10 decembrie 2013

Germania coace destrămarea României. Uneltele transpartinice au fost "activate".


Un articol îngrijorător la Inpolitics. A se observa că nu este vorba despre vreun demers unguresc care ar intenţiona anexarea (fie ea şi parţială) a Transilvaniei, ci de o serie de acţiuni care urmăresc (într-o primă etapă) fixarea în conştiinţa colectivă a conceptului identitar de "ardelean". Desigur, următorii paşi se pot uşor deduce: regionalizare-federalizare-referendum-secesiune. În paralel cu moşmondirea "SUE". Şi peste tot, participare germană sau austriacă (cea comună cu "reprezentanţii statului", că mai sunt şi acţiuni ungureşti "unilaterale").

Articolul menţionează printre conjuraţi "mediul academic din Cluj" - desigur, o aluzie la Universitatea Babeş-Bolyai, care s-a afirmat de ceva vreme drept un adevărat centru de propagandă antistatală şi antinaţională. La UBB predă Vasile Puşcaş (PSD), negociatorul principal al părţii române la aderarea la UE, care a primit o catedră sponsorizată de UE (de "studii europene" sau cam aşa ceva), şi tot aici a avut loc (în 2008) o conferinţă găzduită de Andrei Marga (PnL), al cărei subiect era destructurarea statelor naţionale şi crearea "Statelor Unite ale Europei" (Conferinţa internaţională România şi viitorul Europei. Contribuţii româneşti la proiectul "Statele Unite ale Europei"). De asemenea, mulţi dintre semnatarii Manifestului regionalizării (din 2001) au avut sau mai au conexiuni la UBB. Apare şi Boc, care este promovat agresiv de postul TV Transilvania Live şi de angajatul acestuia, Sabin Gherman (autorul manifestului "M-am săturat de România", din 1998), în vederea unei eventuale candidaturi prezidenţiale.

Mişcări ciudate in Transilvania: ce jocuri face Emil Boc?

După debarcarea de la șefia guvernului și a PDL, Emil Boc a ieșit din lumina reflectoarelor și a tulit-o înapoi, la Cluj, de unde nu se mai prea aude de el, cu excepția opiniilor unora legate de șansele sale la președinția României, în 2014.
Pînă la a ajunge, însă, președintele tuturor românilor, Boc se implică în niște manevre cel puțin dubioase, care lasă loc unor speculații de cu totul altă natură.

Un eveniment care a scăpat atenției presei de la noi s-a petrecut în luna octombrie, la Munchen. Mai precis, despre el s-a scris în cîteva articole de business, dar fără anumite detalii demne de luat în seamă.
Între 7 și 9 octombrie, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană a organizat pentru a doua oară standul comun al României la EXPO REAL München - cel mai mare târg european pentru proiecte imobiliare şi investiţii la nivel internaţional.

În calitate de expozant s-au aflat firme românești, primării de municipii șamd
scopul fiind promovarea de programe investiţionale. În plus, la ediţia din acest an EXPO REAL și-a propus să aducă în centrul atenţiei ţările din Europa Centrală, Europa de Est şi Sud – Est, ceea ce a făcut ca, în programul de conferinţe al Forumului de Investiţii, aceste ţări să fie plasate în prim-plan.

Potrivit presei de la noi, „România ca destinaţie investiţională” a fost tema majoră propusă pentru conferinţă de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, prin intermediul căreia s-a dorit trezirea interesului investitorilor străini pentru piaţa românească. Din partea Guvernului României, la conferinţă a participat Costin Mihalache, consilier de stat la Cancelaria Primului Ministru, care a transmis participanţilor disponibilitatea şi dorinţa României de a atrage şi sprijini investitorii străini.

Numai că, în timp ce reprezentantul guvernului și cei ai C.C.I. Româno-Germană vorbeau despre oportunitățile de investiții în România, cîțiva pași mai încolo, un stand expozițional măricel avea o cu totul altă viziune (vezi foto).


 
Mai precis, o serie de companii, plus reprezentanți ai administrației locale și județene clujene și ai mediului academic din Cluj s-au reunit într-un stand comun, sub numele generic ”Transylvania Evolution” (Evoluția/Dezvoltarea Transilvaniei) girat de însuși Emil Boc, primarul orașului de pe Someș și de Horea Uioreanu, președintele CJ.

Tot în cadrul evenimentului, a fost organizată o conferință comună cu tema "Transylvania - building an Innovation Region".

Scenariul fusese pregătit din timp, cu grijă, odată ce o decizie a consiliului local Cluj din septembrie aloca bani de la bugetul primăriei lui Boc pentru organizarea standului ”Transylvania Evolution”.
Dacă firmele clujene ar fi promovat strict imaginea municipiului condus de Boc ori a județului în cauză, ar mai fi fost cum ar mai fi fost.

Numai că brandul promovat de ardelenii sus-pomeniți a fost al întregii Transilvanii, lucru mai greu explicabil.

De altfel, pe siteul oficial al Transylvania Evolution sunt aruncate, ca într-o doară, informații precum cea conform căreia PIB-ul pe cap de locuitor din Transilvania este cu 10 procente mai mare decît media țării, ori că Transilvania are un aport la PIB-ul național de peste 35% din totalul acestuia.
Încă mai grav, la standul de la Munchen și în pliantele publicitare distribuite zecilor de mii de vizitatori, harta Transilvaniei era atent decupată și mărită în raport cu restul țării (vezi foto).



Vasăzică, noua strategie de imagine a României este promovarea pe bucăți?
Interesant, mai ales din partea unui politician, Emil Boc, căruia în mod oficial (și neconstituțional) i s-a cedat acum un an de către șeful statului dreptul de primi onorul de Ziua Marii Uniri.

Situația este cu atît mai delicată cu cît Estul Europei a reînceput să fiarbă, și se vorbește tot mai intens de revenirea Moldovei la România, dar și de un posibil referendum prin care Transilvania ar putea deveni provincie de sine stătătoare, după modelul referendumului scoțian, programat anul viitor.

Cînd la un eveniment de dimensiunile Expo Real Munchen, ultramediatizat în cercurile economice mari ale lumii – și încă la o ediție care urmărea oficial promovarea aparte a statelor din Est - se face un asemenea lobby pentru provincia istorică Transilvania în dauna României, în ansamblu, ceva nu e în regulă oricît de relaxat ai privi situația.

În aceste condiții, se pune întrebarea legitimă: ce jocuri oculte se fac în Transilvania?


81 de comentarii :

Anonim spunea...

''..... fixarea în conştiinţa colectivă a conceptului identitar de "ardelean"(nn si banatean).''
Acest obiectiv a fost DEJA indeplinit cu deasupra de masura !!!

Riddick spunea...

Nu prea cred că sunt deja majoritari "căuzaşii" ideii.

Crystal Clear spunea...

Este plin de provocatorii propagandişti ai destrămării României

Sper să ne apere NATO
ulivia a scris pe 10.12.2013

ULivia "Corect d-le BTI. Boc este tradator, precum sunt si transilvanenii care dau 35% din PIB si, asa buni si inceti cum sunt ei, accepta sa le fie redristribuita contributia in judetele rosii si la uslasi. Apropos, inclusiv SRS este beneficiarul acestei redistribuiri. In rest, sa fii sanatos, si sa-mi spui sarut-mana, daca ne vedem la granita Transilvaniei cu Miticia, atunci cand primesti viza de UE.

Riddick spunea...

Ăla e postac, clar. Mai grav e că de la Bucureşti (guvern, parlament, preşedinte, partide) se tolerează "tendinţa".

Crystal Clear spunea...

Este abominabil ceea ce se întâmplă.
O trădare pe care nu mi-am imaginat-o niciodată.

Riddick spunea...

Nu mi se pare ceva inevitabil, fatal. Este foarte posibil să şi-o ia RĂU peste bot.

Crystal Clear spunea...

Să sperăm

Unknown spunea...

Din cite am citit, pina in 1918 romanii din Transilvania nu prea aveau voie sa traiasca in orase. Deabia dupa ce s-au unit cu "miticii" au capatat acest drep si chiar demnitaea de a fi romani.

Riddick spunea...

Nu cunosc tema în amănunt, ştiam doar că nu se mai permitea ortodocşilor (români, sârbi, ruteni/ucraineni) construirea de biserici din piatră sau cărămidă, ci numai din lemn. La televiziunea Transilvania Live am auzit (de la Gherman !) că în Cluj nu se permitea stabilirea românilor ("oraş domnesc"). Probabil că nu în oricare oraşe era interdicţia. De exemplu, armenilor li s-a permis stabilirea numai la Gherla, pe la 1700 sau 1750, şi au ridicat oraşul prin comerţ. Bănuiesc ca s-a scos interdicţia odată cu abolirea iobăgiei, ori la 1848, ori la 1867 (proclamarea dualismului austro-ungar), că au fost avocaţi şi ingineri şi chiar şi parlamentari români în Imperiu, si doar nu erau numai pe la sate.

Anonim spunea...

Nu cred ca imobilismul si lipsa de seriozitate / competente a politicienilor de pe malul Dambovitei celorlalti trebuie sa-i impiedice pe cei ce au idei sa se faca cunoscuti. Sasii din Transilvania au fost un factor de progres determinant iar acum ei si urmasii lor stabiliti in Germania pot face un lobby puternic pentru meleagurile de unde au plecat. E o mare idiotenie acest articol, suntem chiar atat de prosti incat sa credem aceste baliverne ieftine? Mai bine faceti ceva ca sa fie mai bine pentru toata lumea in Romania nu numai pentru coruptii care fura tot in interesul clanurilor si familiilor lor. Incurajati justitia, dreptatea, cinstea, munca nu lenevia, hotia si smecherii. Adevaratii dusmani ai Romaniei nu sunt nemtii ci noi insine ca ne lasam ispititi de asemenea propaganda de doi lei.

Steiner spunea...

Nu cred ca imobilismul si lipsa de seriozitate / competente a politicienilor de pe malul Dambovitei celorlalti trebuie sa-i impiedice pe cei ce au idei sa se faca cunoscuti. Sasii din Transilvania au fost un factor de progres determinant iar acum ei si urmasii lor stabiliti in Germania pot face un lobby puternic pentru meleagurile de unde au plecat. E o mare idiotenie acest articol, suntem chiar atat de prosti incat sa credem aceste baliverne ieftine? Mai bine faceti ceva ca sa fie mai bine pentru toata lumea in Romania nu numai pentru coruptii care fura tot in interesul clanurilor si familiilor lor. Incurajati justitia, dreptatea, cinstea, munca nu lenevia, hotia si smecherii. Adevaratii dusmani ai Romaniei nu sunt nemtii ci noi insine ca ne lasam ispititi de asemenea propaganda de doi lei.

Riddick spunea...


Steiner/anonim - produci o propagandă ieftină. Saşii şi alţii revendică proprietăţi imobiliare şi funciare, unele pe care nu le-au mai putut deţine legal, datorită exproprierii pentru crime de război sau colaboraţionism cu ocupantul (legi din 1945, nu "comuniste"). Şi totuşi, li se "înapoiază" de către autorităţi corupte şi trădătoare.

Am oprit alte două comentarii, absolut identice.

Crystal Clear spunea...

Ce avalanşă propagandistică Pro Germania !
Încep să intru la "idei"....

Riddick spunea...


Eh, explicabil. :)

Crystal Clear spunea...

Saşii erau mereu cu nasul pe sus şi se credeau rasă superioară. Nazişti fără sentimente ,fără entuziasm, fără spontaneitate. Nişte legume congelate. Am trăit un an la Medias şi i-am cunoscut foarte bine.
Mulţi degeneraţi şi bolnavi de nervi

cristian vantu spunea...

Ridick, romanii ardeleni au avut mereu constiinta identitatii lor. Eu, desi sunt roman, m-am prezentat mereu ca ardelean in primul rand. Pentru noi, ardelenii, crescuti in spatiul cultural german (caci desi Ardealul este in Romania apartine acestui spatiu cultural central-european), patriotismul se dezvolta de jos in sus (familia mea, strada mea, orasul meu, provincia mea, tara mea, continentul meu) si nu de sus in jos cum este pentru voi, francofilii, admiratorii statului centralizat al carui principal examplu este Franta. Nu uita anunturile de mica publictate din anii 90: in Bucuresti toate preturile erau in dolari , iar la noi, in Ardeal, erau in marci germane. Tot atunci, voi erati cu Renault-ul iar la noi, ca si acum, Volkswagen-ul este mai popula ca Dacia (apropos V se citeste F, deci spuneti si voi Folxvaghen, cum este corect in germana) Desi suntem uniti de 100 de ani noi am fost cultural mereu in spatiul german impreuna cu ungurii, slovacii, croatii, rutenii (vezi problema acum in Ucraina - acelasi motiv) Deci, eu cred ca avem modele diferite. Pentru regatean idealul este statul centralizat francez iar pentru ardelean statul federal german. La intrare in Germania prin Sud, prima data vezi un steag mare al landului Bayern si doar apoi unul mai mic al Germaniei (si apoi al Europei si mai mic) Asta nu inseamna ca bayerezii nu-si iubesc Vaterlandul (tata Tata, nu tara Mama, cum spunem noi).Ei bine, cam asa simt si eu, ca Ardelean. In primul rand sunt ardelean, căpos, încuiat, cum vrei tu, dar ardelean și apoi sunt român, ortodox, bineinteles. Apropos, centralismul il accept doar in Biserica. Patriarhia trebuie sa fie la Bucuresti, la fe ca si Externele si Apararea. Restul - fiecare cu ale sale. Noi avem oroare de centralism. Pana la unirea cu voi nu am avut (simtit) centralism. Sibiul, Brasovul, Clujul, Tg. Mures, Bistrita, Alba Iulia, au fost tot atata centre de putere mai mari sau mai mici ale diverselor etnii si/sau comunitati. Ardealul este atat de divers el insusi incat nu ar suporta ca puterea sa se cumuleze intr-un oras al sau, daramite intr-un oras din afara sa. Iti spun fara rezerva si fara sa fiu mai putin roman, ca noi, tinerii ardeleni (romani !) din anii 80-90, discutam despre autonomia Ardealului inca de atunci. La fel faceau si oamenii de afaceri si chiar unii securisti. Tin minte ca eram toti indemnati sa ne deschidem conturi la Banca Transilvania, ceea ce s-a si intamplat in majoritatea cazurilor. Problema nu este insa asa de grava cum pare la Bucuresti. Bucuresteanul, asa cum am spus, lunadu-si model centralismul francez, crede ca traditia federalista inseamna seccesiune. NU este insa asa. Noi, romanii trebuie sa intelegem ca desi vorbim aceeasi limba, suntem extrem de diversi si avem convingeri distincte in functie de zonele istorice din care provenim si de aceea singura cale de a trai impreuna, asa cum ne este sortit de Dumnezeu este sa ne respectam unii altora specificul si sa sa ne ajutam fiecare cu ce are mai bun. Eu nu cred ca moldovenii sunt prosti si saraci ci cred ca moldovenii sunt cei mai talentati dintre romani. Ei ne-au dar mai toate geniile. Nu cred ca regatenii sunt hoti ci cred ca sunt cei mai buni diplomati si foarte abili oameni de afacere. Nu cred ca ardelenii sunt incuiati ci cred ca sunt seriosi si temeinici. Ce zici daca am pune toate aceste calitati impreuna pentru a face o tara ma buna fara a mai incerca sa ne impunem unul altuia modele ? Tu nu vezi ca nici macar nu respectam aceeasi personalitati ? Noi ardelenii nu dam doi bani pe un politician care nu si-a respectat cuvantul. Voi, regatenii, nu asta admirati, ci puterea. Uita-te acum, de ex. Nastase e la puscarie. Ardealul jubileaza, Oltenia il plange. Te salut, Dextro.

Riddick spunea...


Nu-mi plac (ca modele) nici Germania, nici Franţa, nici nu-l plâng pe Năstase.

Erau mărcile la căutare în "Ardeal" fiindcă Germania avea influenţă acolo, deja, mai mult decât în alte părţi.

Crystal Clear spunea...

Eu şi părinţii mei cu famila in în Basarabia (care au fost nevoiţi să se refugieze din cauza trădatorilor) am avut mereu şi avem conştiinta că suntem români .Interesant este că prin natura meseriei, deşi locuiesc în partea de sud a ţării am contribuit şi contribui de mai mult de 30 de ani la dezvoltarea Ardealuiui , la menţinerea şi crearea de locuri de munca acolo, la prosperitatea Transilvaniei, ca parte a României.
Aşa că este vorba numai şi numai de propagandă decontructivistă ,trădătoare de ţară

Crystal Clear spunea...

Ăsta e Dextrocardia,un propagandist pe FB , din clanul eurobasist ,trădător de ţară...

Las că vine plata. Nu de plata..

Riddick spunea...


Eu îi pot înţelege pe ardeleni că sunt şi probleme (ca orice problemă centru - provincie), dar ele se elimină sau simplifică optimizând funcţionarea întregului, nu divizându-l în piese mai mici sau compartimentându-l în segmente etanşe, cu comunicare redusă între ele.

Riddick spunea...



Centrul a greşit (1918-1940) trimiţând în Basarabia cadre corupte: "au venit cu valiza şi au plecat cu camionul", sau "jandarmul mi-a tras o palmă" - propaganda antiromânească de acolo, post-1991 (dar mai veche, atunci doar a ajuns la noi).

Să compare aceste "inconveniente" cu gropile comune de pe timpul URSS-ului, sau să compare cu ce trimetea RSS Moldovenească în Uniune cu ce primea la schimb.

Riddick spunea...


Eh, drumul meu online cu Dextro s-a despărţit.

Crystal Clear spunea...

Basarabia este pur şi simplu secat,a pământ viran...Aşa cum ajung toate coloniile..

Crystal Clear spunea...

Aha,
Şi făcut datoria pentru care este plătit : să scrie pe bloguri împotriva Romaniei...

Riddick spunea...


Un văr al bunicului patern era pădurar (inginer silvic ? parcă, oricum, nu simplu-pădurar) pe la Roman, dar "mai vedea" şi de anumite zone din Basarabia. Bunică-miu îmi confirmase, citându-l pe vără-său, că România a greşit că "nu a trimis în Basarabia ca personal administrativ oameni de ispravă, ci mai mult unii 'de care se puteau dispensa' mai uşor".

Crystal Clear spunea...

Da, aici a fost buba.
Cum se procedeaza acum şi cu Transilvania..

Am cunoscut nişte români din Başov plecaţi în Canada şi SUA.care făceau propaganda deconstructivă. Duşmani mai mari nu putem avea..

cristian vantu spunea...

Crystal Clear: da, mă semnez de multe ori Dextrocardia sau Dextro și pot fi numit euro-băsist, așa cum spui, dar într-o mult mai mică măsură. Sunt băsist doar când aud de Ponta sau de Voiculescu însă nu mai am tragere de inimă. După ce se întâmplă în ultima vreme cred tot mai mult că nu avem alternative. Nu știu dacă Băse trădează din convingere sau din necesitate (au marile puteri căi mai putin ortodoxe de a impune vointa lor) dar cert este ca o face si el. Să stii insa că in aceași măsură în care tu mă consideri eurobasist alții mă consideră fundamentalist ortodox sau legionar și nici ei nu gresesc căci nu-mi ascund simpatia nici pentru Papacioc, Cleopa sau Iustin Parvu si nici pentru o bună parte din convingerile lui Codreanu sau Eminescu. Trebuie însă să împărțim lucrurile, să le ierarhizam, cum spuneam in mesajul precedent. Sunt Ardelean atunci când regatul dorește să-mi impuna modelul său la fel cum sunt român atunci când Europa doreste să-mi impuna porcariile sale socialiste și cum sunt european atunci când trebuie să aleg între un Samsung si un Philips, dar mai presus de toate sunt crestin ortodox, lucru care, simt eu (si cam la fel spunea si Dughin) este mai important decât toate cele dinainte. Așadar, atât timp cât poporul ăsta este unul religios, nu te teme de ruperea Romaniei dar pregătește-te ca moldovenii, ardelenii, bănățenii să spună ajunge modului în care Bucureștiul consideră că trebuie să ne conducă. Ajunge.

Crystal Clear spunea...

Postac care are timp de scrisori fluviu...
Să ştii că nici n-am citit .


Te plăteste la număr de cuvinte , nu-i aşa?

Mai bine ai învăta foarte bine o limbă straină, ai face ceva care să-ţi dezvolte cariera, orizontul, posibilitaţile.
Să ştii că la testele de writing tot la nr de cuvinte te notează ...Dar rămâiîi cu ceva..

Anonim spunea...

CRISTIAN VANTU......TE ADMIR ,IMI PLACE CUM GANDESTI. ASA GANDESTE UN ARDELEAN ADEVARAT.ASA MOLCOMI CUM SUNTEM ....NE FUGE MINTEA. OFTICOSII COMENTEAZA CA DE OBICEI

Valy spunea...

Mai tradatorilor(anonimus,vintu,etc !Mergeti si spinzurati-va ! Vreti federalism ? Va vindeti,precum curvele plecate din Carpati pe meleaguri occidentale. Sunteti niste scursuri ieftine si toxice...

Riddick spunea...


Nişte renegaţi.

Crystal Clear spunea...

Trimise tot de securişti...în misiune

federalul spunea...

nu e de mirare atata timp cat bucurestiul( guvernantii ) ia tot di nu da decat biruri si legi proaste.

Riddick spunea...

Nu-i de mirare, ce ?

Crystal Clear spunea...

S-a pus în mişcare maşina federalistă..

Anonim spunea...

de cand visez sa ma trezesc colonie britanica?!...de cand visez sa mai scap de balcanismele miticilor?!...demult, de foarte mult timp!...

Anonim spunea...

mi-a placut f mult viziunea lui Cristian Vantu aici la discutii; vreau doar sa-l asigur insa ca ardealul a fost intotdeauna spuma romaniei in primul rand ca si natura (data de Dumnezeu); resursele naturale nu au fost facute de oameni, ci asa a lasat Dumnezeu asa zona; vreau sa -l mai asigur de un lucru si incerc sa nu generalizez, dar au fost cumva indoctrinati sa se creada superiori noua intocmai cum au fost convinsi si basarabenii ...si mai vreau sa il asigur de un lucru: eliberarea ardealului s-a facut cu ajutorul soldatilor munteni si ardeleni; si mai vreau sa-l asigur de un lucru: nu poti face separatisme gen hai sa separam blocurile mai frumoase de alea mai ruate sau casele mai frumoase de alea mai urate...si tot asa;

Anonim spunea...

Te contrazic sasii erau niste oameni deosebiti eu nu am trait un an printrei ei si 25 iar integritatea lor nu se compara cu cea a romanilor din Ardeal

Riddick spunea...

Saşii sunt folosiţi propagandistic:

Impactul germanilor în Est (GERMAN-FOREIGN-POLICY.COM, 2009):

Politică etnică
Klaus Johannis provine din mediul "Germandom" din România, căruia îi atribuie virtuţi precum "corectitudine, încredere, pragmatism şi eficienţă". [1] El este preşedintele organizaţiei "Germandom"locale, "Forumul Democrat al Germanilor din România" (DFDR), care, precum multe alte asociaţii ale minorităţilor germanofone, în Europa de Est si Sud-Est, a fost fondat imediat după răsturnarile din 1989. DFDR, ca şi presedintele său, Johannis, este strâns asociat cu reţelele "Germandom" răspândite peste tot prin Europa. DFDR este membru asociat al FUEN ("Uniunea federală a Naţionalitătilor Europene"), o organizaţie care reuneşte numeroase minorităţi din Europa şi Asia Centrală, fondată pe direcţiile tradiţionale ale politicii etnice germane în anii următori celui de-al doilea război mondial, de foşti nazişti. [2] În cadrul FUEN, DFDR-ul este deasemenea, membru al "Grupului de Lucru al Minorităţilor Germane" (AGDM), aflat în contact permanent cu Ministerul de Interne din Germania. [3] Partidul minorităţii de limbă maghiară din România, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este deasemenea membru FUEN. Este unul din partidele parlamentare care îl propune pe Johannis pentru funcţia de prim-ministru.

Conspiraţie
Deocamdată Johannis a fost cunoscut drept primar de Sibiu (Hermnnstadt). De când a preluat funcţia în 2000, Sibiul a devenit cunoscut prin succesele sale economice. "Oraşul Vechi este o bijuterie, reţeaua de apă funcţionează, şi mai presus de orice, sunt doar puţini şomeri", relatează recent presa. Sub "neamţul" Johannis, oraşul a devenit un model de succes. [4] În realitate, Johannis administrează înţelept resursele pe care comunitatea le primeşte din Germania; pentru a crea modelul unei insule "Germandom" în Europa de Sud-Est. Sub contractul Ministerului Cooperării Economice şi Dezvoltării din Bonn, asociaţia Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) a început deja renovarea Oraşului Vechi - şi care este de obicei atribuită lui Johannis - înainte ca Johannis să ocupe funcţia. [5] Agenţia Germană pentru Ajutor Tehnic (THW) a venit în ajutorul lui Johannis pentru rezolvarea problemei apei. [6] Alt ajutor soseşte de la organizaţiile "Germandom" din Germania, de exemplu, DFDR şi Johannis personal consiliază Fundaţia Hermann Niermann din Dusseldorf asupra "problemelor privind promovarea proiectelor culturale, academice si sociale"- deasemenea în beneficiul minorităţii germanofone din România. [7] Fundaţia Niermann a devenit de notorietate cu ani în urmă, în exercitarea influenţei ascunse asupra minorităţii germanofone din estul Belgiei - în cooperare cu grupuri etnocentriste de extremă dreapta. Oricine poate spune cu siguranţă că preşedintele fundaţiei "a fost la curent cu o conspiraţie" care a fost îndreptată împotriva Belgiei.

http://riddickro.blogspot.ro/2009/10/marioneta-johannis.html

Unknown spunea...

Haideti sa nu fim rautaciosi! (Vizavi de Cristian Vantu). Este o opinie... la care, in mod normal, ar trebui sa argumentam pro' sau contra. Daca... spre exemplu, in opinia mea, d-l "dextro" are o opinie gresita vizavi de "autonomia Ardealului", nu inseamna ca am si dreptate! Dar cum aflam asta? Argumentam d-lor! Dar ca sa argumentezi, trebuie sa ai si o opinie proprie. Ori "dextro" (personal prefer un nume real), si-a expus opinia sa. In schimb, ... ceilalti domni ce au facut? In loc sa i-si expuna opiniile pro si contra, sa incerce... cu argumente, sa il convinga ca ceea ce crede e gresit sau ca are dreptate (nu si in opinia mea), domnii ceilalti (riddick, crystal clear...etc) se grabesc sa il catalogheze si sa ii inchida "gura". Nu este corect d-lor! In opinia mea bineinteles. De ce? Argumentez: Atentia deosebita, (in prezent si in trecutul recent) pe plan politic si economic ale unor mari puteri ale lumii precum USA, China, Rusia, Germania, UK, ...etc. (A se vedea: vizita Victoriei Nuland, vizita oficialilor chinezi la Bucuresti, declaratia recenta a lui Putin luat la intrebari de un jurnalist roman, caruia ii raspunde cam asa...: "ce spuneti daca Rusia va vinde direct Romaniei, gaz ca si Romania la randul ei sa vanda Ukrainei, cu pret de intermediar?", Intalnirea Angelei Merkel cu "Victoras" unde au stat aproape o ora la taclale pe balconul resedintei in care a avut loc receptia, loc din care seful guvernului nostru a iesit "vizibil sifonat" spun jurnalistii. Declaratiile premierului britanic, a ministrului de externe francez, s.a.m.d. Toate astea cumulate, pe mine personal, nu ma fac sa ma gandesc decat la interesul suprem pe care il au aceste tari asupra tarii mele, ROMANIA! Care este acela??? Il stim cu totii dragilor! RESURSELE! Bogatia ogoarelor noastre (interesul foarte crescut in a cumpara teren AGRICOL! Repet: AGRICOL! Nu teren de constructii!) As mai avea de adaugat..., dar nu vrea sa spuneti si despre mine ca sunt un postac platit de catre nus' ce organizatie sau mai stiu eu. La incheiere as adauga: Daca autonomia Transilvaniei (ce schimbare de denumire... inainte i se spunea... "autonomia tinutului secuiesc":))) s-ar infaptui, resursele din Muntii Auseni ar ramane acolo neatinse drept mostenire copiilor, copiilor Ardealului si ai Romaniei, copiii nostri, ai caror strabuni, Moldoveni, Basarabeni, Olteni, Dobrogeni, au eliberat si aparat cu vietile lor aceasta Transilvanie? VA MULTUMESC! Si nu uitati..., asa cum ne arata si istoria..., cand suntem uniti, nu putem fi invinsi! Mandru ca sunt Roman! Pavel.

Riddick spunea...

Propaganda interesaţilor vântură "plebei" ardeleneşti aceste "avantaje exclusive", apoi s-ar folosi de ea şi ar abandona-o.

Valy spunea...

@Alin Pavel Bravo ! O analiza corecta si obiectiva. Doar ca nu am inteles prea bine finalul,in care spuneai ca "daca autonomia Transilvaniei s-ar infaptui",resursele ar ramane doar urmasilor nostri. Absolut fals ! De ce ? Ft simplu ! Deoarece,noua regionalizare a Romaniei,ca dealtfel a multor altor state din UE,este doar preambulul crearii celui de-al patrulea Reich,visat de "jupinii" Europei occidentale.Se urmareste secesiunea Romaniei,asa cum s-a intimplat cu Ex-Yugoslavia pe motive etnice sau de dezvoltare regionala. Fals ! Si iarasi fals ! Adevaratul motiv,sunt resursele si bogatiile existente in Romania de mi de ani.Asadar,pentru continuitatea sa geopolitica,Romania,are nevoie de conservarea si perpetuarea sistemului de stat centralist de tip francez chiar daca unora le place sau nu.Doar printr-o unitate desavirsita,Romania poate continua sa existe cel putin asa cum a existat din 1947 si pina astazi,in urma Tratatului de la Paris.

Riddick spunea...

Subscriu, Valy.

Crystal Clear spunea...

Toată Transilvania este invadată de agenţi NWO, inclusiv la fabricile româneşti care exportă.Sunt puşi şefi la servicii de export care triază clienţii , dau prioritate corporaţiilor , firmelor mari străine şi alungă firmele mijlocii. Când cauţi să întelegi ce se întâmplă afli că astfel de personaje au copii( tineri la 30 de ani) care ţin prelegeri la Davos pentru "Reshaping the world".
Aceştia au fost recrutaţi încă de acum 20 de ani sponsorizati la studii la universităţile din SUA sau Anglia şi spălaţi pe creieri...


http://www.euronews.com/2014/01/22/davos-opens-hoping-to-reshape-the-world/

Riddick spunea...

Suntem lucraţi "tehnic", în coordonare.

Crystal Clear spunea...

Firmele mici ,românesti sunt privite cu dispreţ şi desconsiderare .Daca nu eşti străin eşti un nimeni, deşi în toate momentele de ananghie tot firmele rmâneşti au salvat fabricile de la faliment, aducând comenzi...

În posturile de conducere ale fabricilor sunt promovaţi şi menţinuţi cei care lucrează împotriva României.

Riddick spunea...

Fiscul "şi alţii" o filează pe baba Raveica:

- Cum vezi chestiunea evazionismului?
- De acord total cu guvernul! Bunăoară, vecina mea Raveica îmi dă morcovi, cimbrişor, sfeclă, fără să-mi taie chitanţă şi fără s-o fiscalizeze, n-are maşină de înregistrat, cum vine asta? Statul pierde!
- Dar atunci marii industriaşi şi comercianţi evazionişti?
- Marfa lor nu e evaziune, ei reinvestesc, ei dau de lucru la atâţia oameni, ajută partidul, pun în circulaţie un know-how european! Sprijină democraţia! Comerţul negru îl fac Raveica şi alţi pezevenghi ca ea! Ea sustrage, neavând evidenţă electronică, bani care ar fi foarte trebuincioşi altor sectoare.
- Cui, de pildă?
- De pildă, industriei, băncilor! Noi trebuie acum să le sprijinim, aşa e corect cetăţeneşte. Noi nu trebuie să lăsăm industria grea, de metale feroase sau de produse chimice, sau oricare alta, chiar dacă sunt particulare, să bâţâie! Nici băncile să lihnească! Din dajdia noastră câtă este; noi trebuie să le ţinem sus pe toate astea, căci de-aia suntem europeni. Capitalistul străin, dacă nu câştigă, pleacă; şi ce-ai făcut? Cum te-ai europenizat fără el? El a adus consulting-ul, sustenabilitatea, mentenanţa, dezvoltarea durabilă, tot lucruri bune, progresiste!... El ne-a ajutat ca nimeni să ne ridicam în civilizaţie.

http://riddickro.blogspot.ro/2014/01/destinatii-pentru-banii-colectati-prin.html

MILITIA spunea...

Daca s-ar trai in Romania ca in Germania in toate zonele tarii, nimeni nu ar mai avea astfel de pretentii. Atat timp cat Bucurestiul suge tot, iar unele regiuni se scalda in saracie, nu putem vedea decat rezultatul acestor actiuni. Nucleul tarii este Transilvania. Desi ma doare sa o spun, Transilvania a avut mult de pierdut din cauza celorlalte regiuni. Este o realitate cruda dar adevarata. Am devenit bataia de joc a Europei din cauza administratiei de la Bucuresti.

Riddick spunea...

La fel zic şi separatiştii din Catalonia (Spania).

Crystal Clear spunea...

@MILITIA

Vezi să nu te ia Poliţia. trădătorule.

Cine a construit fabrici in Transilvania?
Cine a adus comenzi la fabricile din Transilvania ?
Cine a consumat produsele fabricate acolo ?

Noi, ŢARA ÎNTREGĂ

Crystal Clear spunea...

Am muncit ca sclavii în regimul comunist ca să construim industrie, agricultura( şi în Transilvania) , am plătit cu munca noastră toate datoriile întregii Românii până în 1989 şi vin acum iluminaţii să fure şi să distrugă TOT.
Vor să remodeleze lumea ca câştige numai ei, iar noi să fim din nou sclavi,de data asta nu ai comunismului ci ai NWO.
http://riddickro.blogspot.ro/2014/01/jaful-cu-anomalii-se-tine.html

Unknown spunea...

Urât...si dureros...in toate aceste comentarii, unde se afla adevaratii nostri stramosi? Dacii...
Numai oportunisti care incearca sa duca de nas "turma"...prefer sa ramân oaie neagra in integritatea si individualitatea mea...independenta tarii noastre si mandria, unde sunt?? Pacat...atat pot spune...

Riddick spunea...

"Dacii"...

Nu zic să-i uitam, dar înapoi nu ne putem întoarce: nu am păstrat nici limba, nici religia dacică.

Unknown spunea...

Oi fi eu "ultimul Mohican"?? Nu cred...eu simt in adancul fiintei mele radacinile stramosilor mei, Dacii...si am pastrat si limba si religia dacica...Eu sunt Valah si mandra de a fi!! Nu-mi ignor radacinile, ele ma mentin inradacinata...daca intelegi ceea ce vreau sa spun...

COSMOS spunea...

IN ATENTIA LUI CRISTIAN VANTU


http://www.ghimpele.ro/2013/04/in-lipsa-unei-reactii-ferme-romanesti-un-istoric-sarb-ii-pune-la-punct-pe-extremistii-maghiari/

CITESTE CRISTIAN VANTU SI DUPA COMENTEAZA...TARA ASTA NU E A TA SAU A CEEA CE VA CREDETI CI A STRAMOSILOR NOSTRI SI URMASILOR NOSTRI IAR DACA TOT CREDETI CA AVETI ''PEDIGREE'' CUM ATI ACCEPTAT IN CLUJ UNUL CA BOC SAU CUM DE NU APARATI ROSIA MONTANA NELUNAND IN CALCUL CA ESTE A ROMANIEI CI SA PRESUPUNEM CA ESTE A TRANSILVANIEI...TOT BUCURESTENII AU IESIT STRADA PT A VA PROTEJA ZONA SI BOGATIILE....SI NU UITA: NICIODATA BANATUL SI MARAMURESUL NU V-A TRADA PLUS CA MIE IMPOSIBIL DE INTELES CUM INTR-O ZONA IN CARE SE VORBESTE ROMANESTE UN ROMAN IA BATAIE PENTRU CA NU VORBESTE MAGHIARA...

Crystal Clear spunea...

Daaa.. "DACII " altă diversiune , pe la Naşul- televiziune pro-băsistă.
Cum că nu mai suntem latini...aşa deodata..

Răsucesc minţile oamenilor -alţi tradători

MILITIA spunea...

@ Crystal Clear Nu am spus niciodata ca imi doresc divizarea tarii. Se pare ca nu gandesti limpede. Administratia de la Bucuresti este de prost gust si incompetenta. Pe asta am pus accentul. Nu arunca cu acuze inainte sa judeci limpede un comentariu.

Crystal Clear spunea...

Las, că-i de "bun gust şi limpede" administratia de la Bruxelles- FMI-BM...

Jaf peste jaf pe munca românilor care sărăcesc

http://riddickro.blogspot.ro/2014/01/anomalii-izvorate-din-anomalii.html

Unknown spunea...

@ Crystal Clear : "Bonjour" libertatea expresiei
Draga mea, sper sa am voie sa ma exprim fara sa fiu judecata de ...... ca tine (alege ce vrei ;)) Inainte de a arunca cu pietre ar trebui sa fii in cauza de cunostinta :) In primul rand nu am nici o atractie politica de orice fel. Opinia mea proprie este ca politica a fost si este o mare MINCIUNA. Chiar nu ma atinge...pro sau contra, chiar daca as fi. Apropriat ar fi ca opinia mea sa fie respectata. Nu ti-am cerut parerea. Daca nu stii sa formulezi fraze constructive, ai face mai bine sa stai in jurul unor unelte foarte utile pe la ...bucatarie?...sau in fata oglinzii? Este scandalos din partea mea sa spun acestea? Nici o problema...este raspunsul pe care-l primesti si-l vei primi intotdeauna cand arunci cu pietre...vei primi ceea ce semeni si ceea ce dai ;)...politica si religia a fost faurita pentru a se putea manipula TURMA...prin consecinta am propria mea gandire...nu am nevoie de o gandire colectiva pentru a ma exprima sau a actiona in viata mea...tu nu esti decat o ignoranta pentru mine. De ce? Pentru ca te exprimi fara sa stii. Ce stii tu despre mine sa arunci cu supozitii? (asta nu-i decat un exemplu) O zi buna...

Crystal Clear spunea...


Eu mă refeream la cei care se străduiesc să ne scoata din cap că nu suntem latini...
Nu la tine personal deloc, ci la cei care tot bântuie să ne convinga că suntem doar "daci" ;)


Riddick spunea...

"Marota" asta dacică a pornit de pe vremea lui Ceauşescu, care vroia să se legitimeze pe plan intern ca "patriot", "naţionalist", rămânând de fapt comunist internaţionalist până la moarte (a cântat "Internaţionala" înainte de a fi împuşcat la Târgovişte).

Crystal Clear spunea...

Ce albume cu arta ceramica şi sculptura "dacică" se mai printau, mamă , mamă...Doar atăt.

Ceauşescu tot de Moscova asculta.

Riddick spunea...

Anatoli Golițin (New Lies for Old) - A cincea operaţiune de dezinformare: "Independenţa" românească

Credinţa în existenţa unor divergenţe importante între liderii sovietici şi români şi, în consecinţă, în independenţa României se bazează pe dovezi care variază de la senzaţional la nesemnificativ.

Se pretinde că diferenţele dintre partidele [comuniste] sovietic şi român îşi au rădăcinile lor din timpul războiului sau chiar de dinainte de război. Dificultăţile s-ar fi intensificat în perioada 1962-1964, atunci când Gheorghiu-Dej încă era în viaţă şi era personajul central din Partidul Comunist Român şi din guvern. La acel moment divergenţele au fost mai mult sau mai puțin ascunse vederii, dar din 1964 încoace au ieşit la iveală şi au devenit în general cunoscute în Occident. Gheorghiu-Dej şi Hruşciov au fost consideraţi ca având animozităţi. Au circulat poveşti cum că Hruşciov a încercat să-l detroneze pe Gheorghiu-Dej şi sugestii că Gheorghiu-Dej a jucat un rol în asigurarea eliminării lui Hruşciov în 1964. Se spune că dezacordurile lor s-au bazat pe diferenţele de vederi dintre sovietici şi români privind planificarea economică pe termen lung şi privind abordarea sovietică din cadrul CAER. S-a sugerat că insistenţele României pentru un program propriu de industrializare rapidă ar fi învins cu greu reticenţele sovietice. [...]

http://riddickro.blogspot.ro/2012/03/minciuni-noi-in-locul-celor-vechi.html

Ceauşescu cerea în noiembrie 1989 intervenţia Pactului de la Varşovia pentru eliminarea contrarevoluţiei din RDG (dar şi din Polonia).

Unknown spunea...

Mda...ma intrebam cum de am aterizat pe acest blog...acum am inteles...urmand articolul lui Daniel Roxin! ;-)

Radu spunea...

Daca mai sunt oameni care cred ca opinia exprimata in acest articol nu este valida, va propun sa iesim un pic din sfera Romaniei si sa mergem la fostii vecini de granita inainte de 1945, polonezii.
Ca tot ni se mai da pe la televizor ce mare exemplu de democratie, absortie de fonduri europene si performante economice este Polonia. Polonia a ajuns unde a ajuns, deoarece nu este decat prima colonie a Germaniei dupa caderea comunismului. Logodnica mea este poloneza si am auzit multe povesti pe care initial nu le-am crezut, dar apoi le-am vazut cu ochii mei mergand acolo. Foarte multe fabrici si firme sunt detinute de nemti, bancile asemenea, chiar daca pe deasupra au pastrat denumiri poloneze. Angajatorul in Polonia are dreptul de a incheia doar contracte pe 3-6 luni cu anagajatii, pe care mai apoi il poate reinoi, insa conceptul de contract pe perioada nedeterminata poate fi ocolit legal si lejer. Daca amaratul de polonez care castiga 1200 de zloti (1 zlot = 1.1 lei) la o fabrica vrea sa-si cumpere o masina sau o casa, si are logic nevoie de credit, trebuie sa mearga cu caciula in mana la anagajatorul neamt ca sa obtina o hartie prin care i se garanteaza faptul ca va lucra la fabrica si dupa ce expira cele 6 luni de contract, altfel nici o banca nu se uita la el. Cu alte cuvinte, semi-sclav in propria tara. Iar daca alege sa mearga la lucru in Germania, mereu va fi etichetat ca hot, cersetor, prost, betiv si asa mai departe. Va suna cunoscut?
Luati aminte, cand polonezii au vrut sa deschida nitel gura, Merkel se poza pe la UE cu Kaczynski, iar la scurta vreme dup-aia s-a prabusit in mod misterios in Rusia exact cand se ducea sa comemoreze victimele de la Katin. Toata lumea a negat faptul ca el si tot stafful sau au fost omorati, epava avionului este in continuare la rusi, toate tarile bogate ale UE ghidate de Germania au tacut si si-au vazut de treaba in continuare pentru a nu pierde privilegii economice. Si multe alte exemple. Asa ca mare atentie, treaba cu destructurarea si destabilizarea voita a Romaniei nu este o poveste cum cred unii!

Riddick spunea...

Polşevicii lui Donald (!) Tusk sunt înnebuniţi că nu pot face trecerea la euro, neavând 2/3 în parlamentul polonez pentru a revizui Constituţia în acest sens şi a elimina zlotul (se opune partidul PiS al lui Kaczynski şi încă un partid mic de dreapta). După alegerile urmatoare este posibilă însă o majoritate a PiS + aliaţii.

Polonia în cleştele ruso-german

Free Poland Info : To take Europe over (Pentru a prelua Europa), traducerea:

Europa de Est a devenit acum o scenă unde concurează pentru dominaţie cel puțin trei competitori de nivel mondial, și toţi trei din motive foarte întemeiate. Pentru Germania și Rusia, este continuarea dezvoltării parteneriatului strategic reciproc, care să ducă la consolidarea ambelor părți, precum și la stabilirea unui "New Deal european" care să suprime "ultimele vestigii active ale conferinței de la Ialta", și anume prezența SUA în Europa, și a lor - până foarte recent - poziție militară dominantă. Cu toate acestea, se pare că nu merge prea bine cooperarea viitorilor aliați, faţă de cum s-ar fi putut anticipa cu doar doi-trei ani în urmă. Germanii par a fi surprinşi de creșterea influenței politicii ruse în țările din fostul bloc sovietic, inclusiv în țările despre care germanii cred ar trebui să fie în zona lor de interese economice, ca Polonia sau ţările baltice.

Aceasta a dus la o contrareacţie, și la declarațiile neașteptate ale autorităţilor poloneze, precum și ale celor lituaniene şi letone, că vor adera la zona euro cât mai curând posibil, în ciuda faptului că ar fi devastator pentru economiile lor. Pe de altă parte, ucrainenii joacă cartea SUA, semnând contracte de exploatare pe teritoriul lor a gazului de șist de către companii americane. Aceasta a declanșat deja reacții ostile din partea Rusiei, precum și o amenințare de șantaj financiar.

Polonia este condusă de două centre politice, unul situat la guvern, care urmează în cel mai mic detaliu politica germană în cadrul UE, și altul, situat la Palatul Prezidențial, un centru numit Biroul Strategic, care declară în documentele sale că Rusia trebuie să fie un garant militar al securităţii poloneze; ceea ce pare a fi ciudat, dacă luăm în considerare faptul că Polonia este un membru al pactului NATO.

Pentru Berlin, cel mai bun mod de a împiedica Polonia să stabilească relații strânse cu SUA, este să încerce să interzică exploatarea gazului de șist în Europa, utilizând ca pretext ecologia și problemele legate de protecția naturii. Moscova va încerca să preia piaţa poloneză de gaz de șist înaintea americanilor. Merită să amintim că generalul Petelicki, care a murit de curând, şi care era perceput ca având simpatii "pro-americane", care a criticat guvernul lui Donald Tusk pentru acțiunile sale în cazul Smolensk, a murit ["sinucidere"] fără a lăsa vreun bilet doar la câteva ore după ce Exxonmobile şi-a mutat afacerile din Polonia în Siberia (a fost una în schimbul celeilalte ?).

Nu am nicio îndoială că ruşii vor folosi cazul Smolensk pentru a juca în lunile viitoare cartea poloneză, pentru a compromite cercul pro-german al lui Donald Tusk, pentru slăbirea opoziției și consolidarea cercului președintelui Bronislaw Komorowski - care deja îşi întăreşte poziția propunându-le să i se alăture unora dintre outsideri, reprezentând întregul spectru politic. Cu toate acestea, permițându-le rușilor să joace "cartea Smolensk", s-ar putea ajunge la consecințe greu de imaginat, prin urmare cei mai mulţi dintre politicienii din cercul de guvernământ ar prefera mai degrabă să aducă epava avionului înapoi în Polonia acum, și să nu fie puşi în faţa unor viitoare surprize, așa cum a fost cea cu găsirea de explozibili în resturile epavei de către experții în explozibili ai poliţiei.

http://riddickro.blogspot.ro/2013/01/polonia-in-clestele-ruso-german.html

Anonim spunea...

oameni buni noi ca si popor...vorbitori de aceeasi limba...nu trebuie sa uitam un singur lucru...ca toate puterile care au fost in decursul ultimilor 2000 de ani in partea asta de lume au vrut sa ne cucereasca si chiar sa faca in asa fel incit sa disparem ca si natie...dar nu au reusit pentru ca avem o legatura prea strinsa cu acest spatiu binecuvintat la care privesc alti cu invidie...asa ca au schimbat tactica...au infiintat UE si au corupt oameni politici se dea legi pt a face posibila cumpararea pe parcele[bineinteles cele mai importane...bogate...etc]...si uite asa daca nu ne vom trezi vom fi sclavi in propia noastra tara...penrtu ca toate bogatiile tari sunt deja ale altor neamuri [mai putin aurul care vedeti si voi ce fac pentru al lua]

conumishu spunea...

Partea bună: subiectul a stîrnit un val de comentarii.

Partea rea: subiectul poate că deja stîrnește un val prea mare de comentarii.

Dacă "ni" s-a livrat tema, de undeva, "din noosferă", iar tema se referă la posibilitatea unei autonomizări venite ca propunere din partea etnicilor români majoritari (deci nu un diktat), atunci, prin dezbatere care capătă amploare, să-i zic, populară, în timp se vor forma 2 tabere aprozimativ egale numeric. Nu știu de ce e așa, observ doar fenomenul de multă vreme, pe diverse teme, în multe locuri, la nivel național sau peste. Constrîngerea subtilă ce duce la topirea nuanțelor pînă la împărțirea în 2 tabere e o simplificare maniheistă "necesară", singura care se pretează foarte bine la "vot".

Nu toate temele pot fi discutate fără riscuri majore. În cazul în care creșterea interesului pentru o temă este dorită, "din noosferă", desigur, ca o cale de acces spre o scenă imensă, prin intermediul căreia mijloacele de influențare să poată ajunge și la grupurile neinteresate (= pentru care tema nu era deloc "vitală" înainte de generarea vîlvei), atunci dezbaterea se reconfigurează ca o capcană.

(nu mă lasă cu wordpress, cică "you don't own that identity"; cine o "own" oare?)

Riddick spunea...

La postarea asta am numărul-record de comentarii (60+), şi accesări 5000+ doar la momentul comentariilor, n-am contabilizat cifra totală. :)

Fiindcă - "pe cinstite" - n-am un blog chiar foarte frecventat.

Mie mi-au distrus feed-ul RSS la unul din bloguri (NewsReload) după această postare-preluare: The NWO Is Shifting Into Ramming Speed http://riddick2.blogspot.ro/2013/03/the-nwo-is-shifting-into-ramming-speed_24.html

Adică, e blocat aici, nu se mai actualizează. Mă rog, la "fosta postare" (am şters-o si repostat-o, sperând că se va remedia): http://riddick2.blogspot.ro/2013/03/the-nwo-is-shifting-into-ramming-speed.html

Anonim spunea...

cristian vantu, vorbesti prostii mai mari ca tine. Si eu sunt ardelean si sunt mandru de asta, dar ideea federalizarii este cea mai mare prostie. Asta cu patriarhia la Bucuresti iar in rest fiecare cu ale lui ar insemna o Transilvanie neprotejata in fata ocupatiei hortyste, care in secunda 2 ne-ar ocupa. Ce eram noi ca natie, aici in Transilvania inainte de 1918? Iti spun eu daca nu sti: niste tolerati tinuti sub papuc de unguri si de sasi, dar in special de unguri care erau unealta din mana austriacului care facea treaba murdara, ca ala era ceva mai stilat. Unde traiesti baiatule, pentru tine nu inseamna nimic actiunile ungurilor din ultimii ani? Inconstientule! Sa te vad ce ardelean mandru ii fii cand in administratie se va vorbi doar ungureste, cand vei fi refuzat de autoritatile maghiare ca esti roman. Nu mai postati tot felul de timpenii cu federalizarea si alte alea fiindca o sa inceapa sa se creada ca intr-adevar ne dorim asta. Daca vrei sa sti, bunicul meu, roman din judetul Mures a trebuit sa plece in Regat sa aiba loc de munca fiindca aici nimeni nu-l angaja ca era roman, iar la pretura(cum se spunea in vremea aia- desi sunt convins ca nici asta mu sti fiindca esti ardelean mandru dar prost si ne faci de rusine cu mizeriile indrugate) era mereu refuzat pe motiv ca nu-l intelegeau. Tot el imi spunea cu mandrie cum in vremea aia, cand aici era admin ungara circulau prin satele ardelenesti care oltenest cu cate 6 cai si striga olteanul "Hai cates' trei sa luam Ardealul!". Toti ardelenii cuminte la cap ar trebui sa le fim recunoscatori, fiimdca daca nu erau ei so moldovenii, azi putini romani mai eram aici. Lasa-l tu pe Gherman cu prostiile lui fiindca nu prea stie saracu' ce-i de capu' lui si nu mai crede minciunile alea despre cat de bogat e Ardealul ca te duc eu in niste sate si orasele ardelenesti sa-ti arat ca nu sunt cu nimic mai presus decat alea din Teleorman sau nordul Moldovei. O Romanie puternica este o Romanie unita! Sa nu uiti asta cate zale-i ave tu pe pamant. Abtinete de la postari ca aia pe cate-ai facut-o, ca ne faci de rusine.

Riddick spunea...

BINE ZIS !

Anonim spunea...

Corect! Ca ardelean (Mures) va spun: nu dorim ruperea de Romania. Mai bine asa, cu politicienii corupti de la Bucuresti, pe care de altfel, i-a dat si Ardealul, decat cu administratie ungureasca! Care ardelean crede ca Ardealul va fi lasat in pace dupa ruperea de Tara Mama, e ori prost ori nebun ori ambele. Sa-mi spuna mie desteptii astia, de ce ar mai asigura armata Romaniei protectie Ardealului odata autonom? E logic ca nu ar face-o daca nu mai contribui cu nimic. Nici eu nu as face-o! Daca se merge pe "la rau impreuna, la bine separat", atunci sa se aperesingur. Idioti separatisti, meritati GLONT, nenorocitilor! Cititi marturii ale ardelenilor care au trait perioada Ardealului cedat si poate va vine minte-n bila, tradatorilor! Ca ardelean va spun, haideti la Tg. Mures, dar nu in plimbare o zi, doua, ci traiti aici sa vedeti de ce sunt ungurii capabili pe timp de pace, dara-mi-te pe timp de razboi! De ce credeti prostilor ca in caz de ocupati va fi altfel de cum a fost? Nu cumva arborati si voi drapelul negru de 1 Decembrie? Abia astept 2018 sa sarbatorim 100 de ani ca stat in forma actuala! Smititilor separatisti, o sa muscati pamantul in caz de ocupatie hortysta!

Anonim spunea...

Cristian vantu, in 15 Martie ma astept sa fi in secuime sa urzesti ruperea ardealului de TARA MAMA. Csibi Barna (sunt convins ca nu sti cine e si ce a facut) e in regiunea Donetk (Ukraina) si se antreneaza alaturi de separatistii pro-rusi. Ulterior se va intoarce aici ca sa faca acelasi lucru. Dute pupa-l in cur, ca doar aveti acelasi ideal! Ulterior te va spanzura, ca doar esti roman. Ai merita sa te lichidam noi inainte pentru a nu mai transmite si altora invectivele asta separatiste. Dute-n judetele HD, SJ, BN,SM si partea de campie si a Tarnavei Mici din judetul Mures (al meu) sa vezi cat sunt fe bogate fata de cele din "Miticia", cum spuneti voi, SEPARATISTI NENOROCITI! Si politicienii ardeleni sunt la fel de corupti ca ceilalti. Ai vazut ieri ca in judetul TM au fost saltati intr-o singura zi 17 primari si presedintele consiliului judetean? Ei banatenii aia corecti si emancipati, "fruncea". Hai ca m-ai suparat rau, baiatule. Pacat ca nu te cunosc personal, sa-ti spun de aproape2 vorbe, ca de la ardelean la ardelean, asa intre noi!

Anonim spunea...

Atat cretinii din L.T.D. dealtfel o adunatura de pensionari si asistati sociali, in frunte cu Daian Mircea, un tamplar cu un SRL ce mai primeste comenzi de la Pazkany si Gherman , si Duica, un asa zis rocker, chipurile inginer ce n-a profesat aproape deloc, iar de vreo 2-3 ani isi incearca veleitatile de filolog ,cat si maghiarii atatati de astia si alti sasi idioti , incearca permanent sa inoculeze ideea cum ca Transilvania ar fi alta tara ! Apoi , sasii, sunt destui dintre dansii care, sunt vazuti ca niste r,a.h.a.t.i in Germania, ,dar ei se cred nobili in Romania, ...unul din ei este unul OSY MAGER sau Mayer ,il gasiti pe FB.Apoi, mai exista gogoasa cu PIB-ul din Transilvania! Imi este indiferentr cat este acest PIB in Transilvania, poate sa fie 65%, ce nu gandesc imbecilii separatisti, este ca toate firmele din Transilvania, desfasoara activitatea economica pe tot teritoriulacestei tari! Doar cu activitatea din Transilvania, nu ar face absolut nimic. Dar cu cretinii ce sa faci ?

Riddick spunea...

Pun botu' destui naivi, la teza că "Transilvania şi 'transilvănenii' trag după ei (în sus) România".

Anonim spunea...

Nu lăsați să vadă lumina. Bani, puteri, faimă și bogăție devin titlul dvs. în doar trei zile după inițierea voastră. Dacă sunteți interesat (ă) să vă alăturați sediului la frații Illuminati de la (S.U.A.) Pentru inițierea dvs. online. Nu contează unde ești. Nici o distanță ..... nu poate afecta munca marelui nostru domn Lucifer. e-mail illuminatitemplo666@gmail.com

acum și spune-i da viselor tale. Salutați purtătorul de lumină ...
Beneficiile acordate noilor membri care se alătură ILLUMINATI.
1. O recompensă în numerar în valoare de $ 1,000,000, 00 USD după inițiere.
2. Un vis nou de vis elegant, evaluat la $ 33,000 USD
3. Casa de vis cumparata in tara la alegerea ta
4. Sărbătoarea de o lună (plătită în întregime) pentru turistul dvs. visat
destinaţie.
5.Pachetul de golf pentru un an de golf
6. Tratamentul cu V.I.P în toate aeroporturile din lume
7. Modificarea stilului de viață total
8.Accesul către Groenlanda Boemă.
9. Plata lunară de $ 1.000.000,00 USD în contul dvs. bancar
în fiecare lună ca membru 10. O lună rezervată
cu Top 5 lideri mondiali și Top 5 celebrități din lume.

Riddick spunea...

:) :) :)

Anonim spunea...

Fals.Austriecii i- au ibligat pe sasi si unguri, dupa 1850, sa deschida ,treptat, orasele.A foat o lupta continua. Care i- a calit pe rumanii ardeleni.Nu avem nevoie de permis de a fi demni de la Bukale( sau e Bukres!?)

Riddick spunea...

Hopa... Vorbim în numele "identităţii ardelene" ? ;-)

Că aşa pare.

Anonim spunea...

De ce nu emigrezi?

Riddick spunea...

Mi-a trecut. De-o voi face, va fi probabil în Repmoldova, de va scăpa real de lăcustele UEiste, iar aici situaţia ar fi ireparabilă, adică ne vom scufunda mai adânc în mlaştina Uie.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: