29 mai 2019

Să dăm niţel filmul înapoi (1980-1985-1989)



Discuţie Iosif Constantin Drăgan - Ioan Talpeş (1985): 

D. - Bă, tu ascultă-mă pe mine. Aşa se va-ntâmpla. 
T. - Bun. Spune-mi şi mie cât costăm şi noi.
D. - Maxim treizeci de miliarde.
T. - Pâi, dom'ne, suntem o ţară, suntem...
D. - Bă, ascultă-mă că eu ştiu cum se fac astea. E de ajuns un capital de 3-5 miliarde, şi apoi ăsta se rostogoleşte. Cu susţineri, cu co-participări, cu astea, şi se creează Proiectul şi Programul. Deci pe voi asta v-aşteaptă.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Exclusiv! Scenariul vânzării României se ştia din 1985!

Generalul Ioan Talpeş, fostul director al Serviciului de Informaţii Externe, prezintă date trecute sub tăcere despre preţul ţării noastre şi despre jocurile de culise practicate înainte de 89.

https://www.youtube.com/watch?v=C1eoe_hs_so

https://www.youtube.com/channel/UCPEI0-ppgbW51ziRMTejCdw/videos


"S-ar putea să rămânem fără ţară"

4 feb. 2010
Col. (r) dr. Mircea Dogaru, emisiunea Dor de acasă, TvRM Educaţional, Duminică de la ora 17:30

https://www.youtube.com/watch?v=05u1pBBziQk

https://www.youtube.com/user/IstorieAdevarataTV/videos

Anonim spunea...

Mai RIDDICK. Credeam ca la tine pe blog sunt numai oameni "iluminati". E o poveste lunga dar din pacate comentariul meu a ajuns in cosul de gunoi al inteligentei artificiale. Din greseala mea si a siteului tau bineinteles. Cand o sa mai am timp o sa-l mai editez inca o data. O zi buna inca o data.

Riddick spunea...

Eu nu am șters nimic...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: