24 mai 2017

Apariţia unui partid românesc naţionalist este sabotată sistematic


PRM şi PUNR au fost anexe ale PSD. PRM asta este şi acum, chiar şi (în) alianţa BINE (cu PRU&Co). Partidul Naţionalist n-a mai apucat să fie înregistrat, listele cu semnături fiind retrase de agenţii acoperiţi care le întocmiseră ("partea lor" de liste); dar nici ceilalţi n-au mai reluat procedura. PP-DD ori a fost de la început un experiment tip "hârtie de prins muşte" ("ia să vedem câte voturi naţionalist-eurosceptice apar, şi să le deturnăm"), ori a fost infiltrat pe parcurs şi în final anihilat. Ciudat, cum s-au "redistribuit" parlamentarii şi chiar membrii simpli PP-DD, între PSD, UnPR, PnL şi PMP, niciunul n-a pornit vreo iniţiativă de a continua cu un partid gen PP-DD. PRU este clar o făcătură de-a Sistemului, indicii puternice fiind componenţa ex-PSD/PC a nucleului iniţial, amestecul lui Sebastian Ghiţă "cel de dinainte de defecţiune" şi volumul propagandei electorale PRU, aproape de nivelul celei a PnL (cu care şi-a disputat locul doi: "de unde fonduri?!").

Rămăsese Partidul Forţa Naţională, pe care încă îl mai consider capabil de a deveni un partid naţionalist relevant, deşi despre liderul sau (Laurenţiu Rebega) am avut şi am dubii.

Mă gândisem să scriu un articol pe tema asta, aflând despre posibilitatea unei "construcţii" în care ar intra PFN şi la care să participe şi "Cimpanzeul Mongol" (Ponta, apud CVT); şi Durbacă şi Banias. Toţi, vechi naţionalişti, n'aşa? Dar iată că mi-au luat-o înainte cei de la Fluierul punctând exact ceea ce remarcasem şi eu:

LAURENȚIU REBEGA, UN NOU CAL TROIAN, PUS SĂ CONTROLEZE MIŞCAREA NAȚIONALĂ SPRE DIRECȚIA DORITĂ DE ALȚII. Victor Ponta îşi face PARTID. Daniel Constantin şi Laurenţiu Rebega vor pune umărul la înfiinţarea noii formaţiuni

 

Nota Redacției - Opinia Fluierul.ro:

 

Îi atenționăm pe toți cei de Bună Credință care cred în construcția unei Mișcări Naționale Autentice că Laurenţiu Rebega (finul lui Daniel Constantin şi prietenul inconștientului vesel Victor Ponta) nu este altceva decât un alt cal troian pus să dirijeze Mișcarea Națională în folosul altora.

Așa s-a întâmplat la Alegeri şi cu PRU (Bogdan Diaconu) care nu era altceva decât o balama pentru PSD, ramura Ponta.

Aşa s-a întâmplat şi cu ANR (Marian Munteanu) care nu era altceva decât o balama pentru un Guvern Cioloş-2, guvern intenționat să fi fost trecut în parlament cu PNL plus USR şi cu ANR, în caz de nevoie, pe post de balama. O balamă mult cultivată de SRI Soros TV (alias Realitatea TV )) dar şi de Antena 3 și B1 TV, posturi TV care l-au invitat repetat și l-au plimbat ca pe un urs pe la toate emisiunile TV, pe Marian Munteanu, pe tot parcursul campaniei electorale.

Din fericire manipularea nu a ținut : nici balamaua "naționalistă" de stânga și nici balamaua "naționalistă" de dreapta nu au intrat în Parlament.

Iată că acum manipularea este reluată cu "Alte măști, aceeași piesă, / Alte guri, aceeași gamă" și cu Laurențiu Rebega, Daniel Constantin în cârdășie cu ezitantul și omul cu o mie de fețe, instabilul, Victor Ponta, în rolurile principale.

Ştirea:

Un nou partid politic este pe cale să se înfiinţeze. Victor Ponta, Laurenţiu Rebega şi Daniel Constantin ar urma să înregistreze actele noii fomaţiuni în maximum două săptămâni, potrivit unor surse EVZ.

Noul partid ar urma să se intituleze „Pro-România” (cu variantele „România Noastră”, sau „România mea”) şi va fi condus de Daniel Constantin. Noua construcție politică își va alcătui grup parlamentar și va organiza, în septembrie, un congres de fuziune prin absorbție cu Forța Națională, PSRO și UNPR, facțiuni controlate de Laurențiu Rebega, Mircea Geoană, respectiv Gabriel Oprea (prin intermediul ex-deputatului Ion Răducanu).

Partidul va beneficia de cinci foşti parlamentari ALDE – Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu (fost ministru al Educaţiei), Eugen Durbacă, Mircea Banias şi Damian Florea –, dar se intenţionează cooptarea altor cinci aleşi (PSD-ALDE), în sesiunea din toamnă, ceea ce îi va permite alcătuirea unui grup parlamentar la Cameră, pentru care este nevoie de minimum zece deputaţi. Potrivit surselor EVZ, Constantin și Ponta au contactat deja nu mai puțin de 15 parlamentari PSD-ALDE care cochetează cu ideea unui nou început. Aleşii racolaţi se vor ocupa de organizarea filialelor teritoriale şi vor primi funcţii de vicepreşedinţi în viitoarea formațiune, scrie evz.ro.

O dovadă a faptului că Sorin Câmpeanu va face parte din noua formaţiune este tocmai demisia acestuia din ALDE. Sorin Cîmpeanu nu a vrut să dezvăluie cărui proiect politic s-a alăturat:

„Fiind o fire constructivă, am considerat că o nouă construcție poate fi o provocare, de curând m-am alăturat unei noi construcții. Din punct de vedere formal, mă pot lăuda că sunt independent”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Noul proiect va prinde contur abia în toamnă, când, potrivit surselor EVZ, partidul îşi va organiza primul congres, moment în care vor avea loc fuziuni prin absorbţie cu Forţa Naţională – grupare de extremă dreaptă condusă de europarlamentarul Laurenţiu Rebega (finul lui Daniel Constantin) – PSRO (facţiune socialistă coordonată de Mircea Geoană, fost ministru şi şef al PSD) şi cu UNPR (grupare încă dirijată de Gabriel Oprea prin intermediul fostului deputat Ion Răducanu). Dacă primele două fuziuni sunt deja bătute în cuie, în prezent se caută soluții pentru realizarea celei cu UNPR, în condițiile în care progresiștii au blocat în instanță fuziunea cu PMP.

Noul partid va fi lansat cu ajutorul unor mesaje naţionaliste de factura celor folosite în campanie de Donald Trump – „Make America Great Again!” şi „America first!” – adaptate la „românism”, mai scrie evz.ro. 

(ROMANIA TV)

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: