10 iulie 2010

Tovarăşii de drum verzi ies la drumul mare



A apărut acest anunţ incredibil pe siteul Asociaţiei victimelor mineriadelor 1990-1991 din România:

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Scris de Viorel Ene   
Joi, 08 Iulie 2010 12:03
ASOCIAŢIA VICTIMELOR MINERIADELOR 1990-1991 DIN ROMÂNIA, MIŞCAREA CONSERVATOARE, ASOCIAŢIA BARICADA INTER 1989, APADAR, PUBLICAŢIA AXA ŞI MIŞCAREA PENTRU LIBERTATE organizează în data de marţi 13 iulie 2010, la ora 14 adunarea publica de protest:
 OPRIŢI FALSIFICAREA ISTORIEI ROMÂNIEI DE CĂTRE COMUNIŞTII EVREI. UN EXEMPLU ELOCVENT: CETĂŢEANUL AMERICAN CU ORIGINI BOLŞEVICE VLADIMIR VOLODEA TISMĂNEANU, PREŞEDINTE AL IICCMER.
 Acesta este doar un exemplu de conducător al opiniei publice (în viaţa politică, economică şi culturală a Ţării), aparţinând comunismului falsificator, care macină România de peste 60 de ani.
 Mitingul de protest va avea loc în faţa Ambasadei SUA (pe trotuarul ARCUB).
 VENIŢI LA PROTESTUL ÎMPOTRIVA COMUNISMULUI!
 MARŢI 13 IULIE, LA ORA 14, ÎN FAŢA AMBASADEI SUA.

Cine este Viorel Ene şi organizaţia sa ştim cât de cât, s-a făcut remarcat prin stridenţă şi unele ieşiri publice controversate.

Să aruncăm o privire şi asupra celorlalte organizaţii co-semnatare ale "comunicatului":


-
Mişcarea Conservatoare este de fapt o organizaţie legionară sadea, care anunţă "încheierea procedurii judiciare pentru înregistrarea ca partid politic a acestei formaţiuni" (comunicat din octombrie 2006 - probabil că nu au încheiat încă...).

-
Asociaţia Baricada Inter 1989 pare o organizaţie-fantomă, care se exprimă prin intermediul unui blog, unde semnează articole un anume Ion Iofciu, care la rândul său are un blog, unde este promovată, printre altele, Mişcarea No Băsescu Day şi este atacat Teodor Mărieş şi Asociaţia 21 Decembrie 1989. Nu găsesc nimic concret pe internet, dar parcă Ion Iofciu a avut probleme cu justiţia, pe parte penală (din ce am citit în presa anilor '90).

-
APADAR (Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor) îl are drept lider... tot pe Viorel Ene !

-
Revista AXA este o publicaţie care are o linie fundamentalist-ortodoxă şi anti-Israel.

-
MIŞCAREA PENTRU LIBERTATE (M.L.) pare deocamdată doar un grup informal, deşi se anunţă aici: "ONG-urile ce constituie Coaliţia Împotriva Statului Poliţienesc anunţă demararea procedurii de înfiinţare a unei noi formaţiuni politice, intitulată MIŞCAREA PENTRU LIBERTATE (M.L.)". Anunţ din septembrie 2009 - n-or fi încheiat nici ei... Iar Secretariatul M.L. va fi asigurat de către acelaşi Ene Viorel.

De fapt, ce să caute o manifestaţie de protest pe teme interne în faţa Ambasadei SUA ? 


Cam slab singurul argument, cum că Vladimir Tismăneanu ar fi (şi) cetăţean american. 

La IICCMER nu a fost numit de statul american şi nici nu-l reprezintă acolo.
 

Mai degrabă se urmăreşte propagarea în opinia publică a antiamericanismului şi a antisemitismului (Chiar, de ce nu protestează şi împotriva originii etnice a ambasadorului Mark Gitenstein ?! Ar fi mai corect şi mai consecvent din punctul de vedere al ideologiei acestor organizaţii).

Toate aceste grupuscule mai au o caracteristică comună - vehemenţa împotriva lui Ion Iliescu (nu însă şi împotriva partidului acestuia, PSD - cel puţin nu în aceeaşi măsură).

 

Teatru ieftin, pentru naivii care să fie dezorientaţi de adevărata linie a acestor grupuscule - atacarea dreptei autentice, democratice, din România, în numele unei false "drepte naţionaliste", care are drept "doctrină" doar bolboroseli politico-teologico-ideologice, şi în beneficiul stângii, ale cărei creaţii şi sunt.

36 de comentarii :

Despina spunea...

"No Basescu day"-venea de la liberali.....

Riddick spunea...

Dar este preluat şi de restul şobolănimii... de fapt, sunt toţi înhămaţi la aceeasi troică moscovită: PSD, PNL şi "agitaţii roşii/verzi".

Despina spunea...

Initial,asa am vrut sa comentez : exista un centru care coordoneaza toata opozitia ca sa creeze confuzie .

Asta pentru ca am auzit-o mai devreme de tipa care ma ajuta la curatenie( femeie simpla) cand i-am zis ca se pare ca vom avea alegeri anticipate :Foarte bine, sa alegem o data pe cei mai buni !
I-am raspuns- cei mai buni sunt acum la varf si nu pot sa se descurce...

Riddick spunea...

Şi în America s-a creat aşa-zisa "mişcare libertariană" (exponenţi : Ron Paul, Lew Rockwell, Lyndon La Rouche, Alex Jones), care apar mereu la canalul TV Russia Today şi caută să deruteze votanţii republicani, mitul principal propagat fiind "9/11 is an inside job"- chipurile, Administraţia Bush a înscenat dărâmarea cladirilor de la WTC, pentru un "alibi" de a ataca Irakul şi Afghanistanul).

Liberal fascism - The secret history of the American Left:

http://www.amazon.com/Liberal-Fascism-American-Mussolini-Politics/dp/0385511841

Blogul (închis acum) Liberal fascism, la National Review Online:

http://www.nationalreview.com/liberal-fascism

Despina spunea...

Ies din online nitel

Despina spunea...

Da ,buna definitie :liberal-fascism.
Vad ca apare din ce in ce mai mult si la noi fatza asta .Face parte din strategia generala de stanga.Fara sa fii foarte invatat in ale politicii ,doar analizand atent ceea ce se intampla in jur si daca circuli cat de cat in strainatate iti dai seama imediat ca se urmeaza niste tipare.
Stanga este foarte organizata.
Nu stiu ce face dreapta?
In SUA este miscarea Tea Party
Dar cum se organizeaza dreapta la nivel international?

Riddick spunea...

Pâi dreapta cnu prea se organizează, din pacate...

Au început bine americanii cu Tea Parties, dar şi acolo se infiltrează unii ca să facă diversiuni (de ex. agitaţie rasială: "jos negroteii din guvern", etc, ca sa îndepărteze negrii de republicani - în ultimul timp mulţi negri s-au trezit din narcoza Obama).

Anonim spunea...

Deloc surprinzator, oameni din jurul antisemitului Mircea Platon se raliaza acestui demers. Voila:

http://www.ax.md/index.php?option=com_content&view=article&id=210:conservatorismul-nu-este-o-teorie-sau-o-ideologie&catid=98:interviu&Itemid=279

Riddick spunea...

Da... (neo)paleoconservatorismul este noul tovarăş de drum al stângii.

La urma-urmei, Ceauşescu (şi ceilalţi comunişti care mai erau închişi în noiembrie 1940 la Jilava) au scăpat cu viaţă doar fiindcă era încă în vigoare Tratatul de Neagresiune Germania-URSS.

Despina spunea...

Da, am observat si eu ca deodata au aparut grupuri de antisemiti care se exprima vocal ,fara jena, desi acum un an nu auzeai asa ceva.
Am fost realmente socata -nu ma asteptam la atata primitivism fara logica ce denota totusi o mare lipsa in cultura acestora

Riddick spunea...

Este o parte a campaniei globale anti-SUA şi anti-Israel. Stânga susţine că doar dreapta este antisemită, dar probabil că se referă la o extremă dreapta generică, în schimb majoritatea siteurilor de (extrema)stânga au articole şi chiar secţiuni cu eticheta "zionism".

Riddick spunea...

L-am dibuit pe Ion Iofciu (sunt sigur că nu-i o coincidenţă de nume):

Domnul deputat Ion Honcescu. Se pregăteşte domnul deputat Gheorghe Oană.

Aveţi cuvântul.


Domnul Ion Honcescu:

Mulţumesc, domnule preşedinte.

Domnilor colegi,

La o săptămână de la intervenţia mea în plenul Camerei Deputaţilor din 9 noiembrie a.c., prin care relatam despre o serie de abuzuri şi alte ilegalităţi comise de primarul sectorului 5, domnul Cătălin Chiriţă, am primit la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii mai multe memorii prin care sunt semnalate şi alte fapte, unele cu caracter infracţinal, săvârşite de aceeaşi persoană, care momentan deţine o funcţie atât de importantă, aceea de primar.

Astfel, printr-o scrisoare semnată de mai mulţi salariaţi ai Primăriei Sectorului 5, care din motive lesne de înţeles nu-şi dau numele, ni se explică ce s-a întâmplat cu suma de 40.000 de dolari S.U.A., sumă provenită din donaţii externe şi destinată Departamentului pentru protecţia copilului din sectorul 5 şi care până la urmă s-a pierdut prin buzunarele largi ale primarului Chiriţă şi viceprimarului Iofciu, infractor de drept comun, condamnat anterior anului 1989 pentru delapidarea sumei de 175.000 lei.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Bg1T-OP96MkJ:m.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma%3Fids%3D4721%26idm%3D1%26idl%3D2+iofciu+viceprimar+pnl&cd=5&hl=ro&ct=clnk&gl=ro&client=firefox-a

Academia Caţavencu (1997):

Loc de intors

O anumita conduita de care au dat pina acum dovada factorii noii
puteri, face ca absolut toate bestialitatile comise de Dumitrescu si
de ciracii sai sa nu gaseasca nici o solutie in instanta. Iofciu Ion,
agresorul lui Delca Gheorghe, a ajuns viceprimar la sectorul 5, in
urma alegerilor locale din 1996. Numarul sau de celular, 092.218.500,
pare suspendat in neant. Plingerile grupului condus de preotul Sandi
Mehedintu, adresate colonelului Abraham, seful IGP, si ministrului
Dejeu, s-au pierdut pe drum. Dosarele intentate de membrii fondatori
exclusi din asociatie, impotriva lui Dumitrescu, se intorc ca un
bumerang impotriva petentilor. Sa fie, oare, din pricina faptului ca
in Ministerul Justitiei activeaza atit Nadia Constantinescu, sotia
presedintelui, cit si Lacrima Ciorbea, sotia premierului? Sau poate ca
toate astea sint simple coincidente, sau Dumitrescu datoreaza infinit
mai mult actualei Puteri. Pe care o instiintam ca, daca nu va lua nici
o pozitie fata de cele relatate mai sus, se va expune unui sir
suplimentar de dezvaluiri, infinit mai compromitatoare.


http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:SjXRonmaFM0J:groups.google.com/group/soc.culture.romanian/msg/9390a955d8653d9d+iofciu+viceprimar+pnl&cd=6&hl=ro&ct=clnk&gl=ro&client=firefox-a

Despina spunea...

NUmai niste banditi si hoti pot avea asa un tupeu...

BARICADA spunea...

Hm, aveam pretenţii de la cei care în ziua de azi îndrăznesc să se numească legionari... Aceleaşi teme de puţoi diletanţi raportate la nişte vremuri care ar comporta alte strategie de acţiune

Marius Delaepicentru spunea...

În mod normal, mediatizarea TV a micului eveniment ar trebui să nu aibă loc. Boicot total.

Riddick spunea...

@Despina: Iofciu era la PNL, probabil şi acum mai primeşte indicaţii de acolo.

@BARICADA: Pâi nu se revendică drept legionari (Mişcarea Conservatoare):

http://conservatorii.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=19:principii-doctrinare-fundamentale

Dar de fapt sunt departe de orice principii.

@Marius Delaepicentru: Sunt curios dacă primesc autorizaţie pentru protest de la Primăria Generală, pentru acel loc. Ar fi interesant sa îi vedem manifestându-se, cu ce vor susţine reprezentaţia...

Riddick spunea...

Iofciu mai era, în 2003, consilier local (sector 5) din partea PNL:

Sinteza conferinţei de presă a PNL din 31 martie 2003

Participanţi:

Eugen Nicolăescu – purtător de cuvânt al PNL
Ludovic Orban – preşedinte al organizaţiei PNL Bucureşti
Ioan Iofciu – consilier PNL Primăria sectorului 5

Subiecte abordate:
1. Starea dezastruoasă a stadionului naţional „Lia Manoliu”
2. Prezentarea concluziilor monitorizării realizate de PNL referitoare la acei membrii PSD din administraţia locală aflaţi în situaţii de incompatibilitate
3. Soluţia liberală pentru reducerea facturilor la energie termică
4. Propunere liberală pentru realizarea sondajelor de opinie

http://2003.informatia.ro/Sinteza_conferintei_de_presa_a_PNL_din_31_martie_2003-15191

Se pare că nu ar mai fi în PNL, totuşi se afişează cu Emil Constantinescu:

http://www.constantinescu.ro/poze/1262946286.jpg

La lansarea cartii „Pacatul originar, sacrificiul fondator”, alaturi de rectorul Universitatii Bucuresti prof. dr. Ioan Panzaru, directorul INMER Dinu Zamfirescu, fostul jurnalist la Radio Europa Libera Radu Calin Cristea, redactorul sef al editurii Minerva Ana Munteanu, directorul IICCR Marius Oprea, directorul general al IRR Claudiu Iordache si revolutionarii Adrian Dumitrescu si Ion Iofciu, Aula Magna a Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti, 18 decembrie 2009

( http://www.constantinescu.ro/poze.php?an=2009 )

Acelaşi Adrian Dumitrescu, implicat în scandaluri cu Iofciu în anii '90.

Despina spunea...

Excelente sapaturi !
Ca sa stim exact cu ce se ocupa fostii si actualii liberali.
Asta se intampla cand "progresistii" se intalnesc cu comunistii.
Se demonstreaza cum fascismul se potgriveste de minune cu comunismul

murfi spunea...

riddick,
o bomboana (jos, ultima poza) :)

http://www.constantinescu.ro/poze.php?an=2009

Riddick spunea...

Da,aşa este...

am avut o reţinere de la prima candidatură a lui (1992), totuşi l-am votat şi atunci, şi în 1996.

Un javrament uman.

Despina spunea...

Mie imi este neclar din ce traiesc "revolutionarii" zi de zi.

Au o indemnizatie lunara de revolutionar care le permite sa aiba activitate in ongeuri?
Muncesc pe undeva?
Pana la urma ,ei sunt finantati de undeva.
Au un sediu si niste venituri

Riddick spunea...

Ştiu la cine te referi în primul rând, au şi zburat de la mine din blogroll, dealtfel (de felul meu nu sunt revoluţionar, sunt reacţionar ;-) ).

Ăia păstoriţi de PSD e clar ce-i cu ei, majoritatea şi-au luat arvuna, restul sunt pe lista de aşteptare de pomeni de stat la UNRR (sau cam aşa ceva).

Ceilalţi "rivuluţionari" mai joacă teatru, dar nu şi pentru mine.

Despina spunea...

Asta am vrut sa aud :))))))

Despina spunea...

Imi place chestia cu "reactiunea"
Ma voi gandi serios la asta .
Cred ca trebuie sa invatam sa si reactionam eficient la ceea ce ni se serveste ca fiind revolutie.

Este o chetiune de nuanta :)

Riddick spunea...

Ultima revoluţie (de fapt, singura) care a avut un rezultat pozitiv a fost revoluţia americană începută în 1776, care de fapt a fost mai mult un război revoluţionar.

Majoritatea revoluţiilor înlocuiesc o parte a oligarhiei cu o alta.

Despina spunea...

Stiu, scrie sus:

"The answer to 1984 is 1776 ! "


Nu-mi amintesc, ce inseamna 1984 ?

Riddick spunea...

"The year 1984" este cartea lui George Orwell scrisă în 1948. Orwell,care cândva era de stânga, înţelege pericolul şi scrie cartea, unde se descrie un viitor în care dictatura este totală.

Riddick spunea...

"1984", adică încercare de dictatură (un bun exemplu ar fi Lisbon Treaty).

Despina spunea...

Am inteles .
Super motto are blogul!!

John Galt spunea...

Foarte bun articol. Thanks!

:)

Riddick spunea...

Sunt curios ce va fi marţi.

John Galt spunea...

Despina, liberalii autentici nu fac nimic pentru ca "Adevarul sta singur in fata tuturor" fara probleme, nu are nevoie de ajutor.

Plus ca dreapta este individualista.

Cea mai buna strategie in vremurile de acum este sa-i lasi in pace, sa-ti vezi de drumul tau ba chiar sa-i incurajezi.

Going John Galt works every time.

:)

Despina spunea...

@John Galt
Chiar ma intrebam cand mai apare John Galt pe-aici :)
Ma gandeam de dimineata si eu ca adevarul n-are nevoie de explicatii.
Cine vrea sa-l vada,il cauta si-l gaseste pana la urma...

Imi place concluzia :

"Going John Galt works every time"

Super .Mersi frumos!
:)

John Galt spunea...

Sa punem citatul in context si cui l-a spus (ca nu e al meu):

Thomas Jefferson "It is error alone that it needs the support of government.. Truth can stand by itself." And of course, it usually does stand by itself -- with nobody anywhere near it.

Inchei cu ce zicea Nietzsche: "Nobody dies nowadays of a fatal truth. There are too many antidotes to them."

:)

(eu sunt cam tot timpul pe aici. mai intru pe logec la Bogdan, la Mihai Giurgea si la Theophyle insa de postat nu stiu daca voi avea timp pentru ca sunt destul de ocupat. Ce se intampla zilele/lunile astea nu s-a intamplat in 20 de ani si am treaba cat pentru 100.)

ps: ce e marti?

Riddick spunea...

Marţi:

" Mitingul de protest va avea loc în faţa Ambasadei SUA (pe trotuarul ARCUB).
VENIŢI LA PROTESTUL ÎMPOTRIVA COMUNISMULUI!
MARŢI 13 IULIE, LA ORA 14, ÎN FAŢA AMBASADEI SUA".

Despina spunea...

@John Galt
Absolut din intamplare am ajuns si eu la concertul lui Erik Clepton de acum cateva saptamani.Am fost profund emotionata...
Habar n-am avut de povestile din linkul dat de tine.Il voi relua si o sa ma gandesc.
Pe de alta parte,Riddick ne-a tot amintit aici ca intotdeuna castiga cel care se organizeaza mai bine.
Da, adevarul nu trebuie explicat prea mult, dar si somnul ratiunii si al natiunii naste monstri pentru ca nu tot ce zboara se maninca.
Asa si cu "revolutionarii" legionari de maine.
Sper sa nu le dea autorizatie de la primarie.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: