03 mai 2010

Anarhiştii "soft" - promovaţi de Euranet şi Dilema veche


Agitprop-ul pe stil nou are şi forme de manifestare pseudo-artistice, sub forma unor spectacole de dans "cu mesaj" ( vă mai amintiţi de dansurile tematice de la "Cântarea României" şi de la alte producţii pseudoartistice de pe timpul lui Ceauşescu ?).

Agitatorii se pregătesc pentru alegerile prezidenţiale din 2014, şi ţin să ne facă cunoscut acest lucru.

Candidatul ar fi Florin Flueraş, dansator, care îşi publică manifestul electoral aici, pe blogul POSTSPECTACLE.

Din manifest (am făcut completări şi observaţii cu roşu):


"Arta contemporană se vrea politizată, dar găsesc că de fapt stă liniştită în pătrăţica sa ... noi dorim să ne asumăm un risc, să jucăm pe o scenă mai mare...cineva trebuie să o facă...ştim deja, conform celor scrise în Constituţie, că preşedintele reprezintă statul (Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei nationale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. Articolul 80 - Constituţia României), este doar reprezentarea a ceva mult mai mare şi mai întunecat ).

o soluţie radicală este necesară
aparent, creşterea exponenţială este legea pentru aproape toti parametrii (schimbările climatice, creşterea populaţiei, datorii, extincţii de specii, costurile energetice, etc ) .. sistemul pare a fi aproape de o limită .. lumea este într-o schimbare accelerată (spre ce? schimbare pornită de cine ?) şi ei reacţionează doar prin schimbarea marionetei .. ei nu schimbă nimic, de aceea au venit la putere, pentru a menţine sistemul .. Obama doar a consolidat sistemul, tipărind mai mulţi bani pentru bănci .. în curând ne vom lovi de zid .. urmăriţi traseul banilor, dacă doriţi să prevedeţi politica preşedintelui, pe cei care sprijină campania ..

conştientizarea este cuvântul principal:
alimentăm sistemul
ai votat atunci când cumperi produse (când ai făcut ultimele cumpărături, Candidatule ?) .. vei oferi sprijin pentru ca unele societăţi să crească .. şi aceste corporaţii vor face politicile .. şi, desigur, aceleaşi corporaţii vor controla mass-media .. fii conştient că a fi în UE suntem parte a unei structuri imperiale uriaşă, care împreună cu SUA exploatează restul lumii ).. să fii conştient de faptul că standardul de viaţă european este legat direct de suferinţa din Africa, Asia, America de Sud ().. noi susţinem războaiele imperialiste .. totul este conectat .. nimeni nu este nevinovat .. să începem să înţelegem mai profund consecinţele acţiunilor noastre .. Preşedintele postnaţional (adică tu, Candidatule ?) - problemele din România sunt problemele unui sistem global .. separarea naţională sau rasială este sursă de conflict (Statul Global este "soluţia", n'aşa ?! ) .. vezi imaginea de ansamblu!

sistemul (propaganda) ne alimentează..
lumea, sistemul actual, este susţinut de propagandă (părinţi, şcoală, mass-media) .. modelele comportamentale, valorile şi convingerile  fiinţei umane reale sunt desemnate ca bază a unei crize foarte complexe .. există ipoteze de necontestat consolidate zi cu zi de mass-media .. mass-media şi şcolile - principalele instrumente de propagare a gândirii necritice (depinde ce şcoli şi ce media...) .. ele oferă cadrul colectiv pentru citirea realităţii .. chiar dacă nu citeşti ziare şi nu te uiţi la TV este cineva care va face acest lucru pentru tine (prietenii, părinţii, colegii) si sistemele de operare, cadrul social va veni la tine .. să fii conştient de faptul că, prin menţinerea sistemului nostru de operare ne hrănim apocalipsa iminentă ..

schimbă sistemul tău de operare
nu te mai uita la televizor, nu mai citi ziare .. du-te pe Twitter ( adică aici, unde îi ai "colegi" pe Chavez şi Ahmadinejad? ) - până acum cea mai bună implementare pentru spargerea paradigmei propagandei .. personalizează  informaţiile tale şi fii activ, ai un punct de vedere, nu lăsa realitatea pe mâinile lor.. să ucidem televiziunea noastră interioară, propaganda autorităţii internalizate instalate în fiecare dintre noi .. de la uniformitate - la superdiversitate ..
sfârşitul propagandei  = sfârşitul lumii, aşa cum o ştim

câteva propuneri practice:
dizolvarea instituţiilor - dizolvarea statului ( fă mai întâi o încercare personal, o cuvă cu acid, ceva...) .. statul este problema, această structură ierarhică autoritară, de opresiune .. o tranziţie, nu brutal
de fapt nimic nu trebuie făcut în această direcţie, totul va veni în mod implicit în cazul în care vei permite să se întâmple lucruri (da' nu zici ce lucruri).. există această tendinţă de dezintegrare a instituţiilor, nu mai sunt de actualitate..
nici un partid politic - nu există nici o ideologie, doar grupuri mafiote, nu este nevoie de această structură ierarhică, doar candidaţi independenţi ..
2 ani de şcoală (la 7 şi la 14 ani - "fără şcoală" era şi societatea imaginată de Khmerii Roşii ) un curs - gândire critică .. nu te încrede în profesorul tău ..
să se elimine taxele TV şi radio - şi să sprijinim libertatea internetului

poate propunerile noastre par radicale, dar sunt foarte normale, sistemul este rău în mod radical





"Candidatul" şi colegul său de dansuri, Ion Dumitrescu, sunt promovaţi de Euranet (2 mai) - O cursă prezidenţială atent coregrafiată:


"Everyone is doing socially, politically aware art," Ion Dumitrescu explains. "For us, the theatre, the galleries, are already depoliticized because of this, because of this excess. So for us it’s interesting to move outside, to step into the 'real'."

And what would happen if the men in tights succeed with their presidential bid? Well, Florin Flueras's manifesto contains a few clues.

Alongside urging people to give up TV and newspapers for Twitter, he advocates the abolition of all state institutions and political parties. In his new world order, compulsory education would consist of just two year-long courses, taken at ages 7 and 14, in critical thinking and why teachers are not to be trusted.

"Maybe our proposals look radical, but they are very normal. It is the system that's radically bad," he concludes.



Pe 12 aprilie, apare în Dilema veche articolul Dificultatea de a fi performativ:

"După revoluţie regăsim o similară auto-cenzurare sau tăcere strategică, o lipsă a unei atitudini critice reale - eludată subtil prin scandalurile/divertisment întreţinute de mass-media si prin neo-anticomunismul tardiv si inactual - ajungînd la o nouă adaptare rapidă faţă de cerinţele noului sistem pe care l-am aşteptat “cuminţi”. Libertatea de expresie există, reflecţia asupra contextului care o influenţează şi condiţionează nu există.

Astăzi, “a deconstrui”  trebuie să fie un instrument de navigare în jungla reprezentării, în lumea imaginilor şi mesajelor supra-puse care ne însoţesc peste tot, ne flanchează drumurile cotidiene. Rătăciţi în pădurea de billboard-uri?

Prin urmare spectatorul de astăzi trebuie să rămînă vigilent dar inteligent, sensibil la contexte trecute şi actuale şi nuanţat în afirmaţii şi analize. Azi, “duşmanii” nu mai formează un corp omogen imediat reperabil; aparatul opresiv, brutal, este înlocuit de o cascadă de spectacole politice, mondene, sportive şi publicitare care livrează un alt tip de agresivitate".


*****

Este avangarda. Deocamdată lucrează pe latura psihologică, manipulând mai ales tineretul. Vor urma anarhiştii stradali, cu un alt tip de violenţă.

24 de comentarii :

Anonim spunea...

Servus. Asta s-ar vrea manifestul flautistului? Puah! Si daca termeni ca "performativ" si "deconstrui" apar in "Dilema veche" o sa fac cu ea ce faceam cu Scanteia la practica agricola in porumb. Cel mult. Gino.

Riddick spunea...

Salut!

Ăştia se agita de vreo doi ani, vad ca de prin ianuarie tot fac spectacole. Vor mai fi şi alţi "hartişti".

Ceva similar face şi Dan Puric, cu criticile sale aparent fără direcţie, dar care atacă pluralismul politic şi piaţa liberă.

Despina spunea...

Salut,
Vor poate sa faca un fel de Tea Party-uri..

Pe de alta parte am vazut ca DV se reinventeaza.Plesu face reclama ca sa discutam politica echilibrat,calm, linistit , fara patos si cu zambetul pe buze -asa cum unii au stiut sa treaca tranzitia.... ( ca el, de exemplu)
I-am auzit ieri reclama la RFI.O sa fiu atenta in continuare.

Riddick spunea...

Nu e stilul stângii tea-parties, ei vor geamuri sparte, maşini răsturnate sau incendiate... va veni şi faza asta şi pe la noi.

Pleşu ştie el de ce a fost pus pe liber de la Cotroceni. Nici nu trebuia să calce pe acolo (valabil şi cu Săftoii şi cu Weber, se va confirma şi cu Leonard Orban).

Despina spunea...

Anarhie- cum au facut grecii...

Leonard Orban- imediat cand am citit pe cine a avut prim secretara ( Sandra Pralong) mi-am dat seama despre ce este vorba....

Pacat ca trece timpul ....

Riddick spunea...

Am impresia ca Piratu' joacă la cacealma, că dacă şi el face ce-i zice Bruxelles-ul, chiar nu mai sunt soluţii.

John Galt spunea...

Va fi nasol. Anarhia e urmatorul pas dupa socialism si da, astia sunt doar avangarda.

Sunt sigur ca suntem pe niste liste, cu adrese, tabieturi, locatii, tot. Nu m-as mira deloc sa vedem din nou chestii din secolul trecut, ba poate chiar mai rau.


Ar trebui sa te pregatesti..

:|

Riddick spunea...

Sunt tot timpul pregătit. ;-)

La o adică, tot iau 2-3 după mine.

Despina spunea...

Nu putem decat spera ca Piratu joaca la cacialma
Pe la mine pe aici am simtit putin ce inseamna anarhia cand au fost inundatiile acum vreo cativa ani.
Eu nu eram acasa, dar niste politisti l-au convins pe fii-miu sa nu doarma acasa intr-o noapte-i-au oferit o "locatie" intr-un hol de scoala.
Pe la 2,00 noaptea l-am convins eu la telefon sa se duca si sa doarma acasa.Sunt tot felul de fosti puscariasi pe aici care abia asteapta sa fure....

John Galt spunea...

2-300 vrei sa zici.. Si asta doar in primul pas, pentru ca dupa aia progresia e geometrica, virala, ca sa zic asa. :D

Intodeauna mi-a placut sa gandesc in numere mari. In plus, una din pasiunile mele de cand ma stiu a fost sa gasesc puncte de inflexiune in sisteme omogene, aparent fara cusur. Adica exact ce nu vor sa recunoasca leftistii nostrii.



(deci s-a auzit baieti, da?)

Riddick spunea...

2-300, la o adică prind benzile una de alta. ;-)

Despina spunea...

Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai mult este atomizarea care incepe sa se perceapa, sectele si sectutele care se dau in vileag incetul cu incetul...




Ies din online nitel

Riddick spunea...

Ies şi eu puţin. Se vor da pe faţă mulţi...

Despina spunea...

Doamne, sper sa fie doar inceputul si sa nu fie prea tarziu.....

http://dreapta.net/res_387_Se-prefigureaza-majoritate-absoluta-pentru-conservatorii-britanici.aspx

Riddick spunea...

Am văzut, vor fi conservatorii pe primul loc. Stânga îl scoate în faţă pe Clegg, doar-doar prostesc lumea...

costin spunea...

:)))))) mi-au placut la nebunie emoticoanele alea. chhiar ca maninca cacat

Riddick spunea...

Le-am scos cu copy/paste din e-mail... :))))

Blogger are emoticoane, dar nu mi-a ieşit "lipirea" codului html la blog template. Poate cu altă ocazie (am template Sand Dollar modificat pentru 3 coloane ;-) ).

Despina spunea...

Azi la RFI invitatul lui Ovidiu Nahoi a fost un tip Cosmin Alexandru care tot abera ca in Romania trebuie sa-ti gasesti siungur calea, pentru ca ti se cer prea multe taxe.
Ca trebuie sa trecem la "haiducie" in munti sa ne gasim singuri drumul.
Mi s-a parut ciudata propaganda ca trebuie sa-ti faci singur dreptate.
Nu este exclus sa intre in aceeasi categorie de anarhisti soft-totul era spus pe un ton calm, linistit, filozofic, usor depresiv.....

Riddick spunea...

Aha, deci Nahoi prestează la RFI (nu-i mai urmăresc de vreo doi ani).

Cosmin Alexandru apare aici:

http://www.csr08.ro/speaker-id-34-cosmin.alexandru.html

Agenda grupului:

http://www.csr08.ro/p-13-agenda.html

Despina spunea...

Vezi cum l-am "mirosit"
Este deci predicator ecologist....

Anonim spunea...

S-a intamplat de curand in Anglia...ANARHIE...numai ca nu a fost ,,SOFT'',a fost ,,HARD''multiculturalismul este bun ,dar fara a accepta homosexualitatea, evreii au avut grija ca toti cei care lucreaza pentru ei sa devina homosexuali,ei aduc anarhia intr-un stat care se poate transforma intr-un veritabil Babilon cu Sodoma si Gomora flancat in ambele parti!... acesti satanisti ar vrea ca istoria sa se repete!...nu degeaba au aparut legile date de Dumnezeu lui Moise atunci cand au fost dezrobiti evreii,ei sunt poporul ales sa se caiasca pentru gandirea lor pacatoasa.

Riddick spunea...

Şi dacă au pe cineva foarte bun care "lucrează pentru ei", dar refuză să devină popo, ce-i fac, îl dau afară ? :)

Anonim spunea...

Cei care ,,lucreaza pentru ei''se vor nesifonabili,dar mintea le este sifonata rau!...este o parabola... conteaza si ce faci cu trupul tau,dar conteaza si ce faci cu mintea ta!...INAINTE DE '89 toti romanii lucrau pentru tara lor ,acum odata anarhia instalata si BIBLIOTECA NATIONALA A ROMANIEI INCENDIATA,nu mai lucreaza nimeni pentru tara lor ,unde s-a dus identitatea nationala a fiecarui stat?...exportam creiere in S.U.A,in loc sa fim lasati sa ne dezvoltam ca tara.

Riddick spunea...

Ei, las', că şi nouă ne place. Din '90 încoace tragem ca măgarul înhămat la droagă, sperând să ajungem la morcov, dar nu ne dăm seama că morcovu-i atârnat de o prăjină pe care o ţine vizitiul...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: