18 octombrie 2018

Când vom ieşi din nebuni(re)a colectivă şi vom conştientiza amploarea dezastrului?


16 comentarii :

Riddick spunea...

Trăiască Uniunea Europeană !

https://www.youtube.com/watch?v=apvoO64GzXI

https://www.youtube.com/user/dannimara/videos

Anonim spunea...

Mai intii trebuie sa se puna in practica apelul venit din Ardeal !

https://www.activenews.ro/stiri/Revista-Newsweek-Romania-apel-public-la-asedierea-locuintelor-politicienilor-„Poate-e-cazul-sa-renuntam-la-analize-si-explicatii-docte-–-vor-razboi-sa-simta-deci-razboiul-153119

Riddick spunea...

"Apelul" îi aparţine lui Sabin Gherman, trădător care trebuie demult arestat şi condamnat. Iar dacă aveam un stat paralel naţional... merita "chiar ceva mai mult".

Anonim spunea...

Tradator, netradator, a ajuns sa ne intre in case LA BUCURESTI si pe tot teritoriul vechiului Regat, fiindca cele doua posturi tv. care-i servesc drept tribuna, respectiv Look tv si Look tv hd, CU SEDIUL LA CLUJ, RPT. CLUJ, TRANSILVANIA, (INCA) ROMANIA, SINT PRELUATE SI BAGATE IN TELEVZOARELE NOASTRE DE RDS-RCS.
NU MAI SPUN CA SI REALITATEA TV. ARE ACELASI LIMBAJ, IAR BOGDAN RARES SI CAMARILA, NU E /SINT OLTEAN/OLTENI CI ARDELEAN/ARDELENI.
Desi urmaresc atent evenimentele, NU AM CUNOSTINTA DE VREO REACTIE A ROMANILOR DIN ARDEAL FATA DE CEEA CE SUSTINE SI FACE ''TRADATORUL''.
Dimpotriva, il aproba si ii consuma en gros ''productiile'' !
Nici fata de izgonirea romanilor din HARCOV nu au reactionat ''romanii'' din Transilvania-Banat; a facut-o Vadim si alti regateni, cu riscuri si sacrificii enorme, in timp ce erau huliti de ardeleni ca vorbesc timpenii, ca nu stiu situatia, ca ei si cu ungurii se iubesc si se imbirliga nerestrictionat etc.
Ma rog, discutia ar fi mai lunga si imi pare rau ca nu am mai vazut postari ale doamnei/domnisoarei ''Clean Water'', care parea a sti, in detaliu, problema ''ardeleana'', asa ca ma limitez la a spune ca nu cred ca trebuie expediat cu dispret suveran subiectul.
In curind vom vedea ''pe viu'' cine a avut dreptate !!!
Buna seara !

Riddick spunea...

Seara bună!

Nu mă îngrijorează lătrăturile de la "Realitatea" / Insolvenţa TV, sunt stridente spre patologic mai ales când apar cei doi (Rareş Bogdan, Oreste Teodorescu). Mai îngrijorător e ce face România TV, care cam schimba macazu', deocamdată pâş-pâş.

Ma îngrijorează că Tokeş e prin preajma lui Viktor Orban. Dacă situaţia va continua, îl va compromite pe Orban în România.

"Clean Water"? Nu înţeleg...

Gabriel spunea...

Foarte corecte observatiile despre ardeleni. Un dispret total fata de alți români. Inclusiv aniversarea unirii a fost transformata intr-o minciuna insultatoare pentru ceilalți români, inclusiv basarabeni - România 100.

Riddick spunea...

Mai este un caz grav - "ardeleanul" Emil Aluaş (google it).

Pentru cazurile pozitive, prefer denumirea "transilvănean".

Anonim spunea...

"Sabin Gherman, trădător care trebuie demult arestat şi condamnat"? Pentru textul ala cu "M-am saturat de Romania"? Daca el care doar a dat din gura trebuia arestat, cu aia nu stiu cate milioane de romani care incepand din 1945 pana in ziua de azi au tacut si au... plecat dracului din Romania unde au vazut cu ochii, ce trebuie facut? Si cine sa le faca ceva? Statul teroristo-securistic neobolsevic roman? Voi, labarii patrioti de carton de pe internet? Nu vedeti ca sunteti in moarte clinica cu tara voastra de cacat cu tot?? De ce pleaca mii de romani in fiecare zi din Romania? Nu pentru ca s-au saturat si ei de Romania? Cei care nu pleaca sunt fie securisti, fie functionari ai statului, fie functionari ai UE, fie avortoni care nu stiu sa faca nimic (profesori, filologi, militieni, ziaristi si alte cacaturi subumane asemenea astora). Sau sunt puturosi, sau batrani, sau fricosi, sau bolnavi. ETC. Niciun om sanatos la minte nu sta in cacatul ala de tara unde totul PUTE.

Din Ungaria nu pleaca nimeni. Dimpotriva: vin francezi, belgieni, germani, suedezi etc. satui si ei de gaurile de cur insuportabile care au devenit tarile lor. Luati de aici ciocoflenderilor daca pricepeti fratuzeste:
https://www.francetvinfo.fr/politique/video-hongrie-la-terre-promise_2988893.html

Riddick spunea...

Vericule, te incluzi vrând-nevrând în "categoria" ce-ai menţionat-o. Afară doar dac-ai făcut ceva palpabil, concret, să îndrepţi ceva.

conumishu spunea...

Simțeam că nu e în ordine situația din Ungaria, după ce l-am văzut pe antrenatul ăsta jegos (un fel de deja vu cu scursuri antrenate în lagărele de instrucție din Ungaria înainte de decembrie 1989) sentimentul a devenit acut.

Fie alde V. Orban încearcă să joace (și pentru alții) o carte destabilizatoare în România, fie se fac unii că au ok-ul oficial ungar. Posibil ceva din ambele, ținînd cont că ura antiromânească se găsește în ambele tabere și apropierea aniversării a 100 de ani îi face să fiarbă de neputință. Simbolic, indiferent cît de wernerist a fost mînjit anul centenar, au luat-o rău, știu asta și se cacă pe ei cu clăbuci.

Interesantă e aruncarea la grămadă peste împuțiciunea propagandistă veche, din care se adapă și ghermanul, ideea țării promise Ungaria, care, deocamdată, e sub VOrban. Asocierea cu o împuțiciune, obstinată, dar răsuflată, veșnic soroșistă și într-un spirit mai degrabă contrar valorilor pe care le apără sau pretinde că le apără regimul VOrban sună ciudat. De aici și impresia că regimul din Ungaria se clatină. În orice caz, în plan extern, poziția Ungariei lui VOrban pare tot mai mult decisă de alții (soroșismul, UEa, Putin) consistent anti-Trump. O fi bine pentru speranța de viață a VOrbanismului, o fi rău ?

Gabriel spunea...

Sabin Gherman NU trebuie arestat, cel puțin nu acum când e oricum prea târziu. În privința României de azi, îți dau dreptate.
Ceea ce nu realizezi este că oameni ca tine şi Gherman au avut o contribuție majoră la transformarea României în ceea ce este astăzi, voi ați îmbolnăvit România, împreună cu regimurile trădătoare din 1990 pânâ acum, regimuri care v-au protejat de aplicarea legii, care s-ar fi impus în cazul unora ca Gherman, Pata, Liiceanu cu editura lui şutită în colaborare cu Roman şi Pleşu.

Riddick spunea...

conumishu:

PPE îl "apără" pe V. Orban de excludere, cerută inclusiv de unii de la PPE, şi tot PPE (MEPs-ii) a/u votat majoritar rezoluţia anti-Ungaria, recent. Câtă vreme Orban este în PPE, eu unul am rezerve. Cealaltă facţiune "radicală", Jobbik, a fost deja "dezafectată".

Jobbik a cârmit-o spre centru - declaraţii bizare şi apariţii la evenimente organizate de fundaţii stângiste (PES, S&D) precum Friederich Ebert Stiftung.

JOBBIK SUPPORTS THE EUROPEAN CITIZENS’ INITIATIVE TO JOIN THE EUROPEAN PUBLIC PROSECUTOR’S OFFICE
https://www.jobbik.com/jobbik_supports_the_european_citizens_initiative_to_join_the_european_public_prosecutors_office

ALLIANCE FOR FREEDOM
Jobbik held a meeting with Hungarian intellectuals in Budapest on Saturday night.
https://www.jobbik.com/alliance_for_freedom

HUNGARIAN GOVERNMENT FAVOURS RUSSIA
https://www.jobbik.com/hungarian_government_favours_russia

NEITHER SUBSERVIENCE NOR FAKE CONFRONTATION: JOBBIK PRESENTS ITS EU PACKAGE
In his press conference, Jobbik’s Candidate for Prime Minister Gábor Vona presented the party’s Europe package. The politician presented a programme comprising six elements. As the first step, he indicated changing Hungary’s attitude towards the EU: while left-wing governments adopted a subservient policy, Fidesz decided to quarrel permanently. In contrast, Jobbik stands for constructive debates and the representation of Hungary’s interests, he said.
https://www.jobbik.com/neither_subservience_nor_fake_confrontation_jobbik_presents_its_eu_package

OPEN LETTER OF GÁBOR VONA TO PRESIDENT MACRON
To: Mr Emmanuel Macron, President, French Republic
Dear Mr. President,
Despite the obvious differences in our political views, my party Jobbik Movement for a Better Hungary sent you our heartfelt congratulations when you were elected as president of France. We did so because your success was not a victory of a political concept but the manifestation that a new politician seeking the answers to the challenges of the 21st century was able to rise above the partisan debates rooted in the past.
https://www.jobbik.com/open_letter_of_gabor_vona_to_president_macron

DO WE KNOW WHAT JOBBIK IS ALL ABOUT?
In 2015, however, Vona and people close to him in the party decided to abandon their former ideology and move toward a more centrist position on the political spectrum. A couple of days ago Gábor Vona, together with Bernadett Szél (LMP), Zsuzsanna Szelényi (independent), Gyula Molnár (MSZP), and Péter Balázs, former foreign minister, participated in a conference organized by Political Capital and the Friedrich-Ebert Stiftung, a socialist think tank. He was also recently invited by Momentum to a meeting, after which he announced that the young leaders of this new political party had made a very good impression on him.
http://hungarianspectrum.org/2017/10/29/do-we-know-what-jobbik-is-all-about/


Gabriel:

Sub nicio formă nu mă simt solidar şi nicidecum "căuzaş" (fie şi involuntar) cu Sabin Gherman. Am avut episodul meu băsist (2004-2010), dar acum... cred că "m-am mai maturizat". Şi-n "perioada aia" eram coştient totuşi că "something stinks", făceam greşeala că judecam prin comparaţie şi nu după "cerinţele de bază" (neîndeplinite).

Gabriel spunea...

Era o replică la un comentariu anonim de mai sus, la autorul lui mă refeream.

Riddick spunea...

Binevenită, precizarea.

4UE spunea...

Pai tocmai ce putem vedea "nebunia colectiva" cu Brexitul in Marea Britanie!!! Un dezastru pe toata linia inceput de descreieratii de la UKIP si continuat de fraierii de la Partidul Conservator pentru ca pierdeau voturi in Parlament in favoarea lui Farage. Majoritatea care au votat pentru Brexit in iunie 2016 regreta amarnic tampenia care au facut-o la referendum. Acum nu mai stiu cum sa se intoarca inapoi. NU MAI PUNE NIMENI BOTUL LA INEPTIILE VOASTRE EUROSCEPTICE!!! Romania trebuie sa se apropie cat mai mult de nucleul UE (Germania) si sa adere la Schengen si zona Euro. Asta-i sansa Romaniei, alta n-are.

Riddick spunea...

Mda. Cam la fel ziceau şi fanarioţii, că-i mai bine cu Stambulu', şi bolşevicii, că-i mai bine cu Kremlinu'.

A trecut mai bine de-un deceniu şi vedem cum Uia ne exportă aici problemele şi diktatele ei şi ne importă aproape moca resursele (umane şi materiale).

De acord cu un singur aspect - timpul va arăta cine are dreptate.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: