13 octombrie 2010

J'acuzz : Fundaţia nu-i decât o ţeapă. Barca de salvare a "sectei", după eşecul previzibil de la congresul PDL.



" - Hai, ţaţo, la Union ! "

Am aşteptat cu postarea ca sa fiu sigur că Traian Băsescu nu va veni la şuşa de lansare a Fundaţiei baconschiene, la Ateneul Român. Eram aproape sigur, mai ales după ce pe site-ul oficial al Preşedintelui României, pentru 13 octombrie 2010 nu apărea vreo altă activitate publică anunţată, dupa ora 12:30 pm.

Azi este seară de gală la Ateneu, a venit lumea bună să participe la lansarea Fundaţiei, întârziată cu o oră, în speranţa sosirii preşedintelui Traian Basescu.

Dar ce-i cu această fundaţie ? Care-i al său raison d’être ?

Platformă nouă în PDL ?! Aiurea, nici vorbă, este nucleul creării noului partid al sectei, eveniment planificat pentru anul viitor.

Ia auziţi aici mostră de panseu de ministru "de dreapta", europupcurist:
Este un partid care încasează, guvernează în timp de criză, şi-a asumat nişte măsuri care evident sunt nepopulare, chiar dacă sunt trecătoare, chiar dacă sunt necesare, chiar dacă nu puteau fi evitate, dacă vrem să însănătoşim economia, să punem disciplină fiscală într-un haos, să evităm căderea în prăpastie, aşa cum s-a întâmplat cu ţări nu prea departe de noi, mai ales că noi nu avem plasa de protecţie a eurozonei, deocamdată.

41 de comentarii :

Crystal Clear spunea...

Abia am asteptat si eu sa ne aduci vestea asta ! :)))



Incerc sa caut un comentariul pe ca l-am citit ieri privind noul "partid
al elitelor"

Riddick spunea...

Vroiam să combat mai amplu, "pă doctrină", dar mai aştept, este material... ;-)

Crystal Clear spunea...

Sunt convinsa ca ai strans material.
Vine vremea lui !..

Uite aici niste replici interesante :
http://theophylepoliteia.wordpress.com/2010/10/12/lupta-pana-la-ultimul-sobolan/

salut @Tio,
Baconschi nu va reusi in PD-L. Pedeleul este confiscat de tipi de genul elogiat de Blaga. Singura lui sansa ar fi printr-un compromis. Personal nu dau doi bani pe el in alianta cu BVB.

Theophyle 12/10/2010 at 10:15 pm

Nu si daca va puneti voi in spatele lui. Daca-i faceti un fan club, un tea party. Deja de acum. Mai ales ca se pare ca nu are de fapt timp pt campanie electorala (2012)
Tio 12/10/2010 at 10:21 pm

Mi-ar placea sa il stiu presedinte, desi personal rezonez mai bine cu unul ca Basescu :twisted: Baconschi e bun pentru epoca noii Constitutii.
Cetatean 12/10/2010 at 10:06 pm

Atingerea punctului de rezonanţă zdruncină, zguduie, duduie, domnule! :)

Băşcăliosul 12/10/2010 at 10:14 pm

Explozia finala mai lipseste, se lasa asteptata in jurul datei de 23 noiembrie sau 30 noiembrie. Prietenii stiu de ce ;-)

Cetatean 12/10/2010 at 10:17 pm

Riddick spunea...

N-o fi Blaga un mare cărturar, dar este 100% pentru partid.

Ăilalţi au o agendă, si vor să o aplice partidului, sau prin partid, dacă ar prelua controlul lui.

Crystal Clear spunea...

Asa este.
Vor sa confiste pur si simplu partidul si apoi sa-l folosesca cum vor ei

Leroux spunea...

Un amic prezent la eveniment spunea ca n-a mai ascultat un discurs ideologic asa de bun de la celalalt priveghi incoace... priveghiul PNTCD

Riddick spunea...

A, pâi a venit şi unul din ciocli, Radu Sârbu (de la unul dintre peneţecedeuri).

Crystal Clear spunea...

:)))

cornelius spunea...

Riddick, eu am pus cateva comentarii pe Blogary, mai demult, in care le spuneam in fata ca ei se pregatesc sa faca campanii de propaganda pentru Bakonski. (http://blogary.ro/2010/05/de-ce-cred-in-viitorul-politic-al-lui-teodor-baconschi/#comment-10816) Le-am explicat substratul catolicizant agresiv si ne-romanesc al doctrinei pe care el o numeste "democratie crestina". Drept urmare, mi-au blocat accesul la comentarii. Practic, s-au apucat sa filtreze comentariile si orice contravine cu campania lor de propaganda este eliminat. E abominabil, nici nu puteam sa-mi inchipui asa ceva pe un blog "de dreapta". Imi e pur si simplu scarba de ce fac ei acolo.

Riddick spunea...

Democraţia-creştină sau creştin-democraţia a fost creată ca şi contrareactie la propaganda comunistă si socialistă din Occident (mai ales din Italia).

Ea susţinea un "capitalism atenuat" (practic, socialism fără naţionalizari si fără planificare).

Dimpotrivă, conservatorismul ar fi o linie politică de dreapta.

Sunt multe controverse privind dispariţia DC în Italia, după scandalurile judiciare de la începutul anilor '90. Unii spun că ar fi socialiştii (stânga) implicati, alţii spun că ar fi fost momentul ca "maurul să dispară, dupa ce şi-a facut datoria". Mai este si o versiune că s-a deschis drumul pentru coaliţii ciudate de guvernare.

Blogary a apărut în ianuarie 2010, exact în momentul când a devenit mai vocală "secta" din PDL.

Crystal Clear spunea...

In plan economic sustine trambitata , seminarizata si popularizata:

"economie sociala de piata "

Vedeti : seminarii ISP+KAS

Riddick spunea...

Asta gândisem, dar nu am mai scris.

(neo)Socialismul europenist.

Vaclav Klaus: ,,Neosocialismul amenință Europa"

http://riddickro.blogspot.com/2009/08/vaclav-klaus-neosocialismul-ameninta.html

Riddick spunea...

Președintele Cehiei, Vaclav Klaus, a rostit un discurs la Aix-en Provence (în Franța), la "Universitatea de Vară a Noii Economii", pe 23 august 2009.

El începe discursul prin a critica titlul - "a Noii Economii": "Care este cea veche ? Avem doar o unică, veche, teorie economică, și doar adversarii noștri folosesc termenul "new economics" pentru a ataca viziunile noastre."

Referindu-se la un capitol important al dezbaterilor - "Piețe și moralitate", Klaus spune: "Sper numai că alegând acest titlu, ați dorit să spuneți, că nu există moralitate, cel puțin în arena publică, fără piețe."
În continuare, el arată că în Estul Europei au fost lichidate formal structurile și mecanismele societății comuniste și s-a întemeiat cu succes democrația parlamentară și economia de piață.

Problema - spune Klaus - este dacă construim societatea liberă bazată pe principiile liberale clasice, sau dacă, dimpotrivă, vom fi nimerit în altă fundătură a societății reglementate, a statului - Providență neproductiv, a Măreței Lumi Noi (Brave New World) a socialdemocratismului european, și a europenismului steril și artificial.

http://www.klaus.cz/clanky/2301

Crystal Clear spunea...

V Klaus ca si exponent al Tarilor Estice chinuite si distruse de socialism si comunism este in masura sa afirme cele de mai sus in fata diverselor aspirante la "imperii" cum ar fi Germania,Franta ,Olanda etc.

Ceea ce m-a enervat cel mai mult este ca sub masca "dreptei" s-a incercat pîș, pîș si se incearca in continuare implementarea unui socialism imperialist cu fata umana

Riddick spunea...

Trebuie odată-şi-odată clarificat, odată pentru totdeauna, ce se vrea de fapt cu UE.

Cine vrea acolo, să intre, restul să-şi vadă de ale lor.

Crystal Clear spunea...

Bineinteles.
Ne tot iau prin invaluire.
Ne iau de prosti dupa ce ne-am chinuit 50 de ani cu comunismul si 20 de ani cu pseudo comunismul lor

Crystal Clear spunea...

Un exemplu de "furt de identitate"

http://www.echipadeimagine.ro/otpdl/platformele-de-dezbatere-politica-reprezinta-sansa-culturalizarii-politice-si-civice.html

Riddick spunea...

Kaa : "Trusssst in me ! " (Cartea junglei, de Rudyard Kipling).


Când văd ce se gudură pe lângă PPE şi KAS, mi se face scârbă. De-ar iesi mai repede de sub influenţa drogurilor ! Politice.

Crystal Clear spunea...

Perfecta imaginea de mai sus !

cornelius spunea...

"Statul solidar" al lui Bakonski, pe langa ca prelungeste si revalideaza mentalitatea comunista in care statul are el grija de toti, este de esenta eminamente catolica. In catolicism, papa este "infailibil", este capul bisericii, iar sub el se construieste o ierarhie cu subordonari stricte, montanista. De aici s-a derivat ierarhia asta in care statul e in varf, si e pus sa se aplece asupra supusilor, sa aiba grija de ei.

Biserica ortodoxa are cap pe Hristos, sinodul fiind alcatuit din toti episcopii, toti egali dupa har, ierarhizarea fiind strict onorifica. Comuniunea intre persoane egale este cea care da forma organizarii Bisericii. Comuniunea asta interpersonala, daca am (re)prelungi-o la nivel social, am obtine o societate organizata in comunitati, care decid la nivelul lor dupa propriul interes. Statul ar ramane o ierarhie strict onorifica, scopul lui ramanand (ca si al sinodului) sa emita reglementari. Comunitatile ar fi cele care isi organizeaqza viata proprie, conform cu specificul fiecareia. Comunitatile ar fi cele care ar avea grija de proprii membri, fiindca le stie direct doleantele.

Este o mare diferenta intre un stat solidar care ar avea el grija de oameni si comunitatile care si-ar randui propria viata in mod direct, statul oferind doar reglementari si know-how.

Am vrut doar sa subliniez ca noi, ca ortodocsi, avem in ADN modul asta de viata, in comunitati (parohii), trebuie doar sa reluam un fir intrerupt brutal de comunisti si, mai nou, de infiltrarile masonice si comuniste in chiar corpul ierarhiei bisericesti. Sa preluam, in schimb, un model catolicizant mi se pare abominabil. Pe langa nuantele de ordin politic, stanga-dreapta, ar insemna sa renuntam la tot, la ce suntem noi, ca romani, ca ortodocsi, in adancul nostru.

***

Mai vorbea Bakonski de interventia statului in piata pentru binele pietei insesi - aceeasi conceptie conform careia statul stie el mai bine ce e bine pentru cei membrii unei comunitati din "subordine".

Si multe altele. De ce oare nimeni din PDL nu are habar despre ce se intampla? De ce nu exista nici unul in PDL care sa fie la curent cu doctrinele politice, filosofice? De ce lasat Bakonski sa zburde cu aberatiile lui?

Riddick spunea...

Este lipsă de "pundits" (teoreticieni) la PDL.


Germany and the Holy Roman Empire

http://www.thetrumpet.com/print.php?q=1194.6.0.0

Anonim spunea...

@Riddick
fara suparare mon ami,
TU PENTRU CINE RULEZI?
(chiar va citesc cu f.mare atentie de multa vreme)
BIZAR.
(ori sunteti NAIV ori va PREFACETI)
daca sunteti sincer!?:
dumneavoastra sunteti capabil sa aveti o VIZIUNE globala pt.a decortica o STRATEGIE pozitiva°?
°

Riddick spunea...

"Bon temps rouler" era o melodie tare în anii '80.

Nu mai ştiu cine o cânta, dar era în engleză, cu excepţia cuvintelor "bon temps rouler".

C'est que, mon cher pP, je n'aime pas a me laisser rouler par les politiciens.

Crystal Clear spunea...

@Cornelius.
Excelenta analiza de mai sus!

@Riddick
Noi n-avem "pundits"- teoreticieni , analisti in mai toate partidele si in mai toata Romania pentru ca nimeni n-a avut interesul sa analizeze corect doctrinele si in mod special pe cea de DREAPTA .
La Universitatea de Stiinte Politice nu gasesti decat tot felul de epigoni ,de farseuri care lucreaza pentru altii -in orice caz nu pentru poporul roman.
La noi nu s-a facut educatie politica a maselor tocmai pentru a putea fi manipulate cat mai usor.
Chiar l-am auzit pe Sever Voinescu de cateva ori spunand ca nu toata lumea trebuie sa fie interesata de politica.
Cum sa nu fii interesat de politca cand aceasta iti DETERMINA viata ?

Pentru ca sa poti participa la vot in cunostinta de cauza este mare nevoie sa ai o educatie politica corecta.
De aici trebuie plecat.
Cine face educatia politica a celor care voteaza ?

Riddick spunea...

Universitatea aia este condusă de activişti si produce activişti.

Este un focar de infecţie ideologică.

Crystal Clear spunea...

Asta am vrut sa spun :)

Mersi !

John Galt spunea...

Anonim, in urma cu 10 ani am fost dat afara de la cursuri de un profesor (de finante) ce nu intelegea de ce vreau sa fiu eu in varful triunghiului /\ cetatean platitor de taxe > STAT > cetatean primitor de servicii.

Eu ii spuneam ca statul ar trebui fie jos, sa imi garanteze niste drepturi (pe care eu oricum le am), sa-mi dea (sau sa-mi ia) niste libertati, cand e cazul. Si atat.

S-a enervat foarte tare si m-a picat vro 2 ani, din oficiu. Din 20 si ceva de profesori doar unul singur MERITA RESPECTUL MEU, un mos la 70 de ani educat de generatia interbelica.


..

Anyway, uite o viziune GLOBALA:

SOCIALISMUL A MURIT!! Nu mai exista bani!

Nu e nevoie de nici o doctrina pentru chestia asta, nu e nevoie de nici macar vro conspiratie. Stii de ce? Pentru e UN ADEVAR!

Get used to it.

:)

Riddick spunea...

Nixon le spunea consilierilor săi (în ziua de dinaintea primului bombardament asupra Hanoiului): "Presa este duşmanul. Sistemul este duşmanul. Profesorii sunt duşmanii. Nu uitaţi niciodată. Scrieţi pe tablă şi nu uitaţi !"

Se referea la acţiuni de contracarare a propagandei pacifiste.

Anonim spunea...

Tot noi vom fi cei chemati sa scoatem partidul din criza. Ne ataci, draga Riddick, dar noi, "secta", suntem osatura partidului. Chibitii ca si voi vor sta tot timpul pe margine si se vor plange ca strugurii la care nu ajung sunt amari. Halal sa-ti fie!

Riddick spunea...

Nici tu nu crezi ce spui.

Anonim spunea...

Cu cine ai dori sa defilezi? Cu Buldogul, atat de dorit de pesedei si penali? Tie ti se pare normal sa pui in fruntea partidului pe omul cel mai laudat de catre dusmanii tai? Mie nu. Pana si Boc isi face treaba mai bine decat presupusul viitor presedinte al PDL. Nu gandesti deloc logic, gandesti subiectiv. D-na Macovei, dl.Baconski, dl Preda, dl.Voinescu sunt tot atatea solutii viabile pentru regenerarea acestui partid. Vremea dinozaurilor a trecut. Partidul nu mai are nevoie de oameni patati, santajabili, precum Blaga, Berceanu, Videanu. E timpul nostru, al intelectualilor, al imaculatilor. Ma mira sincer pozitiile antipartid exprimate de tine, eu te stiam altfel. E adevarat, nu am mai fost demult pe blogul tau. De ce te simti dezamagit? Ce s-a intamplat in acest rastimp?
PS: Daca nu reusim reformarea partidului cu oamenii noi, doriti de catre dl. presedinte Traian Basescu, in 2014 il vei vota pe Chucky - papusa ucigasa, dragul meu amic. Daca nu chiar pe Ponta.

Riddick spunea...

De unde până unde mă vezi susţinându-l pe Blaga ? Mi se pare că tot Emil Boc este varianta cea mai bună acum.

Chestia cu lăudatul poate fi făcută expres pentru "a-i scădea acţiunile lui Blaga" în partid.

Genul de reformă propus de aceşti greenhorns (termen din "Winnetou" pentru inexperimentat) politici îl va face disfuncţional cel putin un an, posibil chiar în perioada unor alegeri anticipate.

Şi nu mă lua pe mine cu "poziţii antipartid", că nu mă impresionezi.

Anonim spunea...

Dragul meu prieten, dar de ce sesizez la tine o doza mare de inamicitie fata de cei care isi doresc cu adevarat un Partid Democrat Liberal mare, puternic si curat? Coruptia a stat la masa cu Emil Boc, Radu Berceanu, Adriean Videanu si Vasile Blaga. Acesti oameni trebuie sa plece, este clar. Dl presedinte Traian Basescu a fost foarte clar in acest sens. PDL - ul trebuie sa depaseasca limitele impuse in trecut de catre vechiul PD. PD - ul a reprezentat Stanga romaneasca. PDL - ul reprezinta farmecul intelectual al conservatorismului de sorginte nord-americana. E timpul sa ne asumam deschis aceasta noua doctrina, cu oameni noi, incoruptibili. Boc al tau reprezinta expresia stangismului pedist al lui Petre Roman.

Pozitiile tale sunt antipartid deoarece tu te faci coada de topor in mainile detractorilor nostrii. Esti stimulat material, draga Riddick? Ti-ai vandut constiinta? Care mai este mercurialul?

Crystal Clear spunea...

Ce agitatie !
Au venit "salvatorii providentiali in PDL".Vor sa faca un bine PDL ului si sa-l "crestineze "!
Toti cei care isi propun sa schimbe PDL vin din afara lui.Baconschi n-are nici macar o luna vechime.
Au gasit ceva bun, coagulat si vor sa-l ia de gata.

Ca si cum as veni in casa cuiva,ma primeste bine, iar eu incep sa-i fac ordine si curatenie

Crystal Clear spunea...

Dragi "crestini-democrati"- de ce nu va faceti voi partidul vostru ?

Iesiti si voi pe piata politicii romanesti si veti cunoaste singuri si direct mercurialul impus de alegatori.

John Galt spunea...

Anonim, chiar nu vezi ca pleci de la premise gresite?

Trebuie sa defilezi neaparat? Esti cumva "nazist" si ai nevoie de "manifestatii"? Ca sa-ti confirmi "puterea"?


Un partid puternic inseamna.. putere?

..

Si pe urma te miri de ce nu merge nimci in tara asta. Ca sa vezi..

Crystal Clear spunea...

Cea mai realista replica dintre aceste coemntarii este cea a lui John Galt :
"Socialismul a murit !
Nu mai sunt bani"

Nu vedeti ca nu mai au bani nici inspectorii de la fisc ?

Ce dovada mai mare poate fi ?

Si atunci vin unii care isi imagineaza ca pot vinde Romania, bucatica cu bucatica

Riddick spunea...

@anonim:

Şi eu vreau "cu adevarat un Partid Democrat Liberal mare, puternic si curat', numai că ştiu ce sunt acesti "reformatori", cine îi dirijează şi ce agenda reala au ei.

Ce caută Monica Macovei în grupul europarlamentarilor care sprijina miscarea gay ? Alături de Corina Creţu (PSD) şi Renate Weber (PNL)?

Aici este linkul (pag.4):

http://www.lgbt-ep.eu/about/members/

Şi cu asta, consideră discuţia noastră închisă definitiv... "prietene".

@Crystal Clear: ce să construiască jigodiile astea sorosiste, sunt bune numai la luat pe de-a gata şi distrus.

Crystal Clear spunea...

Mi se face pielea de gaina cand aud de partid "mare si puternic"-stiu imediat un exemplu : PCR a fost mare si puternic si mai ale UNIC...

Pe sorosienii astia ii simti imediat dupa discurs: recita toti acelasi rol "progresist" -n-au substanta ,n-au personalitate, n-au FORTA -sunt niste MARIONETE

Jocuri cu camioane spunea...

Este o mare diferenta intre un stat solidar care ar avea el grija de oameni si comunitatile care si-ar randui propria viata in mod direct, statul oferind doar reglementari si know-how.
Bv celui ce a gandit asta .You are the best !

Riddick spunea...

Statul nu poate "avea grijă", el trebuie să asigure ordinea şi legalitatea.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: