31 ianuarie 2012

E mână-n mână cu ei. Borbely răspunde pe linie ONU de implementarea Agendei 21 în România.


Protest inedit la Ministerul Mediului: mai mulţi activişti Greenpeace au ocupat biroul ministrului Laszlo Borbely. Unii ecologişti s-au legat chiar cu lanţuri de un calorifer.

Militanţii organizaţiei Greenpeace i-au cerut ministrului Mediului, Laszlo Borbely să nu avizeze proiectul aurifer de la Roşia Montană, după cum spune la RFI Irina Bandrabur, ofiţer de presă la Greenpeace România.

"25 de activişti Greenpeace din România, Ungaria, Austria, Slovacia, Germania şi Italia au intrat în Ministerul Mediului paşnic, au ocupat cabinetul ministrului şi i-au solicitat să nu demareze proiectul de la Roşia Montană, să nu acorde avizul de mediu. Activiştii au intrat pe uşa din strada principală, nu au bruscat pe nimeni, este un protest non-violent. Este o instituţie publică şi orice persoană poate să intre acolo şi să-şi exprime punctul de vedere în mod paşnic", declară Irina Bandrabur.

"În paralel, se desfăşoară acţiuni similare în mai multe oraşe din Europa, în faţa ambasadelor României, la Sofia, Liubliana, Viena, Bratislava, Budapesta", spune ofiţerul de presă de la Greenpeace România.

RFI

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: