28 aprilie 2014

Şi Hitler vorbea despre "construcţia europeană"


Adolf Hitler este primul şef de stat european din istoria modernă care afirmă aşa ceva. Mai înainte (dacă-l exceptăm pe Charlemagne) venise Napoleon Bonaparte cu un proiect similar, iar dintre "ong-uri" erau eurofederaliştii (Paneuropa lui Otto von Habsburg, mişcarea cea mai cunoscută).



A spus-o demult De Gaulle: "Într-o Europă integrată, 'majoritatea' compusă din parlamentari din toate fostele state n-ar face decât să acţioneze contra naţiunilor recalcitrante".

3 comentarii :

Riddick spunea...


Pe 13 iulie 1960, preşedintele francez, generalul de Gaulle, l-a convocat pe Alain Peyrefitte să vină şi să-l informeze despre maşinaţiunile Bruxellesului. Iată ce a spus Peyrefitte:

"Este sistemul Monnet. El constă tocmai în crearea de situaţii din care se poate scăpa doar prin creşterea dozei de supranaţionalitate. Fiecare nouă dificultate ne duce într-un mecanism care ne împinge un pic mai departe spre un stat federal şi mai slăbește guvernele naţionale".

Cu alte cuvinte, împreună cu regionalizarea şi privatizarea, sistemul Monnet este un instrument pentru distrugerea naţiunilor din Europa. Îl putem vedea acum, în toată splendoarea sa, cu oameni nealeşi care înlocuiesc guvernele democratice în Grecia şi Italia, şi Germania dând tonul.

http://riddickro.blogspot.ro/2013/10/distrugerea-natiunilor-din-ue.html

Anonim spunea...

Adica, Hitler camaradul de idei al celor care au faptuit, pina la urma, monstrul !!!
Si atunci, cine sint criminalii si cine sint baietii buni ?!

Riddick spunea...

E destul de simplu: cei buni sunt cei pe care nu-i laudă mass-media.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: