03 martie 2021

pastila R (26)


Sunt bune şi exploziile astea, la depozite de armament "tip est* / sovietic". Taman în vremea izbucnirii "Primăverii Arabe", şi mai ales etapele ei din Libia, Yemen şi Siria (2011 prin Bulgaria, 2014 prin Cehia).  Deodată, "dispar" scriptic  cantităţi importante de armament care nici nu mai erau acolo**, ci fuseseră deja expediate în teatre, însă... la "actorii non statali"* . Astfel, poţi oricând afirma că "nu ştii", "nu le-ai dat nimic", ba mai poţi şi - peste nişte ani - să dai vina pe Ivan.
 - - - - - - -
* "terorişti" sau "facţiuni revoluţionare" (după caz), cu cerere mare de armament "est" (dotarea standard în statele în care doreau preluarea controlului, şi cu care erau familiarizaţi) - aşa, sponsorii lor din Vest pot nega propria lor  aprovizionare, deşi s-au găsit şi "specialităţi" de-ale lor în poziţii cucerite de la "ISIS" sau cum le-o mai zice ălora 
** de unde ştim noi că n-au lăsat pe loc ciurucurile şi loturile expirate, care oricum trebuiau "reciclate"?
 
vor să ne covigă 
 
Declaraţia de autorecuzare* depusă la Curtea Constituţională "a Republicii Moldova"** de către "noul judecător constituţional" desemnat ad-hoc de parlament*** apare în facsimil, cu număr de înregistrare, tot-tot, pe cel puţin un site globalist (deschide.md), susţinut / sponsorizat explicit de către "Guvernul României". Deci ori "omul lui Dodon" (demisionarul...) s-a dus fuguţa şi a arătat hârtia acolo, ori Curtea a făcut acelaşi lucru, deşi n-ar permite-o regimul documentelor. Nu ţine vreo eventuală explicaţie cu "un selfie de document" al nuştiucui: ăla nu-i bon de casă sau pliant publicitar.
- - - - - - -
* "solicit respectuos anularea actelor care au stat la baza desemnării mele în această funcţie, în legătură cu renunţarea benevolă de [sic!] la mandatul încredinţat"
**  dac-aşa scrie, nu înseamnă că... şi este aşa: sforile se văd bine
*** cu jurământ depus şi semnat, alea-alea, "nu te joci"; e-he... 
 
Un incident critic şi un plan, ai căror autori reali  îi arăt acum. La primul nu sunt sigur 100% dar pista este plauzibilă. Iar la al doilea deşi datele sunt clare, "nu se trag concluziile".
Incidentul "Cernobâl".
Autori: clica gorbaciovistă (globalistă) care - inexplicabil - preluase conducerea URSS. Şi care a ajuns la concluzia că "este nevoie" de un şoc major care să zdruncine încrederea publicului în "sistem", să-i inducă "necesitatea reformelor". De asemenea, s-a ales locaţia într-o republică non-rusă (R.S.S. Ucraineană), pentru a stimula şi animozităţile etnice.
Genocidul anti-armean din Imperiul Otoman.
Autori: gruparea masonică "Junii Turci" (CUP), mulţi dintre ei* nefiind tocmai turci ci crypto-evrei (dönmeh). Chestiunea este tratată astfel chiar în media evreiască, nu inventez nimic. Doar că nu se "popularizează" şi nu se recunoaşte că decizia a avut specificul respectiv, nu doar "erau şi de-ăia pe-acolo". Imperiul Otoman condus atunci de ehem-ehem era în conflict cu Imperiul Rus (ortodox!), iar armenii erau suspectaţi de simpatie pro-rusă. Israelul de azi "încă n-a recunoscut" genocidul din 1915.
- - - - - - -
* Mehmed Talaat Paşa ("iniţiatorul"), Mustafa Kemal "Atatürk", etc. Iar Ismail Enver Paşa ("generalissimul") a colaborat imediat după război cu comuniştii germani iar apoi cu bolşevicii - în numele organizaţiei CUP -, murind în luptă cu... nişte armeni, în Buharanul Sovietic (acum, Tadjikistan). Pe lângă cei peste un milion de armeni au mai fost masacraţi tot atunci şi 350.000 de (a)sirieni şi 300.000 de greci anatolieni. Un important finanţator al CUP a fost Alexander Parvus sau mai exact Izrail Lazarevici Gelfand, tot acelaşi care i-a finanţat şi pe Lenin şi Troţki. 
 
"Aurescu"-Goldştain ar vrea să-l muŞtrulească pe Kuzmin (ambasadorul Rusiei). Daaa, l-a întrebat în direct asta RîTudor, la Antenă
"Lucrăm în zonă pentru întărirea NATO" (titrare pe burtieră) - se vede clar accentul importanţei pus pe Organizaţie, şi minimalizarea zonei RO, ca "accesoriu geografic disposable". 
 
- If it bleeds, we can kill it.
(major Alan 'Dutch' Schafer / A. Schwarzenegger, Predator, 1987)
- - - - - - -
Replică "densă" dar cu o largă aplicare, scepticii ar trebui să şi-o reamintească periodic... 
 
Ministerul doar* al Culturii promovează "mituri" antinaţionale şi antiidentitare. Precum o iniţiativă recentă (Rute culturale), cu prima aplicare pe "Bucovina". Se promovează de fapt denumirea secesionistă a acestui teritoriu rupt cândva din Moldova istorică.
Ministrul Culturii: "vreau să pot promova concepte puternice, solide care pot fi scalabile, aşa cum este brandul Bucovina, ca motoare de creştere economică şi socială", "scopul acestor politici publice este de a dezvolta conceptul de autentic".
Un exemplu mai vechi:
În 2015 s-au comemorat 100 de ani de la Bătălia de la Cârlibaba** drept "ceva pozitiv", cu participare diplomatico-militară poloneză şi a MAp"N" şi MC. Dar era vorba despre o victorie austro-ungară împotriva viitorului aliat rus de peste un an. Localitatea care urma să se reîntoarcă în statul român - atunci, neutru - fiind menţinută de ocupant (în 1915 au luptat acolo de partea Austro-Ungariei şi voluntari din Legiunile Poloneze, mulţi din "zona rusească a Poloniei" ***).
- - - - - - -
* pe timpul PSDragnea se numea "al Culturii şi Identităţii Naţionale" fără însă ca partea a doua să şi fie real acoperită; când au venit ăştia ("naţional"-liberalii), au scos-o - măcar ştim o treabă
** atunci Kirlibaba, localitate din "Bucovina", teritoriu ajuns prin cedare (de către otomani, 1774) sub influenţă germană catolică
*** Polonia era încă împărţită între cele două imperii şi ajunsese "ştearsă de pe hartă", deci polonezii din KuK Armee luptau de fapt pentru unul dintre hegemoni 
 
"N-a (re-)început treaba 'din' Ucraina"? Las că poate-ncepe 'din' Repmoldova. Semne, sunt. Trebuie rezolvată urgent Căţeaua (M)Aia. Lucrurile au ajuns la punctul în care niciuna dintre părţi nu mai poate da înapoi fără riscuri majore. 
 
Nu mai au muşterii
Şî echipe mobile
Cu poruncă-nverşunată
Dă la-mpărăţie
Umbl-acu' cu àcu'
După peizani
Pân cătune, pă la stâni,
Pân stufăriş, pân văgăuni 
 
Lock and load...
A cam trecut vremea palavrelor. 
 
Se încearcă destabilizarea Ciadului, statul aflat imediat la sudul Libiei. Care Libie - sanchi - "se normalizează" după războiul civil. "Cu sprijin internaţional". Numai că "sprijinul" a constat - până foarte recent, ba chiar şi acum dar mai discret - în susţinerea facţiunii pro-globaliste (GNU "pe vechi"). Noul GNU este o mascaradă, un compromis "preelectoral" şi mă întreb cât timp facţiunea naţionalistă (LNA) va mai participa la ea. Nu prea mult, se pare. Ciadul era şi este aliatul LNA, chiar dacă recent decedatul* său preşedinte era în anii '80 inamicul actualului şef al LNA, mareşalul Haftar (războiul ciadiano-libian).
 - - - - - - - 
* în luptă cu "gherile islamiste" care au apărut în zona de deşert pe frontiera libiano-ciadiană, în serviciul "unora" care nu văd cu ochi buni colaborarea Ciad-Libia (LNA). 
 
... vin muscalii de-a călare 
Şi noi (tot) nu vrem vaccinare.
 
PSD şi USR-PLUS deţin atuurile.
Dacă PSD bagă moţiune, ar putea fi şanse ca ea să fie votată chiar şi de unii din PnL. În ideea că "garda veche" ("ai lui LOrban") deţine încă controlul şi pot ei  întocmi viitoarele liste de candidaţi PnL. "În perspectiva anticipatelor". Desigur, poate mă hazardez suspectându-i de existenţa neuronilor şi a instinctului de conservare (politică). Altă premisă (falsă, aproape sigur) este că PSD n-ar acţiona în coordonare cu Ioh-anus şi cu USR-PLUS. Unicul contraargument ar fi înaintarea şi apoi votarea moţiunii, şi/sau respingerea de (minim) două ori a propunerii de premier emanată de Ioh-anus - cu sau fără acordul staffului actual al PnL (dacă nu trece moţiunea, eventual Cîţu demisionează el, "dintr-o convingere adâncă şi subită"). Adică indiferent de rezultatul final al votului, toţi pesediştii votează moţiunea şi resping premierii, pentru a se ajunge la anticipate. "Precum susţin că doresc" (n'aşa?!).
Atuul USR-PLUS? Că poate să iasă din majoritate, fie şi numai până la moţiune sau până la următorul vot de învestire: dar "ar amorsa reacţia".
 
Cred că "incidentul din Belarus"* nu-i (pe) direcţia principală, sau nu-i singurul în pregătire. Ar putea fi o diversiune care să devieze atenţia de la ceva mult mai important planificat chiar acum în Rusia sau chiar la Moscova.
- - - - - - -
* chiar dacă s-a arătat la Moscova prima dată, "tema echipei era pe Belarus", s-a încercat din greu să se indice direcţia asta 
 
PnL-ul "vechi" n-a muşcat momeala "LOrban-premier", pastila aruncată de USR-PLUS. Aparent, PnL "îl susţine pe Cîţu", dar reciproca nu-i valabilă. PnL-ul "vechi" a aruncat criza înapoi pe terenul conjuraţilor Cîţu - Ioh-anus - USR-PLUS. Reluarea manevrelor de către ultimii amintiţi devine mai costisitoare. 
 
El problemo: s-ar putea întâmpla doar dacă ambele părţi ar juca extrem de dur şi "conform propriilor principii". Deci Căţeaua (M)Aia ar "dizolva" parlamentul Repmoldova, conform propriilor intenţii declarate, acum având şi verde de la "C.C.md". Apoi, proprii acoliţi din parlament (46-47 din 101) "ar demisiona" sau s-ar considera "descărcaţi" din momentul apariţiei decretului prezidenţial (de dizolvare) în "monitor". Ceilalţi, majoritatea, ar continua activitatea - conform intenţiilor sugerate de Dodon - şi ar constata "existenţa unor locuri/mandate vacante", pentru care ar putea organiza alegeri parţiale anticipate în circumscripţii. Dacă partea cealaltă ar considera ca fiind ilegal/anticonstituţional demersul "parţialelor", n-ar trebui să participe. Dacă alegerile ar avea loc în aceste condiţii, "dodonii" ar depăşi 2/3 din parlament, şi s-ar întruni condiţia cvorumului minim pentru votarea suspendării/demiterii "preşedintelui" (M.S.). 
 
De ce Sistemul este deranjat de Şoşoacă (doar o parte din motive, şi sub rezerva că n-ar fi "un agent provocator", "o conservă"):
- vorbeşte pe şleau, să priceapă bizonu' 
- şi-i iese asta "natural", fără vulgarităţi
- e "femeie-bărbat", nu mironosiţă sclifosită
- are vizibilitate, ca parlamentar, şi uzează din plin de ea
- este credibilă, fără a depune efort
- a punctat chestiunea critică a promovării clişeului "bau-baul rusesc"
- (ca etapă pregătitoare a propagandei de război "pe Direcţia Est" - chiar dacă Ş. n-a spus-o direct aşa)
- a demascat clica impostorilor cocoţaţi la vârful AUR
- n-o prea "au la mână" decât cu nepurtarea botniţei şi... cam atât
 
În sondajele recente, procentele cumulate PSD+AUR ating ori chiar trec de 50%, deci o eventuală coaliţie postelectorală a celor două partide ar fi majoritară şi fără redistribuire, fără UDMR ori alte anexe minoritare "abonate". Şi totuşi, deşi PSD declară că "vrea anticipate", nu anunţă şi cu cine ar forma o majoritate. Nici AUR n-o face. 
 
Obi-Wan: "I have to admit that without the clones it would have not been a victory."
Yoda: "Victory. Victory you say? Master Obi-Wan, not victory. The shroud of the Dark Side has fallen, begun The Clone War has."
 
Alegeri anticipate acum ar însemna (re)intrarea AUR-ului deşoşocizat în parlament, ca şi perierea listelor PSD şi PnL de ultimii (semi-)naţionalişti de pe acolo. Ba poate chiar şi "recuperarea" facţiunii Ponta&Co. pe listele PSD şi a luzărilor eurobăsişti (PMP) pe listele PnL. Deci, întărirea taberei pro-Sistem globalist (sper că nimeni întreg la minte nu face vreo deosebire între PnL, PSD, UDMR şi USR-PLUS; cu AUR încă nu-i clar, dar deja a dat destule semnale negative...).
Iar sunt prinşi pe picior greşit naţionaliştii reali. 
 
Te pomeneşti că la o adică "ar trebui" să intervenim "alături de aliaţi" (unii, musulmani ) pentru a împiedica "ocuparea" Istanbulului Constantinopolului şi Strâmtorilor de către ruşi creştini ortodocşi...
#comingsoon 
 
Ce, i-aţi crezut când v-au spus că au evacuat chioşcarii "ilegalişti" de la metrou doar fiindcă erau... ilegali? De ce nu s-a umblat la hârtii, la contracte? (statul "încasa parţial" de pe urma lor, o parte bunicică luînd-o prin contract... "Rădoi"). Parţial, dar... încasa. Acu' - ioc!
Au nu cumva evacuările s-au făcut pentru creşterea spaţiului util din staţii? Care au dublu rol: şi acela de adăpost de masă "antiatomic" (antiaerian, mai exact). Acum câţiva ani, sub acoperirea "renovării staţiilor şi galeriilor", s-a umblat şi la sistemul de ventilaţie. Dar în cazul ăstuia nu s-a mai bătut toba, "s-a făcut şi gata" (dar trebuia cumva justificată trambalarea de meşteri şi de materiale). La unele staţii s-a deschis (finalizat) ori s-a săpat complet şi a doua cale de acces. "Pentru confortul călătorilor", dar... şi măsură de siguranţă când un acces este distrus... "cumva". Acum trambalarea pentru lărgirea spaţiului util este sub acoperirea "eliminării ilegalităţilor, a corupţiei".
Pregătiri pentru ceva despre care se ştie că va veni'
 
Reiau tema morţii suspecte a celor doi scafandri, la 500 de metri în largul Mării Negre (imediat la sud de portul Constanţa, la Eforie Nord). "La autopsie s-ar fi descoperit că cei doi ar fi murit, de fapt, prin asfixiere mecanică sau, mai exact, prin înec, ipoteza gazelor inhalate fiind eliminată". Deci Parchetul exclude "neglijenţa la umplerea buteliilor de aer". Ce ar rămâne? Cumva, un atac din partea unor scafandri de luptă care... "nu erau acolo"?! Şi care i-au eliminat ca să nu pălăvrăgească despre "ce ciudăţenii au văzut sub apă"? 
Dar ia staţi aşa. Povestea spune că scafandrii trebuiau să exploreze "în vederea lărgirii plajelor". Însă lărgiri de plajă - chiar acolo dar nu numai - au început prin 2015, au durat câteva luni şi plaja de la E.N. s-a adus la circa 100 de metri de la câţiva metri. Atunci dacă aveau treabă pe la 500 de metri, înseamnă că urmau lărgiri mult mai semnificative, de sute de metri. Nisipul adus era dragat mult în larg (kilometri), şi pompat prin conducte în amestec cu apă, nu era vorba de a vedea "unde se draghează".
Când vorbeşti de sute de metri de adâncime de plajă adăugaţi, astea sunt măsuri anti-desant maritim, nu "recondiţionarea Litoralului". 
 
Neclară - sau... foarte clară?! pentru iniţiaţi... - cauza morţii celor doi scafandri, la 500 de metri în largul Mării Negre, imediat la sud de Portul Constanţa ("victimele au fost aduse la mal în stop cardio-respirator și nu au mai putut fi salvate de echipajele medicale"). Parchetul exclude cauza vehiculată de presă ("pătrunderea de noxe de la motorul compresorului în aerul din butelii"): "la autopsie s-ar fi descoperit că cei doi ar fi murit, de fapt, prin asfixiere mecanică sau, mai exact, prin înec, ipoteza gazelor inhalate fiind eliminată".
Dar atunci, de ce au murit amândoi? Cumva, au văzut ce nu trebuia? Poate nu trebuiau să apuce să relateze întâlnirea lor neaşteptată cu nişte scafandri de luptă care... "nu erau acolo"?! Fie ei "amici" (combat divers) sau "inamici" (боевые пловцы). Lărgirea plajelor (motivul scufundării lor "exploratorii") permite un unghi de tragere mai bun asupra unor "pericole venite din larg, la debarcare", de pe malul înalt, cu faleză. Şi un timp mai mare pentru "pericole", până la "luarea contactului cu obiectivul".
Dacă aflăm că aveau pe corp "urme ciudate", şi/sau costumele sau furtunele de aer rupte, e clar.
 
Fierbere mare. Voci din PnL cer demiterea lui Voiculescu, altele din USR "îi declară război lui Cîţu".
De acord cu mătrăşirea "destinatarilor", nu însă şi cu "expeditorii" (complicii de până acum dintotdeauna...). Să nu ne trezim cu Ciuciucă premier, cu sau fără sprijin PSD. 
Aceeaşi manevră ca la mineriada din septembrie '91? Când a fost scos Roman "prin vocea străzii" - ca să nu se uzeze prematur, urma să mai fie folosit. Acum scopul fiind aducerea lui Ciuciucă: omul Licuriciului pentru "frontul de Est". 
 
"Scenariul oficial al Guvernului de la Londra care a speriat toți britanicii vaccinați cu o doză sau chiar două: 60-70% din morții valului trei vor fi din cei injectați." Parte a unui titlu de pe net (Active News, dar subiectul nu-i doar acolo).
Acum vin eu şi zic: dacă doi din trei morţi "vor fi" dintre cei vaccinaţi, iar procentul vaccinaţilor din Marea Britanie este de "60%"*, atunci riscul deceselor din rândul vaccinaţilor este cu 35% mai mare decât în rândul nevaccinaţilor
(din 10.000, avem proporţional 6000 de vaccinaţi, iar la o mortalitate de "2%", adică 200, ar fi 66 nevaccinaţi şi 134 vaccinaţi; iar 134/6000 faţă de 66/4000 este cu 35% mai mare**)
- - - - - - - 
* mai este până acolo, este procentul celor "compleţi" plus cei doar cu prima doză
** la 40% vaccinare cu două doze ("completă"), tot din 10.000 total şi "pe aceeaşi simulare", riscul este TRIPLU la vaccinaţi (134/4000=3x66/6000)
 
Obligativitatea vaccinării, inclusiv anti-covrig, văd că este promovată de "democraţii". La fel cum au scos iute-iute "vaccinurile"*, de parcă ştiau dinainte ce virus va scăpa "de la dictatura chinezească" **
Ori, acolo văd că nimeni nu formulează posibile obligativităţi de vaccinare, toate astea le auzim şi vedem doar la globalişti
"Da, ştiu": nu înţelegem noi bine, "democraţia". Da' şi când ne-om trezi, nu-i văd prea bine pe "democraţi"...
- - - - - - - 
* doar cu numele, chestiile alea sunt cu totul altceva, şi anume medicaţie experimentală (termenul soft) şi mijloc de exterminare lentă, în masă (termenul corect)
** a fost făcut să pară aşa (fiind plasat iniţial acolo dar apoi plasat rapid peste tot), chinezii având doar vina că au acceptat "colaborări ştiinţifice" cu pseudo-parteneri, care au premeditat "colaborarea" pentru ca povestea (ulterioară) să fie plauzibilă
 
Drulă (şi-)a băgat ranga. La propriu, în afacerile "semi-i"-legale ale clientelei PSD de la Metrou*, aparent intangibilă. Pssst! Pesedeilor, vine reforma peste voi şi-n teren şi-n buzunare, nu doar aia ciolacistă, de la partid. Gata vrăjeala, nu mai au niciunii nevoie de clientela abonată-pietrificată, care nu mai este relevantă electoral.
- - - - - - -
* nu "extind" asupra tuturor firmelor-chiriaşe şi asupra angajaţilor lor (o bună parte din chiria pe spaţiile statului, mergea-n buzunarele "sindicaliştilor" PSD... prin contract ); demult trebuia reglementată anomalia, dar în sala de judecată şi nu cu ranga, forţând uşile chioşcurilor 
 
Răpirea, la Chişinău, a unui (fost) judecător ucrainean, "Nikolai Ciaus" (Микола Чаус) şi trecerea (?) lui peste graniţă în Ucraina, arată că în Repmoldova sunt deja desfăşuraţi operatives gen SEAL / Spetsnaz, că asta-i o operaţiune-provocare şi că o parte din structurile de forţă MD au fost penetrate sau chiar basculate. Doar prima operaţiune dintr-o serie care nu se va lăsa prea mult aşteptată. Ciaus/Чаус solicitase azil politic, fiind urmărit penal în Ucraina.
De văzut dacă şi cum va fi scos la iveală "dincolo", în viaţă, şi ce va urma în relaţiile oficiale MD-UA. Cazul pare "minor" dar este MAJOR. 
 
S-au urnit mijloace juridice împotriva AUR, chiar dacă - deocamdată - par doar contra unui parlamentar AUR (Lavric). AUR face nişte mişcări ciudate, pare pe telecomandă. Anumite lucruri pot fi spuse şi altfel*, nu este nevoie de membri proeminenţi la microfon şi de "neconformări" la legi absurde-dar-în-vigoare.
Doar dacă nu te autoprogramezi la disoluţie, cum a fost treaba cu PP-DD (în afară de grupul mic din jurul lui "DDD", restul au fost implanturi programate).
- - - - - - -
* de exemplu, #quasarii  ;-) 
 
Faceţi provizii. Pentru minim trei luni.
ACUM! 
 
Este exact invers.
"Creştin-democraţia" (partidul La Democrazia Cristiana, acum "familia politică" numită PPE) susţine că a apărut la sfârşitul anilor '40 - începutul anilor '50 "ca reacţie la popularitatea în creştere a comuniştilor, în Vest" (a stângii radicale), intraţi în legalitate după război. În Italia, unde s-a lansat, comuniştii erau unul dintre partidele guvernamentale, iar DC apare cu sprijinul Vaticanului şi al unor cercuri "conservatoare". Ar fi fost "o şmecherie" a lor, "de a-i imita pe comunişti spre a le deturna electoratul", atunci în creştere. Reţeta implică cedări ideologice care nu s-au limitat doar la adoptarea tezei economiei sociale de piaţă.
Privind retrospectiv, creştin-democraţia a fost poarta prin care s-au introdus în tabăra conservatoare microbii: idei, persoane şi comportamente neconservatoare, progresiste. Exact inversul scopului declarat (ulterior). Conservatorii autentici de atunci erau intimidaţi şi marginalizaţi drept "colaboraţionişti" (cu fasciştii, naziştii, militariştii...), sau ca "instigatori la (crime de) război", ba chiar şi executaţi (precum, în Franţa... scriitori şi filozofi "pro-Vichy"). Sub patronajul Papalităţii şi la ordine precise de la Ocultă, s-a creat falsul conservatorism, care a rezistat sub forma asta şi sub nume fals până prin anii '90: pepeiştii. Sau "neoconii europeni".
- - - - - - -
* era chiar firească implicarea statului în economie, pe fondul dezastrului lăsat de război, fiind singurul care putea mobiliza rapid resurse în direcţii necesare dar care nu aduceau imediat profit
 
Pesedeul euroreformat ar urma să bage moţiune de cenzură, după care ar urma instalarea lui Ciuciucă (gen. "rez."). Conform "planului lui Ioh-anus"*, devoalat de Gelu Vişan. Va fi la vedere un blat jegos, amplificat şi de previzibila paralizie a peneleului, care deşi nu va veni "el" ** cu propunerea Ciuciucă, îl va lăsa să rămână membru al partidului la momentul consultării şi votului de învestire, ca... "premier liberal". *** Cu "sprijin larg" în parlament dar nu şi la fel în propriul partid, unde ar fi trebuit să fie zero din momentul insubordonării ("nu tu eşti propunerea noastră!") şi intrării în mascarada procedurală.
- - - - - - - 
* care nu-i de capul lui: Ciuciucă era demult planificat de Licurici - omul lui pregătit în RO "pentru frontul de Est" 
** asta, dacă ăia din facţiunea LOrban mai au încă... ceva ; Ciuciucă va fi cel anunţat de Ioh-anus, deşi n-ar figura ca propunere iniţială de la vreun partid (poate cel mult... USR?) 
*** tactică păguboasă: "să nu dăm semnal electoratului nostru că suntem pe contre cu Iohannis" - ăia care au văzut deja şi nu le convine, nu mai sunt "ai lor" ci ai lui Iohannis, iar alţii noi nu vor veni... datorită tacticii pomenite mai-nainte
 
Debarcarea cîţului în urma pretextului nemulţumirii stradale brusc-accentuate* poate duce la instalarea lui Ciucă-Buflea (gen. "rez."), în contextul bubuielii care stă să-nceapă în Donbas-Ucraina-Crimeea... &maybe more. Era mai demult planificat Ciucă, dar s-a jucat altă piesă - "negocierile coaliţiei" - iar acum nu mai este timp până la congresul PnL, poate dinadins amânat de LOrban "pentru 2022" (deocamdată, amânarea-i la nivel de zvon).
- - - - - - -  
* (cam) brusc, a început să se vorbească despre "100.000" şi despre "marele miting"; dar cum bine ziceau unii: ar trebui să aibă loc lângă Cotroceni! poate-i zvon defetist, dar ar fi bine ca cei din stradă să ştie bine ce vor 
 
S-a semnalat la anumite măşti existenţa unor "paraziţi", pe partea care vine în contact direct cu faţa ("prin puf"). La lupă, sau la microscop. Din ce se vedea la televizor şi pe net, ca nişte fibre* în formă de "viermi" foarte vizibile pe fondul alb prin culoarea lor închisă, şi care se mişcau lent, haotic. Poate fi şi înscenare. CGI (Computer Generated Images), sau plasate fibre "cu memorie" care reacţionează la umiditate şi/sau căldură, schimbându-şi forma. Dar ar putea fi şi fibre tip morgellons (căutaţi termenul pe net!), cu existenţă şi origini controversate, şi care sunt atribuite unor tehnologii secrete alien sau guvernamentale.
Ei, cum se va specula această informaţie? Fie ea reală sau nu. Cum de n-au descoperit "paraziţii" instituţii guvernamentale, ci "amatori curioşi"? Ce va urma? Se va afirma cumva ca măştile acelea "veneau din China" şi deci se va arunca vina acolo? Dar vina veghetorilor cu atribuţii legale explicit precizate, nu ar exista?
- - - - - - - 
* ca şi în cazul fibrelor tip morgellons, mai demult semnalate, par organisme vii dar nesegmentate (ca la viermi, de exemplu), ci "dintr-o bucată".
 
"- Schön sie, Redl. Der Kaiser Walz ist ausgetanzt. Es kommt der krieg."
Replică din filmul Colonelul Redl, arhiducele Franz Ferdinand von Habsburg către colonel. I-o spune direct, din primele momente când îl numeşte şef al Evidenzbureau, contraspionajul de pe lângă Marele Stat Major austro-ungar. Era încă 1912-1913, şi... "cine-ar fi crezut?"
(Oberst Redl /Redl ezredes, 1985, regia István Szabó)
 
Mulţi dintre cei din stradă* o ţin langa că "(noi) nu suntem partide !"**, nu vor asocierea protestelor cu vreun partid dar... vor soluţii.
Nevăzându-le la "partide", dumnealor le-ar rămâne - în afară de bovarizare şi defilare stradală - rivuluţia, sau acţiunea directă (în diverse stiluri, de la bum-bum la pac-pac, sau tarte cu frişcă-n feţele politicacilor). În stilul în care ar vrea să continue, merg înspre un fel de Alianţa Civică 2, reiau greşeli clasice înşirate pe mai bine de un deceniu, începând din 1990.
- - - - - - -  
* cei de bună-credinţă, desigur, nu cei trimişi acolo cu treabă, să-i ţină încurcaţi 
** exact aşa suna obsesiv o scandare la majoritatea mitingurilor, mai ales "în primii ani"; bun, "cu partide": dintre cele acum-parlamentare, abia de s-ar califica AUR - cam subţire, deocamdată...
 
Boarfa asta a lui Gelu Voican Voiculescu (38 vs. 80 - luată cu acte)...
G. Arsene / "În Prima Linie", blog pe care-l scot din blogroll după doar două zile. După ce apar în succesiune titluri jegoase precum "Greva pentru drepturi de la metrou, o fentă ordinară", "Șoșoacă are agenda făcută de Cotroceni? Laura Vicol și Gelu Vișan, afirmații tulburătoare" şi "Protestul imbecililor" (recentele proteste anti-mască şi anti-vaccin). 
Mda, G. Vişan-Vaccin pe care l-am scos mai demult (ca şi pe Cristoiu-Vaccin şi Ciutacu-Vaccin), şi L. Vicol acum-la-PSD, care mimase antisistemu' la făcătura PFN şi care pute de la distanţă a agent infiltrat.
G. Arsene (care mimează pro-putinismul) încă mai bântuie pe la Sputnik, alături de alţi vopsiţi precum  Ţene (consilier al lui Boc-PPE, la Cluj), Herzog (separatist bănăţeano-ardelean) şi bine-încoţopenitul Dragoş Dumitriu ("ex-PRM"). Vor mai rezista mult acolo, otrăvurile? 
 
Arahat:
- puşcărie
- retragerea cetăţeniei
- expulzare
Nimic mai puţin de atât!
 
Lătrăii Soros, detaşaţi de la catedră la "munca de jos". Baconschi, S. Ioniţă, Tolontan, Rogozanu, V. Nicolae, P. Barbu, P. de Hillerin, Ernu... (mă aştept să apară şi Voinescu-Cotoi, deocamdată ţine capul la cutie). Toţi ăştia scriu editoriale la Libertatea (trustul Ringier). Rogozanu ce mai ar fi de citit - pe lângă şopârle mai le zice şi bine, şi nu neapărat "dinspre stânga". Au fost detaşaţi spre a aborda şi un altfel de public, cel care nu citeşte Dilema, 22 sau Contributors. "Gulerele albastre" / rednecşii, "coafezele", seminţarii, tarabagiii, pensionarii: periferia, nevotantă de PnL-USR. Ziarul-almanah, până acum căutat pentru chestii uşurele - gossip & trivia (ba... şi câte-o ţâţă sau bucă, deh) - devine vehicul pentru tezele critice pe care Sistemul le vrea diseminate şi însuşite. La fel ca Adevărul, care era citit de "pensionarii FSN-PDSR" în anii '90 iar acum este goarnă a "democraţiei liberale".
 
Textul "de ameninţare" invocat de Maia Morgenstern are o construcţie tipic anglofonă (expresiile, formulările), încât pare tradus pe grabă în română cu o minimă adaptare. Nu mai insist, doar atât: nu cred că "psihopatului" (parcă "s-au descoperit" doi) îi mergea mintea în acel stil.
Maia Morgenstern, 2009, campania electorală prezidenţială. Făcea parte din grupul de susţinere al candidatului Mircea Geoană (PSD), surprinzând atunci neplăcut haştagii avant la lettre, care "ştiau" că Geoană "fusese în Rusia, cu treabă". Ăsta era narativul. Peste ani, îl vedem adjunctul secretarului general al NATO, deci atunci a operat o dezinformare. Ca şi acum, cu "ameninţarea". 
 
A trecut anul de la moartea lui Paul Goma ("de COVID"*) şi Primăria Bucureştiului** nu a redenumit o stradă cu numele său. Nici nu s-a auzit de vreun demers în acest sens (alo! AUR, mai eşti pe-aici?). Ehe, ce bun era Goma-disidentul, de-l pomenea (pe merit!) Radio Europa Liberă. Însă, asta până când a devenit "Goma-antisemitul"***, după ce intrase mai adânc în nişte treburi ("Săptămâna Roşie sau Basarabia şi evreii", etc.). Tot asta o fi şi "explicaţia" ignorării, vizibilă şi la Institutul Cultural "Român" (doar o singură menţionare, pe scurt, la momentul morţii).
- - - - - - - 
* foarte suspecte internarea pentru altceva şi "diagnosticul medico-legal", urmate de incinerare (care elimină orice autopsie)
** nici Firea/PSD, ce să mai zic de PnL-USR; dar nici primăria Chişinăului (Goma, născut în Basarabia, obţinuse cetăţenie MD; în Franţa era apatrid, refuzase cetăţenia, iar RSR i-o retrăsese pe "prima")
*** notorie, fatwa emisă de Monica Lovinescu: "Îmi pare rău că l-am cunoscut !"; Goma îi preţuia pe soţii "Lovinescu" (crypto-evrei), pe care-i numea, afectuos, "Monicii" 
 
La Alifie News*, un apucat scârlionţat şi cu privirea fixă - evident, propagandist haştag - a monologat 2-3 minute relativizând miştocărind incidentul recent, cu vandalizarea prin graffiti a bisericii ortodoxe de lemn din parcul IOR/Alexandru Ioan Cuza.
Că "dacă erau pro-LGBTQ, doar nu se şi semnau" - deci "au făcut-o alţii ca să pară că autorii sunt leghebete", sau... "au făcut-o nişte cretini". 
Dar ia să fi apărut mesaje "neadecvate" pe pereţii vreunei sinagogi, ce ditamai tărăboiul ieşea. Ia să fi îndrăznit atunci cineva să presupună că autorii "au acţionat cu scop invers", te pomeneşti că-l căutau cu citaţie.
- - - - - - -
* Aleph News, oficină media (TV) cu capital jid... ăăă... israelian
#quasarii 
#kosher control 
 
Întrebări-încuietoare care trebuie adresate public USR:
- care este abordarea USR faţă de agricultorul român mic şi mediu?
- în general, cam care este mesajul USR "la sate"?
- care sunt, după părerea USR, patrioţii români, în decursul istoriei?
- şi mai specific: care sunt cei "din interbelic" (1919-1941)?
- consideră că România trebuie să fie un stat "industrializat"?
- să specifice 2-3 situaţii concrete în care au intervenit (chiar şi ca partid guvernamental) pentru salvarea unor industrii sau întreprinderi româneşti 
 
Dacă nu era componenta aia care clar umblă la partea genetică, mai c-aş fi crezut că insistenţa cu care Ei vor să-şi impună doar "vaccinurile" din lista lor, s-ar explica prin "croirea" lor mai degrabă contra carcalacului nou cu care urmează să se dea. Încă-necunoscut (cică...) de tabăra adversă: statele antiglobaliste (care sunt bine-ştiute, terminaţi naibii cu întrebările astea!). Dar cunoscut dinainte de creatorii comuni, ai lui şi ai "vaccinurilor". Mă nedumereşte totuşi procentul mare de vaccinaţi dintre ai lor. Şi niciun efort de a-i răzgândi! Oare esenţialii-esenţiali (pentru Sistem) sunt doar pseudo-vaccinaţi cu "apă chioară", iar pe grosul/restul burtăverzimii a picat ditamai măgăreaţa? Că ce să-i faci, mai intervine şi o altfel de selecţie. Darwinistă. 
 
Media-sistem l-a descris pe teroristul din Boulder (SUA, Colorado) care a împuşcat mortal zece persoane, ca fiind "un bărbat alb". Şi, desigur, genul gun nut. După puţin timp aflăm şi numele... albului: "Ahmad Imawannajihad" (real: Ahmad Al Aliwi Alissa, 21 de ani dar fiind gras şi bărbos pare mai în etate). Simpatizant al ISIS. Ehem-ehem, let's not jump to conclusions. Fratele său mai mare îl descrie ca "instabil psihic, paranoic", şi asta din cauza "bullying-ului din liceu", când era şicanat în mod agresiv "din cauza religiei sale islamice". Nu ştiu dacă deţinea legal AR-15 cu care a tras, dar de la verificarea psihologică prealabilă "la permis" şi până la restricţiile overall anti-gun cerute de Bideu şi de Democraţi e cale lungă, şi o agendă periculoasă. 
 
A început "metamorfoza" (pre/schimbarea unor aleşi). La Senat a trecut o lege care răstoarnă interdicţia introdusă în 2020 de PSD (încă PSDragnea?*) faţă de vânzarea firmelor de stat "pă covrig" (şi... p-un covrig). Mda, "acum au ăia majoritate". Numai că porcăria a trecut cu 76 de voturi pentru, 51 contra şi nicio abţinere. Adică un total de 127 de voturi, în condiţiile în care la alte legi din aceeaşi zi totalul se învârtea în jurul cifrei de 115 (faţă de un maxim de 136, la prezenţă 100%). Deci a fost mobilizare pentru această lege. Chiar dacă de la PnL, USR şi UDMR veneau toţi, ar fi scos - teoretic - un maxim de 75 de voturi. Dar s-au mai adăugat şi altele** (nu numai unul, "al 76-lea"): absenţele n-au fost "asimetrice" - sunt trădători şi în zona PSD-AUR.
- - - - - - - 
* nuu, a fost băgată la mişto: ştiau că nu va urma să producă efecte, ştiau că vor sprijini la învestire guvernele PPE-Iohannis, şi ştiau că se stabilise ca alegerile să iasă aşa 
** n-am reuşit să-i identific după lista de vot, de la o vreme este aproape imposibil pe paginile camerelor parlamentului
 
Câteva zeci de activişti ANTIFA, unii cu biciclete, se aşezaseră de-a curmezişul drumului. Încercând "să oprească" puhoiul anti-vaccin şi anti-lockdown aflat în marş, care se apropia.* Cu greu i-a convins poliţia să renunţe şi să se dea la o parte, spre binele lor. Iată deci un ONG "antisistem" în postura - chiar şi wannabe, dar evidentă - de forţă auxiliară a Sistemului. Şi este doar unul din exemplele în care se vede agenda comună.
- - - - - - -  
* în Germania; la noi nu-i nevoie să se dea de gol prin "intervenţii", procentul idioţilor e destul de mare încât să rezulte o autosabotare 
 
"[Ce-i cu] slăbiciunea voit-afişată a lui Biden" - traducere aproximativă din engleză a unui titlu de ştire nedeschisă, pe care am găsit-o undeva pe net. Având în fundal poza unui Biden "în descompunere". Am căutat s-o regăsesc, dar fără succes. Nici nu ştiu dacă face referire sau este ulterioară triplei căderi/împiedicări a lui Biden, pe scara avionului prezidenţial. Dar cu titlul în minte şi revăzând scena căderilor, mi-am zis că este ceva produs într-un loc de maximă vizibilitate, în mod repetat, şi fără vreun pericol iminent (având loc la urcare, nu la coborâre*). Şi că se vrea inducerea imaginii unui stat "condus - iată! - de un bătrânel", şi extinderea asupra acestui stat a unei imagini inofensive, "de fragilitate". Mesajul nu se adresează planificatorilor politico-militari adverşi (gen "Ставка"), ci publicului. Spre a-l adormi, să nu (pre)vadă adevăratele mişcări.
- - - - - - - 
* de-ar fi şi la coborâre dar fără dat de-a berbeleacu' şi cu moşu' scăpat fără fracturi, ar fi proba clară a făcăturii 
 
Problema Dodon*.
Omul "numit de el" premier ("ex-Chicu") se pregăteşte de lansarea unui partid pro-european, de centru-dreapta. 
Omul "numit de el" candidat de premier (Durleşteanu) renunţă brusc printr-un comunicat emis tocmai în timp ce Dodon îl (sau mai bine zis "o") prezenta oficial drept propunerea majorităţii parlamentare, lu' Căţeaua (M)Aia. Iar între timp trimite bezele de la Londra, unde s-a retras cu tot cu familia. Şi se ştia dinaintea desemnării că deţine acolo două apartamente.
Omul "numit de el" procuror general (Stoianoglo) cere ridicarea imunităţii a doi deputaţi exact din majoritatea Şor-Dodon, de 53/100 (ambii, de la Şor; probabil că mai sunt alte scheme cu alţi 1-2 şi gata cu majoritatea). Deşi sunt şi alţii din partea cealaltă, cu ditamai musca pe căciulă (Furtul Miliardului). Dodon zice acum că toate astea au fost "operaţiuni speciale", dar vorba personajului Bonifaciu Cozianu (din "Cronica de familie" de Petru Dumitriu): "Monsieur, il est des malheurs qu'il ne faut pas avoir".
 - - - - - - -  
* I.V. Stalin: "Orice problemă are un nume şi un prenume. Dispare omul - dispare problema." 
 
Persoana care a provocat incidentul din studioul Antena 1 a acţionat în incinta unui "parc industrial", prevăzut - nu doar teoretic - cu pază, control la intrare şi camere de supraveghere. Parc "de fiţe" (cică...) dar unde era o rulotă "părăsită", cu un posibil rol în logistica acţiunii. Individa a intrat la fix pe unde trebuia (uşa "neglijată"), când trebuia (la începutul acelei emisiuni), şi s-a dus direct către aşa-zisa "ţintă", moderatoarea. Dar nu aceea era ţinta. "Discursul" urlat de nebuna venită de la Iaşi avea doar rolul de a credibiliza varianta. Dacă era "ceva personal", mult mai simplu era s-o pândească pe moderatoare la domiciliu. Este? S-a acreditat teza nebuniei, ca - probabil - protagonista să nu mai ajungă în anchetă penală şi sală de judecată, să mai se afle cine ştie ce lucru "neconvenabil". Rămâne întrebarea: "Cine este destinatarul mesajului ?" 
 
Mai că-i dau dreptate (doar aici !) lu' Mirel Curea-Vaccin:
"Dacă îl mai vedeți și că atunci când zice de minuni, face cu ochii, cu mâinile, cu capul, cu umerii și cu toate alea, în toate axele xyz simultan, și în toate cele trei planuri de rotație concomitent, ca un giroscop cu trei grade de libertate scăpat pe scări, dublați viteza. 
Dacă la asta se adaugă și „am rezolvat 1000”, la minutul 1, am rezolvat 10.000, la minutul 2, am rezolvat zeci de mii, la minutul 3 și am rezolvat 50.000, la minutul 4, băgați turbo!"
E vorba despre "doctoriţa tratament alternativ anti-COVID", recent mediatizată. Când i-am auzit numele, am realizat că o ştiu din online de vreun deceniu, ca "băsistă".* Iar acum auzind că poveştile (relatările...) ei nu sunt tocmai one hundred percent consistent**, vizionându-i fără sonor mimica studiat-agitată şi întâlnind şi "(psih)analiza" interesată a lui Curea-Vaccin, adaug propria concluzie: persoana a fost instruită să compromită prin contaminare*** mişcarea antivaccin, o trădează atât antecedentele pro-Sistem cât şi precaritatea poveştii.
- - - - - - -
* denumire improprie, mai corect ar fi (fost) "pă Sistem"
** acuzaţii de la Colegiul Medicilor, partea cu cifre 
*** "un fel de Oana Lovin" cu un nivel mai mare de calificare 
 
AUR persistă în schizoidia politică, pretinzând că ar combate globalismul în România, dar acţionând în favoarea forţelor globaliste "alocate" pentru Repmoldova. Care se screm în mini-acţiuni tip regime change, mascate când drept unionism, când drept anticorupţie.
George Simion, ştiind bine că are interdicţie la intrarea acolo până în 2023, a încercat totuşi. Declarând "mă aşteaptă fraţii, la Prut". Fraţi întru Lumină, mai degrabă (ehem-ehem...). Media MD sponsorizată extern aproape l-a ignorat, media RO haştag a preferat să-l arate ca încălcând legea ("funcţionarul MD de la frontieră i-a cerut să respecte legea"). AUR devine partid de nişă. 
 
"Lidera protestatarilor în greva foamei", titrează România TV pe burtieră.
Este vorba despre Oana Lovin. Pâi dacă mui... erea asta, videochatista asta este prezentată - şi chiar mai rău - şi considerată, percepută drept... lider, atunci este clar că Mişcarea este puternic infiltrată şi expusă compromiterii prin asemenea "exponenţi", fie chiar şi autoerijaţi.
You've been played, folks...
LUAŢI, BĂ, BOARFA LA ŞUTURI ŞI SCOATEŢI-O DINTRE VOI! Sau pentru ce dracu' credeţi c-o fi pe-acolo?! 
 
Carmen Avram*, printre votanţii pro din "parlamentul european", la declararea UE ca "teritoriu al libertăţii LGBTQ".
 - - - - - - -
* boarfa asta ofilită zice-se c-ar fi din neamul lui (Avram şi) Abraham ; altminteri, mimează aproape perfect "susţinerea agricultorului român în UE", are deprinsă şcoală grea pe lângă Varan

Nu doar "cu Învierea, iar". Noul val de propagandă şi de restricţii ("ora 22:00") mai are un scop: "stimularea" fraierilor să se vaccineze. Fiindcă prevăd că după un maxim de vreo trei milioane, nu se vor mai găsi prea mulţi amatori. Iată aproape trei luni trecute şi totalul (care au primit ambele doze) nu cred că a depăşit un milion.

Mirel Curea-Vaccin, propagandistu' Big Pharma, a luat covrig după ce a făcut rapelul (a doua doză de vaccin). Deci după momentul când era considerat ca "fiind protejat".
Acum recunoaşte: "Te poți îmbolnăvi și dacă ai făcut vaccinul complet. Vaccinul NU IMUNIZEAZĂ și, mai grav, crează o falsă siguranță dar și un pericol real pentru cei din jur care se pot infecta cu virusul chiar de la o persoană vaccinată, care se crede sigură, dar poate fi deja bolnavă sau /și ASIMPTOMATICĂ. Concluzia cred că o poate trage oricine".
Concluzia este că tot necredibil rămâne - spune abia acum un adevăr, spre a-i fi crezute viitoarele minciuni. E destul să ştii că mănâncă (şi) din preajma lui Andronic-EvZ (achitatul din Dosarul Udrea şi unul dintre emisarii Sistemului către Ghiţă-Belgrad - ca şi Burci şi Guşă) ca să-ţi dai seama ce-i cu el.

Dar era clar cu UDMR încă din 2019, de nu chiar încă şi mai devreme. Péter Eckstein-Kovács, sorosist notoriu care a plecat cu scandal din UDMR şi despre care se şopteşte că n-ar fi tocmai ungur, revine "pe surse" (acum, 2021) ca propunere UDMR de Avocat al Poporului. Ce nu-i clar: de ce mai există contacte între acest UDMR şi Viktor Orbán? Iar dacă ele există (şi există!) - de ce mai avem iluzii în legătură cu Orbán?
„Dan Barna mi-a zis acest lucru la telefon când am discutat cu el și mi-a zis că aceasta este propunerea lor și ce cred eu despre această propunere. Am spus că o vom susține. Asta este poziția noastră. Eckstein a fost un ministru bun, a fost un candidat la Primărie extraordinar, a fost un consilier bun pentru Băsescu, va fi și un Ombudsman bun, va avea voturile noastre. Restul nu contează, criticile. Îl vom susține, bineînțeles”, a afirmat Kelemen. 
(ştire din mai 2019, când trebuia ales "urmaşul lui Ciorbea")

Ludovic Orban, jigodia utilă. Măcar acum.
Diverse filiale PnL îşi exprimă "în unanimitate" susţinerea pentru actualul lider al partidului (Orban! cel puţin "în acte"...), în perspectiva congresului. Ceea ce arată că acolo va fi o luptă dură, fără menajamente, între "echipa USL" şi "echipa PDL-Iohannis" din partid. Se va forţa foarte probabil nota, încercându-se introducerea chiar cu drept de vot a unei delegaţii PMP, "că tot va fi fuziune". Cum ar veni, suplimentarea facţiunii PDL, "anticipat".
Cu Orban reconfirmat, Ioh-anus va fi (cel puţin teoretic) lăsat departe de butoanele partidului, chiar şi imagologic dacă nu neapărat şi real (lumea va zice, multă vreme: "Na, că de data asta nu-i mai iese!"). Partid care s-ar putea scinda - în orice caz, i s-ar amplifica disfuncţionalităţile. Ei, aici este util Orban, cum ziceam.

Dacă se adevereşte, EuroBăse s-ar putea reuni cu... PDL-ul*, cel căruia cu nişte ani în urmă îi spusese "Adio!". Pâi, da: se apropie congresul PMP, care ar pregăti fuziunea cu PnL (probabil va fi aprobată printr-o rezoluţie). Europarlamentarul PMP/PPE se va ("cam"?) transforma în europarlamentar PnL/PPE. Rămâne de văzut dacă declicul fuziunii este stimulat de condamnările Udrei şi Băseascăi, dacă ele sunt un mijloc de presiune. Sistemul adună pe făraş firimiturile "<5%", Ponta se întoarce şi el lângă (sau în) PSD-ul euroreformat. Iar de finalizarea fuziunii PMP-PnL ar putea fi condiţionată condamnarea doar cu suspendare în a doua instanţă (că de achitare nu mai poate fi vorba).
- - - - - - -
* care, evident, este acum (în) PnL, pe care-l controlează în mare parte

De ce a fost adus la putere în 2015 guvernul Cioloş, de către Iohannis şi PSD: pentru a se ridica USR(-PLUS). Era greu altfel, ca partidul să treacă pragul de 5% în 2016 trebuia ăla să apară des la televizor şi nu oricum, ci să fie "văzut în capu' trebii". Altfel bula era mai greu de umflat cu pompa doar cu "ştiţi... am fost şi eu pe la Bruxel...". Doar intuisem vag, dar recent am găsit şi explicaţia asta pe net.

Şapte gloanţe "neletale" din cauciuc (de shotgun, deci "letale dacă ţi le trage în cap") şi două letale (de Glock, 9 mm) au fost scoase din criminalul de la Oneşti, încă în viaţă. Alte urme de gloanţe ar fi fost semnalate pe unul dintre cadavre, probabil mai sunt şi alte urme de gloanţe prin apartament, "rateuri".
Întrebarea mea este: "de câte focuri este nevoie pentru oprirea unui infractor periculos?" Nu ţin scuzele gen "a trebuit tras mai mult fiindcă nu se putea intra, uşa era spartă dar şi blocată", când aveai loc de tragere din balconul vecin, de la doar câţiva metri. Iar şapte gloanţe de shotgun înseamnă că ori s-a tras din două, ori dintr-unul toată-magazia-şi-ceva (la "6+1"), ori aproape toată (la "8+1"). Cifrele astea arată ceva...

(Cazul ostaticilor înjunghiaţi, de la Oneşti). 
În afară de cazul că cel cu cuţitul are o forţă fizică deosebită şi "împinge în cuţit" chiar ţinut de mână/mâini, în general pentru înjunghiere el are nevoie de "alonjă", adică de un spaţiu cât de cât până la punctul de impact, "pentru acceleraţie". NU trebuie să i se permită acest spaţiu - sari pe el, "îl iei în braţe şi cazi cu el". Vezi pe urmă ce şi cum, dar deja ai mai micşorat riscurile şi ai mai echilibrat "meciul". Câteva tăieturi rezultate din luptă corp la corp pot fi acceptate ca preţ mai mic faţă de una sau mai multe lovituri fatale, de înjunghiere. De folosit loviturile cu capul, în condiţiile în care mâinile blochează braţul cu cuţitul şi nu mai pot fi utile şi în alt mod. La fel, loviturile de aproape cu cotul sau cu genunchiul.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(martie-aprilie 2021)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: