25 mai 2019

De scris, scrie bine, nebunu'...


Încep prin a sublinia cheia în care trebuie citite cele de mai jos. Anume, că în provocarea de la Valea Uzului au acţionat conjugat protagonişti doar aparent antagonici. Trebuie înţeleasă "dinamica evenimentelor":
- Primarul din Dărmăneşti (de la ALDE) porneşte o acţiune legitimă dar nedocumentată şi precară sub aspect juridic. Toată lauda dacă vrei să renovezi fie şi parţial un cimitir militar unde sunt înhumaţi şi soldaţi români. Dar ştii exact că în toate acele morminte unde pui cruci noi "româneşti", sunt rămăşiţe ale unor soldaţi români? Din câte se pare, din documentele istorice ale asociaţiei Cultul Eroilor (din anii '20) reiese altceva: că "s-au atribuit" parţial eronat etniile, la renovare. Nici jurisdicţia asupra sitului nu-i tocmai clară "pentru Dărmăneşti".
- "Ungurii din Sânmartin" intră în acţiune. Cimitirul, în acte, "ţine" de comuna Sânmartin din judeţul vecin, "anomalie" apărută odată cu trasarea noilor hotare ale judeţelor, la reorganizarea administrativ-teritorială din 1968 (când dispar regiunile).
- Nu cunosc să fi existat o etapă preliminară de contestare. Cel puţin nu i s-a făcut publicitate, evenimentele au decurs ulterior "the hard way".
- "Nişte unguri" apar în cimitir şi "remediază" problema - ca la o pregătire de zugrăveală / vopsire, când maschezi cu plastice obiectele nedeplasabile. Mişcare ostentativă, care în mod evident anticipează o reacţie.
- "Total întâmplător" era pe-acolo un candidat independent la alegerile europarlamentare. Cu rădăcini băsiste şi cu iz de servicii (cum se va vedea în postările lui G. Roncea, mai jos). Apar altercaţii filmate, inclusiv în zilele următoare. Scandalul "ajunge în prime time".
- Înaintea vreunei poziţii oficiale a autorităţilor, aflăm despre descinderi ale poliţiei (din judeţ şi din Sânmartin) în cinci locaţii, inclusiv percheziţii domiciliare şi la primărie (este ridicat viceprimarul). Să găsească, ce?! "literatură interzisă"? "plicul cu ordinele sosite din Ungaria"? "teancurile de Hustler pitite"? "bonurile de casă pentru sacii de plastic şi rolele de bandă adezivă"? "organigrama nominală a organizaţiei ilegale"? De ce nu sunt convocaţi "normal" protagoniştii, identificabili din filmări?! De unde reiese "urgenţa"? Mai degrabă este vorba despre o nouă abordare, intimidantă, care se vrea impusă ca standard împotriva incomozilor şi s-a găsit aici un prilej pentru a o prezenta publicului "ca ceva normal". Încă o dată, nu pare ceva dirijat de factorul politic din minister (MAI), ci de şobolănimea din aparat, la ordine externe precise.
- UDMR sare de cur în sus şi cere ultimativ guvernului "să soluţioneze favorabil chestiunea". Că altfel retrage sprijinul politic şi s-ar putea să se piardă guvernarea.
- Totul vine pe un fond mai vechi, al altei intervenţii ungureşti, din 1994 şi a altora mai mici, ulterior. Poartă secuiască la intrarea într-un cimitir militar internaţional (eroi unguri, români, ruşi, sârbi, austrieci, germani), plăci "explicative" în limba maghiară cu conţinut inadecvat.
- Timingul coincide şi cu faza mai critică a demontării statuii lui Mihai Viteazul de la Oradea, când apar co-autorii, primarul PnL şi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (PSD). Scandalul de la Oradea era mai vechi şi mocnea, noul scandal l-a mascat parţial.
- Şi totul "detonează" în campanie electorală, şi pe fondul unei crize politice incipiente.

Despre incidente a scris George Roncea, un individ care se dă "naţionalist" da'-i zăngăne clopoţeii de agent sub acoperire şi de mason ("cavaler de Malta"):


*    *    *
(postare din 23 mai):

Insectarul lepidopterelor Tatianei Alina Muingiu, mămică lu ăl cu Harta Mică, crescut de Teodor Mărieș, o lepră securistoidă...
Ce sunt ele, lepidopterele? - fluturași, însă la origine, arată a viermuși...
.
tot felul de ciudați, pesudo-naționaliști, care mai de care mai firoscos, au răsărit brusc la povestea asta cu Simionică - bunul frend al lui Bumbeș, cel cu Steagul secuiesc, în imaginea alăturată.

...orbul găinilor nu e de azi de ieri la noi, e de la 20 mai încoace, deși poate e de forever, de la Decebal, Menumorut etc încoace...

cine e Bumbeș ăsta? - un viermuș de la așa zisa prin Militia Spirituala – parteneri oficiali ai Asociatei Accept, cea care organizeaza conferinte cu pedofili – au un proiect denumit CRIM la liceu, cu fonduri Soros, unde lucreaza impreuna cu copiii dumneavoastra, in scoli si licee.
In imaginea din infografic - Mihail Bumbes la gala premiilor Active Watch, unde Mircea Toma (Membru de varf al Asociatiei Accept infiintata de Monika Makovei) ii ofera un steag cu Tinutul Secuiesc, iar Bumbes il tine cu admiratie - anticipand probabil că victima secuilor, Simionică al său, va avea un ce profit (și) de pe urma temei cu Ținutul Secuiesc, așa zisul.

Cum vi se pare aceasta stire, dupa ce ati aflat pana acum despre aceste personaje si legaturile lor? Proiectul CRIM isi desfasoara activitatea si in carciuma lui Claudiu Craciun, la Dianei 4. Craciun unul dintre cei mai dragi leftarzi ai Tatianei Alina Muingiu, prins bine de tot in Sistem, via SNSPA și Pirvulescu, beizdea de securist..
Sediul său, din Dianei 4 este fosta unitate a Secu - aripa SIE - SIE.
Sediul lui Simionica, colegutzul sau este intr-o fosta locuinta conspirativa a Secu, de unde au tras teroristi la ”rivolutie” - in blocul din Academiei 35-37.
etc samd
.
alți oameni, mai dumiriți, și mai puțini orbi au și ei niște opinii, nebăgate în seamă, în avalanșa de știri despre ”victima” lu Simionică cel cu Harta Mică.
De unde i se trage chestia cu Harta Mică - de aici:
Noii Golani ai lui Simionică sunt promotorii campaniei preluate de la Noua Dreaptă – “Basarabia Pamânt Românesc”, dar au adăugat o linie proprie acestei campanii, care devine astfel una de dezinformare şi îndobitocire, promovând o hartă ciopârţită a României Mari, în care au uitat “din greşeală” să treacă şi judeţe din sudul Basarabiei: Ismail, Cetatea Albă, Chilia, Bolgrad, Bucovina de Nord, ţinutul Herta şi Cadrilaterul, pământuri româneşti în aceeaşi masură, smulse din trupul ţării de aceeaşi ruşi, ucraineni şi bulgari.
Astfel, devin promotorii, sub platforma “românismului”, a unei aşa zise campanii pro-Basarabia, ilustrată prin harta ciuntită promovată pe timpul lui Brejnev şi difuzată în proporţii de masă. Mii de tineri români poartă tricouri cu această hartă, în nenumărate oraşe din România harta poate fi văzută lipită pe pereţii clădirilor, internetul este plin de imagini ale aceleiaşi hărţi. Mai mult chiar, şi pe Wikipedia au fost deja aşezate aceste reprezentări falsificante ale Romaniei. Atacul la harta mentală a desfăşurării româneşti dintr-o zonă cheie a Basarabiei, convine forţelor pro-moldveneşti şi pro-ucrainene, denaturându-se astfel adevărul despre teritoriile româneşti încarcerate astăzi în hotarele Moldovei şi Ucrainei.
Desfigurarea hărților mentale este o veche operațiune tipic kaghebistă.
.

Marian Bogdan Teșileanu
27 martie 2019
Acest Simion nu va rezolva nimic pentru nimeni niciodată. Toată platforma lui politică se bazează pe emoțiile inocente ale bătrînilor basarabeni refugiați în România și pe dorința de unire a barabenilor din Republica Moldova. Toate acestea au fost canalizate doar pentru a se face cunoscut și a merge să doarmă la Bruxelles!
Sînt unul din martorii care au văzut cu ochii lor cum a deturnat mitingul din Piața Victoriei transmițînd în Basarabia exact ceea ce dezinformau antiunioniștii: jandarmul român bate populația.
A fost bine pregătit, cu grup de sprijin care s-a izolat de masa celor cîteva mii de manifestanți și cu agenți răspîndaci de zvonuri și de imagini pe forumuri care au fost preluate și de televiziuni.
Nu a fost agresat de nimeni, a fugit dintr-odată cu grupul lui pe altă stradă care nu era pe traseul aprobat și s-a aruncat în scuturile jandarmilor unde răspîndacii l-au filmat.
Un asemenea om nu trebuie să ne reprezinte!
.
Judex
28 martie 2019
CIne te plăteşte pe tine Mariane? Cumva vei fi fiind şi tu unul din răspîndacii antiuniuonişti stipendiaţi de Kremlin?
.
Marian Bogdan Teșileanu
28 martie 2019
Înainte de a mă jigni gratuit ar trebui să știți că am fost acolo, în Piața Victoriei și am văzut felul în care și-a jucat piesa acest George. Vreți s-o mai spun odată? O mai spun.
A fost permanent înconjurat de un grup dubios de sprijin și a avut o rețea de adolescenți, băieți și fete, cu profund accent rusesc care au acționat la comandă în momentele cheie ale mitingului.
Ei străbăteau în fugă mulțimea care nu putea vedea și auzi tot ce se întîmplă lîngă Simion și spuneau de fiecare dată, toți, aceeași frază pentru a induce în mintea tuturor ce vrea ”liderul” în subsidiar să se înțeleagă.
În momentul apropierii de țarcul din piață care putea cuprinde lejer toți manifestanții, Simion și grupul de sprijin au început să urle că nu vor să intre în perimetrul delimitat pentru că acesta e pregăti spre a fi bătuți de jandarmi. Jandarmii și poliția care supravegheau perimetrul nu au făcut nici-un gest, n-au scos nici-un cuvînt, nu s-au atins de nimeni.
Simion, grupul de sprijin și copiii-răspîndaci au fugit urlînd fără nici-un motiv către altă stradă ce nu se afla pe traseul aprobat unde s-au aruncat în scuturile unor jandarmi veniți acolo pregătiți, poate, pentru acest scenariu sau pur și simplu aduși pentru intervenții neprevăzute. Simion s-a ”arestat” astfel, ”demonstrînd” ceea ce se propagase insidios în Basarabia chiar (!) în ultimile săptămîni: legenda unui un anume comportament al autorității românești în interbelic.
Astfel, ”liderul” tău, acest Simion, a îndeplinit ceea ce vrea Moscova: o descurajare a basarabenilor ce veniseră în mod cinstit la București pentru a manifesta pentru unire și o dezamăgire a celor din Basarabia pentru o astfel de primire de către frații lor din România!
Acest lucru a fost observat și comentat seara la B1TV și de către d-l Cristian Diaconescu, om politic de mare anvergură, cu o mare experiență în relațiile externe și războaie psihologice.
La o discuție cu cîțiva basarabeni, la întoarcere, în Piața Universității, aceștia și-au exprimat profunda nemulțumire și indignare că acest individ reușește să-i ducă de nas așa de ieftin.
Una peste alta, ca să închei, Simion îl copiază binișor pe V.C. Tudor care, prin sloganuri și apariții patriotarde, a reușit să se strecoare în Parlamentul României și cel European, făcînd jocul prin ricoșeu bine studiat și pregătit anumitor servicii și unui anumit partid care ne tot duce de rîpă de vreo 30 de ani. Simion, tot prin ricoșeu și prin glisarea overtonistă a informațiilor, face politica unor anumite forțe ce stăpînesc într-un fel sau altul acest colț de lume de la căderea Porții Otomane. Poftim, luați și rumegați!
.
după ce rumegați, vine asta:

Redau mai jos un text despre George Simion scris de un alt martor la Marsul Unionist in care George Simion s-a dat in spectacol cu jandarmii ca sa pateze imaginea unionistilor:

“Oamenii il sustin pe George Simion pentru că nu știu nimic despre el. Stiu doar ce spune el, cei care il promoveaza si televiziunile care îl promoveaza discret. La asta se adauga masiva campanie de păcălire a românilor dar nu numai a lor, ca sa creadă că în Parlamentul European chiar se decide ceva. Este complet fals. În UE toate deciziile se iau de catre oameni necunoscuti publicului, aplicate de Comisa Europena, un fel de guvern, care nu este ales.

Postul de Europarlamentar este o recompensa pentru sevicii aduse Mafiei Internationale pentru adancirea subjugarii unui popor, care vine cu salariu urias si pensie la fel de uriașă pentru absolut nici o muncă. Este o gigantică înșelare.
Despre George Simion am scris de cateva ori. Voi pune mai jos textul scris in toamna lui 2016:
“Între iunie 2012 şi august 2014 m-am implicat foarte serios, personal şi financiar, în sprijinul Mişcării Unioniste alături de cei care îşi asumaseră de câtva luni conducerea la acel moment, George Simion şi Marius Lulea. Lunar se organizau adunări de planificare a activităţilor şi coordonare la care participau 10-12 persoane, care aveau contribuţii importante. Am fost foarte implicat în organizare, inclusiv în cea a marşurilor din oct 2012, oct 2013, oct 2014 care au decurs absolut impecabil.
Cât a avut parte de o conducere oarecum colectivă, unioniștii îşi făcuseră reputaţia de cea mai mare mişcare civilă din România, cei mai bine organizaţi, cei mai serioşi, cei mai disciplinaţi.

În 2014 s-a efectuat atacul la conducere care a fost preluată exclusiv de George Simion. Întreaga activitate s-a alterat – tipic pentru o organizaţie de fals patriotism, respectiv a început să producă activităţi fară rezultat. Suspiciunile au devenit certitudini. M-am retras cu totul după ce nu am putut găsi pe nimeni cu care să colaborez pentru a împiedica preluarea conducerii de către antiromâni. Dar am continuat sa particip la marşurile pentru Unire.

Unionismul ar trebui să aibă ca prim scop menţinerea subiectului unirii în conştiinţa românilor. Chiar cu o conducere toxică, acest lucru se poate îndeplini, atâta timp cât mesajul nu este grav compromis.
Procedura standard de compromitere a unei organizaţii este infiltrarea, preluarea conducerii, comiterea de fapte reprobabile de către infiltraţi şi apoi atribuirea de către presă a faptelor către întreaga organizaţie.
Aşteptam de peste 2 ani ca George Simion să organizeze ceva compromiţător. A comis 3 fapte în vara lui 2016 de mare gravitate dar nu spectaculoase. Pe 22 octombrie 2016 s-a comis al patrulea, un veritabil atac la reputaţia unioniştilor și a unirii. Am fost prezent şi am observat cu atenţie în toate etapele desfăşurate. Din fericire, efectul pe termen lung nu este atins. Dar desigur efectul negativ pe termen scurt va fi serios.

George Simion a organizat o ambuscadă, un conflict în mod secret împotriva autorităţilor române care nu ar fi avut absolut nicio şansa de a obţine ceva pozitiv. Unii mai slăbuţi la cap spun că s-a câştigat că se vorbeşte de unionism mai mult decât altădată. DA dar SE VORBEŞTE LA NEGATIV, DEPRECIATIV. Ce a făcut George Simion este prejudiciu net adus Mişcării Unioniste.

ORGANIZATORII MARŞULUI MINT. ACCESUL PE CALEA VICTORIEI A FOST INTERZIS PENTRU CĂ NU SE PUTEA OFERI SIGURANŢA PARTICIPANŢILOR LA MARŞ DE CĂTRE AUTORITĂȚI. ORGANIZATORII (George Simion si ai lui) AU PUS PARTICIPANŢII CU INTENȚIE ÎN PERICOL, PRIN SURPRINDERE, FIIND PERFECT CONŞTIENŢI.
Organizatorii marşului au creat deliberat, conștient, intenționat o situație de conflict cu autoritățile, au omis și omit să informeze cinstit publicul. Ei prezintă mincinos realitatea, prezintă faptul că jandarmii au împiedicat crearea unei situații periculoase pentru participanţi ca fiind exact inversul realității, prezintă că autorităţile au fost agresivi şi ostili Unionismului și Unioniștilor. O EXTRAORDINAR DE MÂRȘAVA MANIPULARE A PUBLICULUI.

Iată încă un mod în care ORGANIZATORII ÎN FRUNTE CU GEORGE SIMION SUNT VINOVAȚI DE TENTATIVA DE A PUNE ÎN PERICOL VIAŢA ŞI INTEGRITATEA FIZICĂ A PARTICIPANŢILOR LA MARȘ CU INTENȚIE.

ORGANIZATORII ŞTIAU CĂ VA FI OPOZIŢIE A JANDARMILOR, CU BUN MOTIV – ORGANIZATORII AU TRANSFORMAT ÎN PERCEPȚIA PUBLICĂ A UNUI ACT DE APĂRARE A BINELUI PUBLIC ÎNTR-UN UN ACT DE OSTILITATE CU AUTORITĂŢILE – CARE SUNT PREZENTATE CA ANTIUNIONIŞTI – CREAREA DE CONFLICT ROMÂNI CONTRA ROMÂNI. MAI MULT, DACĂ AR FI FOST NEVOIE DE INTERVENŢIA POMPIERILOR SAU A AMBULANȚEI LA ORICE IMOBIL DE PE CALEA VICTORIEI, DIN CAUZA MARŞULUI NU AR FI AVUT ACCES ŞI S-AR FI CREAT SITUAŢII DE MARE PERICULOZITATE. SITUAŢIA PUTEA FI EXPLOATATĂ DE MAFIOŢI SĂ ARUNCE UN OM SUB ROTIL.E MAŞINII DE POMPIERI SAU AMBULANŢEI ÎN ÎNGHESUIALĂ.

DECI A FOST O CUMPLITĂ PROVOCARE PE CARE AUTORITĂŢILE AU PREVENIT-O DAR CONDUCĂTORII O PREZINTĂ ÎN MOD MÂRȘAV DREPT OPUSUL A CEEA CE A FOST DE FAPT.

Organizatorii prezintă această mârșăvie ca având efecte pozitive prin largă mediatizare a marsului unionist dar şi aici dezinformează prin omisiune ascunzând faptul că mediatizarea a fost exclusiv NEGATIVĂ la adresa Unionismului şi unioniştilor.
.
Actuala conducere a Mişcării Unioniste promovează organizarea unui referendum în Republica Moldova pentru a dovedi că poporul doreşte unirea. Ignoră însă faptul ca Basarabia nu a fost luată de la România prin referendum şi ca orice referendum poate fi falsificat de autorităţi sau ignorat dacă rezultatul nu este pe placul autorităţilor. Deci referendumul este o cale sigură pentru a împiedica unirea, nicidecum de a o apropia. Este o cale net contraproductiva care trebuie oprită.

Actuala conducere a Mişcării Unioniste creează aşteptări pentru realizarea uniri la 2018 fără să ofere nici un argument pentru acest termen. Probabilitatea este necunoscută dar în cazul în care nu se va realiza la acel termen, efectul de descurajare va fi copleşitor pentru popor.
.
UPDATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019:
22 apr 2019:

George Simion este promovat de Presa Mafiei Internationale (sucursala Romania) prin canalele de intoxicare informationala – Radio, TV, site-uri de stiri etc:
Antenele
Digi24
Realitatea TV
EVZ
Ziare.com
EuropaFM
DC News
Hoțnews
B1
BZI
Capital.ro
Mediafax.ro
ActiveNews.ro
Adevarul.ro
RomaniaCurata.ro

etc

E cineva intreg la cap in Romania care crede ca Presa, detinuta de straini antiromani, lupta pentru binele românilor vreo secunda?

22 apr 2019:

George Simion “bifeaza” in postarile pe facebook si iesirile publice cat mai multe chestii patriotice posibil: se afiseaza drept conservator fata de valorile traditionale ale poporului roman, participa la Slujbe la Biserica (se da mare crestin, mare ortodox), vorbeste de toate comunitatile romanesti din jurul Romaniei, vorbeste de aducerea romanilor din diaspora acasa, este Pro-Life, participant la Marsul pentru Viata etc etc etc.

Comentariu: “Ce l-a pălit credința pe George Simion de necrezut. Acum 3 ani impunea că dacă vrem sa spunem Tatăl Nostru la inceput al Marsului pentru Unire, sa o facem într-o margine de piata sa nu se auda nimic. Am ignorat dorința lui și am avut parte de un concert de înjurături. Acum precum Sfântul Pavel in drum spre Damasc. Sa vedem cât îl ține.”

facebook.com/conservator.george/posts/2322752481295578
.
https://ceicunoi.wordpress.com/2019/04/18/cati-romani-vor-fi-pacaliti-sa-voteze-la-alegeri-europarlamentare-2019-cati-patrioti-vor-fi-pacaliti-de-george-simion-sa-mearga-la-vot

.
Tactica victimizării
.
Și totuși, cine l-a bătut pe George Simion?
Scriam de dimineață că Unionismul e motiv de PR. Peste zi s-a adeverit că de asta s-a folosit și George Simion.
De la această publicație au trecut deja peste 14 ore:

Între timp a apărut reacția Poliției de Frontieră din Moldova. La fel Inspectoratul teritorial al Poliției de Frontieră Iași i-a răspuns unui angajat al publikatv despre caz:
Și ambasadorul României în Republica Moldova s-a expus pe caz în sensul că dacă ar fi fost solicitare George Simion ar fi fost ajutat.
Dar timp de 14 ore nicio reacție de la, probabil, ultimul unionist vizibil între Nistru și Tisa. Și asta pune mai multe semne de întrebare:
1. De ce George Simion nu a intrat în live așa cum o făcea deseori când se întâmplau situații stranii cu el?
2. De ce nu s-a adresat medicului imediat ce a intrat pe teritoriul României?
3. De ce polițiștii de frontieră din România (vroiam să scriu „români” dar tot români îs și cei din Republica Moldova) nu au înregistrat nimic? Poate pentru că nu era însângerat și pantalonii nu erau rupți?
4. Cum a ajuns George să prezinte o emisiune la 10tv chiar înaintea expulzării sale, și, cel mai trist, la o oră după ce oamenii angajați acolo au declarat public faptul că în cadrul 10TV există cenzură și ei nu mai pot lucra la o televiziune cenzurată?

Aveți grijă de sănătatea voastră!

https://luchianiuc.com/blog/2018/10/02/si-totusi-cine-l-a-batut-pe-george-simion/


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2264411433612459&set=a.106056109448013


(postare din 24 mai):

o mică parte din articolul cenzurat, din pagina George Roncea
.

”Să revenim la povestea cu crucile de la Valea Uzului, unde a apărut ca din senin, în plină campanie electorală, o singură mașină cu patru persoane, o fătucă slăbănoagă, un tip ff gras, un alt tip cu față de hamster plus gagiul gagicii slăbănoage, care au reușit cu trei role de scoci chinezesc și niște pungi de gunoi, plus ceva plastic de prelată, pentru acoperit roșii de seră, cumpărate de la un Kaufland din Sf Gheorghe, să creeze un eveniment de notorietate națională, într-o primă etapă, ce a devenit o temă internațională, ce a implicat două ministere ale apărării din două țari NATO vecine - România și Ungaria, dar mai ales a oferit ocazia victimizării unui candidat prompt inserat în context, pentru notorietate, că nu prea trăgea la public haloimăsu ”salvării” a tot și a toate lansat de candidat - de la păduri la gaze, de la Unire la autostrăzi, de la sexu neprotejat la salvarea delfinilor - circotecă maximă.

96 de publicații și saituri plus cîteva televiziuni de bine au relatat ”drama” candidatului care ar fi fost agresat, fapt cu totul mincinos, tipu avea super viteză, s-au alocat spații publicitare temei, în valoare de câteva sute de mii de euro, netarifate.

Ulterior, candidatul nebătut de nimeni a revenit la fața locului si din nou un număr de 79 de publicații și saituri au relatat știrea revenirii candidatului cu Harta Mică la Valea Uzului, acolo unde n-a fost bătut de nimeni de fapt, că transmitea laiv și nu putea fi deranjat de echimoze. Publicitate netarifată, din nou.

Dacă tot e netarifată publicitatea, am băgat și io poza aia pioasă, în care se vede candidatu, în lacrimi patriotice desigur bine reținute, cum așează bentițe tricolor pe cruci de beton fără nicio legătură cu vreun erou sau altceva, ideea de bază e că emoția ne umple curu de lacrimi.

SRI-ul nu e o biserică de maici, toarnă și unguri și români și sași și lipoveni și țigani la greu, plus mai există și camere de luat vederi cam peste tot, și vânzători la Kaufland și mierle sau coțofene care ciripesc tot tot. Plus, pe lângă rețea, mai există și alte mijloace, mai avansate - de exemplu în secunda doi de la postarea imaginilor de la Valea Uzului de către gagiul silfidei cu ochelari de soare care îl ajuta pe grasomega și pe celălalt fraier să pună pungi peste cruci, băieții de la Tonola ai SRI deja știau cine sunt papagalii cu pungile și scociul de la Kaufland, ba mai mult, aveau și bonurile, că sistemu e integrat total.

Curios, ca să vezi chestie, deși aproape în timp real aceste date se adunau într-un birou din sediul ăla din Centrul Vechi, - unde săracu Coldea, a rămas fără birou, - deși sute de mii de români au reacționat pe FB, deși a devenit povestea din obscura Vale a Uzului o temă de nașparleală NATO - cimitiru e internațional administrat de Ungaria și România, și orice fel de conflicte interne se raportează instant Undeva, gen Bruxelez HQ, ei bine, la suprafață n-a ieșit nimik. Adică nimik pentru ”pulime”, cum vă spun ei vouă...

Mucles total. Nu vreau să pară că sună asta ca un pupic în dosu celor de la SRI, dar fac pariu pe orice că băieții știu exact cine-s ăia cu pungile și cu scociul de la Kaufland.
De ce tace SRI?... ei bine abia asta-i întrebarea de 666 de puncte, pentru care Simionică cel cu Harta Mică merită interes, deși nu-și plătește reclama din banii de apartament, ci din cu totul alt ștat de plată.”


https://www.facebook.com/181944271871084/photos/a.364249673640542/2299986240066866


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: