10 decembrie 2013

PDUSL a fost de acord cu vânzarea pământului către străini


Proiectul de lege iniţiat de guvernul USL prin care se permite accesul străinilor (cetăţeni din state membre ale UE) la achiziţionarea de terenuri agricole ca persoane fizice (L697/2013) a fost adoptat ieri la Senat (nr. voturi: DA=93 NU=12 AB=9). Va urma votul la Camera Deputaţilor.

S-au înregistrat doar 21 de voturi nefavorabile legii (12 împotrivă şi 9 abţineri). Aplicând proporţional acelaşi procent de prezenţă la vot numărului total de senatori din opoziţie (inclusiv de la UDMR), dacă opoziţia n-ar fi susţinut legea, ar fi trebuit să apară minim 28-29 de voturi nefavorabile.

Nici nu este sigur că toate cele 12+9 voturi ar fi din partea opoziţiei, dar nu pot să nu constat că grupul senatorilor PP-DD este compus din 12 membri. PP-DD apare ca singurul partid de opoziţie, neparticipând la "consultările" cu delegaţia FMI (precum UDMR şi PDL), şi neprimind "pe încredere" de la guvern (înainte de a fi publicată) copia scrisorii de intenţie către FMI, precum cei doi tovarăşi de drum ai USL.

De ce oare cei care au votat nefavorabil legea - persoane sau partid (PP-DD) - nu au făcut public gestul lor de protest ? Astfel de atitudini trebuie remarcate şi apreciate.

6 comentarii :

Anonim spunea...

Mi se pare symptomatic pentru ce ar putea urma:
http://www.dcnews.ro/2013/12/sri-romania-e-tot-mai-amenintata-de-terorism/
Primul comentariu e inspirit si ''firesc''!!!

Riddick spunea...

Dacă se referă doar la terorismul de tip islamic, ar avea ceva temei (vezi atentatul de la Burgas, Bulgaria, de anul trecut). Dar se vrea mai mult - "pumnul în gură". Şi crearea unei atmosfere de tensiune.

Riddick spunea...

Câteodată mă întreb:

Când dracu' face opoziţia... opoziţie ?

După prima suspendare (mai 2007), vot unanim la ratificarea Tratatului de la Lisabona (februarie 2008). Fără referendum. Tăriceanu şi Băsescu, ambii în avion şi apoi la Bruxel, la parafare. "Hăhăhă, papion", etc.

Înainte de căderea guvernului Ungureanu (2012), grevă parlamentară USL. Dar... parţială: "Greva USL continuă, excepţia va fi dezbaterea Tratatului de guvernanţă fiscală". Care va fi votat în unanimitate. Iar apoi, invocat ca pretext pentru continuarea austerităţii.

După alegerile din 2012, PDL votează (2013) în comisia de revizuire a Constituţiei 90% din amendamentele propuse de USL, ori altele proprii, agreate şi de USL. Doar PP-DD face opoziţie la comisie, decide retragerea de la lucrări, retragere agreată şi de PDL. Dar, ce să vezi ? Alte amendamente trecute inclusiv pe votul PDL, chiar în prima zi pe care o anunţase ca fiind boicot la lucrările comisiei.

Anonim spunea...

Excelenta observatie Riddic si expusa cu o modestie savuroasa !

CONCLUZIA RATIONALA: TOTI, dar absolut TOTI, sint actori IN ACEEASI PIESA, pusa in scena DE ACELASI REGIZOR.
Daca te ''prinde''actiunea, uiti ca esti la teatru si te implicit, mai ales emotional, ceea ce ESTE VISUL ORICARUI REGIZOR DE SUCCES.
Imi amintesc ce contrariat am fost cind am constatat ca TOATE televiziunile difuzau aceleasi stiri, poate intr-o alta ordine(dar nu intotdeauna) si, uneori,chiar identice.
Asta in plina concurenta, ''pe viata si pe moarte'' intre diferitele televiziuni.
Televiziuni care, CHIPURILE, ASIGURA ACCESUL LIBER LA INFORMATIE, DAR NOI, ''SPECTATORII'' PLATITORI SINTEM MAI NEINFORMATI CU CE SE INTIMPLA IN LUMEA ASTA, DECIT PE VREMEA RAPOSATULUI.
Cred, cu toata convingerea ca si presa poate beneficia de concluzia privind ''viata'' politica, FACIND PARTE DIN VIATA TEATRULUI unde se joaca piesa la care sintem spectatori!!!
Alegerile, la fel ! Oferta e intocmitain asa fel incit sa iasa ''cum trebuie'' si ca sa nu fie nevoie sa se umble la soft....
E asa de simplu si asa de efficient !!!!
Intrebarea e cum ne rupem din ''vraja''piesei de teatru la care sintem spectator PENTRU A REVENI IN VIATA REALA ???

Riddick spunea...

Nu sunt foarte sigur că ar fi "dar absolut TOŢI", însă România a ajuns cioaca în UE, nu are eurosceptici la Parlamentul European.

Riddick spunea...


Eh... m-am cam grăbit. Dar este evident că PDL şi UDMR ar fi votat legea dacă erau la guvernare. Ştiau că trece, şi au jucat niţel teatru: http://riddickro.blogspot.ro/2013/12/lista-vanzatorilor.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: