care eu traiesc si unde stiu cum merg lucrurile. Dupa ce pe data de 12. august Adevarul publicase un text pe tema unui proces din SUA in legatura cu bonduri germane neplatite am crezut sa gasesc in Domana Roxana Vantu, jurnalista care a scris acel articol in Adevarul o personana de incredere. Am trimis inrtegul material scos de mine din arhive etc. sa caut o forma sa prezentem in presa problema soldului. A fost si pentru ea asa de "hot" ca a unitat sa-mi multumeasca. Curajul a revenit (doar in mediile electronice) dupa ce Domnul Popa a publicat tot spre surprinderea mea stirea cu soldul. Nici de el nu auzimesm in viata mea. Am fost sunat de prieteni din Bucuresti care mi-au spus de acel text. Am vazut in acel text o oarecare nedreptate; am publicat 2 articole publicate, sute de emailuri si sa nu fi citat m-a suparat. Domnul Popa insa a acut intelegere pentru acest punct de vedere si mi-a acordat un interviu. Din acea clipa au inceput mai toate ziarele sa scrie despre acest lucur. As fi bucuros sa stiu ca guvernul RO sau un NGO, presa etc. ar avea un minim de interes in aceasta cauza pentru tara. Sunt dispus sa pun intregul material la dispoziti cat si cunstintele mele in acest domeniu.

Anonim spunea...

Radu Golban: Ieri am primit la MF RO un raspuns stupid. Consilierul a specificat ca nu au gasit date conf. carora trataul de reglementari de plati ar mai putea fi in vigoare. NO COMMENT. Nu cunosc nivelul de pregatire a consilierilor ministeriali in RO. Cei de la BNR idem. Cauta in arhive soldul fara sens, acesta fiind confirmat de BIS ca si org. mondiala la care are si RO delegati, chiar si de MF a Reichului etc. Problema este dece RO are dreptul sa-l pretinda de la Germania si nu daca il gaseste cineva in subsolul BNR-ului. Raspunsul este pe masura Domnului X de la asociatia exportatorilor care a infirmat teoria soldului plecand de la ideia ca Germania ar fi platit mereu facturiel la timp... Also care este jocul lui Herr Golban? Sincer placerea de a cerceta si studia.

Riddick spunea...

Domnule Golban, cine este politicianul care v-a vizitat în Elveţia?

Menţionaţi măcar de la ce partid este, şi dacă mai este sau nu parlamentar.

Încercaţi să luaţi legătura cu un parlamentar din România, care să faca o interpelare oficială pe această temă.

Anonim spunea...

Politicianul se numeste Gelu Voican Voiculescu.

Riddick spunea...

Ah, bon. Deci, este aşa cum am bănuit eu, o acţiune made in Maskva.

Crystal Clear spunea...

Era de asteptat...

Anonim spunea...

Iata ceva extrem de interesant, in care apare si Ion Cristoiu cu povestea Tezaurului, sustinuta de Anca Eugen:

http://www.otv.com.ro/view/bad62039df365182ffdc1a54d3826c20

Riddick spunea...

Îmi amintesc vag emisiunea, cred că am mai vizionat-o atunci, dar nu strică o reluare. Mulţumesc.

Anonim spunea...

Ceea ce nu mentioneaza exact domnul Golban este faptul, ca Romania nu poate cere recuperari de la Germania, pt. ca Romania a fost aliata Germaniei naziste pe timpul razboiului. Insa, DACA in Romania a existat un Holocaust (de exemplu), atunci victimele naziste din Romania ar putea primi acele recuperari.

Deci recuperarile respective, pe care domnul Golban le-a "gasit prin munca sa doctorala" la o banca din Basel (banci elvetiene unde este aproape imposibil sa se faca asemenea dezvaluiri pt. persoane publice ...) unde poate ca a fost putin "ajutat din spate" ca sa gaseasca asemenea inexactitati ale finantelor germane, nu ar fi pt. toti romanii, sau pt. Romania in general, dar NUMAI pt. victimele regimului nazist. Si cum toata Romania era aliata Germaniei, atunci numai evreilor din Romania le-ar cuveni acea recuperare. ;-)

Un alt escroc (dovedit) de nivel mondial, Elie Wiesel, a avut grija sa-i instruiasca pe mai marii politicieni romani despre marele Holocaust, care a avut loc in Romania. Prostii politicieni, in mare parte needucati pe aceasta tema, au acceptat toate minciunile date de Wiesel.

Cu acestea spuse, acum este foarte usor sa folosit aritmetica si sa descoperiti rezultatul acestei mici ecuatii de escrocherie mondiala.

Riddick spunea...

Cum ar putea trece în patrimoniul altcuiva sume cuvenite de drept României ?

Au fost cereri de despăgubire, unele s-au şi solutionat ("aurul ţiganilor", de exemplu).

Daca ăsta era scenariul, cum de nu mişcă nimic guvernele succesive ale României, altfel foarte "prompte" în alte ocazii "sensibile" ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: