22 ianuarie 2021

AUR-ul începe să prindă o patină dubioasă. Se mai întâmplă, dacă-i doar ghiul 14K şi nu lingou 24K / 99,9% sau platină...


(sau poate a fost de la început doar un gablonţ, iar noi n-am remarcat, fiind în negare?!)

Deja un MARE semn de întrebare privind adevăratele intenţii ale partidului AUR.

Preşedintele AUR, George Simion, a înscris partidul în acelaşi grup politic în care intrase Macoveica, şi vopsitul Rebega (temporar), şi în care este acum popa ("greco"-)catolic Terheş. Partidul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR / AECR).

S-a deplasat în Polonia, la licuricizaţi, de unde a declarat:
"Polonezii, prin partidele de guvernare conservatoare, dar și prin istoria comună pe care o au cu românii, prin interesele actuale pe care le au în regiune și prin viitorul pe care ni-l dorim să fie comun, trebuie să fie aliații strategici ai României în zonă."
A declara ("în această cheie") ca fiind "comune" interesele, şi bălmăjind despre aşa-zise "alianţe strategice" în care nu crede în mod real nimeni întreg la cap, care au fost moşmondite de la mii de kilometri depărtare pentru interese locale dar... acelea de acolo, înseamnă a regurgita aceeaşi propagandă scârboasă a Licuriciului. A globaliştilor, a Vaticanului: de prin secolul XVI, Polonia a devenit bază de atac (prin catolicism) împotriva ortodocşilor estici, şi mai ales împotriva ortodocşilor ruşi. Sub diferite pretexte. Când "n-a mai fost Polonia", atacul s-a dus în continuare prin austrieci şi germani - "Ucraina" este invenţia lor, pe fundaţia "uniatismului". La fel, şi "Bucovina" (ce imbecili, nord-moldovenii RO care afirmă "io-s bucovinean, nu moldovean": în mod inconştient, propagă şi perpetuează atacul anti-identitar).

Tot George Simion, acum o lună
"Noi suntem pro-europeni, suntem euro-realiști." 
Da, începeam să înţeleg: sunteţi europlastici.

Vedem "schimbarea" de la Washington, iar vasalii de pe aici nu par a-şi reformula atitudinile, opţiunile, priorităţile, strategiile. Băă! "Conservatorilor"! Voi deci aveţi în continuare ceva comun şi strategic inclusiv cu Administraţia Bideu, dar atunci... nu mai sunteţi conservatori. (Eu unul am devenit sceptic în privinţa trumpismului, pe care l-am asociat destul de repede cu beneficiarii reali: cu Make Israel Great Again şi cu Big Business-ul, şi nicidecum cu conservatorismul: trumpismul este o erezie de-a conservatorismului - un fel de "uniaţie" care îl subminează precum uniaţia inventată de Vatican subminează ortodoxia).

AUR ar fi însă o alternativă de guvernare mai bună decât cea actuală, şi chiar peste ce-doar-enunţa PSDragnea "dar n-a mai apucat" (cică...). Numai să fim realişti şi să recunoaştem: NU, AUR nu-i "partidul ăla naţionalist" pe care-l dorim. Ar putea fi ceva bun doar pe nişa dreptei europlastice însă DOAR dacă nu va face jocurile Licuriciului sub masca (pseudo- ?)contrelor cu Uia.

În ce mă priveşte, nu pot să mă mint şi afirm "aici, acum": la mine, cota de încredere a AUR-ului a coborât brusc în urma acestui eveniment de la 80% la momentul alegerilor, la sub 50%. Şi nu cred că îşi va opri coborârea. În buna tradiţie a politicii RO, mă aştept la alte strâmbe... aurii. Dar, cu toate acestea, acum aş vota doar cu AUR dacă ar fi alegeri anticipate. Dintre partidele acum existente. Mai încolo, n-aş putea garanta nimic - "fie aurul va cocli, fie un soare nou se va ivi".

Mi-e tot mai greu să cred că AUR va pune România mai înainte de "Europa" sau de "aliaţii strategici" (ca întreg, nu doar "voci de la AUR", fie ele cât de reprezentative). De fapt, trebuie să recunosc deja: nu mai este doar feeling - după ce-am aflat ştirea, a devenit certitudine.

12 comentarii :

Gabriel spunea...

Foarte corect. Povestea cu alianța româno-polonă e doar un episod din serialul Intermarium, produs de licurici pe un scenariu de Brzezinski printre alții.
Ce să caute un naționalist român la remorca unor nostalgii imperiale ale altora, ajunși din imperiu mici de tot - că Intermariumul e în esență visul reconstituirii defunctei uniuni polono-lituaniene, la care polonezii speră să ajungă speculând conflictul ruso-american.
E o prostie, o fantasmă care leagă țări fără nicio legătură - ard de nerăbdare să ajung la Gdansk, destinația visurilor mele, pe culoarul de transport al licuriciului plătit de noi și de UE.
Istoria mai degrabă ne desparte decât ne leagă de Polonia. De Ucraina ce să mai vorbim?
Ucrainenii au vise imperiale proprii, au un conflict istoric cu polonezii dar și cu noi și cu ungurii - practic cu toți vecinii mai puțin poate belarușii.
Halal bază pentru Intermarium. Ca să vezi ce strategi înțelepți conduc destinele lumii de la Washington.

Riddick spunea...

"Piłsudski-1934" redivivus, când în Polonia era aproape dictatură pe faţă iar în România urma să vină aia pe faţă patru ani mai târziu.

Ăştia de la AUR se deconspiră mult mai accelerat decât mă aşteptam. Zic "ăştia": încă mai cred că se poate face ceva pozitiv cu partidul. Dar timp nu mai este iar de acţionat trebuie acţionat acum, şi corect.

Anonim spunea...

@Gabriel : EXCEPTIONAL !!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Intrebare : avand in vedere ca , in afara AUR-ului " oficial " NATIONALIST , exista si AUR-ul partidei rromilor { apropos , il vad din ce in ce mai des pe Madalin Voicu pe ecranele televiziunilor } ce se vor face astia ai lui Simion-Chelaru-Sosoaca cand , aia infiintati cu mult inaintea astora , isi vor cere partea de...participare ? Oare AUR-ul tziganesc/rrom este la fel de nationalist precum cel al lui Simion-Chelaru ? In afara de asta , ce se vor face domnii si doamnele d e la AUR-ul oficial caci se stie : polonezii nu pot suferii....rromii ??? P.S. Doamna SENATOR si AVOCAT Sosoaca vad ca , anuntza cu surle si trambitze ca , va cere permis de port arma si , mai mult isi va cumpara arme pentru autoparare caci , se simte AMENINTZATA si declara ca ea va sti sa se apere si singura fara ajutor "extern " . Ce fel d e avocata o fi asta , daca nici macar atata lucru nu stie si anume ca , parlamentarii sant printre putinii romani care , in afara celor inditruiti de lege , pot detine si purta/folosii arme de foc impotriva...oricui ? Asa cum l-am felicitat pe Gabriel o fac a cum si cu dumneata : EXCEPTIONALA POSTARE RIDDICK BRAVO !!!

Riddick spunea...

Sunt chestiuni juridice.

De văzut dacă Partidul AUR are depusă marca ("numele") la OSIM, atât cu denumirea cu litere mari, cât şi "desfăşurat" adică din patru cuvinte, şi ce au ceilalţi. Dacă or mai fi ca partid activ si nu radiaţi de drept sau efectiv (ca partid daca nu participi cu liste la două alegeri - generale? - consecutive, sub nume propriu ori în alianţe electorale, eşti radiat de drept). Iar dacă erau radiaţi la data înregistrării AUR - "ura! şi la gară".

Pe de altă parte, dacă Partidul AUR a dat rasol şi "n-a făcut bine actele", consider că este sabotaj intenţionat, urmărind să dispară la fel ca PP-DD şi să-şi bată joc de voturile date cu buna-credinţă. "Demoralizarea naţionaliştilor".

Riddick spunea...

CINCI cuvinte: PARTIDUL ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR

Riddick spunea...

Şoşoacă are dreptul, dar trebuie şi permis. Nu-i "de la sine înţeles". Parlamentarul poate fi... orb, paralizat (mâinile) total sau parţial, sub interdicţie medicală ("cu capul" dar nu "total incapacitat" - altfel nu-i eligibil la candidare) sau sub anchetă penală, când trebuie să predea temporar "sculele" (cazul Adrian Năstase, care nu apucase să fie "deranjat" înainte de "incident").

Riddick spunea...

Articol pe net - cred că definitiv lămuritor:

„Din cate stiu eu, ei sunt AURr, dupa cum le spune si etnia, si nu sunt partid, sunt ONG. Noi suntem aprobati ca partid politic, de catre Tribunalul Bucuresti si de catre toate instantele Romaniei. Acum, ce sa le fac domnilor? Sa decida instanta”, a reactionat Simion.

Anonim spunea...

Si U.D.M.R. tot ONG se declara si , cu toate acestea ...Si-l mai injura lumea pe Vadim ca-i nationalist cand cerea scoaterea astora din peisajul politic iar azi , nu mai putem scapa de ei : cuiul lui Pepelea pe cinstea mea ! " Cui " in opincile mele fireste caci altii , parca nu pot trai fara astia .

Riddick spunea...

Am avut iluzia că UDMR va urma o linie gen FIDESZ din Ungaria (partidul lui Viktor Orban). Da' de unde! După o răceală reciprocă de câţiva ani (FIDESZ venise la putere în 2010, şi de atunci "încontinuu"), Orban "renunţă" la PPMT şi la PCM (pe care le pornise ca alternative la UDMR), şi începe reapropierea de UDMR. Dar nesinceră din ambele părţi. Degeaba a demisionat din UDMR Peter Eckstein-Kovacs, notoriu sorosist, "în semn de protest" faţă de "linia anti-europeană". Nici FIDESZ nu face bine că stă în continuare în PPE.

Anonim spunea...

Dubios sau nu, AUR ESTE IN STRADA SI NU TOTI ''FILOZOFII VINDUTI CARE ISI TOCESC GHIARELE LOVIND TASTELE.
Sau AUR e dubios fiindca a spart embargoul prigoanei si jafului in Romania !!!
Mai e putin !!!!

Riddick spunea...

N-am "pus ştampila", doar am atras atenţia. M-aş bucura să nu se adeverească, sau planul de acaparare a partidului să nu reuşească.

Au mai ieşit în stradă cândva şi Petre Roman şi Dan Iosif, dar pentru altceva decât "restul".

Foarte bine că se protestează, dar să vedem o participare mai mare. Nu-i rău c-a început, dar lumea nu se asociază, suntem PRAF. Dar, poate ne-om ridica...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: