10 martie 2010

Hei, rimează ! :)



Geoană este consemnat zi-lumină la Senat

Scris de Dana Iliescu, Sebastian Rusu  în Curentul 

Adio vizite inopinate la Moscova, adio zile de trândăveală cu Mihaela, „dragostea mea“, şi mai ales adio plimbări oficiale în străinătate, menite să satisfacă ego-ul puterii lui Mircea Geoană! Spre disperarea sa, cel mai ţopăitor dintre politicieni trebuie să fie prezent zilnic la serviciu, să prezideze toate şedinţele de plen şi de Birou Permanent, pentru a nu le oferi  pedeliştilor, udemeriştilor şi independenţilor posibilitatea de a-i lua şi ultima redută de putere, conducerea Senatului. După ce a pierdut pe rånd preşedinţia ţării şi preşedinţia partidului, Geoană este pe cale să piardă şi şefia  Senatului, ultimul fotoliu pe care-l mai are în dotare. Dacă-l pierde şi pe acesta e posibil ca Mihaela, „dragostea mea“, să-i tråntească uşa dormitorului în nas, iar coana Margareta Costea, celebra sa soacră, să-l taie de la porţia de plăcinte. Cåt mai rezistă Mircea Geoană la conducerea Senatului e doar o chestiune de zile. Iar PD-L este pregătit pentru războiul nervilor. „Marţi o să cerem ca şedinţa de plen să se termine în momentul în care se termină ordinea de zi. Stăm acolo zile întregi pånă tranşăm problema cererii de revocare“, ne-a declarat senatorul democrat-liberal Iulian Urban. Şi aceasta nu este singura surpriză pregătită pentru Geoană. Senatorul Urban ne-a declarat că a depus la Biroul Permanet al Senatului o cerere prin care-i solicită lui Mircea Geoană să justifice banii cheltuiţi din fondul special de protocol pe care îl are la dispoziţie în calitate de preşedinte al Senatului în timpul deplasărilor interne şi externe. Potrivit acestuia, Geoană nu a depus rapoartele aferente anului 2008 şi 2009, pentru a se vedea dacă a cheltuit sau nu din aceşti bani în campania pentru prezidenţiale.

Zile albe, zile negre

„De ce nu a depus rapoartele pe 2008 şi pe 2009? M-am uitat şi am văzut că nu a depus aceste rapoarte niciodată. Vrem lista tuturor deplasărilor interne şi externe deoarece s-a deplasat pe banii contribuabililor“, ne-a declarat senatorul PD-L Iulian Urban.

Şi liderul grupului senatorilor PD-L, Constantin Igaş, este pregătit pentru războiul cu Geoană: „În condiţiile în care solicitarea noastră are acoperirea Regulamentului Senatului şi Constituţiei nu vom renunţa la solicitarea noastră de revocare a lui Mircea Geoană pentru abateri de la Regulament. Suntem în blocaj pentru că domnul Geoană încalcă plenul. Plenul este suveran, şi nu Biroul Permanent.“, a precizat Igaş pentru „Curentul“. Potrivit acestuia, şi senatorii tandemului PSD-PNL sunt conştienţi de blocajul existent la Senat, în contextul în care Geoană a refuzat să supună votului plenului cererea de revocare.
În jocul mediatic al suspendării, Mircea Geoană uzitează din plin o strategie inversată a majorităţilor pentru a se menţine blocajul permanent, întrucât în Biroul Permanent al Senatului alianţa PSD-PC alături de PNL deţin majoritatea, în timp ce în plen, PDL-Grupul Independenţilor-UDMR are majoritatea în plen. În acest context, ideea senatorului liberal Teodor Meleşcanu de modificare a Regulamentului pentru deblocarea acestei situaţii este imposibilă, întrucât alianţa PSD-PC-PNL boicotează lucrările Comisiei de regulament, după cum ne-a precizat liderul grupului senatorilor PD-L, Constantin Igaş. Nici varianta reclamării acestei proceduri de revocare din partea preşedintelui la CCR nu are sorţi de izbândă, întrucât, potrivit senatorului Urban, „CCR nu se poate pronunţa pe o cerere care trebuia supusă la vot. E o absurditate“.

Liberalul turmentat

Dezbaterile contradictorii de ieri din Senat i-au aiurit cu totul pe unii senatori care, în lipsa unei experienţe politice adecvate, au ajuns să voteze invers decât ordinele primite de la partid. Senatorul PNL Mircea Diaconu a căzut victimă jocului politic şi declaraţiilor acuzatoare făcute de cele două tabere şi, într-un final, a sfârşit votând de partea PD-L, spre nemulţumirea colegilor săi.
Diaconu a precizat apoi jurnaliştilor că a votat eronat, fiind „calat“ încă de la începutul şedinţei să voteze împotriva revocării lui Geoană.
„De dimineaţă mi-am pus în cap un singur lucru pe ziua de azi: «Nu», pentru că mi se pare o forţare fără seamăn, această piesă jucându-se deja. (...) Sculându-mă de dimineaţă cu «Nu» în cap, când s-a votat ordinea de zi, din greşeală am votat «împotriv㻓, a explicat el, spre amuzamentul auditoriului.

Geoană şi obiectul muncii

Bineînţeles, şi Mircea Geoană şi-a dat cu părerea în legătură cu evenimentele de ieri de la Senat. „Din punct de vedere al acestei şedinţe, îmi pare enorm de rău că s-a ales calea boicotării ordinii de zi de astăzi prin votul «împotrivă» al majorităţii senatorilor prezenţi. Suntem în faţa absenţei obiectului muncii prin decizia dumneavoastră, nu am decât să o constat. Am, de asemenea, să constat faptul că programul de lucru al plenului Senatului de astăzi (n.r. - ieri), miercuri, 10 martie, a fost depăşit şi să vă încurajez să revenim săptămâna viitoare, după 15 martie, poate cu mai multă înţelepciune“, a spus Geoană. Cu alte cuvinte, mai poftiţi şi mâine. Deja senatorii au început să facă pariuri în legătură cu numărul de zile care i-au mai rămas lui Geoană la şefia Senatului şi, din păcate pentru el, nici măcar colegii săi de partid nu mai pariază pe el.

http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010031141008/Actualitate/Geoana-este-consemnat-zi-lumina-la-Senat.html

12 comentarii :

John Galt spunea...

Realizati ca o mana de nespalati din Dabuleni decid cine e presedintele Senatului? :D

Culmea e ca daca ar fi candidat in Bucuresti nu-l vota nimeni si uite ca nu mai iesea.
:)

Riddick spunea...

Asta-i naţia si trataţia...

Despina spunea...

Sa nu uitam ca este al doilea om in Stat .
Ar trebui sa facem toti greva foamei nu numai Maries,ca sa avem o tara serioasa

Riddick spunea...

În decembrie 1989, la Intercontinental, erau (la început) în stradă vreo câteva zeci de "nebuni", restul (sute) priveau la ei de pe trotuar, unii chiar strigau lozinci.
A face pasul de pe trotuar pe stradă, era un prag psihologic, şi mi-au trebuit şi mie câteva minute bune ca să-l trec (ajunsesem dinspre Calea Victoriei, deja începuse treaba).

Despina spunea...

Mie imi spui?
Pe 21-12-89.
Eu lucram intr-o cladire pe coltul dinspre Universitate( pe strada pe unde merge tramvaiul-nu-mi vine in cap numele acum) in Piata Rosetti.
Pe la 11,00 era agiratie la servici, am iesit nerabdatoare sa vad ce se intampla . M-am intalnit din intamplare cu sora-mea care mi-a zis: gata, daca nici acum nu facem nimic ,vom manca salam toata viata( ea este in California acum)
Era acalmie pe strada-incepuse discursul lui Ceausecu.
M-am intors la servici.
S-a intrerupt discursul, s-au rupt masele ,au inceput sa curga oamenii prin jur.
Apoi au inceput sa se auda impuscaturi.
Ne-um dus in podul blocului si am vazut stralucind in soare scuturile celor de la USLA si tancurile care respingeau multimea, facand mult praf
A venit un securist in haina lunga de piele-ne-a ordonat sa plecam imediat de la servici .
Eu am iesit si ar fi trebuit sa traversez Piata spre Kogalniceanu ca sa-mi iau copilul de la gradinita.
Am ocolit pe la Unirii-N-AM trecut pragul atunci.
Am luat copilul ,m-am invartit in jurul Pietii -nu se mai putea trece era blocata cu tancuri
A doua zi dimineata pe la 10,00 am plecat cu bicicleta( copilul lasat in casa) si am iesit ocolind pe la Biserica Coltei( mi-a fost frica sa intru direct, pe Repubilcii).
Acolo erau mii de oameni asezati pe strada in fata soldatilor si a tancurilor.
Atunci am avut si eu curajul sa ma alatur lor, cu bicicleta in mana.
Si m-am simtit fericita, linistita ca puteam face si eu ceva.

Atunci am trecut pragul .

Am inaintat cu ei ,pe drum s-a anuntat ca a murit Milea, am ajuns
in dreptul str Onesti,atunci am auzit tancurile demarand, mi s-a facut frica din nou am fugit disperata ,dar tancurile s-au retras.
m-am intors si eu si am vazut multimea intrand in cladirea CC.Eu m-am intors la copil

Riddick spunea...

Vremea era de bicicletă... cam până pe 24. :)

Despina spunea...

:) :) :)

Era un soare ciudat de stralucitor si era cald.
N-avem masina
Lumea in Romania, si acum , daca vede o femeie pe bicicleta o ia peste
picior,se crruceste, etc.
Mentalitatea lor este impregnata de comoditate.
Nu este cazul Olandei -unde toata familia are 4-5 biciclete si merge cu ele

Riddick spunea...

Sunt recent urbanizaţi, deh... ;-)

Despina spunea...

In Olanda toate satele sunt urbanizate

Riddick spunea...

Recuperăm, recuperăm...

amanda13 spunea...

hahaha, Geoana o sa devina cel mai serios functionar al statului :)

Riddick spunea...

Mai ştii ?!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: