10 decembrie 2013

Continuitate, de la pepe-socialişti la eurocomunişti


Guvernul eurocomunist USL aplică pe seama muncitorilor români din Israel politicile Bruxelului şi Beijingului (treabă pornită de-acum doi ani, de guvernul pepe-socialist PDL-UDMR-UNPR). Deh, nu numai în UE şi-n Schengen se pot găsi locuri de muncă mai bine plătite. Iar cu "coloniile": arabii au pierdut toate războaiele pe care le-au început cu Israelul. Ar fi fost oare "teritoriile evreieşti ocupate de arabi" un subiect de discuţie la nivel internaţional în cazul unor victorii arabe ? Ar mai fi existat "populaţii non-arabe" acolo ? Iar să crezi că Israelul va accepta vreodată să-şi cedeze jumătate din capitala sa, Ierusalim (cea de est) e un simptom de ţicneală avansată.

HotNews:

UPDATE Romania nu va mai trimite muncitori in constructii in Israel, in lipsa unui acord privind munca in colonii

Guvernul roman a afirmat ca nu va mai trimite muncitori in constructii in Israel pana cand statul evreu se angajeaza ca acestia nu vor munci in Cisiordania, inaltimile Golan sau in Ierusalimul de Est, scrie Haaretz, in editia electronica.

In urma acestei decizii, Israelul va angaja mai multi muncitori din Republica Moldova si din Bulgaria, care nu solicita astfel de restrictii, noteaza cotidianul israelian.

Romania si Israelul incearca de doi ani sa ajunga la un acord asupra acestei probleme, dar nu s-a ajuns la nici o solutie, in ciuda deficitului de forta de munca pe care statul evreu il are in sectorul constructiilor.

Asociatia contractorilor si constructorilor din Israel afirma lipsa de forta de munca determina intarzieri in constructia de noi locuinte, intr-un moment de cerere ridicata.

Anterior, radioului militar israelian, preluat de AFP, anunta un incident diplomatic intre Romania si Israel dupa ce Bucurestiul a refuzat ca muncitorii romani sa fie angajati in coloniile din Cisiordania.

Potrivit sursei citate, negocierile dintre cele doua guverne privind forta de munca din Romania au esuat in urma cu un an, dar ambasada Israelului la Bucuresti a relansat recent discutiile cu noul guvern roman.

Precedentele guverne au cerut in timpul discutiilor cu ministerul israelian la Afacerilor Externe un angajament care sa garanteze ca muncitorii romani nu vor fi angajati pentru constructia de locuinte in colonii. Guvernul israelian respinsese aceste cereri.

Postul militar de radio a precizat ca printre tarile care furnizeaza contingente importante de muncitori Moldova si Bulgaria nu cereau ca muncitorii lor sa fie angajati doar pe teritoriul israelian, spre deosebire de Romania si China.

Avi Primor, fost ambasador in Germania si la Uniunea Europeana (UE), a apreciat ca Romania "nu face decat sa urmeze politica comuna a Europei care nu este indreptata impotriva Israelului ci a colonizarii si ocupatiei".

"Atunci cand negocierile (israeliano-palestiniene) s-au reluat, guvernul israelian s-a dedat la tot felul de provocari anuntand la modul cel mai grosier o intreaga serie de constructii in colonii", a afirmat Avi Primor.

UE a adoptat in iulie "liniile directoare" care vor intra in vigoare la 1 ianuarie, excluzand de la cooperare institutiile si intreprinderile israeliene care au activitati in teritoriile ocupate palestiniene si siriene.

3 comentarii :

Riddick spunea...



O mai îndulcesc, oarecum:

http://www.mediafax.ro/politic/mae-romania-si-israel-negociaza-un-protocol-pentru-trimiterea-unor-muncitori-romani-in-zona-11754147

Anonim spunea...

Nu-i nimic !
Muncitorii romani pot munci, la fel de efficient, pentru aceiasi patroni, aici, in Romania.
Din ce in ce mai mult !
Sa multumim Domnului pentru acest privilegiu !!!

Riddick spunea...

E o ironie "subtilă", nu ?!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: