19 iulie 2011

Pronostic: un eventual regim USL va fi "ţinut pe bani" de chinezi



Vorba vine... la scadenţă, vor pune mâna pe active, terenuri, segmente strategice din economie...

Mogulul Voiculescu practică o propagandă deşănţată pro-chineză (am mai scris despre asta aici).

Zice Voiculescu (pe blogul lui):
Premierul Boc incepe sa descopere China. Dar o face incet si prost, la fel cum guverneaza.
Astazi, a inaugurat un centru comercial chinez langa Afumati. E mai mult decat nimic, dar este absolut nesemnificativ in comparatie cu uriasul potential neexploatat al relatiilor romano-chineze.
Romania nu are, in continuare, ambasador la Beijing.
Autoritatile romane nu au, in continuare, un dialog aplicat cu partenerii chinezi si nu au dezvoltat niciun proiect comun major, desi investitiile chineze sunt prezente in intreaga Uniune Europeana.
Am sustinut constant, si voi continua sa o fac, necesitatea unui parteneriat strategic cu China. Insa, pentru aceasta este nevoie de viziune, de seriozitate, de strategie. Din pacate, nici premierul Boc, nici presedintele Basescu nu sunt inzestrati in acest sens. Ei confunda politica de stat cu declaratiile de bazar.
In drumul spre China, premierul Boc a ajuns la Afumati si s-a intors, multumit ca a “relansat” relatiile romano-chineze. Premierul ne demonstreaza – a cata oara?! – ca ridicolul nu doare. Pacat.
Şi nu numai Voiculescu. Şi Ciripoi (bis), şi Vosganian, şi Vlădescu, şi Geoană, şi Oprescu, şi Andrei Marga, şi Ponta, şi USL. Ba încă mai fac servicii chinezilor, şi Baconschi, şi Institutul de Studii Populare !

Iar la extern, lobby pentru chinezi fac: Soros, Sarkozy, Zapatero, PPE...

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cat de usor ne vad astia : bala rusi, ba la chinezi, ba la nemti...

Crystal Clear spunea...

Am folosit note book de la vodafone pentru comentariu
Vad ca merge. Ecranul este insa foarte mic :)

Riddick spunea...

Găsisem o variantă "reader", unde apar doar postările, o să pun linkul.

Crystal Clear spunea...

Ar fi perfect,daca gasesti !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: