31 ianuarie 2012

"Cel mai bun lucru e amenda (hă-hă-hăăă...)"



Răspunsul băsescului  la una dintre întrebările unui reporter.

Părea entuziasmat că un stat membru poate fi amendat de UE cu până la 0,1% din PIB dacă nu respectă nu știu ce clauză din tratat, ba chiar susținea că acel guvern nu ar putea să apară în fața cetățenilor cu acea amendă, și implicit că ar mai putea totuşi rămâne la putere și după ce ar plăti amenda. Dar şi să semneze pentru ea, semnând tratatul, ar putea...

"Sancțiunile sunt de 0,1% PIB pentru încălcările de Tratat. Pentru România, care are 1,3 miliarde PIB, o simplă demagogie a politicienilor costă 130 milioane de euro. Sancțiunile sunt extrem de severe. Politicianul, când anunță că dă ceva fără să aibă bani și mărește deficitul, să știe că odată cu anunțul va trebui să achite și o amendă de 130 milioane euro".

HotNews

Realitatea

USL joacă - electoral, fals - cartea suveranității, nu va fi pentru ratificare, PDL pierde iar puncte importante din europupcurism.

Politicianul care dă mai mult decât permite bugetul e demagog, de acord. Cel care însă semnează aberația și ar fi gata să plătească și amenda, e trădător.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Amenda e pe cârca cetăţenilor acelui stat, nu pe cea a unui premier, guvern, preşedinte ori partid. Se prea poate ca ea să vină retroactiv, pe un deficit calculat în afara perioadei mandatului unui guvern.
Şi să îl văd eu pe premierul care ar plăti aşa ceva, dacă ar mai scoate capul prin mulţime.

Crystal Clear spunea...

Desi lumea a fost naucita la inceput cand a realizat de tradarea acum faptele ncep sa se sedimenteze.
Oamenii sunt in perioada de acumulare de dovezi...Pe nimeni din anturajul meu n-am auzit inca venind cu solutii...sau macar sugestii .Aici e problema .ei asculta de "instructiuni" de partid...

Riddick spunea...

Lumea e prinsă în paradigma "Băsescu reformator" vs "Băsescu dictator", puţini vor să vadă realitatea, că e de fapt acelaşi eurocartel PDL-PSD-PnL-PC-UDMR-UNPR-(PP-DD), care ne ţine în şah de 23 de ani, în diverse combinaţii ori variaţiuni ale sale.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: