08 septembrie 2017

Ceea ce era demult evident


Cotidianul:

Inspecție Judiciară, marș sub ghilotină!

[...] Niciun ambasador, niciun lider UE nu va dezoculta rațiunile ascunse (și nelegitime) pentru care este susținută Codruța în funcția de șefă a DNA. Este susținută pentru că urmașa lui Morar la DNA a jurat (trădând țara) că nu va ancheta corupția din multinaționale, ilegalitățile conexe actelor de corupție comise de marile corporații. S-a ținut de cuvânt.

Șantajabilul președinte actual ține partea Codruței (și a trădării), știind mai bine ca oricine din țară câtă corupție importăm prin multinaționale și ce ilegalități fac marile corporații. Procurorul General visează să fie numit în locul Codruței când mandatul ei se va sfârși (în 2019). Procurorii CSM se tem că, dacă pleacă șefa DNA prin revocare, noul șef (altul decât Augustin Lazăr) va ancheta ilegalitățile comise la CSM. Judecătorii din CSM - pentru întâia oară - vorbesc despre aceste ilegalități și vocea lor devine tot mai grea. Șefa ÎCCJ a trecut de partea lor. Aceasta este cea mai grea piesă de șah pe care o pierde șantajabilul nostru președinte în acest război. Ambasadorii pun presiune pe opinia publică pentru a mobiliza Strada în contra propunerilor lui Tudorel Toader privind reformarea sistemului de Justiție.

Toate „armatele“ sunt scoase pe front. Avem de-a face, acum, cu Stalingradul luptei pentru decolonizarea Justiției noastre. Pe steagul fiecărei „armate“ stă scris: Noi vrem independența Justiției! Opinia publică va ține cu „armata“ care are propaganda cea mai eficientă. Unii cred că stăpânul Justiției ar fi politicul intern. Alții au aflat deja că politicul acesta este extern.

Cât va mai dura această luptă? Va urma Lazăr în locul Codruței? În 2019, când vom avea alegeri prezidențiale, Iohannis va avea de dat seama cu privire la rezultatul acestei bătălii de la Stalingrad. Va fi sau nu va mai fi președinte, în funcție de mormanele de victime de pe străzile acestui oraș devastat (care este… România).

Procurori, judecători, președinte, ambasadori, Stradă. Unde sunt partidele? Vor intra în joc în Parlament sau au să joace fals, dacă, între timp, cade sub ghilotină capul lui Dragnea.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Cade capul lui Dragnea si ii preia locul Tudose sau un altul mai dur !
Cine vrea acum capul Lui Dragnea nu stie ce surprize poate avea !

Riddick spunea...

Nici Dragnea nu-i "ce trebuie acum" *, eu unul cred că e şi el "agăţat" şi joacă după cum i se cântă. Are multe de făcut pentru a deveni credibil...

* în situaţia dată, cu guvernare PSD-ALDE


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: