04 martie 2021

"UDMR rămâne membru al grupului PPE"

Mă aşteptam demult la "delimitarea" UDMR de FIDESZ, în favoarea PPE (deocamdată nu foarte evidentă dar asta nu va dura). În locul lui Viktor Orbán încheiam demult socotelile şi cu ăştia, nu doar cu cei de la PPE. Să vedem cum va funcţiona presiunea de jos în sus din rândurile ungurilor din România împotriva oligarhiei etno-europeiste anchilozate din RMDSZ. Important ar fi ca acest UDMR să dispară din parlament prin divizarea votului maghiar (care acum mi se pare inevitabilă!), ca şi poziţia de judecător CCR "veşnic alocată UDMR". 

Acest UDMR susţine un guvern PPE (pe cel de la Bucureşti) nu doar ostil Ungariei guvernate de FIDESZ (partid care tocmai a părăsit PPE), ci ostil şi faţă de poporul român. Ar fi totuşi (în continuare) o eroare dacă Orbán ar mai colabora - în orice fel - cu popa Tocheş


Kelemen Hunor: Este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European. Excluderile nu conduc la niciun rezultat, acestea nu vor face din Partidul Popular European un grup mai puternic, mai bun sau mai eficient. PPE acceptă tot mai rar diferențele de opinie, iar aceasta este, de fapt, adevărata problemă. Un astfel de partid umbrelă, care întrunește formațiuni politice din state diferite, cu experiențe istorice diferite poate rămâne puternic numai dacă lasă loc diversității de opinie, este capabil să le integreze pe acestea, și se deosebește marcant de partidele cu structuri asemănătoare, dar cu ideologii diferite.

Europarlamentarii UDMR au votat împotriva modificării regulamentului de funcționare a grupurilor, întrucât considerăm că un astfel de amendament diminuează coeziunea internă.

UDMR rămâne membru al grupului PPE și va continua să își exprime opinia și de acum înainte. Trebuie să ne întoarcem la tradițiile Partidului Popular European, care pentru Uniune și pentru mine personal înseamnă Partidul Popular European din perioada în care acesta a fost condus de Wilfried Martens. UDMR s-a socializat în cadrul acestui partid, și credem că încă nu este târziu ca PPE să se întoarcă la valorile care au stat la baza formării sale.

https://www.facebook.com/winkler.gyula/posts/281948156622341


(principala "valoare" promovată de PPE este eurofederalismul, venise demult timpul ca FIDESZ să se care de acolo)

2 comentarii :

Anonim spunea...

Ai tacut aproape doua saptamani insa , cand ai revenit , ai fost precum Enola Gay : ai aruncat nucleara ! Cand este vorba despre unguri { pardon MAGHIARI } orice invectiva la adresa lor este un adevarat balsam pentru mine . Riddick iti multumesc pentru acest balsam , chiar ai simteam nevoia !

Riddick spunea...

Nu-i tocmai aşa, ungurii din Ungaria (evident nu toţi dar oricum o majoritate solidă) au votat ce trebuie - acum, FIDESZ - şi uite unde-i acum Ungaria. Nu neapărat economic, ci ca "jucător regional" şi forţă contestatară în UE. Şi astea, în ciuda dimensiunii mici şi lipsei de ieşire la mare (doar fluvial, prin Dunăre).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: