21 octombrie 2009

Marioneta Iohannis



Pe site-ul GERMAN-FOREIGN-POLICY.COM a apărut articolul Impactul germanilor în Est, care tratează situaţia politică din România în urma propunerii lui Klaus Iohannis pentru funcţia de premier.


 Impactul germanilor în Est

2009/10/16  SIBIU/BUCUREŞTI  - Conducătorul uneia din organizaţiile "Germandom" din reţeaua germană de politică externă este centrul unei crize guvernamentale româneşti. Opoziţia din România doreşte numirea primarului de Sibiu, Klaus Iohannis, pe locul rămas vacant al primului-ministru, în urma răsturnării sale de către opoziţie la începutul săptămânii.

Preşedintele român, Traian Băsescu, a respins acest plan şi a desemnat un expert în finanţe ca premier. Iohannis conduce "Forumul Democrat al Germanilor din România" (DFDR), membru asociat al "Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene" (FUEN), care, de la cartierul general al său din nordul Germaniei coordonează şi minorităţile europene germanofone - cu ajutor guvernamental. FUEN, înfiinţat de foşti nazişti cu vederi rasiste, colaborează cu Iohannis şi de asemenea şi cu fundaţia din Germania "Hermann Niermann", care a fost ţinta unor intense proteste în estul Belgiei, din cauza lobby-ului deschis pentru organizatiile tip "Germandom". Nominalizarea lui Iohannis este al doilea pas exceptional făcut în numele "Germandom"-ului din România în decurs de o săptămână. Primul a fost acordarea Premiului Nobel Pentru Literatură unui autor "româno-german".

Partidele românesti din opoziţie, care l-au răsturnat pe primul-ministru printr-o moţiune de cenzură la începutul saptămânii, l-au nominalizat pe primarul în funcţie al Sibiului ("Hermannstadt"), Klaus Iohannis, pentru funcţia de prim-ministru de tranziţie. Preşedintele român, Traian Băsescu, a respins această intenţie şi l-a desemnat pe expertul financiar, Lucian Croitoru, să fie noul prim-ministru. Croitoru ar trebui să fie confirmat de parlament, ceea ce pare foarte nesigur, fiindcă opoziţia deţine o majoritate şi insistă asupra candidatului său, Iohannis. Deznodământul este deschis.

Politică etnică
Klaus Iohannis provine din mediul "Germandom" din România, căruia îi atribuie virtuţi precum "corectitudine, încredere, pragmatism şi eficienţă". [1] El este preşedintele organizaţiei "Germandom"locale, "Forumul Democrat al Germanilor din România" (DFDR), care, precum multe alte asociaţii ale minorităţilor germanofone, în Europa de Est si Sud-Est, a fost fondat imediat după răsturnarile din 1989. DFDR, ca şi presedintele său, Iohannis, este strâns asociat cu reţelele "Germandom" răspândite peste tot prin Europa. DFDR este membru asociat al FUEN ("Uniunea federală a Naţionalitătilor Europene"), o organizaţie care reuneşte numeroase minorităţi din Europa şi Asia Centrală, fondată pe direcţiile tradiţionale ale politicii etnice germane în anii următori celui de-al doilea război mondial, de foşti nazişti. [2] În cadrul FUEN, DFDR-ul este deasemenea, membru al "Grupului de Lucru al Minorităţilor Germane" (AGDM), aflat în contact permanent cu Ministerul de Interne din Germania. [3] Partidul minorităţii de limbă maghiară din România, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este deasemenea membru FUEN. Este unul din partidele parlamentare care îl propune pe Iohannis pentru funcţia de prim-ministru.

Conspiraţie
Deocamdată Iohannis a fost cunoscut drept primar de Sibiu (Hermnnstadt). De când a preluat funcţia în 2000, Sibiul a devenit cunoscut prin succesele sale economice. "Oraşul Vechi este o bijuterie, reţeaua de apă funcţionează, şi mai presus de orice, sunt doar puţini şomeri", relatează recent presa. Sub "neamţul" Iohannis, oraşul a devenit un model de succes. [4] În realitate, Iohannis administrează înţelept resursele pe care comunitatea le primeşte din Germania; pentru a crea modelul unei insule "Germandom" în Europa de Sud-Est. Sub contractul Ministerului Cooperării Economice şi Dezvoltării din Bonn, asociaţia Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) a început deja renovarea Oraşului Vechi - şi care este de obicei atribuită lui Iohannis - înainte ca Iohannis să ocupe funcţia. [5] Agenţia Germană pentru Ajutor Tehnic (THW) a venit în ajutorul lui Iohannis pentru rezolvarea problemei apei. [6] Alt ajutor soseşte de la organizaţiile "Germandom" din Germania, de exemplu, DFDR şi Johannis personal consiliază Fundaţia Hermann Niermann din Dusseldorf asupra "problemelor privind promovarea proiectelor culturale, academice si sociale"- deasemenea în beneficiul minorităţii germanofone din România. [7] Fundaţia Niermann a devenit de notorietate cu ani în urmă, în exercitarea influenţei ascunse asupra minorităţii germanofone din estul Belgiei - în cooperare cu grupuri etnocentriste de extremă dreapta. Oricine poate spune cu siguranţă că preşedintele fundaţiei "a fost la curent cu o conspiraţie" care a fost îndreptată împotriva Belgiei. [8]

Sponsorizări speciale
Iohannis beneficiază deasemenea de cele mai bune contacte la birourile guvernamentale din Berlin şi la politicieni de frunte germani. Organizaţia sa "Germandom", DFDR, primeşte promovări preferenţiale de la Ministerul de Interne german. Între 1990 - 2004 88.33 milioane de euro au fost alocaţi pentru "stabilizarea minorităţii germane din România". Când Berlinul a trebuit să reducă alocările de fonduri bugetare şi pentru "germanii de peste hotare" datorită dificultăţilor economice, ministrul de interne din acea perioadă, Otto Schily, i-a promis lui Klaus Iohannis în noiembrie 2004 "tratament preferenţal" pentru minoritatea germană din România. Dealtfel, alocarile pentru "Germandom"-ul din România au fost reduse doar cu 9 procente, când media reducerilor era de 23 de procente. Doar în acel an, guvernul geman a alocat suma de 1,6 milioane de euro pentru promovarea culturii minorităţii germane. [9]

Un bilanţ impresionant
Klaus Iohannis a primit personal o serie întreagă de oficialităţi germane de rang înalt, deopotrivă de la nivel federal sau regional. Vizitatorii oraşului de reşedinţă al lui Iohannis includ pe comisarul guvernului german pentru problemele etnicilor germani emigraţi şi minorităţi naţionale, Hans-Peter Kemper, comisarul german pentru probleme culturale, Bernd Neumann, şi pe prim-miniştrii regionali ai landurilor Thuringia (Dieter Althaus) şi Saarland (Peter Mueller). Preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering şi grupul de lucru parlamentar "expulzaţi şi refugiaţi" al grupului conservator CDU/CSU din Bundestag, deasemenea au vizitat Hermannstadt-ul. Erwin Marschewski, şeful delegaţiei unui grup de lucru, l-a felicitat pe Iohannis "pentru realizările sale impresionante". [10] Preşedintele german, Horst Koehler a acceptat un tur al oraşului în compania lui Iohannis, omagiu personal adus "impactului pozitiv pe care germanii îl au în Estul Europei, după cum o arată Hermanstadt-ul". [11]

Premiu de Merit
La sfârşitul anului trecut, împreună cu ministrul german de interne, Wolfgang Schaeuble, Iohannis a primit "Premiul de Merit pentru Înţelegerea Germano-Europeană". Laudatio a fost rostită de fostul ministru de interne şi cetăţean de onoare al Sibiului, Otto Schily. Cancelarul german, Angela Merkel, este în board-ul de consilieri ai acestei foarte influente asociaţii. Merkel însăşi a primit acelaşi premiu în 2005.

Nu mai există suveranitate

Nominalizarea lui Klaus Iohannis de către majoritatea parlamentară de la Bucureşti este al doilea pas excepţional în numele "Germandom"-ului din România - urmând acordării Premiului Nobel pentru Literatură autorului "româno-german" Herta Muller - în aceeaşi săptămână. [12] Legăturile deosebit de strânse ale lui Iohannis cu Berlinul ar putea periclita suveranitatea României, dacă ar deveni primul-ministru al României. Aparent, majoritatea din parlamentul de la Bucureşti este pregătită să facă acest pas.


[1] Klaus Johannis; www.siebenbuerger.de 01.11.2003
[2] see also Freund und Kollege, Schwelende Konflikte and Hintergrundbericht: Die Föderalistische Union Europäischer Volksgruppen
[3] see also Berlin organisiert seine "Volksgruppen", Aktionseinheiten and Cultivating Relationships
[4] Johannis, ein Deutscher für Bukarest; Financial Times Deutschland 14.10.2009
[5] see also The Germandom Prize
[6] Erfolgreiches Ende für Twinning-Projekt in Rumänien; www.thw.bund.de 20.11.2008
[7] Partner; www.g-h-n-s.de
[8] see also Fliehkräfte, Baldiger Anschluss and Ethno-Netzwerk
[9] Bundesregierung fördert deutsche Minderheit in Rumänien; www.siebenbuerger.de 17.02.2009
[10] Aufbauleistung der deutschen Minderheit in Rumänien gewürdigt; www.siebenbuerger.de 01.09.2005
[11] Horst Köhler würdigt Aussiedler als europäische Brückenbauer; www.siebenbuerger.de 04.03.2009
[12] see also The Germandom Prize

*   *   * 

Am avut o postare anterioară, AICI, unde arătam interesele ruso-germane din domeniul gazelor şi a proiectului South Stream, un indiciu de ce este marioneta Iohannis dorită în poziţie-cheie în statul român.

35 de comentarii :

Anonim spunea...

nu stiu daca am inteles bine, Joannis a fost implicat in sprijinirea extremei drepte in Belgia ?

Riddick spunea...

Nu, nici vorbă, el este mai roşu decât steagurile de pe Reichstag (ambele, din 9 mai '45 ;-) ), dar organizaţia tip ONG l-a sprijinit. Ăştia joacă la mai multe mese simultan.

razvan spunea...

am comentat si la teofil, nu stiam ca a aparut si traducerea
romania aflata pe orbita germaniei va fi maruntis intr-o intelegere dintre germania si rusia, ceea ce concorda cu visurile lui iliescu si patriciu
lucrurile se leaga zic eu

Riddick spunea...

Eu zic că dacă lumea se informează cum trebuie, n-o să le iasă. Prin "românia profundă" au cam început să înjure - "ce tot vrea, dom'ne neamţu' ăla ?!"

Despina spunea...

Este incredibil cum suntem "lucrati"
Pentru mine socul cel mare este Herta Muller.
Oare nu se exagereaza?

Riddick spunea...

Nu se exagerează cu primarele şi cu organizaţiile. Herta Muller s-ar putea să fie ori o coincidenţă, ori i-au dat premiul ca să creeze o atmosferă mai favorabilă unui prtemier neamţ. A doua variantă ar necesita o coordonare mai deosebită.

Anonim spunea...

nu am incredere in "nemteala" lui johannis...i-o vor trage cei din coalitia "un cur largit-3 partide" impotriva romaniei, din toate unghiurile...

si eu i-am dedicat un nou comentariu la mine pe blog..va astept

Riddick spunea...

Ideea este să i-o tragă Piratu' din prima, să ajungem să se dizolve ANUL ACESTA parlamentul (este voie o dată pe an doar), ca la o adică să mai rămână "a doua ţeavă" încărcată pentru a doua dizolvare, dacă nu le-o conveni regimul.

Anonim spunea...

Pe site-ul asta nationalist-comunist tine o asemenea propaganda. Ati uitat sa bagati, ca acum aproape 20 de ani, "Nu ne vindem tara!" De ce nu il votati tot pe Vadim? Ca nu are sanse, sau pentru ca Basescu i-a luat locul?

Despina spunea...

am uitat sa ma abonez.Acum am vazut raspunsul tau

Riddick spunea...

Hai, că m-ai spart, anonimule ! :))))

Vadim este DINCOLO, poate că n-ai observat... ;-)

Riddick spunea...

Despina, am abonamente GRATIS ! :)

Despina spunea...

Vad ca Michael Savage tot n-a anulat este !

stely spunea...

Da,am citit si m-am crucit..Sper ca T.Basescu sa nu cedeze si sa faca ce este mai bine ptru tara.

Riddick spunea...

Da, de fapt canalul era al userului imitator777. Apucase să zică despre conferinţa de la Copenhaga şi era o secvenţă cu lordul Monckton. La site-ul lui, The Savage Nation - http://www.michaelsavage.wnd.com/ nu zice nimic. Poate că imitator777 era un fan, nu ştiu. Am înlocuit cu Alex Jones Channel, până una-alta, este mai alert, dar Savage avea un stil mai plăcut. Caut podcast Savage, să văd.

Riddick spunea...

Stely, vine tămbălău MARE.

Despina spunea...

Toata lumea zice ca vin vremuri interesante
Sper sa ne pastram calmul.Cu siguranta reusim,dar nu va fi usor.
Am discutat azi cu tipa care ma mai ajuta in gospodarie si care de obicei habar n-are de nimic, nu se duce la vot, etc.

Acum mi-a spus ca se duce la vot, si la Referendum.
Lumea este revoltata !

Riddick spunea...

Despina, englezii au scos afişe de acest tip, şi în 1914 şi în 1939:

KEEP CALM AND CARRY ON

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fb/Keep-calm-and-carry-on.svg/426px-Keep-calm-and-carry-on.svg.png

Despina spunea...

Exceptional afisul!
Asa trebuie facut si la noi ,sa nu mai tot sperie astia populatia pe la televizor

Riddick spunea...

Pâi da, ăsta-i calmul englezesc. Premierul John Major avea o vizită în Downing Street 10 când I.R.A. a lansat o bombă (A.G. sau mortier) care a avariat clădirea, până la camera vecină cu cea unde erau invitaţii. Major a spus : "cred că trebuie să continuăm conversaţia în altă încăpere".

Anonim spunea...

Riddick, ce este scris in articol...stie tot Sibiul. D'aia l-au si votat. Sa vina banii de la "comunitate"... :lol:
Merg des in zona si stiu de la surse.

Anonim spunea...

daca vreti sa iasa TB presedinte (altfel astia ne vinde cu totul)faceti in asa fel ca acest articol sa apara mai des pe mai toate blogurile si daca se poate si prin ziare.in acest fel si oameni care nu utilizeaza internetul sa fie informati.dupa ce l-am vazut pe ghise la b1 si-mi venea sa-l pocnesc desi sunt o fire pasnica am mai citit si acest articol care mi-a dat o cumplita durere de cap!
SA MERGEM LA VOT!

Riddick spunea...

Apăi ce să zic... este o vorbă: "brânza este gratis doar în capcana pentru şoareci".
Mai avem de învăţat. Chiar eu m-am dumirit definitiv după ce am citit un articol scris de Tom Gallagher în România Liberă acum câteva luni.

dramoleta spunea...

Asta este un articol favorabil lui Johanis.
Ati trecut la nationalism, la comunism, la lozinca "nu ne vindem tara"? :)))

Riddick spunea...

@Anonim: înainte de a avea blogul, postam comentarii pe la gazete, acum m-am cam lăsat, dar o iau de la capăt. ;-)

@Dramoleta: Citeşte cu atenţie mai ales partea finală. Ăsta-i agent 100%, se mai scapă câteodată când vorbeşte, body language, mimică....

Stancu spunea...

Domnule, cu articolul asta m-ai facut sa votez in turul doi orice contracandidat al lui Basescu. Pai daca Johannis e in stare sa ne aduca atatea finduri si sa faca toata tara un Sibiu, e al nostru!!! O sa trimit la toti prietenii mei articolul, sau fragmente din el, cu specificatia ca omul asta e un Salvator. :)

Riddick spunea...

Ei, nu'ş ce-mi veni să mă trezesc taman acu'... :)))

Da' tălică n-ai auzit de nădire la pescuit ?! Arunci mămăligă si pâine într-un anumit loc, să se înveţe peştele să vină pe-acolo, şi să muşte cârligul.
Pescarul care aruncă nadele nu hrăneşte tot peştele din lac, atenţie mare.

Anonim spunea...

Foarte bine documentat Articolulu. Face lumina in multe aspecte. Felicitari.

Riddick spunea...

@Anonim: Cred că "în pivniţă" sunt mult mai multe chestii interesante, da' cine s-o ia pe scări în jos, fără faclie ? ;-)

romania inedit spunea...

Mie imi place articolul asta , chiar daca este un articol destinat sa dea in primarul Sibiului .

Riddick spunea...

Dacă te referi la postare, nu în primar vrea sa dea, ci în agent.

Despina spunea...

:) :) :) :)

Ce agitatie !!!
E de bine !!

Riddick spunea...

Da, e de bine, am un trafic nebun.

S-a relansat Savage, ca user youtube imitator7777, vechiul cont imitator777 este banat. Intră tare de tot în problemă. Nu se ştie dacă vechile clipuri (câteva sute) se mai pot regrupa. Majoritatea sunt gazduite pe alte conturi youtube, dar nu la un loc.

Riddick spunea...

"Încă puţină guvernare germană" (German-Foreign-Policy.com despre Iohannis, 2014):

 http://riddickro.blogspot.ro/2014/12/inca-putina-guvernare-germana.html

Riddick spunea...

Căpşună Vodă

http://riddickro.blogspot.ro/2014/12/capsuna-voda.html


S-a întîlnit mutul cu proștii

http://riddickro.blogspot.ro/2015/01/s-intilnit-mutul-cu-prostii.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: