Ce ipocrizie, să remarci că PSD-ALDE nu mai au majoritate parlamentară fără sprijinul grupului minorităţilor naţionale*, şi în acelaşi timp să aştepţi ca tot un... minoritar (Iohannis) să înjghebeze o majoritate fără PSD-ALDE, din "oaste de strânsură".

* la moţiune n-au votat şi "disidenţii" din PnL, dar la votul de învestitură s-ar "arăta"

© my angry rants

02 iunie 2014

Cum ar putea dispărea mai potrivit o operaţiune de dezinformare ? Fuzionând cu alta !UNPR a apărut - cu acordul lui Băsescu ! - ca stânga să nu încaseze costul electoral al unor măsuri "care trebuiau aplicate" pentru obţinerea parametrilor macroeconomici în vederea trecerii la euro (nicidecum "măsuri anticriză", cum le numea propaganda). Cine a ieşit prost ? "Dreapta generică" - vezi 2012.

Iar PP-DD a apărut pentru a descuraja şi ridiculiza noţiunea de partid anti-establishment. S-a creat, a crescut "până unde trebuie", a mijlocit ocuparea spaţiilor de stânga şi de dreapta - putere-opoziţie - de către partidele-sistem, furnizând materialul de umplutură. Era aiurea acel USL cu un "PP-DD real" în opoziţie - unde ajungeam ? Ca-n 2016 Boborul să fie majoritar în parlament ?!

Ştiripesurse.ro :

EXCLUSIV – UNPR pregăteşte FUZIUNEA cu PPDD


In mediul politic circula zvonul privind o fuziune iminenta in perioada urmatoare intre PPDD si UNPR. Contactati de STIRIPESURSE.RO, liderii PPDD exclud total acest lucru, iar PSD si UNPR spun ca n-au auzit de asa ceva. La nivel neoficial insa, mai multi lideri din PSD si UNPR spun ca sunt discutii avansate.

Dupa ce a luat la bucata majoritatea parlamentarilor PPDD, majoritatea de la guvernare ar fi decis ca e cazul sa actioneze decisiv. Din informatiile noastre, se fac pregatiri pentru ca PPDD sa se topeasca in UNPR prin fuziune prin absorbtie. Asta inseamna ca parlamentarii care mai sunt la PPDD vor intra in oastea generalului Gabriel Oprea, la pachet cu sutele de consilieri locali si judeteni ai partidului. Sursele citate spun de fapt tinta reala a fuziunii care se doreste o reprezinta tocmai alesii locali ai PPDD, in conditiile in care PNL si PDL trag de ei sa-i sprijine in CJ-uri si in CL-uri.

Doi lideri UNPR au confirmat informatia pentru STIRIPESURSE.RO. “Sunt discutii dar nu se stie daca se va face sau nu”, ne-a declarat un lider UNPR.

Dan Diaconescu: “Niciodata!”

Contactat de STIRIPESURSE.RO, Dan Diaconescu a spus ca informatia nu este adevarata:

Am inteles ca veti fuziona cu UNPR.

Niciodata, este un non-sens, e un partid de zero virgula la suta, de fapt nu stii nici daca membrii familiilor lor ii voteaza in alegeri, dar in fine, na, nu conteaza

Negocieri au fost?

Nu, n-au fost nici negocieri

Eu asa am primit informatia din sursa sigura.

Nu, niciodata, niciodata

Cum faceti aliantele pe plan local cu PSD?

Nu stiu, asta depinde de ei, ei au nevoie de noi, nu noi de ei, noi ramanem in alianta cu poporul roman.

Liviu Neagu: “Este exclus”

Secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, a declarat, contactat de STIRIPESURSE.RO, ca este exclusa fuziunea cu UNPR.

De ce se discuta o fuziune cu UNPR?

(rade) Imi starneste amuzamentul informatia. Este exclusa fuziunea cu UNPR-ul si este exclusa fuziunea cu orice alta formatiune politica.

Discutii au fost?

Nu vom participa la discutii, PPDD isi va pastra identitatea si ramane un actor important pe scena politica din Romania.

UNPR v-a propus asta?

Nu, nici vorba de asa ceva.

Altcineva?

Exclus, ramanem partid de sine statator, ne pastram identitatea. Nu s-a pus problema niciodata de fuziune.

E posibil sa fi fost o asemenea discutie si sa nu stiti de ea?

Exclus ca cineva sa fi purtat o discutie fara ca forul de conducere sa nu aiba cunostinta. O fi fost o intentie din partea cuiva, dar nu a fost transmisa catre PPDD, nici vorba ca cineva din PPDD sa fi purtat vreo discutie cu cineva din UNPR pe aceasta tema. E o varianta exclusa.

Serban Mihailescu: N-am auzit de asa ceva

Liderul senatorilor UNPR, Serban Mihailescu, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO ca nu a auzit de fuziune. “N-am auzit asa ceva. Habar nu am, nu stiu de nicio fuziune cu PPDD-ul, vorbesc serios, nici cuvantul fuziune nu-l agreez foarte tare. Nu am niciun fel de informatie, nu am auzit sa se fi discutat vreodata”, a declarat Mihailescu.

Ilie Sarbu: Nu stiu de fuziune

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat ca nu stie de fuziune. “Nu am auzit de asa ceva, nu stiu de fuziune”, a declarat acesta pentru STIRIPESURSE.RO.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Gyorgy Frunda, 2011: "Problema este de educaţie, de percepere. Din 1920 şi până astăzi, toţi românii au fost crescuţi, educaţi în spiritul statului naţional. Este o problemă greu acceptabilă din punct de vedere psihologic, dar acesta este adevărul, România nu este un stat naţional. Dar marile naţii, Italia, Franţa şi alţii au renunţat la definirea statelor lor ca şi state naţionale şi acest lucru este normal într-o Europă în care multiculturalismul şi multietnia sunt prezente în fiecare stat şi în care demersurile, scopurile politice sunt întemeierea Statelor Unite ale Europei sau Statelor Federale ale Europei, nicidecum un ansamblu de state naţionale care să lupte între ele."

Gyorgy Frunda, 2012: "Cred că în următorii patru ani voi putea convinge România să o lase mai uşor cu statul naţional, pentru că minciuna are picioare scurte. Această regiune există de mai multe secole, aceste regiuni au dobândit autonomia sub Maria Tereza, iar numitorul comun al Uniunii Europene şi al Împărăţiei Mariei Tereza sunt regiunile, iar viitorul se bazează tocmai pe aceste regiuni. Acesta e viitorul în Europa comună."

Postări populare (nu P.P.E. !):